Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Zagor12
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/page (4) - kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](avatars/1078464506.png)
USA
7140 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Posted - 20/03/2013 : 22:20:48
|
quote: Originally posted by D.J.
![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) Nadam se i ja! Samo sto kod mene "gacese" rulaju. Zato se ja moram svojim forumasima pohvaliti!![](icon_smile_cool.gif)
Baš zato želim da Magični uspije. Iako ja volim superheroje, Bonelli zaslužuje barem nekakvu publiku i interes u Americi. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Picture 1.jpg)
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Shiva314
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/shiva314.jpg)
Croatia
336 Posts
Member since 16/07/2004 |
Posted - 21/03/2013 : 08:00:35
|
Nisam bio siguran kako će izgledati u boji, ali sada nakon viđenih par stranica mogu reći samo jedno. Wow! Definitivno bi kupovao. |
I am the Lord of all Evil...but you can call me Cookie |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
|
emirem
Advanced Member
![](AvatarUpload/Vamp.jpg)
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 21/03/2013 : 18:09:33
|
Ma kolor, great job dude! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
![](avatars/wasntme.jpg)
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 21/03/2013 : 19:37:22
|
Meni izgleda dosta dobro... Super što ste se odlučili ići s obojanim izdanjem, Ameri su ionako naviknuti uglavnom na boju. Sigurno će lakše tako primiti strip. Meni je ionako draža C/B varijanta, no ja sam ionako okorjeli retro bonellijevac...![](icon_smile_big.gif) |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Posted - 21/03/2013 : 21:50:15
|
quote: Originally posted by DeeCay
Meni izgleda dosta dobro... Super što ste se odlučili ići s obojanim izdanjem, Ameri su ionako naviknuti uglavnom na boju. Sigurno će lakše tako primiti strip. Meni je ionako draža C/B varijanta, no ja sam ionako okorjeli retro bonellijevac...![](icon_smile_big.gif)
Dobro razmisljas Dee! Ja sam takoder hard core C/B-varijanta-Bonellijevac i strijepio sam kako ce boja izgledati, ali sam ostao odusevljen i vise ne mogu citati prvi broj crno bijeli. Jedva cekam vidjeti Frisendin broj 4 u boji.![](icon_smile_approve.gif) |
www.epicentercomics.com |
|
star-duster
Junior Member
![](AvatarUpload/av-1209.jpg)
Serbia
445 Posts
Member since 11/06/2011 |
Posted - 22/03/2013 : 09:11:32
|
quote: Originally posted by Zagor12
Odlično je. Samo da Ameri zagriznu. Pa valjda će se naći 1000 ljudi koji će kupiti strip. Ima ih 315 milijuna, kvragu. :D
Prodaće se tiraž bez problema. Ali imam jedno drugo zapažanje. Meni se čini da je za toliki tiraž bilo bolje da je strip izdao na nekom od ex-Yu jezika, bez obzira što se objavljuje u SAD. Ima naših ljudi u Americi dovoljno, a ako uračunamo i kupovine nas Balkanaca koji smo ostali ovde, svakako bi tiraž planuo (malo našima "preko bare", malo našima ovde i - rasprodato). Ovako je premali tiraž da bi napravio neki proboj na pravo tržište stripova u SAD. Teško Amerikanci prihvataju neke novine. Iako je izdanje na engleskom jeziku, ponovo će ciljna grupa biti ista kao da je štampano na SRB/HR jeziku, opet će ovo kupovati samo naši ljudi navikli na Boneli stripove, i možda poneki Italijan u SAD. |
Edited by - star-duster on 22/03/2013 09:14:17 |
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
|
delboj
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/images.jpg)
Bosnia and Herzegovina
17142 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 22/03/2013 : 14:17:20
|
quote: Originally posted by star-duster
Odlično je. Samo da Ameri zagriznu. Pa valjda će se naći 1000 ljudi koji će kupiti strip. Ima ih 315 milijuna, kvragu. :D
Prodaće se tiraž bez problema. Ali imam jedno drugo zapažanje. Meni se čini da je za toliki tiraž bilo bolje da je strip izdao na nekom od ex-Yu jezika, bez obzira što se objavljuje u SAD. Ima naših ljudi u Americi dovoljno, a ako uračunamo i kupovine nas Balkanaca koji smo ostali ovde, svakako bi tiraž planuo (malo našima "preko bare", malo našima ovde i - rasprodato). Ovako je premali tiraž da bi napravio neki proboj na pravo tržište stripova u SAD. Teško Amerikanci prihvataju neke novine. Iako je izdanje na engleskom jeziku, ponovo će ciljna grupa biti ista kao da je štampano na SRB/HR jeziku, opet će ovo kupovati samo naši ljudi navikli na Boneli stripove, i možda poneki Italijan u SAD.
