forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 RECESIJA I STRIPOVI
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

DOMI
Advanced Member

Croatia
5139 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 23/03/2013 : 16:13:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
Jedan tekst iz Poslovnog dnevnika, ne znam da li ga je tko
prenio ovdje (od prije par mjeseci datira) ,,

Ukratko:
http://www.poslovni.hr/after5/recesija-pritisnula-strip-knjizare-ali-izdavaci-guraju-punom-parom-217456?gclid=CNvlzYuPk7YCFUUV3godf2MA0g

44 godine Alan Forda u HR

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •

Edited by - DOMI on 23/03/2013 16:23:34

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 23/03/2013 : 16:48:28  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
A sta ces ljudi su rekli istinu...i ja za ovu godinu rezem fond za stripove ...
Bit ce bolje...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5139 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 23/03/2013 : 17:01:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
i ja mislio rezat, kad krenuo Dylan u jesen (knjige), mali gnjavi za Zagor-kolorce, AF HC stalno izlazi, tu je i Marty M. (HC), Miki & Zagor KLASIK, Z-Maxi za sina itd itd...

rješenje: par puta i revolving kartica za veće količine, ali sve ovo je jače od mene, pa... .. danak za umjetnost

44 godine Alan Forda u HR

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 23/03/2013 : 23:58:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
ja počeo nažalost još prošle godine krenuo nekupovat stripove... nema se posla. nema se para. nema se stripova :(

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 24/03/2013 : 00:08:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
90 % kupujem kad su popusti, akcije...stare stripove, stripove s manjim oštečenjima i sl...

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 24/03/2013 : 00:10:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Ma stripovi su skup hobi već dugo vremena, a sad su još skuplji. Kupujem samo ono što me stvarno zanima. Jer svu lovu koju mi starci daju potrošim na sendviče i slične gluposti koje jedem dok sam u školi, zatim na ulaznice u klubove, s tim automatski i piće... Kiosk-stripove ću kupovati preko ljeta u kompletima kada budem imao više vremena (i para).

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 24/03/2013 : 08:21:29  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Stvarno tuzno! VJ kaze 50-70% pad prometa.

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

djule
Senior Member

1019 Posts

Member since 09/06/2011

Posted - 24/03/2013 : 08:35:44  Show Profile Show Extended Profile  Send djule a Private Message  Reply with Quote
pa tužno,ali očekivano. prosječni skupljač stripova na mjesec bi iskeširao 100-200 kn(kolekcionare ne ubrajam). 100-200 kn u današnjem vremenu nije mali novac.

troškovi su sve veći dok tržište odnosno izdavaštvo ne prati trend,tj. situaciju koja se nalazi oko njih. naravno, ne krivim ih jer da spuste cijene(albumi i kiosk izdanja su zaista u ovom trenu preskupa za prosječnog građanina, a kamoli za nas kaj pratimo ipak i libellus i fibru i darkwood, uz kiosk izdanja ludensa i v.četvrtka) vjerovatno bi morali prekinuti sa tim poslom tak da smo u začaranom krugu neimaštine s jedne i druge strane.

Edited by - djule on 24/03/2013 08:36:30
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 24/03/2013 : 09:38:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Potrošim recimo neku trećinu od ranije svote.
Odustao od kiosk stripova (ne zanima me toliko), odustao od Amazona (lupili mi carinu).
Kupim ponešto na aukcijama (manje nego ranije) i Stripovi na kvadrat povremeno (daju besplatnu poštarinu).

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 24/03/2013 09:39:30
Go to Top of Page

tronožac
Average Member

Serbia
509 Posts

Member since 04/05/2008

Posted - 24/03/2013 : 11:31:33  Show Profile Show Extended Profile  Send tronožac a Private Message  Reply with Quote
Stiče se utisak da su tri striparnice za Zagreb previše,biće da to utiče na promet.Beograd koji je možda duplo veći ima tek dve.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10520 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 24/03/2013 : 11:38:26  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nivox

90 % kupujem kad su popusti, akcije...stare stripove, stripove s manjim oštečenjima i sl...

Kod mene isti slučaj.
Znan da to nije lipo napisat ali u striparnicama već godinama nisan kupija strip.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 24/03/2013 : 11:39:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tronožac

Stiče se utisak da su tri striparnice za Zagreb previše,biće da to utiče na promet.Beograd koji je možda duplo veći ima tek dve.

Nema to veze koliko ih ima... dobro došla je konkurencija. Samo eto ima dosta LUKSUZNIH izdanja koja su SKUPA, nažalost... Strip više nije za mase nego samo za one koji imaju para.

