forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Puls čitatelja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 94

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 12/12/2012 : 16:05:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Kakav je taj serijal u poređenju sa recimo Enemy Ace: War in Heaven (jedinim kojeg sam citao)? U smislu kvalitete recimo.

Mislim da još nisam naletio na Ennisov ratni strip za koji bih mogao reći da je slab.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

bosancicigor
Average Member

Croatia
866 Posts

Member since 15/08/2009

Posted - 13/12/2012 : 13:08:39  Show Profile Show Extended Profile  Send bosancicigor a Private Message  Reply with Quote
Mjesec dana bez novog mjerenja pulsa, jel` to rekord? (i di baš 13-tog.)

Evo čisto usput, Ennis je u ovim pričama najavio svu raskoš svog talenta ( za one malobrojne koji ga nisu prije skužili, ja prvi ), a crtači su po mjeri probrani i sjajno su odradili posao. Nakon War Stories-a sam se i navukao na Ennisa i nisam požalio.

Ajmo Bušido ne zabušavaj, stavi novi strip dok nije kasno.......skoro će 21.12.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 18/12/2012 : 00:34:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Idući strip na redu je Helter Skelter. Autorica je Kyoko Okazaki.

Čita se s desna na lijevo.

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4314 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 18/12/2012 : 09:27:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Sick shit bro'

Bok, kako si.
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 18/12/2012 : 10:59:46  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
Koliko moze strip o supermodelima da bude dobar i interesantan?Ne mnogo,nije to za vas?Tako sam i ja mislio pa sam ipak natjerao sebe da procitam Helter Skelter i mogu vam reci da bih grdno pogrijesio da nisam.Radi se o veoma dobrom(sjajnom!) djelu,pogled u zivot top modela na vrhuncu svoje karijere,naizgled savrsen.Medjutim,iza kamera i gomile sminke se nalazi osoba sa vjecnim strahom od toga da ce se pojaviti neko mladji i ljepsi i da ce samim tim pasti u sjenku...
i dalje ne djeluje interesantno?
Pa,predrasude su losa stvar,ne valja o nicemu suditi unaprijed.Probajte Helter Skelter,vjerujem da cete biti prijatno iznenadjeni.Kao sto sam,uostalom,i ja bio.

Edited by - wele on 18/12/2012 11:01:05
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 18/12/2012 : 11:48:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
What Wele said, nothing more to add. :)

Kjoko Okazaki je izuzetno značajan autor, i meni je poslužila kao odličan uvod u josei žanr. Sad, njen drugi prevedeni rad je "Obala rijeke", drama o odrastanju tinejdžera u otuđenoj sredini... i to je to, ničega više nema na engleskom. Trebalo bi barem prevesti njen "Pink", koji se smatra najznačajnijim.

Inače, "Helter Skelter" je dobio i svoju filmsku verziju. Nisam još uvijek gledao, čeka se torent, oh, kao i obično. Ali, u svakom slučaju, jedan od emocionalno najjačih pročitanih stripova. Prava kritika modernog društva.

P.S. Ridiculus mi je napomenuo i da je "Vertical" otkupio prava, i da regularno izdanje stripa možemo očekivati relativno "uskoro".

Edited by - Mhejl on 18/12/2012 11:51:46
Go to Top of Page

xander
Junior Member

Serbia
401 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 18/12/2012 : 16:34:34  Show Profile Show Extended Profile  Send xander a Private Message  Reply with Quote
Svakako drugačije od ostalih mangi koje si postavljao. Moram da priznam da se nisam baš nešto bavio čitanjem josei-ja do sada. Možda bi trebalo uskoro da probam neki. Možda baš ovaj.
Go to Top of Page

drablj
New Member

Serbia
233 Posts

Member since 06/06/2007

Posted - 18/12/2012 : 21:21:08  Show Profile Show Extended Profile  Send drablj a Private Message  Reply with Quote
uopste mi se ne svidjaju crtez i radnja. izrazi lica su slabi, table su sture.

quote:
Originally posted by wele

i dalje ne djeluje interesantno?

nimalo.
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 18/12/2012 : 22:22:22  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
Po meni,crtez je perfektno pratio radnju.Po meni,napominjem.
Go to Top of Page

drablj
New Member

Serbia
233 Posts

Member since 06/06/2007

Posted - 24/12/2012 : 09:53:10  Show Profile Show Extended Profile  Send drablj a Private Message  Reply with Quote
obradovale su me neke vesti iz nedeljnih crtica.
Rei Hiroe najavio je kako će nakon dvogodišnje stanke nastaviti strip ''Black Lagoon''.
Hiroaki Samura najavio je kako će sada, kad je okončao serijal ''Oštrica besmrtnika'' ...
Vraća se ''Inuyasha''! Ali samo nakratko, u dobrotvorne svrhe.
inuyashina slika mi izmamila osmeh kad sam je video na naslovnoj strani sajta .

