Author |
Topic  |
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 26/05/2012 : 08:57:27
|
Jednom sam volio i jedva cekao ovaj event..danas bjezim od njega kao vrag od tamjana. Mozda sam presao u fazu grumpy old men ili je eurovizija ili ti eurosong jednostavno postao politicki poligon za lijecenje etnickih komplexa. Usudio bi se reci da funkcionira kao i EU..lose i bez stila. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25985 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 26/05/2012 : 09:14:07
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Jednom sam volio i jedva cekao ovaj event..danas bjezim od njega kao vrag od tamjana. Mozda sam presao u fazu grumpy old men ili je eurovizija ili ti eurosong jednostavno postao politicki poligon za lijecenje etnickih komplexa. Usudio bi se reci da funkcionira kao i EU..lose i bez stila.
Veruj mi, Evrovizija je uvek bila loša i bez stila.
Meni je ovo događanje kao i Oscar, dva sata šljokica i glupiranja dok čekamo da neko u nečemu pobedi. Ništa drugo. Tu i tamo se zalomi nešto što bi se moglo nazvati "kvalitetnim", ali mislim da tako nešto niko ne traži na ovakvim priredbama. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 26/05/2012 : 09:34:34
|
ili kako bi Balasevic rekao..parada pijanstva i kiča |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8224 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 28/05/2012 : 13:28:30
|
quote: Originally posted by mr murdoc
ili kako bi Balasevic rekao..parada pijanstva i kiča
prije će bit gej parada
inače, ove godine ne znam što mi bi, pa čak i gledao, ne sve, ali i puno previše svidjela mi se brit pop pjesmica što ju je pjevao onaj švabo |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 28/05/2012 : 13:34:39
|
Meni su bile dobre jedino plesačice, bilo je zaista dobrih koka (nisam gledao muški dio tako pozorno kao ken2 ); muzičke stvari su bile možda lošije od prosjeka... Sve u svemu vizualno plus, auditivno minus! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 30/05/2012 : 13:05:21
|
quote: Sve u svemu vizualno plus, auditivno minus!
I tako već dva desetljeća, otkad se Eurosong počeo pretvarati u (pre)lakoglazbeni festival istočne Europe i zemalja u tranziciji. Jesem ti, zadnja pobjednička pjesma koju pamtim je Insieme Totta Cutugna! A to je bilo prije okruglo 20 godina.
I onda se netko čudi zašto zapadne zemlje sve više odustaju od ovog sajma glazbenog bofla, neukusa, kiča i u najboljem slučaju trasha, na kojem si susjedi daju maksimume bodova i na kojem su pjesme odavno u petom planu.   |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 30/05/2012 : 13:29:05
|
Nije vise ni eurosong kad nastupaju azijske zemlje kao i u kosarci i nogometu... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts
Member since 14/07/2006 |
|
xilrion
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3033 Posts
Member since 16/12/2010 |
Posted - 06/03/2013 : 19:03:46
|
quote: Originally posted by hello
Da nastavimo tradiciju. Ove godine Hrvatska napokon ulazi u finale. Pjesma je vrlo dobra i uz malo dorade (instrumental djeluje malo jeftino) bit će odlična.
http://www.youtube.com/watch?v=lZw2wCGyd2U
pjesma sama mi je tako-tako, moglo je i bolje. uglavnom, bolje nego neke pevaljke. s jedne strane mi se čini da ova pjesma ne može ozbiljnije konkurirati na eurosongu s obzirom na dosad viđeno, a s druge strane mi je drago što su izabrali takvu pjesmu jer napokon ne pokušavamo kopirati druge i ne forsamo nekakvu europsku hitoidnu pjesmicu, nego nas baš briga i predstavljamo originalnu hrvatsku baštinu. |
https://xilrion.deviantart.com/ |
 |
|
Oki
Advanced Member

Croatia
5444 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 06/03/2013 : 21:59:57
|
Sigurno je na eurosongu ugodnije vidjeti jednu klapu nego pevaljku poput Severine,ali bojim se da ni ovog puta ništa od uspjeha jer pjesma iako je bolja od većine svojih prethodnica, baš i nije nešto posebno,a i smješno i apsurdno mi je to da je ovu pjesmu za dalmatinsku klapu napisao jedan "kajkavac" ....autor pjesme je iz moje Duga Rese,a u današnje vrijejeme je lakše čuti "kaj" u Duga Resi nego u Zagrebu... |
 |
|
hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 19/09/2013 : 10:39:50
|
Yesssss!!!!!! Konačno!!!!!!
Hrvatska ne ide na Eurosong 2014. godine!
Hrvatska radiotelevizija donijela je odluku kako će preskočiti sudjelovanje na sljedećem Eurosongu
Piše: G. Ut.
Objavljeno prije sat vremena

HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA kao organizator natjecanja za izbor hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije donijela je odluku kako će preskočiti sudjelovanje na sljedećem Eurosongu, odnosno kako Hrvatska 2014. godine neće imati svoje predstavnike na ovoj manifestaciji, stoji u objavi za medije.
Ovisno o interesu javnosti i gledatelja, HRT će naknadno donijeti odluku o prijenosu završne večeri Eurosonga.
"Kao javni rtv servis, HRT osobito vodi računa o tome da se sredstva pristojbe troše na što učinkovitiji način. HRT ima u vidu tešku gospodarsku situaciju te vodi računa i o kritikama javnosti o financijskoj opravdanosti nastupa. Imajući u vidu kako ova odluka kod dijela naših gledatelja možda neće naići na odobravanje, HRT je i u svjetlu slabijih plasmana hrvatskih natjecatelja na Eurosongu posljednjih godina ipak odlučio uzeti pauzu od nastupa. Hrvatskoj radioteleviziji kao organizatoru natjecanja za izbor hrvatskog predstavnika na Eurosongu u interesu je odabrati pjesmu i izvođača koji će zauzeti što viši plasman, te će do odluke o eventualnom povratku na Eurosong svoje kreativne potencijale usmjeriti u tom pravcu. Odluku o privremenom neodlasku na Eurosong već su ranije donijele i neke druge države Europe, poglavito one pogođene gospodarskom krizom i recesijom", poručuju s HRT-a.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 19/09/2013 : 17:01:14
|
Ne slažem se. Jedno je afirmacija (pojedinca, momčadi, reprezentacije pa i države) na području vrhunskog ili barem iznadprosječnog sporta (umjetnosti, znanosti), a nešto sasvim drugo na području trećeligaške lakoglazbene smotre koja je odavno izgubila smisao i svrhu. Eurosong je odavno prestao biti bitan, još prije nekih 20-ak godina, u međuvremenu se pretvorio u freak-show i sajam bizarnosti, a od sudjelovanja je kroz proteklih 10-ak godina odustao dobar broj zemalja. I kakvu bi nam konkretnu korist donijelo tih potencijalnih 200 milijuna gledatelja? Koliko je od njih zbog naše prošlogodišnje "Mižerije" (nomen est omen!) došlo recimo ovog ljeta na Jadran? Ili nešto slično tome? Ako i jest, ta se korist mjeri u promilima, što je zanemarivo u odnosu na troškove izbora (ako ga ima), pripremanja i slanja naših predstavnika.
|
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 19/09/2013 : 18:25:02
|
Gospodo i Dame Eurovizija je kult koji je postao nasljede generacija i sinonim kolektivnog pamcenja. Sund ili ne..za to ima jedna olimpijska ..Važno je sudjelovati.
|
 |
|
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
|
hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts
|
hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts
Posted - 19/09/2013 : 21:08:40
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Ne slažem se. Jedno je afirmacija (pojedinca, momčadi, reprezentacije pa i države) na području vrhunskog ili barem iznadprosječnog sporta (umjetnosti, znanosti), a nešto sasvim drugo na području trećeligaške lakoglazbene smotre koja je odavno izgubila smisao i svrhu. Eurosong je odavno prestao biti bitan, još prije nekih 20-ak godina, u međuvremenu se pretvorio u freak-show i sajam bizarnosti, a od sudjelovanja je kroz proteklih 10-ak godina odustao dobar broj zemalja. I kakvu bi nam konkretnu korist donijelo tih potencijalnih 200 milijuna gledatelja? Koliko je od njih zbog naše prošlogodišnje "Mižerije" (nomen est omen!) došlo recimo ovog ljeta na Jadran? Ili nešto slično tome? Ako i jest, ta se korist mjeri u promilima, što je zanemarivo u odnosu na troškove izbora (ako ga ima), pripremanja i slanja naših predstavnika.
Ispravio bih sebe. Ukupna gledanost finalne večeri iznosi cca 60-70 mil gledatelja, a sveukupno cca 110 milijuna.
|
www.izdavanje-knjiga-dani.hr www.vangogh.hr |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 19/09/2013 : 21:15:29
|
Ma da, nekad je to bilo nešto, ili barem solidno, ali danas...
|
Edited by - Johnny Difool on 19/09/2013 21:16:57 |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 19/09/2013 : 21:24:15
|
A i mi smo bili zanimljiviji i bolji, osobito u odnosu na danas...
|
 |
|
melkajk
Average Member

.JPG)
509 Posts
Member since 07/10/2011 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 22/09/2013 : 18:40:00
|
mislim da su HRT-ovci donijeli prvu pametnu odluku u životu.
ko što u onom članku sa Index.hr piše: tko još Eurosong shvaća ozbiljno?
na kraju krajeva, putanja naših plasmana na tom natjecanju je silazna više od jednog desetljeća...tak da nismo ništa bitno izgubili. |
"Nothing lasts forever." |
 |
|
Topic  |
|