Author |
Topic  |
djule
Senior Member

1019 Posts
Member since 09/06/2011 |
Posted - 19/03/2013 : 12:13:42
|
quote: Originally posted by Leonid
quote: Originally posted by djule
dal bi iz đulijanovog muzičkog opusa još mogli nekaj zaključiti jer se muvo po setu u dubrovniku ili ima đulijano nadnaravne sposobnosti pa je već 2000. počeo predviđati radnju serije ili jednostavno čovjek čita knjige pa prema njima složi mega-hit?
Znam da je javno rekao kako obožava "Pjesmu leda i vatre" i da je pročitao sve knjige. Veliki je fan,tako da je uspio dobiti ulogu statista u drugoj sezoni...on i žena mu.
ak je tak, onda lako objasnit neke stvari.
ovo stvar valjda je posvečena rasturenoj stanisovoj floti
a ovo je vjerovatno referenca na samwella i njegovu želju da gilly povede sa sobom
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 19/03/2013 : 12:23:34
|
quote: Originally posted by Smomo8
Jel Giuliano u prvoj epizodi druge sezone gdje igra ulogu jednog od Zlatnih Plašteva?
Ne znam baš jel Zlatni plašt, a jedan od stražara jest, baš njega prikažu u kadru kako okreće glavu. A kasnije je također prikazan u jednoj epizodi s onom mladom hrvatskom glumicom u sceni s Daenerys i nekromantom kad se nalaze na Lokrumu (odnosno Quarthu). |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts
Member since 17/03/2012 |
Posted - 19/03/2013 : 20:43:49
|
quote: Originally posted by DeeCay
Jel Giuliano u prvoj epizodi druge sezone gdje igra ulogu jednog od Zlatnih Plašteva?
Ne znam baš jel Zlatni plašt, a jedan od stražara jest, baš njega prikažu u kadru kako okreće glavu. A kasnije je također prikazan u jednoj epizodi s onom mladom hrvatskom glumicom u sceni s Daenerys i nekromantom kad se nalaze na Lokrumu (odnosno Quarthu).
lijepo si to skuzio ! |
"There are no men like me. Only me"
Tražim/nudim stripove za razmjenu : http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47082
|
 |
|
Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 01/04/2013 : 23:31:53
|
I ja pogledao prvu epizodicu... Svaki od vodećih likova dobio je svoj dio kolača, a stvari su još jako mirne, s obzirom što nas čeka sve u ovoj sezoni. Čovjek bi pomislio da su se zlikovci malo smekšali; no stvari će sigurno brzo krenuti...
Kao i dosad, vizualno jako lijepo, dočarava svijet GoT svijet u potpunosti; no nakon pročitanih knjiga, serija zapravo ispadne jako štura i nepotpuna, ogoljena tolikim lijepim scena i izgovorenim riječima koje su preskočene... Od Krvavih glumaca kneza Tywina barem su ostavili Qyburna (jer to bi bilo neoprostivo za kasnije događaje koji su se desili, a i u knjigama se tek imaju za desiti ) - a njihovim micanjem tako možda i anulirali mnoštvo dijelova treće i četvrte knjige; susret s Manceom Ryderom dosta izrezan; otkrivanje Ser Selmyja malo jest preuranjeno. Samo gledatelji serije za puno toga su zakinuti... Knjige su must (i totalni užitak)! Serija samo parcijalni užitak. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
djule
Senior Member

1019 Posts
Posted - 02/04/2013 : 07:54:20
|
pa nisu svi dobili u prvoj epizodi. kaj je sa ayrom i njenom malom škvadrom?
kraljosjek i ona njegova mala kaj ga drži na lancu?
to je od ovih važnijih, još kaj se dešava doma kod starkovih?
greyjoyovi?
inače samo sam prvu pročital knjigu, dosta dobro je obrađena sezona naspram knjige. |
 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member

.jpg)
5601 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 02/04/2013 : 13:07:04
|
[quote]Originally posted by DeeCay
I ja pogledao prvu epizodicu... Svaki od vodećih likova dobio je svoj dio kolača, a stvari su još jako mirne, s obzirom što nas čeka sve u ovoj sezoni. Čovjek bi pomislio da su se zlikovci malo smekšali; no stvari će sigurno brzo krenuti...
Kao i dosad, vizualno jako lijepo, dočarava svijet GoT svijet u potpunosti; no nakon pročitanih knjiga, serija zapravo ispadne jako štura i nepotpuna, ogoljena tolikim lijepim scena i izgovorenim riječima koje su preskočene... Od Krvavih glumaca kneza Tywina barem su ostavili Qyburna (jer to bi bilo neoprostivo za kasnije događaje koji su se desili, a i u knjigama se tek imaju za desiti ) - a njihovim micanjem tako možda i anulirali mnoštvo dijelova treće i četvrte knjige; susret s Manceom Ryderom dosta izrezan; otkrivanje Ser Selmyja malo jest preuranjeno. Samo gledatelji serije za puno toga su zakinuti... Knjige su must (i totalni užitak)! Serija samo parcijalni užitak. quote]
 |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 02/04/2013 : 17:56:51
|
Meni je to sve perfektno odradeno i super stilizirano, no posto vec znam tok radnje..previse predvidljivo. Zadovoljstinu nalazim pak pri izboru glumaca za nove likove i male devijacije koje pricu cine vise ili manje zanimljivom. Knjiga je knjiga.. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 02/04/2013 : 18:14:04
|
Dugo nisam čekao početak sezone neke serije kao ovosezonsku Igru prijestolja. Lagano zagrijavanje za početak, vjerujem kako nas prava uzbuđenja tek čekaju. |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
 |
|
Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts
Posted - 02/04/2013 : 21:04:57
|
Mene je smetalo to što su preskočili cijelu bitku na Fist of The First Men (Night's watch vs White Walkers). Uz Barristana bi trebao biti i Strong Belwas,ne znam zašto je on izbačen. Također je izbačen jedan mali detalj vezan uz Unsullied(oni naime piju nekakav napitak svaki dan koji im ubija živce pa tako ne osjećaju bol). Ne znam što Robb Stark radi u Harrenhalu,trebao bi biti u Riverrunu. |
Tražim/nudim stripove za razmjenu : http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47082
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 03/04/2013 : 11:00:19
|
Mene je smetalo to što su preskočili cijelu bitku na Fist of The First Men (Night's watch vs White Walkers). Uz Barristana bi trebao biti i Strong Belwas,ne znam zašto je on izbačen. Također je izbačen jedan mali detalj vezan uz Unsullied(oni naime piju nekakav napitak svaki dan koji im ubija živce pa tako ne osjećaju bol). Ne znam što Robb Stark radi u Harrenhalu,trebao bi biti u Riverrunu.
Izbacivanja i alteracija nekih događaja sada su već neophodne zbog prijašnjih izmijenjenih događaja - ipak su već na trećoj knjizi. A kako se puno toga kompresira, stvari su takve kakve jesu, šture... Za nekog tv konzumenta koji nije čitao knjige i gleda seriju, sukus i poanta većine stvari je dobro odabrana za prikazivanje. Problem smo mi koji smo čitali knjige, samo nam nešto smeta.
Ovo s Neokaljanima (prevođenje) je bila dobra scena... Ovakav način razgovor i odnos tih robovlasnika prema Dani bit će prisutan do samoga kraja, potcjenjivački, i to je glavni razlog zašto će padati jedna po jedan. |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 03/04/2013 : 12:07:39
|
knjiga je knjiga i da ju idu doslovno prenijeti na ekran trebalo bi im 30 sezona a to je ipak malo previše pogotovo za nas u godinama u prošloj sezoni su najviše mijenjali događaje oko arje pa pretpostavljam da je robb u harrenhalu da se te izmjene povežu
inače, što se knjiga tiče, trenutno dovršavam 4. knjigu i moram priznat da me martin počeo zamarat s tim stotinama imena, ponekad se uhvatim u totalnom vakumu, pa ko su sad ti ljudi...i onda skoknem na kraj, na popis kuća a tako nešto se prilikom gledanja serije ne može priuštiti, pa su pojednostavljenja nužna i poželjna |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 03/04/2013 : 12:29:04
|
quote: Originally posted by ken2 u prošloj sezoni su najviše mijenjali događaje oko arje pa pretpostavljam da je robb u harrenhalu da se te izmjene povežu
Da ubace Qyburna, radi ničeg drugog, počinjem sumnjati da je on ovdje namjerno ostavljen, kao dio većeg Tywinovog plana, hm! Kao da je slučajno naišao na RObba. Arja je već daleko, a knez Tywin se vratio u Grudobran. Ako se ne varam, i Brianne i Jaime su u Harrenhalu svašta doživjeli, pa će vjerojatno i to biti izbačeno. |
Edited by - DeeCay on 03/04/2013 20:31:21 |
 |
|
Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts
Posted - 03/04/2013 : 22:01:20
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by ken2 u prošloj sezoni su najviše mijenjali događaje oko arje pa pretpostavljam da je robb u harrenhalu da se te izmjene povežu
Da ubace Qyburna, radi ničeg drugog, počinjem sumnjati da je on ovdje namjerno ostavljen, kao dio većeg Tywinovog plana, hm! Kao da je slučajno naišao na RObba. Arja je već daleko, a knez Tywin se vratio u Grudobran. Ako se ne varam, i Brianne i Jaime su u Harrenhalu svašta doživjeli, pa će vjerojatno i to biti izbačeno.
Pa ne mogu izbaciti taj dio s Brienne I Jamie. To je glavni dio tih likova u trećoj knjizi. |
|
 |
|
Zlix
Senior Member

.jpg)
Serbia
1930 Posts
Member since 20/03/2006 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
|
djule
Senior Member

1019 Posts
|
Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 08/04/2013 : 22:27:46
|
Igra prijestolja nastavlja se i u drugoj epizodi... Tu i tamo može ispasti koji spoiler pa eto da vas upozorim unaprijed.
I dalje se "kao" ništa ne dešava... Gledam baš Sansin lik, i razmišljam kako je divno u knjizi kad možeš čuti ono što likovi misle. Kao npr. ovo sa sansom, puna je unutarnjih dvojbi oko odanosti svome budućem mužu kralju Joffreyu, a istodobno zna kakvo je čudovište i da zna da mora šutjeti ako želi preživjeti. U seriji te dvojbe vide se na njezinom licu, kretnjama i povremenim mucanjam, kao da se povlači. Možda sam i zaboravio koliko će se otvoriti staroj Tyrellici... A mala Tyrellica igra igru, test... Gdje su ovo snimali? Na Lokrumu ili u Starom gradu u Dubrovniku, nisam mogao odgonetnuti gdje je to.
Pojavljuje se i Branov vodič, Jojeen i Reeda Reed; a njegova uloga u 3. I 4. knjizi je dosadnjikava. Prema Sjeveru, onkraj Zida. Od njega u biti ne očekujem ništa. Narativna linija koja i nije naročito zanimljiva.
Konačno su se pojavili i moji najomraženiji negativci barem na trenutak, vjerojatno gori i od samo Joffreya, bezosjećajni knez Bolton (zbog pijavica je to kažu, ispile mu krvlju samilost) i njegovo psihopatsko sadističko kopile. Sjećam se da sam se nervirao što čeka da ne prikaže što se dogodili Theonu i Kopiletu, tek dosta kasnije se vraćaju njima. Mislim da ona scena sa šilom u prst dovoljno govori! ;) Boltonovi su poznati kao derači kože i mislim da im heraldika prikazuje oderanog čovjeka. Ako se ne varam, malo su požurili s Theonovim poglavljima (to bi već bila 4. knjiga)
O Catelyn nikad nisam imao neko dobro mišljenje zbog toga što mrzi Jona Snowa, samo zato jer je njegova majka legla s Benom. Ne sjećam se te scene kad priča o Jonu što je bila u seriji, tu kao da se na trenutak i pokaže malo samilosti prema Jonu.
Brienne i Jaime napreduju kroz zemlju.. Uh što sve ne čeka njih dvoje, na početku su puta. Nicolaj Costa-Waldau odlično interpetira Jaimeija, cijelo vrijeme sam čitajući išao s njegovim licem kroz priču. Nevjerojatno kako se ovaj djecoubojica, kraljosjek i incestuozni momčina čovjeku na kraju i svidi i postane simpatičan. S vremenom, dakako.
Mala Starkica, Thoros od Myra, i brotherhood without banners/braća bez stjegova; Beric Dondarrion where are you? - moj najomiljeniji junak iz cijele sage – i dok se drugi bore za vlast, za svoje guzice, on se bori za narod, jedini koji je najviše stradao u cijelom Westerosu.
Ok epizodica, ništa više, ni manje.
|
 |
|
tosha
Average Member

Bosnia and Herzegovina
961 Posts
Member since 31/10/2010 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 10/04/2013 : 14:17:47
|
quote: Originally posted by Mali_Mate
Jel ovih par scena ubaceno iz pete knjige?
Ko je citao zna na sto mislim
Ko nije i ne treba 
Misliš na Theona? |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 10/04/2013 : 14:32:39
|
Ma da, imaš pravo, čak možda pete, meni je ostalo u sjećanju nekako u četvrtoj kako sam spomenuo u postu gore... U trećoj se Theona spominje samo da ga Bolton drži i dere mu kožu - tako da bi čak mogao biti i to neko međuvrijeme dok je u zarobljeništvu. Ali scena s onim malim je iz pete nakon dugog zarobljeništva. |
Edited by - DeeCay on 10/04/2013 14:33:58 |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 10/04/2013 : 14:53:08
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Jel ovih par scena ubaceno iz pete knjige?
Ko je citao zna na sto mislim
Ko nije i ne treba 
Misliš na Theona?
je
Onda je i moj odgovor "je" Ako san dobro poveza, sve ovo šta mu se dešava on u petoj knjizi prepričava tako da je time line OK, samo šta su odlučili ne čekat petu-šestu sezonu pa se vraćat na ove događaje nego ispričat odma. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
Topic  |
|