forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford "Ultimate" Topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 598

Lenco
Junior Member

Croatia
314 Posts

Member since 14/05/2011

Posted - 26/02/2013 : 12:58:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Lenco a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Tuča
Alan Ford
AF BO 146 | 120 str.
o Tuči sve izrečeno od - Optija!

New Yorkom hara tuča. Ali to nije obična vremenska nepogoda, nego predimenzionirana čarobna tuča s planeta Jupitera koja je sposobna brisati ljudska sjećanja... Pa čak i brisati ljude!

m

uzas od epizode

Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi.
Go to Top of Page

Lenco
Junior Member

Croatia
314 Posts

Member since 14/05/2011

Posted - 26/02/2013 : 13:00:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Lenco a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

da, ali cijela stvar mora imat određenu radnju, priču, odnosno određeni smisao. neki strip općenito je puno više od lijepih sličica, jel tako?

isto ko kad bi imao slučaj s nekim filmom: loš scenarij, radnja, ali izgleda super.

istina ali govorili smo samo o crtezu

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 26/02/2013 : 14:02:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Opti, legendo!

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4814 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 26/02/2013 : 16:02:22  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Dobra fora s ovom slikom, no čim sam vidio recenzentov nick-name odmah mi je bilo jasno o kojoj je epizodi AF-a riječ.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 26/02/2013 : 19:39:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
@Jasko - pa Bunker je i bio ismijavao Dylana u epizodi "Ludnica u ludnici" gdje se pojavljuje neki Dimidimi Magla kojemu je pomoćnik Harpo Marx i ovisan je o deterdžentima.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 26/02/2013 : 19:41:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Opti

@Jasko - pa Bunker je i bio ismijavao Dylana u epizodi "Ludnica u ludnici" gdje se pojavljuje neki Dimidimi Magla kojemu je pomoćnik Harpo Marx i ovisan je o deterdžentima.

Eto, moguće da su sve XL priče parodije na Bonelijeve stripove
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 26/02/2013 : 20:17:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

Dobra fora s ovom slikom, no čim sam vidio recenzentov nick-name odmah mi je bilo jasno o kojoj je epizodi AF-a riječ.

Iskreno, stvarno ne znam kako si mogao uočiti moje ime napisano sitnim slovima prije nego ogroman naslov TUČA, lol

Go to Top of Page

Lenco
Junior Member

Croatia
314 Posts

Member since 14/05/2011

Posted - 27/02/2013 : 07:09:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Lenco a Private Message  Reply with Quote
Sinoć sam po prvi put pročitao Trojica iz Yume. Nosonji je Brixy ostavio ime Cirano u toj epizodi i drukčije izgleda.

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 27/02/2013 : 10:01:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Koji danak neiskustvu. Zaboravih na njegov fetiš prema trešu. Kad je Opti reko da piše recenzije za AF mogao sam odmah pretpostavit da je riječ o Tuči i sl. epizodama...jer ipak, kako bi sam Opti rekao: Toliko loše da mora da je dobro

Sve u svemu, odlična recenzija, Darijev crtež odličan, al ne želim ostavit ocjene za ovu epizodu zato jer me sram

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 27/02/2013 : 11:19:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Haha, zapravo od AF-a pišem štogod mi se da. Poslao sam "Crne planine" i "Udarac s boka", a kad to bude objavljeno ću se vjerojatno usredotočit na sagu o Zavjeri pa su te recenzije više-manje pravi miks

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/02/2013 : 11:55:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by drogsy

Iskreno, stvarno ne znam kako si mogao uočiti moje ime napisano sitnim slovima prije nego ogroman naslov TUČA, lol

Nije valjda da vas je slikica odmah zbunila... Tak je bila loša izvorna da sam morao pribjeći drugom rješenju.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 27/02/2013 : 12:15:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Haha, zapravo od AF-a pišem štogod mi se da. Poslao sam "Crne planine" i "Udarac s boka", a kad to bude objavljeno ću se vjerojatno usredotočit na sagu o Zavjeri pa su te recenzije više-manje pravi miks

Otkrio još jedan fetiš - AF jubilarci

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 27/02/2013 : 12:22:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Imaš pravo, trebao bih se posvetiti Magnusovim radovima. Evo, već hitam na pisanje 20-ak recki za Neznanca, DoV, 379 ili kolko već pilula, i njegove žvrljotine s školskih klupa

Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 27/02/2013 : 13:21:09  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:
Originally posted by makikatalinic

Istina, njegov izgled likova nakon Magnusovih mi je najbolje "sjeo", šteta je što se potencijal nije bolje iskoristio...

iako, da budem iskren, po meni uopće nema smisla raspravljat o post-Magnus crtačima tako da ih se komparira s Magnusom - ono što smo mi često radili. reć recimo da je "Romanini najbolji post-Magnus crtač zato što je njegov crtež najbliži Magnusovom", po meni je čista glupost. mislim da treba vrednovat crtače takvi kakvi jesu.

"Problem" je u tome što je Magnus bio prvi crtač Alan Forda i samim time je postavio neke standarde. Zato se često i ulazi u te komparacije s Magnusom jer se uvijek kod usporedbi vraćaš na početak, odnosno Magnusa u nekom slučaju.

Ali primjera radi, prvi broj Alan Forda koji sam pročitao prije već sad dosta vremena je bio Borgisov "Sayonara" (to je njihova stotka čini mi se) i crtež mi je baš "sjeo".

Nakon toga je Alan Ford izazvao još više zanimanja kod mene pa sam nekako krenuo od početka i Magnusov (pogotovo oni početni brojevi) ipak bolji.

No da se vratim na Peruccu, možda mi je on ovako dobar jer sam prvo njegove likove Alan Forda vidio kad "Sayonaru" pročitao i tu sam nekakvu ljestvicu već postavio.

Možda je i to razlog zašto mi Piffa nikad nije baš sjeo po tom pitanju, crtež nije loš, daleko od toga, ali njegovi izgledi likova...

"Velikodušnost bez premca"
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 27/02/2013 : 14:19:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Meni je Piffa odbojan najviše zbog likova koji izgledaju kao da su se napušili par kila marihuane.

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 27/02/2013 : 15:06:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Imaš pravo, trebao bih se posvetiti Magnusovim radovima. Evo, već hitam na pisanje 20-ak recki za Neznanca, DoV, 379 ili kolko već pilula, i njegove žvrljotine s školskih klupa

Eto..i ti nešto naučio

Edit: i neće bit 20-ak recki Neznanca nego jedna manja analiza

Edited by - paro on 27/02/2013 15:10:44
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 27/02/2013 : 19:45:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Hau jes nou...

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 27/02/2013 : 20:00:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by makikatalinic

"Problem" je u tome što je Magnus bio prvi crtač Alan Forda i samim time je postavio neke standarde. Zato se često i ulazi u te komparacije s Magnusom jer se uvijek kod usporedbi vraćaš na početak, odnosno Magnusa u nekom slučaju.

pa u tome je upravo i stvar. iako, po meni, mislim da nije determinirajući faktor to što je Magnus bio prvi crtač serijala - ali da je jedan od važnih faktora, jest. važno je istaknuti da je njegov crtež bio alfa i omega svih crtača ovog serijala. odnosno, po kvaliteti na najvećoj razini. to, i još kad se uzme kao dodatan faktor da je on bio osnivač samog stripa...to je to.

quote:
Možda je i to razlog zašto mi Piffa nikad nije baš sjeo po tom pitanju, crtež nije loš, daleko od toga, ali njegovi izgledi likova...

ja sam već jednom bio rekao...daleko od toga da je Piffarerio izvrstan crtač, ali daleko od toga da je i loš. po meni je bio čisto ok kad se uzme koliko je crtača sve bilo.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 27/02/2013 : 20:02:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Meni je Piffa odbojan najviše zbog likova koji izgledaju kao da su se napušili par kila marihuane.

meni je njegov crtež bio čisto prolazan dok je crtao onu redovnu seriju. ali su mu zato crteži iz one specijal serije katastrofa, definitivno.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 27/02/2013 : 20:46:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 28/02/2013 : 20:43:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
http://www.bastabalkana.com/2011/06/alan-ford-strip-i-grupa-tnt-cvecara-u-kuci-cveca-1/

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 28/02/2013 : 20:58:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

http://www.bastabalkana.com/2011/06/alan-ford-strip-i-grupa-tnt-cvecara-u-kuci-cveca-1/

To su Dzamicevi blogovi iz kojih je nastala knjiga :)
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 28/02/2013 : 21:00:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

Dobar tekst.

Btw. vi koji kupujete nove epizode, jel mi može netko reći što ima novoga? Jel Broj Jedan još uvijek negativac? Jel Alan postao još veći debil? Jel Supersirko još uvijek uživa ugled najvećeg badassa? I jel Minuette još uvijek pokazuje sise ljudima u svakoj epizodi?

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 28/02/2013 : 21:48:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Ovaj topic postaje smiješniji svakim novim svitanjem :)

Darth Ivan: PIFFA blablabla MAGNUS blabla PERUCCA
Paro/Jasko: Lazar Džamić & co, komunizam, kapitalizam, satira, AF ex-Yu kult itd.
Zagor12/Darth Ivan: Aha, da. Krasno. BTW, Minuette je u novoj epizodi nacrtana s dvije-tri vlasi previše!
DOMI: STIGAO AF KLASIK BR 659: OSTIX 2 - THE REVENGE OF THE FALLEN!
Opti: E, mi može reć šta se zbiva u epizodama Magični dodir i Zvonko Božić? Znam da pitam već, šta ja znam, četvrti put, al ne da mi se trošit pare na to, a zanima me...

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 28/02/2013 : 21:52:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Paro/Jasko: Lazar Džamić & co, komunizam, kapitalizam, satira, AF ex-Yu kult itd.

Nas dvojica prilazimo Alanu sa (kvazi)naucne strane

Eto jedna novina (nezvanicna), Alan u boji u maticnoj zemlji startuje od maja
Go to Top of Page
Page: of 598 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.88 seconds. Snitz Forums 2000