forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 RECESIJA I STRIPOVI
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Zile
New Member

United Kingdom
155 Posts

Member since 03/08/2007

Posted - 25/03/2013 : 13:28:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Zile a Private Message  Reply with Quote
Da li je neko nabavio neki album Belog puta u tvrdom povezu kome stranice nisu uvezane kako treba, moj album Redov Bili je takav da mu neke 3 dvolisnice fabrički nisu povezane koncem, pa su ispale iz albuma kad sam ga prvi put otvorio, bez da su se otkinule. Imam još i Hogara i Indijansko leto, kod njih toga nema.

Edited by - Zile on 25/03/2013 13:28:49
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 25/03/2013 : 13:50:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

nadam se da sam u krivu

naravno da si u krivu ali to posljednjih godina nije ništa novo.
i uopće, svi ste vi u krivu, jer ste upecani u mrežu subjektivnih strahova i nada. ti, i ostali scomovci, ne možete ispratiti stvar trezveno i hladne glave, jer vama je na prvom mjestu "mogu li kupiti još jedan primjerak"... a ne je li izdavanje isplativo izdavaču

a ono očito jest - jer postoji
markosa i ostale realno zaboli za tužibabe i tugovane sa scoma i darkvuda... njima je dovoljno 150 ljudi, pa bilo kakvi da su i gdje god da su i to je to. knjižnice, potpore ove one, to se važi, a scomovski lelek mačku o rep.

da je markos simpatičniji, ja bih ga potapšao po ramenu i savjetovao da nabije cijenu, jer kako je to ingeniozno Nolitta u Zlatnom pečatu formulirao: "ako se visoka cijena prihvati, znači da se može još povisiti".
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 26/03/2013 : 02:59:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

pa koliko znam u BD forumu mislim da Buchido stavio najave novih 4 u pripremi....dva su od onih od VČ (preklapanje opet) a dva neobjavljena kod nas...baci okice malo i od tih bonelli stvarčica na kvalitetna izdanja....

Hvala kolega rendzeru
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19121 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/03/2013 : 08:30:33  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:
Originally posted by teller

pa koliko znam u BD forumu mislim da Buchido stavio najave novih 4 u pripremi....dva su od onih od VČ (preklapanje opet) a dva neobjavljena kod nas...baci okice malo i od tih bonelli stvarčica na kvalitetna izdanja....

Hvala kolega rendzeru

i drugi put care!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21460 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 26/03/2013 : 10:02:29  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ignus

pokupovao sam sve te njihove trejdove al ih ne čitam, zašto? probao sam prvog helblejzera i svaki list mi je ostao u ruci nakon što sam ga pročitao...i sad imam imam cjelu kolekciju BP trejdova koje se ne usudim čitati ( da mi se ne raspadnu pred očima ) a nisam dovoljno pokvaren da to nekome prodam....uglavnom što se tiče BPa slaže se sa Texom ( izneseno na jednom drugom trejdu ) a i sam sa to još davno konstatirao, za strip scenu bi bilo puno bolje da se BP nikad nije ni pojavio.

I ja često kažem da je bolje da se BP uopšte nije ni pojavio, ali znam da nije tako i da je realno ipak doprineo održavanju strip scene, naročito u Srbiji, u trenutku kada je ona bila već duže vremena na samrti.
Kvalitet izdanja,izbor stripova,cene istih,prevod,... sve je bilo na najvišem nivou.Osim prvog Helblejzera, kod kojeg je uvez urađen dosta loše, sva ostala izdanja su besprekorna.Imam ih većinu, a ostale sam držao u ruci, i iako sam neke čitao i po više puta, ne vidim nijedan problem ni kod jednog izdanja (osim pomenutog).
Ali da primetim da je sunovrat u BP počeo dosta pre nego što je matična firma krahirala;pusta obećanja,laganja koja su nas čitaoce i najviše nervirala, usporavanje izdavanja su počela dosta pre totalnog bankrota.A i onda su opet bile neke prazne priče,talala,bruć,bruć,ser,ser.
Drugi minus je što je BP uzeo prava za ceo region a ne samo Srbiju, a započeo sa toliko serijala koja nikad neće dovršiti, pa nas je zajebao sve (i izdavače i čitaoce) na jedno dže vreme.
Na sreću tu su i ozbiljniji ljudi, pa verujem da će se sve to nastaviti (što pretpostavljam da Darkvud planira) ili ponovo u celosti objaviti (kao recimo kod Fibre).
Jednostavno, kad pomislim na Beli put, ophrve me i neke prijatne misli, ali i neka gorčina.
A opet, uveren sam da će se svi ti serijali u narednim godinama ipak kompletirati u domaćoj izvedbi.Sendmen,Grad greha,Torgal,100 metaka,Pričer,...