Pa u tom slučaju jezik je i manje važan. |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Posted - 22/03/2013 : 22:56:54
|
quote: Originally posted by delboj
quote: Originally posted by star-duster
Prodaće se tiraž bez problema. Ali imam jedno drugo zapažanje. Meni se čini da je za toliki tiraž bilo bolje da je strip izdao na nekom od ex-Yu jezika, bez obzira što se objavljuje u SAD. Ima naših ljudi u Americi dovoljno, a ako uračunamo i kupovine nas Balkanaca koji smo ostali ovde, svakako bi tiraž planuo (malo našima "preko bare", malo našima ovde i - rasprodato). Ovako je premali tiraž da bi napravio neki proboj na pravo tržište stripova u SAD. Teško Amerikanci prihvataju neke novine. Iako je izdanje na engleskom jeziku, ponovo će ciljna grupa biti ista kao da je štampano na SRB/HR jeziku, opet će ovo kupovati samo naši ljudi navikli na Boneli stripove, i možda poneki Italijan u SAD.
Pa u tom slučaju jezik je i manje važan.
Slazem se Delboj, a tiraz nije fiksan tj. on prvenstveno ovisi o tome koliko distributer Diamond Comics naruci. Znaci kolika je potraznja, tolika je ponuda s tim da cu ja unaprijed pripremiti 1000 primjeraka prvog broja. Ako distributer dobije od striparnica narudbu za vise (za sto su sanse vrlo, vrlo male ) ja cu stampati vise. Znaci, Star-duster iz tvojih usta u Bozje usi!![](icon_smile_wink.gif) |
|
star-duster
Junior Member
![](AvatarUpload/av-1209.jpg)
Serbia
445 Posts
Member since 11/06/2011 |
Posted - 23/03/2013 : 13:06:07
|
OK, onda! Želim ti svaku sreću i iskreno ti držim palčeve da rasprodaš ne samo početni tiraž, nego da štampaš i prodaš i deset puta više. Nadam se da će moja prognoza o dobroj prodaji da se pokaže kao sasvim tačna. A takođe se nadam da je sasvim netačna moja druga prognoza kako Amerikanci neće usvojiti Bonelija i kako kao ciljna grupa ostaju samo ljudi sa Balkana i Apenina. Tu sam skeptičan jer se dosadašnji pokušaji sa Bonelijem "preko bare" nisu sjajno završili. Ali verujem da je tvoja procena o poslovnom riziku ipak tačna i da će ti se posao itekako razgranati. Ipak ti živiš tamo i poznaješ prilike, a ja sam samo jednom bio u SAD na 5 meseci 2006. godine. Zato - srećno sa širenjem strip kulture kod Amerikanaca! :) |
|
Windwalker
Advanced Member
![](AvatarUpload/susano.jpg)
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
|
senokute
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/salko_2.jpg)
Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 23/03/2013 : 16:56:49
|
svaka cast ekipi,,, sve pase colorista je uradio fantastican posao, mnogo bolje od dosad vidjenih sbe colora,cak malo baca na fra-bel colorisanje, nadam se da ce se ovo neko i na nasem izbaciti |
|
|
emirem
Advanced Member
![](AvatarUpload/Vamp.jpg)
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 23/03/2013 : 16:57:24
|
Izvrsno, majstorski.... Nadam se da nece amerima biti previse za citati.. Taman ce se preklopiti sa "Lone Rangerom" kad izadje u kina... Boje super izgledaju inace nisam nikada procitao MW-a planiram kad nabavim jedan od 500 prodanih primjeraka ali americko izdanje se kupuje.. Samo javite gdje i vidim June ove godine ! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
|
jaki
Advanced Member
![](AvatarUpload/rsz_1rsz_2rsz_11igfpiar.jpg)
Croatia
27024 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 23/03/2013 : 18:39:53
|
Hvala vam! Emirem, bit ce ga za kupiti u Hrvatskoj, a nadam se i u nekim drugim drzavama ex-Yu, u isto vrijeme, ako ne i koji dan ranije nego u Americi.![](icon_smile_cool.gif)
Koje epizode na početku preskačeš? Inače,sjajno izgleda na prezentaciji. |
Ja sam fetišist papira! |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Posted - 23/03/2013 : 18:42:28
|
![](hail.gif) ![](hail.gif) ![](hail.gif)
Ne znam kako je ta slika procurila, ali nije trebala! Pre rano je, ali sto je tu je! Da cujem sad komentare kako naslovnica ne pase jer nema te scene u epizodi!![](icon_smile_tongue.gif)
Ustvari znam tko je procurio... Talijani jer sam im dao da vide pdf, a na zadnjoj stranici ima najava za broj 2.![](icon_smile.gif) |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Posted - 23/03/2013 : 18:43:54
|
quote: Originally posted by jaki
Hvala vam! Emirem, bit ce ga za kupiti u Hrvatskoj, a nadam se i u nekim drugim drzavama ex-Yu, u isto vrijeme, ako ne i koji dan ranije nego u Americi.![](icon_smile_cool.gif)
Koje epizode na početku preskačeš? Inače,sjajno izgleda na prezentaciji.
Hval Jaki! Na prezentaciji je virtualni primjerak. Knjiga bas nece biti tako debela. Od prvih 6 epizoda preskacem broj 5, Whopi. |
|
solar
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
![](AvatarUpload/Porch_Of_The_Caryatids(3).jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 23/03/2013 : 18:52:51
|
quote: Ustvari znam tko je procurio... Talijani jer sam im dao da vide pdf, a na zadnjoj stranici ima najava za broj 2.![](icon_smile.gif)
Da ti uštedim trud, krivac je Manfredi, koji se zaigrao na svom face profilu!![](icon_smile_big.gif) |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|