Author |
Topic  |
jaki
Advanced Member

Croatia
27210 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21483 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 16/02/2013 : 15:02:37
|
quote: Originally posted by tutto maxim
Ne bih se slozio. Ridjobradi treba da bude objavljen do kraja tj.svih 35 albuma.
Uostalom,kako znamo kakvi su,ako nikad nisu ni objavljeni kod nas? A to sto ih je lose ocenio neki Francuz,ne mora znaciti da se i meni nece svideti.
Kad bih znao da nece objaviti sve albume,odustao bih od Libellusovog Ridjobradog. Dovoljan mi je Super Eks i Free.
U pravu si, verovatno većina misli na ovaj način. Meni je kod serijala najbitnije ko su autori, tako da me recimo ne interesuje Riđobradi nakon Šarlijea, redovna XIII-ca nakon Van Hama, Komanča i Bernard Prins nakon prekida saradnje Grega i Hermana,mladi Bluberi i Tangi&Lavrtdir nakon odustajanja Šarlijea.
Što opet ne znači da ne bih kupovao gore pobrojano kada bi to neko objavio (đavolja radoznalost) |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 16/02/2013 15:02:55 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21483 Posts
Posted - 16/02/2013 : 15:07:32
|
btw, LL je objavio novog NN,Mister Noa i Teksa. Nisam pre obratio toliko pažnju na cene, ali ova za Texa stvarno otkida.Za 200 stranica, znači ni dva cela broja, puna cena je 180 kuna, iliti 24 evra ili 2700 dinara.Što dođe 1350 dinara po svesci.U jebote, ovo ko prati skidam mu kapu.Sad definitivno smatram da je ovo povlastica imućnih (mislim na praćenje više boneli serijala u izdanju LL) |
Edited by - anto on 16/02/2013 15:08:01 |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 16/02/2013 : 15:09:59
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by tutto maxim
Ne bih se slozio. Ridjobradi treba da bude objavljen do kraja tj.svih 35 albuma.
Uostalom,kako znamo kakvi su,ako nikad nisu ni objavljeni kod nas? A to sto ih je lose ocenio neki Francuz,ne mora znaciti da se i meni nece svideti.
Kad bih znao da nece objaviti sve albume,odustao bih od Libellusovog Ridjobradog. Dovoljan mi je Super Eks i Free.
U pravu si, verovatno većina misli na ovaj način. Meni je kod serijala najbitnije ko su autori, tako da me recimo ne interesuje Riđobradi nakon Šarlijea, redovna XIII-ca nakon Van Hama, Komanča i Bernard Prins nakon prekida saradnje Grega i Hermana,mladi Bluberi i Tangi&Lavrtdir nakon odustajanja Šarlijea.
Što opet ne znači da ne bih kupovao gore pobrojano kada bi to neko objavio (đavolja radoznalost)
zapravo nije u pravu jer free reprinta epizodu koja je išla u boji na koricama stripoteka a nakon toga fale još 2 albuma da se priča kompletira |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21483 Posts
Posted - 16/02/2013 : 15:13:58
|
mislio sam da je u pravu da većina hoće sve od serijala. Znači ne samo od tog i tog autora, već sve što je objavljeno od tog junaka. |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 16/02/2013 : 15:51:27
|
mislio sam da je u pravu da većina hoće sve od serijala. Znači ne samo od tog i tog autora, već sve što je objavljeno od tog junaka.
a da... a i nema puno ridjeg nakon charliera |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21483 Posts
Posted - 16/02/2013 : 16:33:05
|
nije da ga nema. Ima ih ukupno 35, a 25 potpusuje Šarlije. |
 |
|
zvobed
Starting Member