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21460 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 26/03/2013 : 10:03:41  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by Ignus

pokupovao sam sve te njihove trejdove al ih ne čitam, zašto? probao sam prvog helblejzera i svaki list mi je ostao u ruci nakon što sam ga pročitao...i sad imam imam cjelu kolekciju BP trejdova koje se ne usudim čitati ( da mi se ne raspadnu pred očima ) a nisam dovoljno pokvaren da to nekome prodam....uglavnom što se tiče BPa slaže se sa Texom ( izneseno na jednom drugom trejdu ) a i sam sa to još davno konstatirao, za strip scenu bi bilo puno bolje da se BP nikad nije ni pojavio.

I ja često kažem da je bolje da se BP uopšte nije ni pojavio, ali znam da nije tako i da je realno ipak doprineo održavanju strip scene, naročito u Srbiji, u trenutku kada je ona bila već duže vremena na samrti.
Kvalitet izdanja,izbor stripova,cene istih,prevod,... sve je bilo na najvišem nivou.Osim prvog Helblejzera, kod kojeg je uvez urađen dosta loše, sva ostala izdanja su besprekorna.Imam ih većinu, a ostale sam držao u ruci, i iako sam neke čitao i po više puta, ne vidim nijedan problem ni kod jednog izdanja (osim pomenutog).
Ali da primetim da je sunovrat u BP počeo dosta pre nego što je matična firma krahirala;pusta obećanja,laganja koja su nas čitaoce i najviše nervirala, usporavanje izdavanja su počela dosta pre totalnog bankrota.A i onda su opet bile neke prazne priče,talala,bruć,bruć,ser,ser.
Drugi minus je što je BP uzeo prava za ceo region a ne samo Srbiju, a započeo sa toliko serijala koja nikad neće dovršiti, pa nas je zajebao sve (i izdavače i čitaoce) na jedno duže vreme.
Na sreću tu su i ozbiljniji ljudi, pa verujem da će se sve to nastaviti (što pretpostavljam da Darkvud planira) ili ponovo u celosti objaviti (kao recimo kod Fibre).
Jednostavno, kad pomislim na Beli put, ophrve me i neke prijatne misli, ali i neka gorčina.
A opet, uveren sam da će se svi ti serijali u narednim godinama ipak kompletirati u domaćoj izvedbi.Sendmen,Grad greha,Torgal,100 metaka,Pričer,...

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21460 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 26/03/2013 : 10:14:23  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Što se tiče same teme,recesije i stripova,mišljenja sam da kada bi mi ljudi koji smo konzumenti/kolekcionari/šta-god stripova imali jedan normalniji i organizovaniji pristup celoj stvari, sve bilo mnogo jednostavnije.
Činjenica je da nas stripofila ima malo, da su tiraži mali, samim tim i cene izdanja velike;da nas nikada ni neće biti više, jer čisto sumnjam da strip ima neke šanse da povrati staru slavu gledajući na nove vidove zabave.
Sa druge strane, kod dobrog broja ljudi strip nije zabava već strast koja prerasta u neku vrstu obaveze koja ne može da se finansijski isprati.
Primer - čovek kupuje nekoliko Libelusovih izdanja kojima cena skače za 33% i on iznerviran zato što teško može da isprati sve što ubuduće bude izlazilo, potpuno prestaje sa kupovinom, rasprodaje ih ili nešto treće.Pa zbog čega? Da li se strip kupuje da bi se uživalo u čitanju ili da se popune svi brojevi u kolekciji.I da li su ti svi stripovi povezani jedni sa drugima ili se mogu čitati i zasebno?Zašto se mora kupiti baš svaki broj ako nemaš para za tako nešto?Nadam se da sam bio jasan.

