forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 574

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/02/2013 : 13:10:26  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
stil kao u Granderistampi.
Nije loše.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 17/02/2013 : 21:10:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

stil kao u Granderistampi.
Nije loše.

Ništa čudno kad se zna da je crtač ovog giganta Bertolini. A u gigantima, kao što znamo, crtač crta i naslovnicu tog broja.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 17/02/2013 : 21:26:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

I naslovnica giganta broj 16.

Da malo upotpunimo podatke iz ovog giganta:

SCENARIJ: Mirko Perniola
CRTEŽ: Max Bertolini
NASLOVNICA: Max Bertolini

Kratak sadržaj:
Zadnji preživjeli iz rase mutanata, Branko i njegova kći Kay su zarobljeni od strane dobro obučenih komandosa kojima je cilj Kay koja je ESP-er i ima ogromne psihičke moći. Nakon nekog vremena u nekom mjestu vojska pronalazi mrtvog mutanta kojeg identificiraju kao Branka i pozivaju Agenciju Alfa. Nathan i May odlaze tamo ispitati što se tamo događa...

Malo i slika:

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 18/02/2013 : 08:52:42  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Zakaj imam osjećaj da je mutant krivo identificiran:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 18/02/2013 : 08:57:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
čekaj, Max Bertollini je zapravo Massimiliano Bertolini ili sam ja nekaj pobrkal?

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 18/02/2013 : 09:23:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Pa, naravno. To je klasicna talijanska skracenica ovog imena.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 18/02/2013 : 09:52:58  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Da li se kćer pojavljuje u redovnoj seriji i ako da u kojoj epizodi? Jer sam je do sada vidio samo u GIG s uni kvantnim tipom.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 18/02/2013 : 10:58:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

Da li se kćer pojavljuje u redovnoj seriji i ako da u kojoj epizodi? Jer sam je do sada vidio samo u GIG s uni kvantnim tipom.

Necemo sad spojlat, a mislim da cemo vrlo skoro saznat nesto o njoj, a pogotovo tko joj je majka. Ali bez spoilera molim.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 18/02/2013 : 11:14:22  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Ma mene zanima samo broj epizode i ništa više. Mislim da sam negdje to čitao oko te vrste, ali ne znam gdje.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 18/02/2013 : 14:38:42  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Free Mutants !

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38005 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 18/02/2013 : 20:53:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

"Let's face it, after the past year - prodigal of shocking surprises - will not be easy, in this 2013, able to impress discerning readers of Nathan Never: the year 2012 saw it, in rapid succession, the dramatic conclusion of "war of the Worlds ", the subsequent handover at the top of the Agency Alpha, the restyling of Alfa Building, and finally, to mention only the most sensational events, the revelation of the dark secret of Sigmund Baginov. So how to keep alive the attention of the public in the coming months? Well, without giving away all our cards, but we can give some "juicy" anticipation: to begin with, as expected, we will return to being known as Omega and will begin to find out what evil plots are plotting its neural circuitry. And then, Elania Elmore, as announced, will begin to test possible new Alfa agents, including two of our old friends, as the criminologist Christine Trust and the Proconsul Judge Morrigan, which would assist in the mission field, respectively Nathan and Legs In ... 'Agency staff will also make the appearance even a new profession, a psychologist who will have the task of bringing to light the most intimate secrets of our heroes. Speaking of new purchases, then makes us particularly pleased to report a small group of young designers who will enrich the ranks of the employees of the head, but to know their names have to wait a few more months. Stay tuned!"

http://sergiobonellieditore.it/news/comics_gen013/img/nath2013_1_g.jpg

http://sergiobonellieditore.it/news/comics_gen013/img/nath2013_2_g.jpg

http://sergiobonellieditore.it/news/comics_gen013/img/nath2013_3_g.jpg

http://sergiobonellieditore.it/news/comics_gen013/img/nath2013_4_g.jpg

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/02/2013 : 17:13:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Iz ovih najava vidim da stalno pokušavaju nešto novo sa serijalom... Mijenja se postava koliko je vidljivo iz ovog.

I ova nova LIB knjige me baš iznenadila, tek sam sada shvatio da izlazi. Nadam se da nisu svi primjerci falični i da će se nešto morati povlačiti.

EDIT: uh, provjerio prije knjigu jel normalan primjerak... I vidim da nema grešku ko ova koju ste postali.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 20/02/2013 11:20:16
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/02/2013 : 11:09:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Da bacim komentarčić prije nego mi ispare dojmovi...

Vjetrovi rata su epizoda s mnogo politike i teksta, povlače se delikatni potezi niza igrača koji svaki imaju svoje političko-moćničke razloge, a jedan krivi potez mogao bi dovesti do rata između orbitalnih postaja i Zemlje... Budući da je već u davnim epizodama nagoviješteno da odnosi između orbitalnih i Zemlje nisu baš najbolji, a i sama Susan Connery na početku serijala izrazila je zabrinutost zbog sve većeg broja vojnih lica rođenih na stanicama; i dođe li do rata, nije teško pogoditi kome će pokazati lojalnost. Malo mi je neobično što je iz igre potpuno izbačen Golf club (organizacija moćnika i trgovaca oružjem u čijem je interesu bila destabilizacija odnosa), oni su ipak bili pokretač svega toga, pa je tu i Skotos imao prste, i tako. No kako je sada Mr. Alfa glavni negativac, očito se sve sad okreće oko njega i njegovih makinacija.