Croatia
71 Posts
Member since 06/02/2005 |
Posted - 16/02/2013 : 18:20:18
|
btw, LL je objavio novog NN,Mister Noa i Teksa. Nisam pre obratio toliko pažnju na cene, ali ova za Texa stvarno otkida.Za 200 stranica, znači ni dva cela broja, puna cena je 180 kuna, iliti 24 evra ili 2700 dinara.Što dođe 1350 dinara po svesci.U jebote, ovo ko prati skidam mu kapu.Sad definitivno smatram da je ovo povlastica imućnih (mislim na praćenje više boneli serijala u izdanju LL)
Prva dva mjeseca je 144 kune,što je dobra cijena,jer je Tex najskuplji od svih Boneliča. |
 |
|
Dermentor
Average Member

Croatia
689 Posts
Member since 14/06/2010 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8293 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
bvagner3
Senior Member

Croatia
2355 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 28/02/2013 : 00:13:26
|
E to je i mene zanimalo,poslao im poruku i dobio odgovor da je u tijeku je prebacivanje svega na novi server pa da zbog toga ne radi kako treba.Vjerojatno treba samo malo pričekati. |
#!?? |
 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8293 Posts
Member since 25/01/2010 |
Posted - 06/03/2013 : 10:44:54
|
quote: Nakon fenomenalnih “Ociju i tame”, Gigi Simeoni ponovno nas je odusevio jos jednim svojim genijalnim one shotom koji je u Italiji izasao kao “Stria”, a kod nas izlazi kao “Vjestica”. Naravno, bas kao i sto smo “Oci i tamu” objavili u A4 formatu, na isti nacin predstavljamo i “Vjesticu” te smo uvjereni da cete iskreno uzivati u majstorijama nasega prijatelja kojeg ste imali priliku i uzivo vidjeti i upoznati na cetvrtom MaFestu (a vjerujem da je i dosta vas ugrabilo koji crtez od njega).
Uglavnom, kao sto i sam Gigi kaze, “Vjestica” ce za neke biti roman strave i uzasa, premda je u biti rijec o multizanrovskom djelu. Naime, mozete ga citati i kao triler, i kao krimic a i kao psiholosku dramu... I siguran sam da cete uzivati, bas kao sto smo uzivali i mi.
Dakle, kao sto vec rekoh, rijec je o knjizi A4 formata na 320 stranica (tvrde korice, naravno), a naklada je 400 primjeraka. Cijena tijekom prva dva mjeseca (ili preciznije: do 7.5.2013.) bit ce 76 kuna, a potom 95.
A evo i kako to izgleda (od danas je i “Vjestica” u prodaji):

|
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27210 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
feniks
Senior Member

1923 Posts
Member since 08/05/2004 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29517 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 06/03/2013 : 11:38:55
|
Oci i tama su mi odlicni, ovo se kupuje obavezno. Cijena je za sadasnje pojmove stvarno fenomenalna. |
These pretzels are making me thirsty... |
 |
|
feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 06/03/2013 : 11:55:52
|
prekrasno izgleda , odavno cekam da izadje , kada ce biti u prodaji ili je vec , nisam primjetio , naslovnica me previse odusevila :)
|
feka |
 |
|
emirem
Advanced Member

10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 06/03/2013 : 12:00:36
|
quote: Originally posted by Markos
Ako se ne varam, to izdanje je dobilo potporu od EU, pa...
Kako to da EU financira izdavastvo stripa kod nas?  Samo neke stripove odabranih izdavaca?
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 06/03/2013 12:01:36 |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 06/03/2013 : 12:04:39
|
A ovo niko da "najavi"?
quote: by Dado A.
A za sve ljubitelje genijalnih Spiroua i Fantasija evo i dva albuma neponovljivog maestra Andrea Franquina pod naslovom “Kriva glava” (Spirou & Fantasio 8) te “Murinina jazbina” (Spirou & Fantasio 9).
Promotivna cijena tijekom prva dva mjeseca (do 7.5.2013.) bit ce 96 kuna, a potom 120 (jasno, i ovo je od danas u prodaji). Evo i naslovnica:

http://img837.imageshack.us/img837/502/spirou08korica.jpg

Za sve ljubitelje Martina Mysterea tu je sesta knjiga Zone X, a naslovi epizoda su “Planet sjena” (Daniele Brolli / Giancarlo Caracuzzo) i “Venerin efekt” (Claudio Chiaverotti / Nicola Genzianella).
Promotivna cijena do 7.5.2013. bit ce 104 kune, nakon toga 130 kuna, a evo i naslovnice (naravno, i ovo bi od danas trebalo biti u prodaji, ali, jos jednom ponavljam, prvo nazovite svoje prodajno mjesto i provjerite jesu li stripovi stigli):

|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 06/03/2013 : 12:08:00
|
quote: Originally posted by emirem
Kako to da EU financira izdavastvo stripa kod nas?  Samo neke stripove odabranih izdavaca?
Bio natjecaj, prijavili se i drugi izdavaci. 
Sto se Libellusa tice, u tu "kvotu" ce pasti i Orlovi Rima, Servitude, mislim da i Thorgal (?)...
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
emirem
Advanced Member

10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 06/03/2013 : 12:17:30
|
quote: Originally posted by Poli
Opaa,lova kaplje iz fondova za razvoj stripa, ali onda oni moraju zadovoljavati te neke ISO9000 norme i slicne sifre za kvalitetu proizvoda,papir ,stamparija i slicno...znaci ima se ,moze se...nek' idu samo da imamo i mi za to sve izgurati... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 06/03/2013 : 12:58:48
|
quote: Originally posted by Poli
Bio natjecaj, prijavili se i drugi izdavaci. 
Sto se Libellusa tice, u tu "kvotu" ce pasti i Orlovi Rima, Servitude, mislim da i Thorgal (?)...
to bi odlicno bilo , a narocito thorgal , ima li kakav zvanicni datum izlaska  |
feka |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
Garfield_Mo
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
Member since 11/06/2009 |
Posted - 06/03/2013 : 14:34:24
|
S dolaskom trećeg mjeseca stiglo je i vrijeme za najave naših novih izdanja.
Kako ćete i sami moći vidjeti, riječ je o devet novih naslova a prvi od njih kojeg ćemo danas predstaviti je novi gigant Nathana Nevera, vec trinaesti po redu, pod naslovom “Na granicama uma”.
Scenarij potpisuje Bepi Vigna, crtež (i naslovnicu) Paolo Di Clemente a što se same radnje tice, hm, bit će tu, baš kako i sam naslov sugerira - svega: i Laure, i Neda Macea, i Ann, i Nathaniela, i Irine, i Sare i... Ma, uostalom, vidjet ćete i sami.
Nadalje, tu su i dvije nove knjige - sedma i osma - Dylana Doga, a izvorne epizode koje su unutra su one od rednog broja 19 pa do broja 24. Naslovi su:
Dylan Dog 7: Uspomene nevidljivog (Tiziano Sclavi / Giampiero Casertano) Iz dubine (Tiziano Sclavi & Alfredo Castelli / Corrado Roi) Prokleti dan (Tiziano Sclavi & Marcello Toninelli / Montanari & Grassani)
Dylan Dog 8: Tunel užasa (Tiziano Sclavi / Montanari & Grassani) Tajanstveni otok (Tiziano Sclavi / Carlo Ambrosini) Ružičasti zečevi ubijaju (Luigi Mignacco / Luigi Piccatto & Cesare Valeri)
Što se utvrđivanja gradiva vezano za DD-a tiče, hm, poslušajte barem jednom “Little Wing” Jimija Hendrixa, pogledajte “Psiha” velikog Alfreda te pročitajte “Otok doktora Moreaua” H. G. Wellsa i “Bačvu amontillada” E. A. Poea. Naravno, pod uvjetom da imate vremena, ne bi bilo zgorega ni da barem prolistate i sljedeće epizode iz naših dosad objavljenih knjiga DD-a: “Jack Trbosjek” (1. knjiga), “Sablast Anne Never” (2. knjiga), “Ubojice” (2. knjiga), “Ubojica” (4. knjiga), “Izmedju života i smrti” (5. knjiga), “Kanal 666” (5. knjiga) te “Cagliostro ” (6. knjiga).
