forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Balasevic..
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 03/04/2013 : 01:09:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
evo me ovdje..za drugo se nema vremena.

Interesantno je koliko je Đole popularan u Istri, bas svaki puta kad na radio Istru prebacim da cujem sto oni imaju za reci, naletim na barem jednu koju do sada nisam cula, ili je se ne sjecam.. Istra je cudo, i stvarno mogu reci da ga tamo vole.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/04/2013 : 01:58:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ova pjesma se inače zove Jaroslava
To je sa albuma Dnevnik starog momka, a svaka pjesma nosi ime jedne žene. Zanimljivo je da kada se popis pjesama gleda okomito, prva slova pjesama daju natpis "Olja je najbolja"

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/04/2013 : 13:26:43  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Vidiš, Sarajevo je srednjeg roda...Kao dete...Zaigrano...Prostodušno...Naivno...Beograd je, recimo, Taj Beograd...Muškarčina...Švaca i galamdžija u raspasanoj beloj košulji, na hoklici pred prepadnutim svircima...I Zagreb je Gospon Zagreb...Koketni geblovski brčići, prefrigani šmek preko jutarnje štampe...Najveću larmu podigne kad zvecne kašičicom o rub porcelanske šoljice...Pa Gospođa Ljubljana...Snežna Kraljica...Uobražena, elegantna, racionalna...Koja je tako hladno napustila taj brak iz računa, čim je shvatila da računa više nema...A Sarajevo...Lakoverno, detinjasto...Zato ono i prvo pruža ruke...˝
(iz knjige ´Dodir svile´, Đ. Balaševića, al nije njegova misao, već nekog čije ime nije naveo)

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 03/04/2013 : 17:07:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Balašević, radio Istra, novi dan.. Doista, svaki dan..

(pjesmu trazim po nekim recenicama, ili sto mislim da je refren.. lako nađem, do sada barem )

edit: jos si mislim jesam dobro cula.. aaaa, tu je tajna ljubavi Balasa i Istre

Ostavljaš slane kapi bistre...
I jato dobrih mirisa Istre po sobi razvijaš...

Edited by - Just_Charlie on 03/04/2013 17:12:29
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 03/04/2013 : 23:32:05  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote

Ipak se borim, ipak se nadam,
sve manje letim, sve vise padam
i sve su jace ruke sto me vuku dnu.

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 04/04/2013 : 00:14:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
znala sam da ima pjesma u kojoj se spominje "dodir svile"
Dobro mi poznata stvar.

Sad znam jos i ovo, bilo bi fora vidjeti.

Na zidu njegovog lokala u Zmaj Jovinoj ulici u Novom Sadu, stoji uramljen originalan rukopis ove pesme.

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 04/04/2013 : 00:27:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
upravo sam shvatila da postoje neke njegove pjesme koje izbjegavam slusati. Zanimljivo je da se ne radi o nekim nesretnim bivsim ljubavima,
vec o sretnoj sadasnjoj, ali postoje neke stvari, neka vrsta tuge rekla bih, (dok bi on D-mol rekao) jednog vremena prije vremena u kome smo do ovdje dosli, i osjecaja koje ne zelim pamtiti.. Te su pjesme balon u koji ne zelim uci. Ne zelim se tuge sjecati.

Nego, pitam se, onako vise za sebe, odakle je stigao, i koliko je to zivota prozivio, da bi sve te pjesme napisao..

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 04/04/2013 : 00:56:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Lako je pobjeci od tuđih pjesama, ali D-mol nađe nacin da te razvali, nepozvan, jer od svojih pjesama ne mozes pobjeci..

`*.¸.*´
¸.•´¸.•*¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´ .•´ ¸¸.•¨¯`•.

Vani je hladno, i pada kisa.
Jos nosim svoje papuce, za hodanje kroz snove ..

Moji su snovi puni kofera, malenih, neostvarenih zelja.
Netko bi pomislio, koliko mnogo u zivotu imam,
a ne zna da se tajna moje srece, moga spokoja
u tim koferima krije.
U pomirbi sa sobom, i svime sto u sebi nosim.

Da budem dostojanstvena, neokaljana, i cista,
kada ih ponekad otvorim.
Pa ponekad ispecem koji kolacic vise
za svoju nerodjenu djecu, da i njima
Bozic u mom srcu zamirise.

I ne dopustam si bas nikad
niti jedan los dan
da ne rastuzim bica nastanjena u sebi
kao jedan prelijepi san.

28-11-2010

Laku noc

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 19/04/2013 : 23:23:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Nije lako pobjeci od vlastite sjene..nije lako ne osjetiti miris i kao roj pcela usred proljeca otvoriti oci i sjetiti se..ahhh

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 20/04/2013 : 20:41:50  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
ceo dan mi se vrti ova stvar..

I na kraju kada sve saberemo i oduzmemo, reci dal ti bata deluje ko gubitnik...

igrale su sene.
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 25/04/2013 : 18:36:39  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
Ne, Bog je prema meni bio prilično fer, sve u svemu... Imajući u vidu, dabome, kakav On već ume da bude? Priredio mi je par sitnih pakosti u životu, OK, to mu nisam zaboravio, ali čini mi se da je i to uradio više reda-radi, čisto da ima neko pokriće ako mu naiđe inspekcija? Nije njemu lako... Svi se mi ponašamo kao da smo mu sinovi jedinci, razmaženo moljakamo i palimo sveće i za poslednju glupost, a Ljudi smo, što je najgore, i da bi jednog od nas usrećio, mora bar trojicu drugih da unesreći, prosto mu se divim što je s nama izdržao tolike godine...

igrale su sene.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 11/05/2013 : 16:43:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
povodom rođendana ovog velikog pjesnika..

Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 12/05/2013 : 23:24:23  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
Odavno ne startujem na prvu loptu. Palim se na dugogoreći fitilj. Mašta me je upropastila...
Uvek sam uz likove smišljao karaktere, boju glasa, male navike i omiljene pisce, i nikad se to nije poklopilo sa njihovim pravim osobinama. Uvek sam ljude zamišljao boljim nego što jesu, i tako sam nekako i prošao...

igrale su sene.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/05/2013 : 00:54:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

Nije lako pobjeci od vlastite sjene..nije lako ne osjetiti miris i kao roj pcela usred proljeca otvoriti oci i sjetiti se..ahhh

Oa stvar se zapravo zove Uspomena za dečaka
to je sa albuma Naposletku...

COUNT ZERO INTERRUPT

Edited by - mladjo on 13/05/2013 00:55:37
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 21/05/2013 : 01:59:27  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote

To je sve lutrija, al' ja ne odustajem od svog broja dok igra traje
Izgubim neku bitku, dobro, al' vremena bar jos ima u neogranicenim kolicinama
I ja se drzim, jos kako se drzim
I ne brini puno o tom sta ce biti, mogu se kockati, londrati, piti
I mogu pasti na niske grane
Ali ne boj se nikad necu biti
...

igrale su sene.
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 25/05/2013 : 16:06:25  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote

Za mnom cika... Za mnom potraga...
A preda mnom put za Dovraga...
Bar da mi je fićok rakije...
Tu bi moglo da se sakrije...
Pa kad svirci nagare...
Zadnji groš ću propiti...

igrale su sene.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 07/06/2013 : 02:14:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
paparazzi

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 07/06/2013 : 20:28:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Početki Rani mraz i Djole-zakon :)

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 07/06/2013 : 22:42:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 10/06/2013 : 17:24:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nemanja93

Ne, Bog je prema meni bio prilično fer, sve u svemu... Imajući u vidu, dabome, kakav On već ume da bude? Priredio mi je par sitnih pakosti u životu, OK, to mu nisam zaboravio, ali čini mi se da je i to uradio više reda-radi, čisto da ima neko pokriće ako mu naiđe inspekcija? Nije njemu lako... Svi se mi ponašamo kao da smo mu sinovi jedinci, razmaženo moljakamo i palimo sveće i za poslednju glupost, a Ljudi smo, što je najgore, i da bi jednog od nas usrećio, mora bar trojicu drugih da unesreći, prosto mu se divim što je s nama izdržao tolike godine...

jedan od onih zivota:) volem tu knjigu

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 24/06/2013 : 17:33:25  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote

Ti nosis racun za sve te zablude
o tvome vratu vidim svoj krst
ja sam te cekao, moj crni labude
jos od ko zna kad, podjimo sad..

igrale su sene.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 25/06/2013 : 02:17:06  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Sa samog ruba pameti
stižu mu strašni saveti
Al' ja bi' da proživim na svoj način...

Odlaze zadnji vozovi
Biraju ljude lozovi
I sve u svemu nemam lepe reči

Al' ja bih baš u ime to
Još jednu popio
I teško da će neko da me spreči

COUNT ZERO INTERRUPT

Edited by - mladjo on 25/06/2013 02:18:36
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 03/07/2013 : 00:44:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
jao sto me nasmije ovdje..

edit-joj joj

Edited by - Just_Charlie on 03/07/2013 00:45:42
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 03/07/2013 : 00:50:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
uglavnom, ne znam kakve veze imaju ali na ovu stvar bih cijelu noc placala Cigene da mi sviraju..

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 03/07/2013 : 00:54:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Ne znam bil me i Dunav preteko..dogovorila bih se ja vec s njim da me saceka na tren..pa da zajedno nastavimo teci, on nizvodno ja uzvodno..fuck it!

Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000