Čitajući strip, i gledajući sve te sukobljene strane i aktere, iskristalizirale su se tri vladajuće strukture Nathanovog svijeta, Civilni odjel za zemaljsku sigurnost (improviziram, tako je nekako naziv) pod vodstvom Nadyje Galije, zatim predsjednički ured Ujedinjenih naroda pod vodstvom predsjednika Abea i Ministarstvo obrane pod vodstvom generala Shermana. Nije mi zapravo jasno koji su točno odnosi između te tri vladajuće funkcije, koja odgovara kojoj i koji je sistem vladanja uopće. Prema npr. sadašnjem predsjedničkom sustavu SAD-a vojska je pod direktnom paskom predsjednika države, u Nathanu Ministarstvo je djelovalo skoro neovisno o predsjedničkom uredu i onom od Nadie. Tu vladajuću strukturu trebalo bi malo raščistiti ako se želimo igrati ovakvih političkih igara moći.

I ono, otkad vojska samo tako razotkriva tako povjerljive stvari, radi konferencija za novinare i širi samo tako detalje istrage koji su zaista od nacionalnog interesa?! razumijem da je to u cilju destabilizacije odnosa i širenja negativne energije naspram Orbitalaca, ali ipak. Uloga Mr. Alfe je složena, i puno toga je ostalo nepoznatog u pozadini, bit će interesantno vidjeti kako će se razvijati odnos s Adom Morgan i orbitalnom vladom, i što hidroponički vrtovi na Marsu zapravo jesu, i tko su tajanstveni financijeri s druge strane.

Kad se maknu neke mane i minorne nelogičnosti i možebitni propusti koje sam naveo sastrane, epizoda je bila zaista dobra. Uživao sam. Otvara više novih smjerova u serijalu, i budući da već znamo u kojem smjeru će sve to ić, ostaje nam samo čekati nastavak...

Duhovi prošlosti su pak sasvim drugačiji tip epizode. Kako je i najavljeno, priča se nadovezuje na "Mlade dane Nathana Nevera" i koristi puno materijala iz te epizode. I kao i onda fokusirana je parcijalno na temu prijateljstva i odanosti i zakamuflirana u akcijsko-kriminalističku priču. Malo se vraćamo odnosima s bivšim kolegom iz policije Johnnyjem Stockhausenom i bivšom ljubavnicom Sarom Mc Bain, Vigna se malo poigrava s njima. Već sam se i pitao gdje je Sara, što radi, a ona odselila u Zapadni grad.

Nathan je ispao kao pravi naivac, a stvari se odvijaju bez neke njegove kontrole. I dandanas ga (kao i ostale agente) nakon svih mogućih problema koje su morali prebroditi, prevesla jedan brko. Zapravo nisam očekivao da Nathana može potresti prijateljeva "izdaja" do te mjere, očito na momente i dalje vjeruje u neke ideale poput ljubavi, odanosti ili prijateljstva...

Uglavnom, ova knjiga mi se dopala... Možda sam bio baš raspoložen, tko zna.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 21/02/2013 14:00:05
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 21/02/2013 : 14:37:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Dijete se više ne budi po noći, ha?
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 21/02/2013 : 14:40:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:

I ova nova LIB knjige me baš iznenadila, tek sam sada shvatio da izlazi.

Postao si, izgleda, skroz pesimističan u vezi Nathana. Pa ova knjiga je najavljena za Interliber u 11. mjesecu prošle godine.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/02/2013 : 15:00:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

quote:

Dijete se više ne budi po noći, ha?

Ma nije se ni prije budio, kuži mali da tata mora spavati...
Ja ti sve što pročitam pročitam u vlaku do posla i nazad. Doma nema šanse.

ova prva priča me uvukla malo više u NN svijet pa se sjetiš nekih stvari, i kako si nekad uživao u tim pričama. A i vidio sam da serijal ide u nekom smjeru, da Vietti zna što radi.