Za sve ljubitelje Martina Mysterea tu je šesta knjiga Zone X, a naslovi epizoda su “Planet sjena” (Daniele Brolli / Giancarlo Caracuzzo) i “Venerin efekt” (Claudio Chiaverotti / Nicola Genzianella).
Što se staroga dobroga bradatog pirata tiče, tu su dva nova albuma a naslovi su “Maur Khair” (Riđobradi 15) i “Zatočenica Maura” (Riđobradi 16). Autore ovoga genijalnog serijala znate, to su Jean-Michel Charlier i Victor Hubinon, a Riđobradog, Erica, Babu, Tronogog i ostale ovaj put sudbina nosi prema Mediteranu i to zbog jedne prekrasne djeve koja se zove Carolina Di Muratore...
A za sve ljubitelje genijalnih Spiroua i Fantasija pripremili smo dva albuma neponovljivog maestra Andrea Franquina pod naslovom “Kriva glava” (Spirou & Fantasio 8) te “Murinina jazbina” (Spirou & Fantasio 9).
I za kraj, nakon fenomenalnih “Očiju i tame”, Gigi Simeoni ponovno nas je oduševio još jednim svojim genijalnim one shotom koji je u Italiji izašao kao “Stria”, a kod nas izlazi kao “Vještica”. Naravno, bas kao i što smo “Oči i tamu” objavili u A4 formatu, na isti način predstavljamo i “Vješticu” te smo uvjereni da ćete iskreno uživati u majstorijama našega prijatelja kojeg ste imali priliku i uživo vidjeti i upoznati na 4. MaFestu, a vjerujem da je i dosta vas ugrabilo koji crtež od njega. Uglavnom, kao sto i sam Gigi kaze, “Vještica” će za neke biti roman strave i užasa, premda je u biti riječ o multižanrovskom djelu. Naime, možete ga čitati i kao triler, i kao krimić i kao psihološku dramu... I siguran sam da cete uživati, baš kao što smo uživali i mi. |
http://www.mostrip.ba/
https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/ |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 06/03/2013 : 15:42:00
|
quote: Originally posted by split85
quote: Nakon fenomenalnih “Ociju i tame”, Gigi Simeoni ponovno nas je odusevio jos jednim svojim genijalnim one shotom koji je u Italiji izasao kao “Stria”, a kod nas izlazi kao “Vjestica”. Naravno, bas kao i sto smo “Oci i tamu” objavili u A4 formatu, na isti nacin predstavljamo i “Vjesticu” te smo uvjereni da cete iskreno uzivati u majstorijama nasega prijatelja kojeg ste imali priliku i uzivo vidjeti i upoznati na cetvrtom MaFestu (a vjerujem da je i dosta vas ugrabilo koji crtez od njega).
Uglavnom, kao sto i sam Gigi kaze, “Vjestica” ce za neke biti roman strave i uzasa, premda je u biti rijec o multizanrovskom djelu. Naime, mozete ga citati i kao triler, i kao krimic a i kao psiholosku dramu... I siguran sam da cete uzivati, bas kao sto smo uzivali i mi.
Dakle, kao sto vec rekoh, rijec je o knjizi A4 formata na 320 stranica (tvrde korice, naravno), a naklada je 400 primjeraka. Cijena tijekom prva dva mjeseca (ili preciznije: do 7.5.2013.) bit ce 76 kuna, a potom 95.
A evo i kako to izgleda (od danas je i “Vjestica” u prodaji):

Jedino sto mogu da zakljucim sa ovim izdanjem je to da su pravila vrlo jeftina, jer 320 stranica u HC za ovu cijenu je vise nego prihvatljivo, pogotovo kad se uzme u obzir visoki kvalitet Libellusa.
Medjutim, cini mi se da je i Phoenix Press ovo skoro najavio, ili objavio, nisam sto posto siguran... moze li neko potvrdit? |
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
Topic  |
|