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6227 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 24/03/2013 : 11:40:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Dobro, ako je sve tako, što onda pravite od mene budalu kada napišem da Žerom nije "super jeftin"? 8)
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10520 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 24/03/2013 : 11:50:45  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spiderman

quote:
Originally posted by tronožac

Nema to veze koliko ih ima... dobro došla je konkurencija. Samo eto ima dosta LUKSUZNIH izdanja koja su SKUPA, nažalost... Strip više nije za mase nego samo za one koji imaju para.

Koja su to luksuzna izdanja i zašto su skupa?
Ako misliš na Libellus Bonelli to razumijem.
Ako ne, cijenio bih odgovor na pitanje.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9946 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 24/03/2013 : 14:45:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

potpuno isto i ja

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 24/03/2013 : 15:00:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Ustvari pitanje: Koliko ima izdanja da koštaju recimo manje od 50 kn?

Uživaj

Moj strip
Moje aukcije

Edited by - Spiderman on 24/03/2013 15:03:03
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10520 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 24/03/2013 : 17:37:48  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ustvari pitanje: Koliko ima izdanja da koštaju recimo manje od 50 kn?

Uživaj

A zašto bi koštali manje od 50 Kn?
Šta bi ti?
Integral od 250-300 strana za 50 KN???
To šta ti ili ja nemamo za takve stripove ne znači da su SKUPI, još manje da su LUKSUZNI.
Objasni mi molin te šta je luksuzno u Comanche od SA ili Inkalu od Fibre.
Neluksuzna izdanja istih tih stripova u izdanju System comicsa i Marketprinta koštaju više.
Eto ti stripova za ispod 50 Kn po albumu.
Neman ja šta uživat.
Misliš da ne bi i ja te integrale za 50 Kn?

Ukratko, pišeš pizdarije.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 24/03/2013 17:38:32
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 24/03/2013 : 18:04:27  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
Ne znam, ja ne čitam Bonnelijeva izdanja ni junake, kupim ono što me baš interesira ali i to rijetko na godinu i planski
Ali sam u tom branši pa znam koja je situacija
iz ove tzv. recesije neće se moći tek tako izvući tek prestajanjem kupovanja, treba i trošiti za one stvari do kojih je ljudima stalo kao duševnoj hrani pa će se tako i isti održati na tržištu i imati svoje korisnike
U svijetu izdavaštva uvriježeno je da knjiga koja ima tvrde korice bude skuplja i luksuznija od one koja ima meke kartonske korice (tzv. paperback)
Pa opet u svjetlu toga ne razumijem zašto izdavači uz stripove sa tvrdim koricama (da tek bubnem cijenu: 100 kn) ne bi izdavali paralelno i one sa mekim koricama (da bubnem cijenu 50 kn)....

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 24/03/2013 : 18:06:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Kod mene isti slučaj.
Znan da to nije lipo napisat ali u striparnicama već godinama nisan kupija strip.

Ja kupujem u striparnicama, ali najčešće kad su popusti i akcije. U jednoj striparnici imam i stalnih 20%.
Ono što čekam par godina i želim ćim prije imati, to kupim ćim izađe bez obzira na cijenu. No takve situacije su rijetke...tako sam recimo Betelgeuse odmah kupio, a tako ću i Antares.

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 24/03/2013 : 18:14:38  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
[/quote]
Ono što čekam par godina i želim ćim prije imati, to kupim ćim izađe bez obzira na cijenu. No takve situacije su rijetke...tako sam recimo Betelgeuse odmah kupio, a tako ću i Antares.
[/quote]

što znači da je ova tzv. recesija zapravo i isprofilirala kupce da kupuju po interesima, a ne više sve to po brojevima, serijama i nakladama ...

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 24/03/2013 : 18:27:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Šta bi ti?
To šta ti ili ja nemamo za takve stripove ne znači da su SKUPI, još manje da su LUKSUZNI.
Neluksuzna izdanja istih tih stripova u izdanju System comicsa i Marketprinta koštaju više.
Neman ja šta uživat.

Ja bi normalan strip a ne integrale. Dakle jedan strip jedan album a ne integrale.

ti pišeš pizdarije... skoro svi ste se povampirili oko tih integrala i luksuznih izdanja.

strip više nije za mase.

i ti pišeš pizdarije, prosim lepo.

a i eto ti odgovora gore ako pročitaš nekoliko postova

"kupujem stripove na akcijama, kada su popusti". jeboga ti onda idemo svi čekat akcije i popuste, dakle već u tom startu mogu biti barem 10-20 posto jeftiniji ako ih daju na akcijama i popustima. dakle ljudi čekajte akcije i popuste.

Moj strip
Moje aukcije

Edited by - Spiderman on 24/03/2013 18:29:17
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 24/03/2013 : 18:35:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja bi normalan strip a ne integrale. Dakle jedan strip jedan album a ne integrale.

ti pišeš pizdarije... skoro svi ste se povampirili oko tih integrala i luksuznih izdanja.

strip više nije za mase.

"kupujem stripove na akcijama, kada su popusti". jeboga ti onda idemo svi čekat akcije i popuste, dakle već u tom startu mogu biti barem 10-20 posto jeftiniji ako ih daju na akcijama i popustima. dakle ljudi čekajte akcije i popuste.

Svi uvek hoce popuste, bez obzira na cenu. I mnogo je lakse spustiti sa 25 evra na 22 nego sa 5 na 3,8 i tome slicno. 250-300 ljudi koji ce kupiti taj integral ili SBE knjigu od 25 evra ce se uvek naci i veliki izdavaci to znaju.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10520 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 24/03/2013 : 18:35:25  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Šta bi ti?
Neman ja šta uživat.

strip više nije za mase.

To šta ti oćeš očito ne interesira nikoga.
Nebitan si.
Integrali su jeftiniji od pojedinačnih albuma i tu priča završava.
I ja bi pojedinačne albume al su preskupi i koštaju cca 80 kn.
U integralu me koštaju cca 50 Kn i to mi nije jeftino al je prihvatljivo.
Možemo se ja i ti nadjebavat sa pričanjen pizdarija koliko oćemo, matematika je jednostavna i nemože se tumačit na više načina.

Tvoj problem nisu preskupi stripovi nego to šta nemaš posal.
Ja bi volija da nije tako al nažalost ne mogu ti pomoć.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29482 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/03/2013 : 19:35:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by boddhisatva
U svijetu izdavaštva uvriježeno je da knjiga koja ima tvrde korice bude skuplja i luksuznija od one koja ima meke kartonske korice (tzv. paperback)
Pa opet u svjetlu toga ne razumijem zašto izdavači uz stripove sa tvrdim koricama (da tek bubnem cijenu: 100 kn) ne bi izdavali paralelno i one sa mekim koricama (da bubnem cijenu 50 kn)....

Ma nema dovoljno interesa. Mekane korice bi smanjile cijenu knjige za 20-tak kuna, a to nije dovoljno, ljudima će opet biti preskupo. Jedini način da se drastično smanji cijena su veliki tiraži, a za velike tiraže ti treba velika potražnja, a nje jednostavno nema.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29482 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/03/2013 : 19:42:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

strip više nije za mase.

Da, strip više nije za mase, tako je. Za to nisu krivi izdavači, nego mase. I što sad, budući da ne možemo izdavati strip po cijeni od 30 kuna po albumu, da ga potpuno prestanemo izdavati? Onda bolje ništa?

Kad već hoćeš pojedinačne jeftine albume, bađ me zanima koliko si npr. Bookglobeovih Lucky Lukeova kupio. Ili Gastona ZG naklade?

Trouble will find me
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 24/03/2013 : 20:11:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
@Markos:
Da, mase su krive što izdavači žele stripove u HC izdanju jer to oni žele zbog sebe.

Prodao sam što sam imao jer eto recesija me stisla. Gastona nisam imao ni jednog to priznam. Lukeova sam imao i to sam prodao. I ne ne moraš se truditi pogledati u mojim aukcijama jer ne prodajem sve preko stripova.com

Pa izdavači imaju puna skladišta te ostatak čeka da budu neki popusti.

@Nesvrstani: Pa bili bi i jeftiniji ako ne gledaš HC izdanja. Ja govorim da kupac nema pravo birat jel želi SC, HC ili integral nego ono što mu ponudi izdavač. To je kao da sada država odredi da svi moramo voziti mercedese, a ja ne bi mercedes nego opel recimo.

To što ti želiš HC izdanja je tvoja stvar, moja stvar je što ja želim SC izdanja jer su jeftinija.

I ne mislim više komentirat jer svak' od nas ima svoju teoriju koja nigdje ne vodi.

Mislim kupovao sam i filmove originale koji su me zanimali pa mi je bilo svejedno jel su u kartonskom omotu ili u plastičnoj kutiji. Glavno je da je film na polici. Naravno da su ovi bez plastične kutije jeftiniji.

Ajd bok

Moj strip
Moje aukcije

Edited by - Spiderman on 24/03/2013 20:15:38
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000