forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Ukradeni stripovi na aukcijama
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

anto
Advanced Member

Serbia
21249 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 14/02/2013 : 21:14:36  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ne mogu da verujem da niko već nije reagovao.
Koliko vidim, ovo su stripovi ukradeni iz neke biblioteke - sramota da je ovo dospelo na aukcije - pa za ovo može i da se krivično odgovara.

http://www.stripovi.com/aukcije/nadziraci-hc-bp-mer-gibons/6351455/

http://www.stripovi.com/aukcije/kasta-metabarona-1-4/6351454/

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

anto
Advanced Member

Serbia
21249 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 14/02/2013 : 21:17:23  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Sad se setih da mi je jedan klinac rekao da prvih metabarona nema već mesecima u Čačanskoj biblioteci.
Sutra ću baš da proverim, da ovo nije taj primerak.

Usput ću da vidim da li su i Nadzirači na svom mestu.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 14/02/2013 : 21:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Mozda mu poklonila biblioteka kao citaocu sa najvise uzetih izdanja.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 14/02/2013 21:26:58
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4820 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 14/02/2013 : 22:43:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
e moj prijatelju anto... kradu ljudi sve zivo... nema vise morala...

sangue navajo
Go to Top of Page

dragon_rage24
New Member

130 Posts

Member since 07/03/2009

Posted - 14/02/2013 : 23:44:46  Show Profile Show Extended Profile  Send dragon_rage24 a Private Message  Reply with Quote
a interesantno je da je i cijena visoka unatoč tome što je po stripu šarano korektorom
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47303 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/02/2013 : 00:01:27  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Ne mogu da verujem da niko već nije reagovao.
Koliko vidim, ovo su stripovi ukradeni iz neke biblioteke - sramota da je ovo dospelo na aukcije - pa za ovo može i da se krivično odgovara.

http://www.stripovi.com/aukcije/nadziraci-hc-bp-mer-gibons/6351455/

http://www.stripovi.com/aukcije/kasta-metabarona-1-4/6351454/

pa ko i gleda te aukcije??
sad si mu bar reklamu napravia

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 15/02/2013 : 00:28:52  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Bitno da je on napomenuo da ne šalje prije uplate, pa makar i sa samo 2 reputacijska boda.

To što neka knjiga ili strip ima pečat knjižnice ne znači nužno da je ukradeno, ali korektor već budi određene sumnje.
Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 15/02/2013 : 17:12:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wolf

Bitno da je on napomenuo da ne šalje prije uplate, pa makar i sa samo 2 reputacijska boda.

To što neka knjiga ili strip ima pečat knjižnice ne znači nužno da je ukradeno, ali korektor već budi određene sumnje.

Zaista se malo osokolio s obzirom na reputaciju.
A s takvima obićno najviše i bude problema (vidi se i po tome što prodaje).

Ja nedavno kupio strip od lika koji ima dosta nisku reputaciju ali sam prvo morao platiti da bi mi on poslao strip kojeg je ocjenio GLANC što je bio i razlog moje kupovine.
OK, platio sam + 20 kn preporučenu pošiljku koja je iznosila 15,20 kn.

Dobijem strip kojeg ja ne bi ocjenio niti sa 4.

Reklamiram mu strip jer mi kao takav ne znaći ama baš ništa s obzirom da skupljam samo glancere i on prihvati reklamaciju te povrat stripa i meni novca ali opet prvo ja njemu moram poslati strip a tek onda ide povrat novca.

I dalje sam osoba od nepovjerenja a on je svetac???

Ok, poslao sam mu preporučenu pošiljku koju sam platio 15,20 kn.
Nakon što je primio strip, uplatio mi je na račun iznos koji sam mu platio ali moj trošak povratne poštarine zbog njegovog šlampavog ocjenjivanja nije uplatio.
Iz čiste kulture mu nisam zaljepio negativan komentar, a s obzirom na "profesionalnost" koju je pokazao, zaslužio je i 2 negativna odjednom.

Kad vidim ovakve likove koji se uvjetuju oko slanja i plačanja a reputacija im je na minimumu, od njih ne kupujem makar to bilo i besplatno, jer ako ti nemaš povjerenja u mene koji imam veću reputaciju od tebe, zašto bih onda ja imao u tebe.
A onaj tko nema povjerenja u mene sa takvim ne želim ni surađivati.
Ovdje se puno kolekcionara već dokazalo kao pouzdane osobe a neki se to tek trebaju.

S obzirom na pećat i stanje stripova, i više nego očito je da su to stripovi iz neke biblioteke, a sigurno nisu nikome poklonjeni što je i razlog korektora preko pečata.

