Author |
Topic  |
Lenco
Junior Member

Croatia
314 Posts
Member since 14/05/2011 |
Posted - 26/02/2013 : 12:58:46
|
quote: Originally posted by DeeCay
Tuča Alan Ford AF BO 146 | 120 str. o Tuči sve izrečeno od - Optija! New Yorkom hara tuča. Ali to nije obična vremenska nepogoda, nego predimenzionirana čarobna tuča s planeta Jupitera koja je sposobna brisati ljudska sjećanja... Pa čak i brisati ljude!
m
uzas od epizode
|
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi. |
 |
|
Lenco
Junior Member

Croatia
314 Posts
Posted - 26/02/2013 : 13:00:22
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
da, ali cijela stvar mora imat određenu radnju, priču, odnosno određeni smisao. neki strip općenito je puno više od lijepih sličica, jel tako?
isto ko kad bi imao slučaj s nekim filmom: loš scenarij, radnja, ali izgleda super.
istina ali govorili smo samo o crtezu |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4814 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 26/02/2013 : 16:02:22
|
Dobra fora s ovom slikom, no čim sam vidio recenzentov nick-name odmah mi je bilo jasno o kojoj je epizodi AF-a riječ. |
Go kneel and weep
|
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 26/02/2013 : 19:39:03
|
@Jasko - pa Bunker je i bio ismijavao Dylana u epizodi "Ludnica u ludnici" gdje se pojavljuje neki Dimidimi Magla kojemu je pomoćnik Harpo Marx i ovisan je o deterdžentima. |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 26/02/2013 : 19:41:41
|
quote: Originally posted by Opti
@Jasko - pa Bunker je i bio ismijavao Dylana u epizodi "Ludnica u ludnici" gdje se pojavljuje neki Dimidimi Magla kojemu je pomoćnik Harpo Marx i ovisan je o deterdžentima.
Eto, moguće da su sve XL priče parodije na Bonelijeve stripove 
|
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Posted - 26/02/2013 : 20:17:42
|
quote: Originally posted by drogsy
Dobra fora s ovom slikom, no čim sam vidio recenzentov nick-name odmah mi je bilo jasno o kojoj je epizodi AF-a riječ.
Iskreno, stvarno ne znam kako si mogao uočiti moje ime napisano sitnim slovima prije nego ogroman naslov TUČA, lol  |
 |
|
Lenco
Junior Member