Jednostavno je po meni - kriza je; treba napraviti plan kupovine onoga što nam je najbitnije;nešto se može pozajmiti i od prijatelja;nešto se može pozajmiti u biblioteci/knjižnici;nešto se može kupiti i kasnije;...
I ne mora se imati baš sve.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/03/2013 : 10:30:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Teško je othrvati se iskušenju da nemaš sve... Kad nas dosta boluje od tog kolekcionarstva; želiš sakupiti neke stare serijale koje pratiš, a rado bi popratio i nove stvari, albume i ostalo. Svjestan sam da mogu sve to posuditi u knjižnici, ali neki vrag ne da mira dok ne kupim neke stvari. Još je oke dok sam daleko od stripa, ali kad navratim u striparnicu (slučajno) ili odem na neki festival, odmah se vrati stara zaraza... A financijska situacija mi dopušta da si priuštim neke stvari koje želim iako me poslije peče savjest. Guštam u stripovima, ali nekad ne stvarno opterećuje ta (bolesna?) želja da moram svašta imati.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21460 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 26/03/2013 : 11:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Teško je othrvati se iskušenju da nemaš sve... Kad nas dosta boluje od tog kolekcionarstva; želiš sakupiti neke stare serijale koje pratiš, a rado bi popratio i nove stvari, albume i ostalo. Svjestan sam da mogu sve to posuditi u knjižnici, ali neki vrag ne da mira dok ne kupim neke stvari. Još je oke dok sam daleko od stripa, ali kad navratim u striparnicu (slučajno) ili odem na neki festival, odmah se vrati stara zaraza... A financijska situacija mi dopušta da si priuštim neke stvari koje želim iako me poslije peče savjest. Guštam u stripovima, ali nekad ne stvarno opterećuje ta (bolesna?) želja da moram svašta imati.

ne kažem da i ja nisam takav; u stvari, siguran sam da je velika većina nas suočena sa istim problemom (da ga tako nazovem).
ali treba se boriti protiv tog "kolekcionarske strasti" u nama, ako već nemamo finansijske mogućnosti i što više uživati u samim stripovima.I naći neki balan su svemu ovome.

Edited by - anto on 26/03/2013 11:02:02
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 26/03/2013 : 11:51:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Baš to!
Kako se stvari razvijaju, zbog financijske stiske a i obilja stvarno vrhunskih stripova kod kojih nije stvar u nostalgiji ili kolekcionarstvu, bojim se da ću u dogledno vrijeme morati prekinuti s redovitom kupovinom novih LL-izdanja Mr. Noa, MM-a, NN-a i Texa.
No to svakako ne znači da ću se iz bijesa / revolta / očaja, čega god, odjednom odlučiti riješiti onog što imam, već ću ili stati na dosad (s)kupljenom, ili zaostatke popunjavati zahvaljujući drastičnim sniženjima "oštećenih" izdanja na Interliberu (akcija više nema).
Jasno, ovdje ne govorim o ozbiljnim egzistencijalnim razlozima koji bi me mogli prisiliti na prodaju nekih edicija, nego o prilagođavanju krizi i smanjenjim prihodima.
Moje kolekcionarske strasti time će svakako patiti, ali opet, možda ću se tada orijentirati na veće uživanje u pojedinim stripovima kao takvima. Makar, ni dosad se nisam vodio time da nešto moram pod svaku cijenu imati.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5139 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 26/03/2013 : 19:19:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Baš to!
Kako se stvari razvijaju, zbog financijske stiske a i obilja stvarno vrhunskih stripova kod kojih nije stvar u nostalgiji ili kolekcionarstvu, bojim se da ću u dogledno vrijeme morati prekinuti s redovitom kupovinom novih LL-izdanja Mr. Noa, MM-a, NN-a i Texa.
No to svakako ne znači da ću se iz bijesa / revolta / očaja, čega god, odjednom odlučiti riješiti onog što imam, već ću ili stati na dosad (s)kupljenom, ili zaostatke popunjavati zahvaljujući drastičnim sniženjima "oštećenih" izdanja na Interliberu (akcija više nema).
Jasno, ovdje ne govorim o ozbiljnim egzistencijalnim razlozima koji bi me mogli prisiliti na prodaju nekih edicija, nego o prilagođavanju krizi i smanjenjim prihodima.
Moje kolekcionarske strasti time će svakako patiti, ali opet, možda ću se tada orijentirati na veće uživanje u pojedinim stripovima kao takvima. Makar, ni dosad se nisam vodio time da nešto moram pod svaku cijenu imati.

