Author |
Topic |
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
senokute
Senior Member
Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
|
Bat Baterton
Average Member
Serbia
782 Posts
Member since 10/08/2010 |
Posted - 14/02/2013 : 12:07:52
|
Ne znam, meni je ovo klasično bojenje Zagora, nadao sam se nečem kvalitetnijem za tu kolor ediciju. Ali da sačekamo još neki prikaz cele stranice. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9393 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 14/02/2013 : 12:15:20
|
Ma nije to pravi kolor već je to Venturi sam nabacio da vidi kako će kadar izgledati u koloru. Doduše, to ne znači da će pravi kolor biti bolji... |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Bat Baterton
Average Member
Serbia
782 Posts
Posted - 14/02/2013 : 12:17:27
|
quote: Originally posted by Deers
Ma nije to pravi kolor već je to Venturi sam nabacio da vidi kako će kadar izgledati u koloru. Doduše, to ne znači da će pravi kolor biti bolji...
Aha, ok. Nadam se da će biti bolji :) |
|
|
Bat Baterton
Average Member
Serbia
782 Posts
Posted - 16/02/2013 : 21:27:40
|
Pročitah napokon Omču za Gambit, meni ovo uopšte nije loše, naprotiv. Davi Bure na momente, ali generalno skroz korektna priča Prisko na momente sjajan, a opet u nekom drugom momentu i ne tako sjajan. Reklo bi se da nije baš brz crtač, neke delove kao da je brzao da stigne rok, a znamo i da je za ovu priču iz JA sage kasnio. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
Posted - 17/02/2013 : 00:06:49
|
Ja sam, juce, zavrsio sa citanjem prvog dela Zagorove Americke odiseje {od Nestalog Istrazivaca do Okrsaja u Los Angelesu}. Sve su odlicne epizode, sve bolje i bolje i zanimljive. Kako su se nasli ovaj Bosseli i Burattini, stvarno cudo! Da njih nije bilo ko zna sta bi bilo sa nasim omiljenim Zagorom.
Jedina zamerka mi je neuverljiv kraj Nata Murdoa, Zagor se toliko namucio da bi na kraju samo trebalo da baci sekiru i gotovo. Sad jos da nabavim ove epizode posle i nastavlja se citanje odiseje!!! |
Edited by - going going on 17/02/2013 00:07:10 |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1818 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 17/02/2013 : 04:50:57
|
quote: Originally posted by going going
Ja sam, juce, zavrsio sa citanjem prvog dela Zagorove Americke odiseje {od Nestalog Istrazivaca do Okrsaja u Los Angelesu}. Sve su odlicne epizode, sve bolje i bolje i zanimljive. Kako su se nasli ovaj Bosseli i Burattini, stvarno cudo! Da njih nije bilo ko zna sta bi bilo sa nasim omiljenim Zagorom.
Verovatno bismo imali bolje epiozde! |
Edited by - Ferri on 17/02/2013 04:51:41 |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 17/02/2013 : 13:11:36
|
Ma ne bi... : )
Ako za foru malo promislimo o toj "problematiki" (što bi bilo da se nije umiješao Boselli), dobivamo odgovor, koji se barem meni čini dosta negativan. Ferri i Donatelli nisu više mogli, Toninelli i Capone su otišli, Burattini je tek došao, Nollitu boli klinac za Zagora... sve loši indikatori. U takvoj situaciji bi vjerojatno stavio najviše na Burattinija, koji je počeo klasično darkwoodski (Sindrom belzebul, Tajanstveni samostan, Indijanska krv, Omča, Smrt u ledu, Nemoguća dimenzija, Bijela indijanka, Opsjednuti)... imao je Bure tu odličnih epizoda, ali dugoročno neznam da li bi uspio zadržati/privući čitatelje. Te Bosellijeve avanturističke odiseje su najbolje što se moglo dogoditi, ali ni to neće vječno trajati. Što će biti nakon što istroše sve kontinente? : ) |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 17/02/2013 : 21:58:45
|
quote: Originally posted by PijaniPatak Italija i Ex Yugoslavija su krcati ljudima sa odličnim idejama. Stavio bih Ricka kao prilično kvalitetnog scenarista. Odgovorno tvrdim
Iskreno, prija pohvala od svakog Zagorog fana, ali kada dođe od Drankija, i onih koji poput njega izgaraju na ovoj temi... Hvala, Dranki! Pohvala mi naročito dobro dođe pošto sam, što se poslovnog Boneli entuzijazma tiče, u silaznoj putanji. Sada bih već mogao da kažem da sam siguran da Bure ne planira nikog novog od scenarista da ubacuje u ekipu, naročito ne stranog.