Croatia
314 Posts
Posted - 27/02/2013 : 07:09:54
|
Sinoć sam po prvi put pročitao Trojica iz Yume. Nosonji je Brixy ostavio ime Cirano u toj epizodi i drukčije izgleda. |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 27/02/2013 : 10:01:36
|
Koji danak neiskustvu. Zaboravih na njegov fetiš prema trešu. Kad je Opti reko da piše recenzije za AF mogao sam odmah pretpostavit da je riječ o Tuči i sl. epizodama...jer ipak, kako bi sam Opti rekao: Toliko loše da mora da je dobro  
Sve u svemu, odlična recenzija, Darijev crtež odličan, al ne želim ostavit ocjene za ovu epizodu zato jer me sram  |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Posted - 27/02/2013 : 11:19:21
|
Haha, zapravo od AF-a pišem štogod mi se da. Poslao sam "Crne planine" i "Udarac s boka", a kad to bude objavljeno ću se vjerojatno usredotočit na sagu o Zavjeri pa su te recenzije više-manje pravi miks  |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 27/02/2013 : 11:55:13
|
quote: Originally posted by drogsy
Dobra fora s ovom slikom, no čim sam vidio recenzentov nick-name odmah mi je bilo jasno o kojoj je epizodi AF-a riječ.
Iskreno, stvarno ne znam kako si mogao uočiti moje ime napisano sitnim slovima prije nego ogroman naslov TUČA, lol 
Nije valjda da vas je slikica odmah zbunila... Tak je bila loša izvorna da sam morao pribjeći drugom rješenju. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts
Posted - 27/02/2013 : 12:15:09
|
Haha, zapravo od AF-a pišem štogod mi se da. Poslao sam "Crne planine" i "Udarac s boka", a kad to bude objavljeno ću se vjerojatno usredotočit na sagu o Zavjeri pa su te recenzije više-manje pravi miks 
Otkrio još jedan fetiš - AF jubilarci  |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Posted - 27/02/2013 : 12:22:55
|
Imaš pravo, trebao bih se posvetiti Magnusovim radovima. Evo, već hitam na pisanje 20-ak recki za Neznanca, DoV, 379 ili kolko već pilula, i njegove žvrljotine s školskih klupa  |
 |
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 27/02/2013 : 13:21:09
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
quote: Originally posted by makikatalinic
Istina, njegov izgled likova nakon Magnusovih mi je najbolje "sjeo", šteta je što se potencijal nije bolje iskoristio...
iako, da budem iskren, po meni uopće nema smisla raspravljat o post-Magnus crtačima tako da ih se komparira s Magnusom - ono što smo mi često radili. reć recimo da je "Romanini najbolji post-Magnus crtač zato što je njegov crtež najbliži Magnusovom", po meni je čista glupost. mislim da treba vrednovat crtače takvi kakvi jesu.
"Problem" je u tome što je Magnus bio prvi crtač Alan Forda i samim time je postavio neke standarde. Zato se često i ulazi u te komparacije s Magnusom jer se uvijek kod usporedbi vraćaš na početak, odnosno Magnusa u nekom slučaju.
Ali primjera radi, prvi broj Alan Forda koji sam pročitao prije već sad dosta vremena je bio Borgisov "Sayonara" (to je njihova stotka čini mi se) i crtež mi je baš "sjeo".
Nakon toga je Alan Ford izazvao još više zanimanja kod mene pa sam nekako krenuo od početka i Magnusov (pogotovo oni početni brojevi) ipak bolji.
No da se vratim na Peruccu, možda mi je on ovako dobar jer sam prvo njegove likove Alan Forda vidio kad "Sayonaru" pročitao i tu sam nekakvu ljestvicu već postavio.
Možda je i to razlog zašto mi Piffa nikad nije baš sjeo po tom pitanju, crtež nije loš, daleko od toga, ali njegovi izgledi likova... |
"Velikodušnost bez premca" |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts
Posted - 27/02/2013 : 15:06:41
|
Imaš pravo, trebao bih se posvetiti Magnusovim radovima. Evo, već hitam na pisanje 20-ak recki za Neznanca, DoV, 379 ili kolko već pilula, i njegove žvrljotine s školskih klupa 
Eto..i ti nešto naučio 
Edit: i neće bit 20-ak recki Neznanca nego jedna manja analiza |
|
Edited by - paro on 27/02/2013 15:10:44 |
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 27/02/2013 : 20:00:50
|
quote: Originally posted by makikatalinic
"Problem" je u tome što je Magnus bio prvi crtač Alan Forda i samim time je postavio neke standarde. Zato se često i ulazi u te komparacije s Magnusom jer se uvijek kod usporedbi vraćaš na početak, odnosno Magnusa u nekom slučaju.
pa u tome je upravo i stvar. iako, po meni, mislim da nije determinirajući faktor to što je Magnus bio prvi crtač serijala - ali da je jedan od važnih faktora, jest. važno je istaknuti da je njegov crtež bio alfa i omega svih crtača ovog serijala. odnosno, po kvaliteti na najvećoj razini. to, i još kad se uzme kao dodatan faktor da je on bio osnivač samog stripa...to je to.
quote: Možda je i to razlog zašto mi Piffa nikad nije baš sjeo po tom pitanju, crtež nije loš, daleko od toga, ali njegovi izgledi likova...
ja sam već jednom bio rekao...daleko od toga da je Piffarerio izvrstan crtač, ali daleko od toga da je i loš. po meni je bio čisto ok kad se uzme koliko je crtača sve bilo. |
"Nothing lasts forever." |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 27/02/2013 : 20:02:58
|
quote: Originally posted by Zagor12
Meni je Piffa odbojan najviše zbog likova koji izgledaju kao da su se napušili par kila marihuane.
meni je njegov crtež bio čisto prolazan dok je crtao onu redovnu seriju. ali su mu zato crteži iz one specijal serije katastrofa, definitivno. |
"Nothing lasts forever." |
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Posted - 28/02/2013 : 21:48:09
|
Ovaj topic postaje smiješniji svakim novim svitanjem :)
Darth Ivan: PIFFA blablabla MAGNUS blabla PERUCCA Paro/Jasko: Lazar Džamić & co, komunizam, kapitalizam, satira, AF ex-Yu kult itd. Zagor12/Darth Ivan: Aha, da. Krasno. BTW, Minuette je u novoj epizodi nacrtana s dvije-tri vlasi previše! DOMI: STIGAO AF KLASIK BR 659: OSTIX 2 - THE REVENGE OF THE FALLEN! Opti: E, mi može reć šta se zbiva u epizodama Magični dodir i Zvonko Božić? Znam da pitam već, šta ja znam, četvrti put, al ne da mi se trošit pare na to, a zanima me... |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Posted - 28/02/2013 : 21:52:40
|
Paro/Jasko: Lazar Džamić & co, komunizam, kapitalizam, satira, AF ex-Yu kult itd.
Nas dvojica prilazimo Alanu sa (kvazi)naucne strane 
Eto jedna novina (nezvanicna), Alan u boji u maticnoj zemlji startuje od maja  |
 |
|
Topic  |
|