(valjda ne narusavam temu, jer sam overio sve pomenute naslove i dobri su. autor samih crtica je i autor ove teme, pa je kao i ovo neki feedback.)
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 17/01/2013 : 15:30:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Kako ne bi ispalo da ja bez nekog posebnog razloga stavljam pojedine stripove ovdje, evo nekoliko pregleda, tekstova i stranica gdje se možete informirati o njima. Možda će vam onda biti jasnije zašto sam ih stavio.

O stripu S.H.I.E.L.D., by Jonathan Hickman & Dustin Weaver.
http://www.comicsalliance.com/2011/04/23/s-h-i-e-l-d-jonathan-hickman/

O stripovima Jonah Hex i All Star Western, by Justin Gray & Jimmy Palmiotti. S time da se ne slažem sa autorovom analizom serijala All Star Western. Ukratko, ono što autor doživljava kao negativno, ja uglavnom doživljavam kao pozitivno.
http://www.tcj.com/devils-and-machines-on-jonah-hex-and-all-star-western/

O stripu Dreadstar, by Jim Starlin.
http://www.publishersweekly.com/pw/by-topic/industry-news/comics/article/44040-space-opera-with-teeth-jim-starlin-s-dreadstar.html
http://goodcomics.comicbookresources.com/2006/09/22/comics-you-should-own-dreadstar-1-40/

O stripu Otoyomegatari (A Bride’s Story), by Kaoru Mori.
http://www.boomtron.com/2011/12/kaoru-mori-a-brides-story-strippd/

O stripu Human Target, by Peter Milligan.
http://goodcomics.comicbookresources.com/2009/03/08/comics-you-should-own-human-target/

O stripu Batman, by Grant Morrison.
http://www.tor.com/blogs/2012/10/how-grant-morrisons-7-year-batman-epic-is-becoming-the-ultimate-definition-of-batman

O stripu Batwoman: Elegy, by Greg Rucka & J. H. Williams III.
http://toobusythinkingboutcomics.blogspot.com/2010/10/batwoman-elegy-by-greg-rucka-j-h.html

O stripu The Abominable Charles Christopher, by Karl Kerschl.
http://bedlamreviews.wordpress.com/2012/12/21/winter-tales-the-abominable-charles-christopher/

O stripu OMAC, by Jack Kirby.
http://toobusythinkingboutcomics.blogspot.com/2011/08/captain-america-versus-omac-how-jack.html
http://toobusythinkingboutcomics.blogspot.com/2011/08/on-jack-kirbys-omac-part-2-of-2-stay.html

O stripu Pride of Baghdad, by Brian K. Vaughan & Niko Henrichon.
http://www.dorkgasm.com/node/62/

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4650 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 18/01/2013 : 00:14:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
krajnje je vreme da se vratim pracenju Charlesa Cristophera, a posto je (vec) odstampano dva trejda bilo bi mi izuzetno drago da dodjem do ovoga u papirnatom obliku. fibra, darkvudi? enibadi?

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/03/2013 : 17:22:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
S obzirom da se tema zove "Puls čitatelja", želio bih vam postaviti jedno konkretno pitanje.

Kakvi vas stripovi zanimaju?

Da razjasnim, čitate li isto što ste čitali prije 10-20-30 godina, ili ste otvoreni i prema novim i/ili nepoznatim naslovima? Što tražite od svojih stripova? Čitate li ih zbog eskapizma i zabave, ili vas zanimaju i prikazi svakodnevnice, biografije ili društveno-kritička i filozofska tumačenja (naravno, pri čemu jedno nužno ne isključuje drugo)? Volite li samo autore realističnog crteža i konvencionalnog načina pripovjedanja ili ste otvoreni i stiliziranijim oblicima crtanja i pripovjedanja?

Što kažete?

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19700 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 08/03/2013 : 17:34:07  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

S obzirom da se tema zove "Puls čitatelja", želio bih vam postaviti jedno konkretno pitanje.

Da razjasnim, čitate li isto što ste čitali prije 10-20-30 godina

to i mene zanima, ne sijećam se svog prijašnjeg života

quote:

, ili ste otvoreni i prema novim i/ili nepoznatim naslovima?

jesam, ali ne znači da sam se odrekao onoga što sam prije čitao

quote:

Čitate li ih zbog eskapizma i zabave, ili vas zanimaju i prikazi svakodnevnice, biografije ili društveno-kritička i filozofska tumačenja

i iz zabave i iz zanimanja za ovo što si rekao i za druge stvari

quote:

Volite li samo autore realističnog crteža i konvencionalnog načina pripovjedanja ili ste otvoreni i stiliziranijim oblicima crtanja i pripovjedanja?

prije sam mislio da je crtež bolji što je više realističniji, kasnije sam swhvatio da sam u krivu, još uvijek ponekad volim više realistično, ali isto tako me oduševi i odličan stilizirani crtež

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 08/03/2013 : 17:50:05  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Da razjasnim, čitate li isto što ste čitali prije 10-20-30 godina, ili ste otvoreni i prema novim i/ili nepoznatim naslovima?

I kad sam bio mali sam čitao sve i svašta a to činim i danas. Ne znam dok ne probam Zato i uvijek zavirim u ovaj topik.

quote:
Što tražite od svojih stripova? Čitate li ih zbog eskapizma i zabave, ili vas zanimaju i prikazi svakodnevnice, biografije ili društveno-kritička i filozofska tumačenja (naravno, pri čemu jedno nužno ne isključuje drugo)?

Tražim da ispričaju dobru i zanimljivu priču i to na dobar način; da se vidi da autor zna što želi ispričati te da ne rasteže u beskonačnost i ponavlja se.

quote:
Volite li samo autore realističnog crteža i konvencionalnog načina pripovjedanja ili ste otvoreni i stiliziranijim oblicima crtanja i pripovjedanja?

Oboje rado čitam, dokle god je priča koju pripovjedaju razumljivo ispričana. Kako da kažem, volim Gibbonsa al' mi je i McKean drag.

Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 08/03/2013 : 17:55:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da razjasnim, čitate li isto što ste čitali prije 10-20-30 godina

Bonelli i ostalo (tarzan, conan, alan ford itd itd) što sam čitao kao klinac sada čitam u najmanjoj mjeri, no ponekad čitam.

quote:

, ili ste otvoreni i prema novim i/ili nepoznatim naslovima?

nepoznati naslovi su često najzanimljiviji

quote:

Čitate li ih zbog eskapizma i zabave, ili vas zanimaju i prikazi svakodnevnice, biografije ili društveno-kritička i filozofska tumačenja

zanima me sve i svašta, novo, drugačije...mora me odvući iz mog svijeta u taj, stripovski svijet...naravno da mora biti zabavno...no zabava može imati 100 lica-zabava ne znaći uvijek komedija ili akcija...

quote:

kao što sam već rekao, zanima me sve, otvoren sam svemu...što ne znaći da mi sve i valja i da sve probavljam.

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

xander
Junior Member

Serbia
401 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 08/03/2013 : 18:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Send xander a Private Message  Reply with Quote
Rešio Bušido da potera topik na sledeću stranu...

Ovo za godine... dugi su to vremenski periodi za moju starost. Pre 10 godina moje čitanje stripova se svodilo na Mikijev zabavnik i ponekog Alana Forda tu i tamo. Tako da definitivno sada čitam svakakve druge stvari i pritom se trudim da se što manje ograničavam. Bilo koja škola stripa, tip crteža, najrazličitiji žanrovi bez obzira da li sam čuo za taj strip ranije ili ne. Mogu da kažem da je malo toga što bih odbio da pročitam ni ne pogledavši. Sad samo da se nađe vremena za sve to.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8303 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 08/03/2013 : 18:38:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ne razumijem svrhu ovih pitanja...sto ljudi, sto ćudi...ne možeš udovoljiti svima. Ako ti se tjera, tjeraj po svome, a ako ti je tlaka onda se ne zajebavaj.

Mene osobno zanimaju dobri stripovi, kako ti možeš znati što je meni dobro pa to nekad ne znam ni ja.

Iskreno najviše volim otkrit meni nepoznate autore. Manje volim čitat mange, ne zato što ih ne volim, nego zato što sam u općem nedostatku vremena u životu nešto morao zapostaviti, a pošto su mi kao klincu mange bile najmanje dostupne izbor je pao na njih... Nadam se da sam ti pomogao.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/03/2013 : 19:00:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Moja pitanja nisu toliko vezana za izbor stripova na ovoj temi, koliko me zanima kako ljudi općenito dišu po pitanju stripova i vlastitih preferenci.

Konkretno, zašto čitaju nešto, a ne čitaju ono drugo. Da li ih to drugo jednostavno ne zanima, ili je možda problem manjak informacija? Ako ih ne zanima, zašto ih ne zanima? Itd.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8303 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 08/03/2013 : 19:11:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Dobro, Što se mene tiće za mange sam ti objasnio...uz to slabo i gotovo nikako ne čitam stripove ratne tematike jer mi je onaj jedan što sam proživio savim dovoljan. Sve ostalo u moje je ruke dobrodošlo bez obzira na žanr, školu, vrijeme nastanka i što ti ga već znam.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/03/2013 : 19:27:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Dobro, Što se mene tiće za mange sam ti objasnio...uz to slabo i gotovo nikako ne čitam stripove ratne tematike jer mi je onaj jedan što sam proživio savim dovoljan. Sve ostalo u moje je ruke dobrodošlo bez obzira na žanr, školu, vrijeme nastanka i što ti ga već znam.

Kod tvog razmišljanja mi je zanimljivo što si se ograničio čisto geografski.

Kažeš, nemaš mnogo vremena, pa zbog toga nećeš čitati mange. Međutim, mangi nema baš toliko mnogo u domaćem izdanju. Znači li to da nećeš čitati domaće izdanje Vrha bogova ili Oštrice besmrtnika samo zato što je riječ o mangama?

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8303 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 08/03/2013 : 19:43:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Tonto

Kod tvog razmišljanja mi je zanimljivo što si se ograničio čisto geografski.

Kažeš, nemaš mnogo vremena, pa zbog toga nećeš čitati mange. Međutim, mangi nema baš toliko mnogo u domaćem izdanju. Znači li to da nećeš čitati domaće izdanje Vrha bogova ili Oštrice besmrtnika samo zato što je riječ o mangama?

Ne, ne znači...jednostavno mi nisu na vrhu prioriteta. Jasna je meni kvaliteta mangi i još se sječam mahnitog čitanja/gutanja Akire. Ustvari je ne čitam iz straha, ne želim se navući na mangu jer kad bi još to krenuo istraživati...to ne može podnijeti ni moj džep ni moje slobodno vrijeme... Kužiš ?

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/03/2013 : 20:19:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Heh, ja sam se po pitanju svog novčanika ograničio tako što sam čvrsto odlučio kako neću kupovati išta što nije objavljeno u Hrvatskoj. Međutim, ovo ograničenje nije baš sasvim urodilo plodom, jer je bez obzira na to i dalje riječ o ogromnoj masi naslova koji me zanimaju.

Doduše, ovako bih došao u iskušenje da kupujem sve i svašta.

Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 08/03/2013 : 21:06:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
quote:

Moja pitanja nisu toliko vezana za izbor stripova na ovoj temi, koliko me zanima kako ljudi općenito dišu po pitanju stripova i vlastitih preferenci.

Konkretno, zašto čitaju nešto, a ne čitaju ono drugo. Da li ih to drugo jednostavno ne zanima, ili je možda problem manjak informacija? Ako ih ne zanima, zašto ih ne zanima? Itd.

Čitam ono što mi se učini zanimljivo na temelju privjua ili komentara na forumu. Čitam i klasike koji se sada pojavljuju u novim izdanjima poput Ripa, Modesty, Conana, plavih bluza i td. Isključivo domaća izdanja,od stranih izdanja sam gotovo potpuno odustao.Nemam predrasuda ni prema jednom žanru ili zemlji porijekla.

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 09/03/2013 : 13:38:20  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:

Čitate li ih zbog eskapizma i zabave, ili vas zanimaju i prikazi svakodnevnice, biografije ili društveno-kritička i filozofska tumačenja (naravno, pri čemu jedno nužno ne isključuje drugo)? V

čitam ih zato što su jeftini!

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page
Page: of 94 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000