nemoj prekinuti s kupovinom već ju RAZRIJEDI, primjerice, umjesto svaki mjesec kupuj svaki treći mjesec po neki HC (Libellus, LU) itd... sporije će ići ali ćeš ipak popunjavati kolekciju...

44 godine Alan Forda u HR

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 26/03/2013 : 19:38:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ma da, znam i slažem se. Ovo gore glumim Žalosnu Sovu pa se pripremam na gori razvoj situacije. Ali naravno da nemam namjeru odustati, nego smanjiti tempo, odabrati prioritete a ostalo kad stigne na red, i u tom stilu.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17248 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 28/03/2013 : 03:00:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
stinky rastura koiko vidim, a vi ostali pisete do besvjesti nebitne .....
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 28/03/2013 : 09:15:39  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:

kako je to ingeniozno Nolitta u Zlatnom pečatu formulirao: "ako se visoka cijena prihvati, znači da se može još povisiti".

To je istina, a situacija nalaze da ce se to i dogadjati cesce nego sto to mislimo..

Osobno vec sam pisao da ove godine smanjujem kupovinu svega sto se tice stripova.
Kompletirat cu serijale koje vec oko 6-7 godina pokusavam da sredim, Chronicles of Conan i sad zadnji "Do androids.." Conana ima jos desetak(langsam,nije hitja i srklet!),"Do..." jos dva, kad dodjem u zgb pokupim one sta su mi bili rezervirani i pokoji ZagExtra i koji capitano,to od Ludensa, strip agent koji Tex gigant,od Fibre Rip Kirby 3+4 ako ih bude jos,LL 45 i/ili ako izadje 46 i samo to..bit ce i previse, ostalo kasnije,a kasnije cu preko internet siteova kao BD najvise, jer amazon i TFAW i slicn imaju sad od nove godine nove cijene postarina i tako da kaubojima ne ostavljam lovu za shipping...

Imam ja i druge hobbyije, nije samo strip...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 28/03/2013 : 10:42:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Kada platim rezije, kartice, kredite, stanarinu, vrtice, hranu i neznamstosvejosne, za stripove mi ostaje kikiriki.
Zao mi je zbog toga, ali istovremeno je OK jer mi stripovi nisu najvaznija stvar na svijetu, a na ovaj nacin se vjezbam u ovome sto je anto napisao o kontroli kolekcionarskih nagona.
S obzirom na trenutnu novcanu situaciju, do ljeta planiram kupit 3-4 komada s BD-a i Markove Y, Mocka i Blast kada izadje. Ostalo ce cekati bolja vremena.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 28/03/2013 : 11:51:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Stvar nije u cijenama stripova, one su tolike kolike već jesu i nama samo preostaje prilagoditi se ili odustati. No kad se povišenje cijena poklopi sa smanjenjem prihoda, dakle dvostruki minus, onda smo prisiljeni na reduciranje. I tako pridonosimo nastavljanju spirale smnajenja naklada i povećanja cijena, odnosno dugoročno radimo u korist vlastite štete.
Činjenica da je priča sa stripovima samo umanjeni odraz stanja u čitavom društvu ništa ne olakšava i ne mijenja na stvari.

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000