Žene gutaju tablete da muškarce ne bi boljela glava

Edited by - Barney on 15/02/2013 17:23:07
Go to Top of Page

sinister
Average Member

Bosnia and Herzegovina
699 Posts

Member since 10/04/2004

Posted - 15/02/2013 : 17:26:17  Show Profile Show Extended Profile  Send sinister a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barney
Kad vidim ovakve likove koji se uvjetuju oko uvjeta slanja i plačanja a reputacija im je na minimumu, od njih ne kupujem makar to bilo i besplatno

A ipak kupuješ od takvih i pristaneš na njihove uvjete, eto naveo si primjer. Sam si kriv.

Što se tiće ovih pečata, znam, primjera radi, da u skandinavskim zemljama budu neke rasprodaje u bibliotekama, možda je to i ovdje slučaj.

Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke.
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 15/02/2013 : 18:03:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sinister

Što se tiće ovih pečata, znam, primjera radi, da u skandinavskim zemljama budu neke rasprodaje u bibliotekama, možda je to i ovdje slučaj.

Bude toga i u nas pa se neki nagrabe i prodaju ka glanceve. Sićate se sove?

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 15/02/2013 : 18:14:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Kad vidim ovakve likove koji se uvjetuju oko uvjeta slanja i plačanja a reputacija im je na minimumu, od njih ne kupujem makar to bilo i besplatno

A ipak kupuješ od takvih i pristaneš na njihove uvjete, eto naveo si primjer. Sam si kriv.

Slažem se. Al morao sam i to jednom proći. Na greškama se uči.

Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 15/02/2013 : 18:16:16  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nije rijetkost da knjižnice prodaju kao otpis neke knjige ili stripove. Ali kad se pečat skriva korektorom tu baš i nisu najčišća posla. Mislim, ionako je evidentno da pečat postoji, zašto ga onda skrivati korektorom?
Ali dobro, barem je spomenuo korektor, za razliku od lika od kojega mi se okreće želudac a spoemenuo ga Zlotvor.
Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 15/02/2013 : 18:16:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlotvor

quote:

Bude toga i u nas pa se neki nagrabe i prodaju ka glanceve. Sićate se sove?

Jok, ko je taj???
Ima li uopšte netko tko ga se ne sjeća?

Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 15/02/2013 : 18:19:41  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Eh, da, podsjetimo se što kažu pravila našeg portala:

quote:
... u slučajevima kad prodavač ima manje od 5 pozitivnih komentara, a kupac više od 50, preporučljivo je da prodavač prvi pošalje predmet (jer pozitivni komentari kupca prodavaču garantiraju ozbiljnost kupca, dok kupac nema tu sigurnost).

Prodavač s malom reputacijom ne može uvjetovati uplatu prije slanja dok se i sam nije dokazao.
Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 15/02/2013 : 19:04:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
Ovaj što je meni prodao strip je imao reputaciju 9 ili 10 a ja preko 180.

Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 15/02/2013 : 19:07:15  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovaj što je meni prodao strip je imao reputaciju 9 ili 10 a ja preko 180.

Ma da, to je to.

Mene osobno najviše vrijeđa kad mi napišu ono 'šaljem čim uplata bude vidljiva'. Pa nitko ni ne očekuje drugačije nego onako kako je red (i po pravilima), ali što je previše previše je.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 15/02/2013 : 21:09:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

[quote][i]Ja nedavno kupio strip od lika koji ima dosta nisku reputaciju ali sam prvo morao platiti da bi mi on poslao strip kojeg je ocjenio GLANC što je bio i razlog moje kupovine.

Reklamiram mu strip jer mi kao takav ne znaći ama baš ništa s obzirom da skupljam samo glancere i on prihvati reklamaciju te povrat stripa i meni novca ali opet prvo ja njemu moram poslati strip a tek onda ide povrat novca.

Nakon što je primio strip, uplatio mi je na račun iznos koji sam mu platio ali moj trošak povratne poštarine zbog njegovog šlampavog ocjenjivanja nije uplatio.
Iz čiste kulture mu nisam zaljepio negativan komentar, a s obzirom na "profesionalnost" koju je pokazao, zaslužio je i 2 negativna odjednom.

Kad vidim ovakve likove koji se uvjetuju oko slanja i plačanja a reputacija im je na minimumu, od njih ne kupujem makar to bilo i besplatno, jer ako ti nemaš povjerenja u mene koji imam veću reputaciju od tebe, zašto bih onda ja imao u tebe.

Mene uhvati neopisiv osjećaj kada mi kažu kod osvojene aukcije: Šaljem kada uplatiš novac. Kao da mojih 1000 komentara ne znači baš ništa...
A ovo što si opisao je bezobrazluk i amaterizam u najgorem obliku. Da oštećeni plaća poštarinu i živcira se.
Ako već ne možeš ostaviti negativni jer bi ga naravno mogao dobiti nazad, bar stavi lika na crnu listu u burza potražnje pa da ljudi vide s kim ne trebaju imati posla.
Kad smo već kod stripova s knjižničkim oznakama - i ja sam nedavno kupio takve od člana miror. I naravno da sam ga ocrnio jer me bezobrazno zavlačio par mjeseci javljajući se jednom mjesečno. Na kraju su mi ostali skupi stripovi sa izrezanim mjestima gdje su bili pečati knjižnice. No, ja nisam htio prešutjeti. Stavio sam ga na crnu listu neka se zna.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 15/02/2013 : 21:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

[quote][i]Ja nedavno kupio strip od lika koji ima dosta nisku reputaciju ali sam prvo morao platiti da bi mi on poslao strip kojeg je ocjenio GLANC što je bio i razlog moje kupovine.

Mene uhvati neopisiv osjećaj kada mi kažu kod osvojene aukcije: Šaljem kada uplatiš novac. Kao da mojih 1000 komentara ne znači baš ništa...
A ovo što si opisao je bezobrazluk i amaterizam u najgorem obliku. Da oštećeni plaća poštarinu i živcira se.
Ako već ne možeš ostaviti negativni jer bi ga naravno mogao dobiti nazad, bar stavi lika na crnu listu u burza potražnje pa da ljudi vide s kim ne trebaju imati posla.
Kad smo već kod stripova s knjižničkim oznakama - i ja sam nedavno kupio takve od člana miror. I naravno da sam ga ocrnio jer me bezobrazno zavlačio par mjeseci javljajući se jednom mjesečno. Na kraju su mi ostali skupi stripovi sa izrezanim mjestima gdje su bili pečati knjižnice. No, ja nisam htio prešutjeti. Stavio sam ga na crnu listu neka se zna.

Tebe je taj Miror baš dobro provozao. Kao Iseserina onaj Talijan.
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 16/02/2013 : 11:22:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Ja bi uzea strip koji je bia u knjižnici, ali pod uvjetom da mi to prodavač navede i prikaže račune da je to legalno otkupia. Neka slika pečate i onu listu posuđivanja pa da znan procjenit koliko je ruku proša i to je to. Moreš potrevit i tamo na dobar komad robe
Zaštitni sloj lako skinen (to san već kirurški ispraksira), a i pečati se daju uklonit. I nakon "servisa" imaš dobar strip.

Trljam ruke.

Edited by - Zlotvor on 16/02/2013 11:36:39
Go to Top of Page

sinister
Average Member

Bosnia and Herzegovina
699 Posts

Member since 10/04/2004

Posted - 16/02/2013 : 11:33:30  Show Profile Show Extended Profile  Send sinister a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlotvor
Zaštitni sloj lako skinen (to san već kirurški ispraksira). I nakon "servisa" imaš dobar strip.

Sad si lopovima iz biblioteke dao dobar savjet kako ukloniti pečat.

EDIT: Ja sam to više u šali onako, ali evo za svaki slučaj obrisano.

Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke.

Edited by - sinister on 18/02/2013 10:13:53
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 16/02/2013 : 11:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Opet sijem zlo... Damn!
Podsvjesno

EDIT: @sinister - ajmo editirat postove!

Trljam ruke.

Edited by - Zlotvor on 16/02/2013 11:35:54
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47303 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 16/02/2013 : 13:01:38  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wolf

boji se da ga ne zajebe neko odavde

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 18/02/2013 : 11:08:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
U vise navrata sam kupio aukcije koje su bile naznacene kao glanceri i petice, a nisu ni blizu toj ocjeni. I to od ljudi koji imaju stotine pozitivnih komentara i stalno su na aukcijama. Tu se ne moze nista napraviti. Kad kupujes od nekog prvi put nadas se da je ocjena ispravna, a kasnije vec zapamtis da netko ocjenjuje malo preoptimisticno i ne uzimas od njega ako ti ne pase.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 18/02/2013 : 17:45:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

U vise navrata sam kupio aukcije koje su bile naznacene kao glanceri i petice, a nisu ni blizu toj ocjeni. I to od ljudi koji imaju stotine pozitivnih komentara i stalno su na aukcijama. Tu se ne moze nista napraviti. Kad kupujes od nekog prvi put nadas se da je ocjena ispravna, a kasnije vec zapamtis da netko ocjenjuje malo preoptimisticno i ne uzimas od njega ako ti ne pase.

Greška se svakom može dogoditi kod ocjenjivanja, mada neki stvarno pojma nemaju o ocjenjivanju. Meni nije neoprostivo ako dobijem slabiji strip. Ali me užasno nervira kada takav kupac tvrdi da lažem, da je strip bio jeftin, da sam dobro prošao. Pa se onda prestane javljati. To mi je dno dna...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 22/02/2013 : 15:54:28  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
vjerojatnost da je taj strip na legalan način dobiven iz knjižnice je po meni oko 3%

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 22/02/2013 : 16:18:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
To je, nažalost, istina
Mada kažem da bi bez zadrške kupia strip ako ga je prodavač uzea legalno i u aukciji navea da je to strip iz knjižničkog otpisa.

Trljam ruke.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000