Proljeće je, a u polju leži djevojčica, nepokretna. Je li mrtva? Tko ju je ubio? To nikada nećemo saznati.
Ovdje, ondje, sa svih strana izvire sićušno društvo, koje kao da je pobjeglo iz neke bajke: Aurora, Oholica, Nazadna, Avanturistica, Princ Pravim-se-važan... Godišnja doba prolaze, a zamalo-princeza Aurora se još uvijek brine za svoj mali svijet kojeg želi poboljšati, i trudi se uskladiti tu neobičnu skupinu s prirodom i zvijerima koje ih okružuju. Sve do onog zimskog dana kada će se naći lice u lice s teškim izborom...
Kao i obično, Fibra vam nudi besplatan ogled, ovaj put prvu 31 stranicu (PDF, 12Mb).
Kolorka 19 • Ljepota tame • 96 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Fabien Vehlmann • Crtež Kerascoët • Prijevod Ema Pongrašić • Lektura i redaktura Darko Macan • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 20.11.2012. • Cijena 120 Kn
Definitivno najbizarnij strip koji je Fibra izdala, i jedan od najbizarnijih koje sam uopće pročitao. Očekivao sam nešto slično, ali da je morbidno u tolikoj mjeri baš nisam. Ocjena 10/10
Makar nemaju veze jedno s drugim (osim možda u pomaknutoj poetici i elementima nadrealizma), naslovnica stripa i plakat Bunuelove Viridiane su dosta slični:
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Definitivno najbizarnij strip koji je Fibra izdala, i jedan od najbizarnijih koje sam uopće pročitao. Očekivao sam nešto slično, ali da je morbidno u tolikoj mjeri baš nisam. Ocjena 10/10
sit, naloziste me da ga pazarim... bolje bi vam bilo da je zaista uberbizarno morbidan...
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Ja neki dan imao dvoumlje između ovog i Dalekog Susjedstva. Na kraju sam odabrao Taniguchija ali i za ovo ću slijedećom prilikom rado novce iskeširati.
procitao sinoc u jednom dahu, sve preporuke. strip me stvarno odusevio.