Na ZTN forumu sam namerno (znajući da ga Bure posećuje povremeno) napisao da sam spreman da samo dam sinopsis (soggeto), ili da pišem sa italijanskim scenaristom, ili da napišem gratis trećinu priče pa ako im se ne dopadne nikom ništa... I njemu sam to u mejlovima naglašavao, ali... ništa. Trudio sam se i da mi priče budu darkvudovske, ne pompezne, bez oslonca na ranije priče, pogodne za Almanah, Specijal ili jednu svesku, Dranki to zna.
Ako neko ima informaciju koja bi mi koristila, hvala unapred! |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
Edited by - Rick on 17/02/2013 22:02:53 |
|
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 17/02/2013 : 22:01:16
|
Inače, Dranki, za malo si mi preoteo potpis. |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 17/02/2013 : 22:06:03
|
quote: Originally posted by Bat Baterton
Pročitah napokon Omču za Gambit, meni ovo uopšte nije loše, naprotiv. Davi Bure na momente, ali generalno skroz korektna priča Prisko na momente sjajan, a opet u nekom drugom momentu i ne tako sjajan. Reklo bi se da nije baš brz crtač, neke delove kao da je brzao da stigne rok, a znamo i da je za ovu priču iz JA sage kasnio.
Generalno, Prisco je odličan crtač, vidjeli smo to u maxiju Ratnici i sada u ovoj novoj JA priči, međutim ovdje mi je nekako mlitav, nije to njegova tematika, čim nema Indijanaca, ne briljira. A i njegova Gambit mi se ne sviđa. Teško je u tome nadmašiti maestra Laurentija. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 19/02/2013 : 22:49:24
|
quote: Originally posted by Rick
quote: Originally posted by PijaniPatak Italija i Ex Yugoslavija su krcati ljudima sa odličnim idejama. Stavio bih Ricka kao prilično kvalitetnog scenarista. Odgovorno tvrdim
Iskreno, prija pohvala od svakog Zagorog fana, ali kada dođe od Drankija, i onih koji poput njega izgaraju na ovoj temi... Hvala, Dranki! Pohvala mi naročito dobro dođe pošto sam, što se poslovnog Boneli entuzijazma tiče, u silaznoj putanji. Sada bih već mogao da kažem da sam siguran da Bure ne planira nikog novog od scenarista da ubacuje u ekipu, naročito ne stranog.
Na ZTN forumu sam namerno (znajući da ga Bure posećuje povremeno) napisao da sam spreman da samo dam sinopsis (soggeto), ili da pišem sa italijanskim scenaristom, ili da napišem gratis trećinu priče pa ako im se ne dopadne nikom ništa... I njemu sam to u mejlovima naglašavao, ali... ništa. Trudio sam se i da mi priče budu darkvudovske, ne pompezne, bez oslonca na ranije priče, pogodne za Almanah, Specijal ili jednu svesku, Dranki to zna.
Ako neko ima informaciju koja bi mi koristila, hvala unapred!
Sve po zasluzi, drugar. Ono što sam video je bilo odlično.
p.s. sad ću ti odgovoriti na pm p.s.2. Šta da ti kažem, ćuti i pati |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
Bat Baterton
Average Member
Serbia
782 Posts
Posted - 20/02/2013 : 09:50:23
|
IMA SPOJLERA
Ako mi je Omča za Gambit bila solidna, onda je ova sledeća "Divlja zemlja" totalno dno. Što i ne čudi kada je autor Minjako, neverovatno kako taj scenarista ne zna ništa valjano da napiše. Dosadno, milion puta ponovljeno, Zagor treba da spreči rat, tu je jedan mudri poglavica i jedan krvoločni ratnik sa kojim Zagor mora da se bori, ah koliko mašte pokazuje Minjako A njegove završnice su nešto posebno, okupiti na gomili sve protagoniste priče (celu vojsku, celo indijansko pleme) i rešiti sve probleme dovikivanjem preko planine Ako se na sve ovo doda da su za crtež bili zaduženi Kasarovi, dobija se jedno smeće od stripa. Ozbiljno počinjem da razmišljam da Minjakove priče u budućnosti preskačem |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 20/02/2013 : 12:53:22
|
time bi prekršio jednu od božjih zapovijedi koja kaže da se svaki izdati zagor mora kupiti... |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
|
Dranki
Senior Member
2549 Posts
Member since 03/06/2007 |
Posted - 20/02/2013 : 15:16:11
|
Zakljucice sa brojem 71 i time zaokruziti epohu G. Nollite, to ce mu biti hommage. |
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts. |
|
|
Dranki
Senior Member
2549 Posts
Member since 03/06/2007 |
Posted - 20/02/2013 : 15:30:53
|
I da, zavrsice sa brojem 182 regularne ITA serije, tj. zadnjom epizodom price o Helingenu i Kromanjoncima :) |
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts