Author |
Topic |
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 15/01/2013 : 19:13:37
|
@Mr.Bushido
Ok tvoje misljenje..ja sam svoje da i to je to.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
Edited by - brni on 15/01/2013 19:14:08 |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11842 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 15/01/2013 : 22:07:30
|
quote: Originally posted by going going
A jel zna neko nominacije za najbolji soundtrack? Tu bi trebalo da bude Hans Zimmer sa Batmanom
U pitanju je musical score, a ne soundtrack. Ovi filmovi su nominovani:
Anna Karenina Argo Life of Pi Lincoln Skyfall
Hans Zimmer nije nominovan :(
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12913 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 17/01/2013 : 10:05:36
|
quote: Originally posted by acestroke
Maloprije gledo 'Amour'. Dobar film, ali sumnjam da ce osvojit ista drugo od Best Foreign Film Oscara, jer strani filmovi nikad ne osvajaju glavne nagrade.
Nije to baš tako neuobičajeno. Roberto Benigni dobio je Oscara za ulogu u filmu La vita è bella, a isti film dobio je i nagradu za najbolju glazbu. Marion Cotillard dobila je Oscara za ulogu u filmu La Vie en rose. Hayao Miyazaki dobio je Oscara za film Sen to Chihiro no Kamikakushi (Spirited Away). Michel Hazanavicius dobio je nagradu za najboljeg redatelja, za film The Artist. Nije to baš rijetkost. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12913 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 17/01/2013 : 14:53:56
|
Znam za te sve podatke o tim pobjednicima, i ipak tvrdim da "Amour" nije vrsta filma zbog kojeg ce Hollywood da poludi. Previse je depresivan, a istovremeno ostali favoriti nece izgubit ni jedan korak zbog njega.
Dobro, to tek treba vidjeti.
Samo htjedoh istaknuti kako ti ne stoji tvrdnja kako strani filmovi nikad ne osvajaju glavne nagrade. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7251 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7251 Posts
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Member since 05/03/2011 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7251 Posts
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7251 Posts
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 07/02/2013 : 09:42:17
|
quote: Originally posted by Luca_Torelli
quote: Originally posted by Shaner
Stavio kvacicu i pored "Silver Linings Playbook". Najugodnije iznenađenje ove godine.
Vec standardno, vise ovdje:
http://onlineimpressions.blogspot.com/2013/01/hey-lets-be-positive.html
Pogledao jučer. Počne odlično, ali završi... mah, šteta vremena.
Za mene je kraj odličan i očekivan. Da je film drugačije završio priznajem da bi bio razočaran. Malo happyenda u životu nije loše. Malo mo De Niro zeznuo jer sam očekivao da je Waltz nenadmašan u Djangu kao sporedni glumac. |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7251 Posts
Posted - 07/02/2013 : 18:45:40
|
quote: Originally posted by PAJDO Za mene je kraj odličan i očekivan. Da je film drugačije završio priznajem da bi bio razočaran. Malo happyenda u životu nije loše. Malo mo De Niro zeznuo jer sam očekivao da je Waltz nenadmašan u Djangu kao sporedni glumac.
Da samo malo preformuliram tvoju recenicu, kraj SLP-a je ocekivan ali odlican.
A sto se tice sporednih glumaca, De Niro me vrlo ugodno iznenadio dok sam Waltzom razocaran. Da se razumijemo, nije on nista losiji nego u Basterdsima, ali isto tako nije ni bas drugaciji. Bilo bi interesantnije da mu Tarantino napise nekog novog lika. Pravo pitanje je kako to da su Leo i Sam, oboje u ulogama koje pripadaju u sam vrh njihovih karijera, zapostavljeni kod nominacija u istoj kategoriji? |
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Posted - 09/02/2013 : 17:08:00
|
quote: Originally posted by Shaner
quote: Originally posted by PAJDO Za mene je kraj odličan i očekivan. Da je film drugačije završio priznajem da bi bio razočaran. Malo happyenda u životu nije loše. Malo mo De Niro zeznuo jer sam očekivao da je Waltz nenadmašan u Djangu kao sporedni glumac.
Da samo malo preformuliram tvoju recenicu, kraj SLP-a je ocekivan ali odlican.
A sto se tice sporednih glumaca, De Niro me vrlo ugodno iznenadio dok sam Waltzom razocaran. Da se razumijemo, nije on nista losiji nego u Basterdsima, ali isto tako nije ni bas drugaciji. Bilo bi interesantnije da mu Tarantino napise nekog novog lika. Pravo pitanje je kako to da su Leo i Sam, oboje u ulogama koje pripadaju u sam vrh njihovih karijera, zapostavljeni kod nominacija u istoj kategoriji?
Tnx za ispravak točno sam to mislio Također se slažemo oko Di Capria, mislim da nikad nije odglumio ovako. Izostanak njegove nominacije treba tražiti u činjenici šta nije baš čest gost oscarovske prezentacije pa se prebijaju neki dugovi. Što se tiče Sama to je također jako čudno jer mi je njegova izvedba bolja i od De Nira i od Waltza. Mislim da je Oscar kao nagrada već odavno izgubio kredibilitet, ali u egom nabijenom Hollywoodu ovakve priredbe će se i dalje održavati da svijet ne bi okrenuo oči od njih i da se pokažu haljine za sljedeću sezonu Kad se samo sjetim one godine kad su Bande New Yorka imale 12 nominacija, a niti jednu potvrđenu muka mi dođe |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7251 Posts
Posted - 09/02/2013 : 22:22:15
|
Opet mali ispravak, Bande New Yorka su imale 10 nominacija. Ali da, zasluzile su Oscara vise nego Chicago.
A sto se Oscara tice, moram priznati da sam cak malo ugodno iznenađen s nominacijama ove godine. Uz par spomenutih previda i neke neinspirirane ali ocekivane odluke (Les Mis, Lincoln, Argo, Zero Dark Thirty), ovaj put su napravili par nesvakidasnjih poteza. Pod broj jedan to je kategorija najboljeg redatelja, a tu su jos i ostale nominacije za Beasts of the Southern Wild i Amour, pa cak i nominacije za Silver Linings Playbook. Sad jos samo da iznenade i s nagradama... |
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 17/02/2013 : 04:19:37
|
Ok, po onome sto sam cuo i citao ovdje u USA u vezi Oscara, izgleda da bi pobjednici glavnih kategorija ovako trebali da izgledaju sledece nedelje:
Picture: Argo Director: S. Spielberg, Lincoln Actor: D. D. Lewis, Lincoln Actress: J. Lawrence, Silver Linings Playbook Sup. Actor: T. Lee Jones, Lincoln Sup. Actress: A. Hathaway, Les Miserables Orig. Screenplay: M. Haneke, Amour Adapt. Screenplay: T. Kushner, Lincoln
Hajde sad da vidimo koliko su ovi 'izvori' pouzdani. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11842 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 17/02/2013 : 12:37:01
|
Jel neko gledo ovaj Argo? Meni to deluje ko neka uobicajena americka boza protiv terorizma...
Ali mozda se varam...
Varas se. Film je vrlo dobar, ali to nije poenta. Govorim o onom sto bi trebalo da pobjedi, a ne sta zasluzuje da pobjedi. Oscari su vise o politici i popularnosti nego o kvalitetu. Kao i svi ostali 'award shows'.
;)
|
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Posted - 17/02/2013 : 12:38:27
|
Jel neko gledo ovaj Argo? Meni to deluje ko neka uobicajena americka boza protiv terorizma...
Ali mozda se varam...
Itekako se varaš. Argo je jedan vrhunski režiran i odglumljen film. Po mome mišljenju jedan od favorita za Oscara u kategoriji filma. |
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Posted - 17/02/2013 : 12:40:18
|
Ok, po onome sto sam cuo i citao ovdje u USA u vezi Oscara, izgleda da bi pobjednici glavnih kategorija ovako trebali da izgledaju sledece nedelje:
Picture: Argo Director: S. Spielberg, Lincoln Actor: D. D. Lewis, Lincoln Actress: J. Lawrence, Silver Linings Playbook Sup. Actor: T. Lee Jones, Lincoln Sup. Actress: A. Hathaway, Les Miserables Orig. Screenplay: M. Haneke, Amour Adapt. Screenplay: T. Kushner, Lincoln
Hajde sad da vidimo koliko su ovi 'izvori' pouzdani.
Ovo sa filmom i redateljom mi je skroz glupo, ako si zaslužio Oscara za režiju onda bi i film trebao biti vrhunski. |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Posted - 17/02/2013 : 12:58:18
|
quote: Originally posted by dosada
quote: Originally posted by PAJDO ....ako si zaslužio Oscara za režiju onda bi i film trebao biti vrhunski.
ni slucajno, film cine i brojni drugi segmenti osim režije (scenarij, montaža, gluma i još puno toga)!
Naravno, ali u današnjoj filmskoj produkciji (čitaj Hollywoodu jer se o tome ovdi priča) gotovo uvijek bi se režija i produkcija trebali dovoditi u vezu jer su današnji redatelji moćni koliko i producenti.
A ako već govorimo na taj način da film čine i neki drugi elementi onda bi zadnji Batman definitivno trebao biti nominiran za režiju, a ne Silver linings playbook.
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 17/02/2013 : 15:07:19
|
quote: Originally posted by PAJDO Naravno, ali u današnjoj filmskoj produkciji (čitaj Hollywoodu jer se o tome ovdi priča) gotovo uvijek bi se režija i produkcija trebali dovoditi u vezu jer su današnji redatelji moćni koliko i producenti.
i dovode se u vezu...samo ima jedan problem, ti povezuješ produkciju i producente, a to jedno s drugim nema baš veze. Producent ima zadatak da osigura uvjete za snimanje u svakom pogledu. Produkcija filma uključuje stvari vezane uz sam film....i današnji redatelji ni približno nisu moćni, to su bili nekad a sve je 80-tih promijenil M. Cimino snimivši "Vrata Raja" s kojim je upropastil United Artists. Nakon toga su režiseri izgubili kontrolu nad svojim filmvima i u potpunosti su podređeni producentima i studiju (:
quote: Originally posted by PAJDO A ako već govorimo na taj način da film čine i neki drugi elementi onda bi zadnji Batman definitivno trebao biti nominiran za režiju, a ne Silver linings playbook.
daj me nemoj nasmijavati To je i mom laičkom oku vidljivo koliko je taj film kad je režija u pitanju čista nula, a kamoli ne akademicima kojima je čitav život samo film i stvari oko filma! |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
Edited by - dosada on 17/02/2013 15:10:34 |
|
|
Topic |
|