Author |
Topic |
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 23/03/2013 : 10:35:42
|
Kakve su ovo Zagoru noge kod Mangiantinija? Vrlo loš crtež, ne samo ovaj nego i svi njegovi koje sam vidio / čitao, pa stvarno ne znam zašto ga drže u staffu. Kao da nitko u Bonelliju ne razmišlja o tome da je i dosta loših crtača u svim serijalima barem dijelom razlog pada prodaje njihovih stripova. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 23/03/2013 : 12:54:42
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Kao da nitko u Bonelliju ne razmišlja o tome da je i dosta loših crtača u svim serijalima barem dijelom razlog pada prodaje njihovih stripova.
To ti je jako relativno. Neki čak i Chiarollu i Laurentija smatraju lošim crtačima, a istovremeno nas ima dosta kojima su oni među najdražima u cijelom Bonelliju. S druge strane, Mangiantini je i meni loš |
|
|
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 23/03/2013 : 12:55:05
|
quote: Originally posted by Pavel
[quote]Originally posted by Johnny Difool
Kao da nitko u Bonelliju ne razmišlja o tome da je i dosta loših crtača u svim serijalima barem dijelom razlog pada prodaje njihovih stripova.
To ti je jako relativno. Neki čak i Chiarollu i Laurentija smatraju lošim crtačima, a istovremeno nas ima dosta kojima su oni među najboljima u cijelom Bonelliju. S druge strane, Mangiantini je i meni loš
|
Edited by - Pavel on 23/03/2013 12:55:18 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 23/03/2013 : 15:05:06
|
Slažem se, sve je relativno, a i o ukusima se ne raspravlja.
Ali u svim dugim serijalima praktički se ustovremeno događa(lo) isto, odnosno kombinacija slabih, klišeiziranih i već odavno potrošenih / prožvakanih / pročitanih priča, a prodaja svih serijala istovremeno pada. Odgovor Bonellija je da se neki serijali gase (Mr. No), nekima se prepolavlja ritam izlaženja (Martin), nekima se radi određeni reboot i navodno osvježavanje (Nathan, Martin), nekima se u mahom bezveznim epizodama vraćaju stari neprijatelji (Zagor), ali sve i dalje konstantno pada.
Nikako da pokušaju kombinaciju kvalitetnih starih i novih crtača s originalnim i svježim pričama, a ne vječno vrćenje istih zapleta i istih likova. Možda sam pretjerani optimist, ali vjerujem da bi to dalo barem pristojne rezultate. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 24/03/2013 : 16:27:10
|
Slažem se, sve je relativno, a i o ukusima se ne raspravlja.
Ali u svim dugim serijalima praktički se ustovremeno događa(lo) isto, odnosno kombinacija slabih, klišeiziranih i već odavno potrošenih / prožvakanih / pročitanih priča, a prodaja svih serijala istovremeno pada. Odgovor Bonellija je da se neki serijali gase (Mr. No), nekima se prepolavlja ritam izlaženja (Martin), nekima se radi određeni reboot i navodno osvježavanje (Nathan, Martin), nekima se u mahom bezveznim epizodama vraćaju stari neprijatelji (Zagor), ali sve i dalje konstantno pada.
Nikako da pokušaju kombinaciju kvalitetnih starih i novih crtača s originalnim i svježim pričama, a ne vječno vrćenje istih zapleta i istih likova. Možda sam pretjerani optimist, ali vjerujem da bi to dalo barem pristojne rezultate.
Izgleda da im najteže pada da probaju ovo poslednje.
Retko je videti ilustraciju Zagora bez anatomskih ili nekih drugih mana. |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
Edited by - Rick on 24/03/2013 17:09:25 |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 24/03/2013 : 21:22:50
|
quote: Originally posted by Pavel
Neki čak i Chiarollu i Laurentija smatraju lošim crtačima, a istovremeno nas ima dosta kojima su oni među najdražima u cijelom Bonelliju.
Ovo ce me uvijek kopkati... Ova dvojica su, u najmanju ruku, solidni. Reci da su losi je bas pretjerano, posebno ako se ima u vidu konkurencija. Mozda zato Bonelli i propada, zato sto vecina kupaca ne uvidja da su svim serijalima potrebne radikalne promjene? |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 24/03/2013 : 23:43:39
|
Baš to, u Bonelliju ne shvaćaju da je krajnji čas za radikalne promjene svih serijala. Otprilike kao i sve naše vlade, i oni se boje radikalnih rezova i zaokreta, pa se spirala pada kontinuirano nastavlja po već predvidljivim postocima. S lošom koncepcijom i izdavačkom politikom se nastavlja u nedogled, pa će uskoro doći red na gašenje opet nekog serijala, po brojkama na topicu o padu prodaje najprije Brandona i Martina, pa Dampyra a ni Zagor nije najsigurniji, barem ne redovni i almanasi. Dobro, kod Zagija će uvijek ostati tutto, ristampa i slično. Umjesto da se skupi hrabrosti, napravi radikalni zaokret i stvarno nešto poduzme. A ne da se mamuza oronulu kljusad dok ne krepaju.
Edit: Jasno, to ne znači da pad nije uzrokovan i višegodišnjom krizom kojoj se ne vidi kraj, ali svejedno se s Bonellijeve strane praktički sve prepušta stihiji i logici "dok dur - dur". |
Edited by - Johnny Difool on 24/03/2013 23:46:20 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18864 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 25/03/2013 : 11:16:23
|
Bonelli ne propada, pada samo broj čitatelja, financijski odlično stoje, sa svim tim kolorcima skoro ko 94-te puni ko šipak... a da su potrebne promene-jesu, pa ja jih i uviđam sa tim Stroijama recimo....krasan serijal sa odličnim ocenama...Zagor je još uvijek na 40 000 prodanih primjeraka i nije ni blizu kraja...žao mi to kazat, ali Bonelli če preživjeti dosta nas...
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 25/03/2013 : 16:28:42
|
quote: Originally posted by emirem
Ljiljani i piramida...igra asocijacija?
Evo baš sad gledam slike ovih Rusa, što se popeli na vrh piramida i dođe frend i pita me što to gledam, velim "piramide u Bosni", a on "Ozbiljno?"... fora je da se uopće nije šalio... : )
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 31/03/2013 : 20:48:00
|
Nestao mi strip, ispario iz sobe! Radi se o broju 183 (Tajanstvena dolina). Već ga tri vikenda tražim i nema ga nigdje. Najveće fora što je nestao iz moje sobe, tj. nije da sam ga pustio negdje na vlaku ili u gradu... Pročitao sam, stavio na ormarić do kreveta, zaboravio drugi dan pospremit na policu i strip jednostavno nestao. Nitko nije ulazio niti izlazio iz sobe i svi u kući znaju da se stripove ne baca, odnosno ne dira.
Jel se to vama događa?
Ništa, odoh (opet) poderat krevet i jastuke... : )
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 31/03/2013 : 21:36:21
|
quote: Originally posted by nagor
Nestao mi strip, ispario iz sobe! Radi se o broju 183 (Tajanstvena dolina). Već ga tri vikenda tražim i nema ga nigdje. Najveće fora što je nestao iz moje sobe, tj. nije da sam ga pustio negdje na vlaku ili u gradu... Pročitao sam, stavio na ormarić do kreveta, zaboravio drugi dan pospremit na policu i strip jednostavno nestao. Nitko nije ulazio niti izlazio iz sobe i svi u kući znaju da se stripove ne baca, odnosno ne dira.
Jel se to vama događa?
I meni se isto tako desavalo. Ostavim negde u mojoj sobi strip i posle uopste ne mogu da ga nadjem. I trazim i trazim i nema ga nigde i onda kad odustanes najedanput se stvori.
A mom drugu se desilo da je poneo u Nemacku trecu Zaogrovu knjigu od Veselog i nije je citao tamo nije imao vremena i kad se vratio kaze strip ispario. Nema ga nigde. I vec se pomirio sa tim da ce morati da ga kupi ponovo kad ga pronasao u nekom maleckom odeljku u koferu.
Desava se, Nagore, naci ces ga valjda!
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 31/03/2013 : 22:02:21
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Sedioli
Gle Chica Općenito, užasavam se Sediolijevih anatomskih "greškica", a ovdje je to jako dobro vidljivo. U odnosu na njega Venturi je premija, a ima ih koji i njega kritiziraju Ma oni uopće ne spadaju u istu rečenicu (kategoriju crtača). |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 31/03/2013 : 22:03:48
|
quote: Originally posted by nagor
Jel se to vama događa?
Naći ćeš ga, a krevete i jastuke deri zbog nečega drugoga
|
|
|
senokute
Senior Member
Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 31/03/2013 : 22:24:56
|
nestao mi zs ,na granici stvarnog, i radi njega cijelu kolekciju(2000 kom) ponovo preslozio i nista,,kupim drugi a prvi poslje pola godine nadjem u skeneru |
|
|
|
Svarog
Junior Member
444 Posts
Member since 03/06/2010 |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 03/04/2013 : 14:59:24
|
Venturi je novi crtač u staffu i trenutno crta svoju prvu Zagorovu priču, koja izlazi u koloru (radnja se vrti oko Fishlega). |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 04/04/2013 : 14:39:06
|
šta je ovo? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7818 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
Topic |
|