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 22/02/2013 : 18:37:36  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Tko god bude pisao recenziju za prve dvije epizode u ovoj zadnjoj knjizi neka ima na umu jednu zanimljivost. Little Round Top je bilo mjesto gdje su se 2.7.1863. sukobile sjevrnjačke i južnjačke snage tijekom bitke za Gettysburg i u kojoj je pukovnik Joshua Chamberlain uspio zaustaviti Južnjake. Inače to je bilo kranje lijevo krilo sjevernjačke vojske i taj uspjeh je Chamberlainu doino promaknuće u čin brigadirnog generala. Ak hoćete više informacija pitajte. Slika govori tisuću riječi:
http://www.youtube.com/watch?v=bqT8PMBtIKI

EDIT: Ovdje ima dosta posvete Američkom Građanskom ratu. Spominje se predsjednik Abraham (Abraham Lincoln), Meadea (general koji je vodio Sjevernjake kod Gettysburga), William Sherman (William Tecumseh Sherman), Grant (general i predsjednik), presetač Gettysburg (kao bitka), krstarica Antietam ( bitka koja se odigrala 1862. kad je Lee prvi put krenuo napast Sjever; rijeka po kojoj je dobio ime se nalazi u Marylandu), poručnik Kegan ima prezime kao jedan pisac koji piše o Građanskom ratu, zapovijednik Longstreet je Leejev general koji je uspio obraniti južnjačke položaje kod Antietama te mu je Lee dao nadimak War Horse,

Edited by - bjelolasica on 22/02/2013 21:12:07
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/02/2013 : 22:55:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Znači ipak ima koristi od tog tvog faksa... Svemirci kao Konfederacija, Zemljani ko Sjevernjaci.

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 23/02/2013 : 08:48:00  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znači ipak ima koristi od tog tvog faksa... Svemirci kao Konfederacija, Zemljani ko Sjevernjaci.

Pa ovo je prije hobby, ali u osnovi da. Ak se uhvatiš recenzije možeš povuči pararelu s Građanskim ratom sam sinoć proćitao prvi dio, ali vidim da se ušlo ozbiljno u problematiku Građanskog rata i ovo treba biti u recki tko god da je radi.

Pred južnjačke časnike 1861. su bile stavljene dvije opcije. Prva je bila da napuste vojsku u kojoj su bili časnici i pridruže se svojim rodnim država u pokušaju odcjepljenja, a druga je bila da ostanu vjerni vojsci Unije i napadnu svoju rodnu kuću, obitelj, prijatelje i susjede. U to doba se u američkom društvu sukobljavale dvije ideje poimanja Unije. Prva je bila konfederacijska, a druga federacijska. Prva je zastupala mišljenje da osoba duguje svoju odanost svojoj rodnoj saceznoj državi (Virginia, Florida, itd.), a druga je zastupala da je osoba odgovorna Washington D.C., tj. Uniji. Zato je, u to doba pukovnik, Lee odbio imenovanje za glavnog zapovjednika Unije jer ideja da napadne svoju Virginiju mu je bila veleizdajnička.

Malo linkova da vidite stanje stvari:
http://www.youtube.com/watch?v=aeGBpTFZhh4
http://www.youtube.com/watch?v=AnNWtDRrHrQ

Edited by - bjelolasica on 23/02/2013 08:49:41
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 23/02/2013 : 10:08:00  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
a da ju ti odmah bjelolasice rezerviraš

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 23/02/2013 : 10:22:22  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

a da ju ti odmah bjelolasice rezerviraš

2 Texa, 1 DD, 1 Baza Drugdje. Barem da rijesim 75% rezerviranog pa onda popricam s Jerryem i zakljucim da mi je jedna mentalna blokada dovoljna

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 23/02/2013 : 16:36:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Recenzije bi trebale biti trenutak inspiracije, a ne posao. Ti si štreberski uzeo "Mentalnu blokadu" misleći ćeš je lako napraviti. A ispalo je da niti si imao neku inspiraciju, niti je epizoda bila lagana za recenzirati. A još sam te i ja nagnjavio da je recenziraš (mislim da ti je to najteže palo ).

S druge strane, daleko od toga da nemaš dara za Nathanove recke, vidi se to i po ovim napisanim dijelovima za G5 "Nemo".

Zaključak: okani se ovih štreberskih rezervacija za Texa, Zagora, Mikija ili šta li već, nego odmah pero u ruke i počni s ovom Nathanovom epizodom. Vidi se da ti je inspirativna. Možeš ti to (tapš, tapš po ramenu).
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 23/02/2013 : 16:50:10  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
upravo tako, ipak meni se desi da imam dobru ideju za neku recenziju pa onda kad počnem pisati zapne i više ne ide

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 23/02/2013 : 22:36:08  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Ona poginula Stuartica je vjerojatno dobila ime po JEB Stuartu.

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 24/02/2013 : 11:18:04  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Ah da da nešto kažem i o utiscima nakon pročitane knjige
Vjetrovi rata: Vidi se da se samoj priči pristupilo ozbiljno jer smo upoznati s četiri strane u ovom sukobu. Prvs su generali koji rade za svoj račun, druga je agencija Alfa, treća je ona senatorica iz svemira, a četvrta strana je Mister Alfa. Čitatelj se drži u neizvjesnosti više-manje do kraja priče jer se odličnom naracijom ne daju odgovori na pitanje kome Alfa pomaže, zakulisne igre moći itd. 10/10
Duhovi prošlosti: još moram razmisliti što napisati >8/10

Go to Top of Page
Page: of 574 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.67 seconds. Snitz Forums 2000