Upravo sam dobio mail.Konkurs Cover Reloaded ove godine ponovo kreće!
"Dragi prijatelji
Cover Reloaded, konkurs vezan za grafičku reelaboraciju naslovnica Bonellijevih likova, je ponovo otvoren!!!
U toku prve i iznenađujuće edicije, koja je imala neočekivani uspeh, konkurs pokrenut od strane ZTN foruma je ponovo postavljen kao posveta...!!! Dobro, o tome sada nećemo niti slova, probajte da otkrijete pažljivo prateći aktivnosti i vesti unutar ZTN (koje će naravno biti prenete ovde...pp)
Posredi je i jedno neverovatno iznenađenje za sve kolekcionare. No, i u ovom slučaju vam nećemo unapred reći ništa nego ćemo vam ostaviti zadovoljstvo otkrivanja novih vesti malo po malo. Samo jedno je sigurno: "velika" imena će biti vezana za izabranog lika. Dakle, svi držite oči otvorene, olovke spremne, četkice u poziciji, boje i pastele na dohvat ruke, spremite se da se bacite u NAJVEĆI konkurs za otkrivanje talenata u 2013. godini. Pobednici prošlogodišnjeg konkursa, Schepisi, Juhas i Dante, za potvrdu ispravnosti izbora, su danas veoma cenjeni umetnici i svakom od njih je ponuđena saradnja sa nekom od izdavačkih kuća. Sledeći umetnik koji može da se istakne možeš da budeš upravo TI..!! Zašto ne pokušaš? Sretno!!! ZTN"
Pa, budući da je naš forum pun talentovanih crtača bi ovim putem mogli da se iskažu, a CR je vezan za ZTN forum,samim tim i za Izdavačku kući Bonelli, mislim da u ovom podforumu zaslužuje svoj topic u koji ćemo stavljati nove vesti da naši kandidati budu u toku, te docnije i naslovnice koje konkurs iznjedri.
Pored standardne prve tri naslovnice koje će odrediti žiri, ove godine biće "ZTN NAGRADA" koja će neku od naslovnica krunisati putem polla na forumu ZTN, a nagrada će biti Zagor Gigant 3 "Priča o Betty Wilding" sa autogramima MORENA BURATTINIJA I GALLIENA FERRIJA.
Bas me zanima jel ce ove godine biti drugaciji zadatak od prosle ili ce crtaci opet moci birati naslovnicu/pricu koje hoce, a vjerovatno je Zagor opet u pitanju kad je organizator ZTN (Za-gor-te-nej forum).
Insekt mi veli da je ovaj put DD u pitanju, ili Tex Willer...I da Giuseppe "Ramath" Reina i Marco "MarkFat" Grasso sa ZTN foruma su organizatori, bonellijevci do koske kad je u pitanju Italija. Dakle, mora biti SBE lik u pitanju a pošto su Teks i Dilan zajedno sa Zagorom baje...
Slažem se i držim mu fige, prošle godine je na Zagiju bio prilično visoko kvotiran, a u zadnje vreme ga gotive ZTN-ovci zbog poslednjih radova. Mislim da ima velike šanse da se ovim konkursom lansira
Konkurs COVER RELOADED 2013 zvanično kreće U SUBOTU 23.MARTA, dana kada će se postaviti pravila i otkriti nagrade za pobednike, a pre svega kada će se otkriti ime lika u čijim naslovnicama ćete tražiti svoju inspiraciju.
Eto i ja bih sudjelovao , ali tehnika ce biti grafitna i flomasteri.... Ne pratim te forume u Italiji, ali kome ce se slati radovi? Fejs ne koristim...
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Moze li neki grubi prijevod ovoga, ako nije tesko? Tipa do kada je rok, da li se radi remake neke postojece naslovnice, ili ti izmisljas stvari, temu, naslov, kojom tehnikom se radi, itd...
Moze li neki grubi prijevod ovoga, ako nije tesko? Tipa do kada je rok, da li se radi remake neke postojece naslovnice, ili ti izmisljas stvari, temu, naslov, kojom tehnikom se radi, itd...
Unaprijed hvala!
Evo nadjoh na FB:
Recall that the contest can take part artists rookies or non-professionals (participants must not have shown more than one national comics) and any technique is allowed. The works should be addressed by the 23:59 May 24, 2013 by registering on the website www.cover-reloaded.com.
Ugrubo, bitne informacije, bez onog "reklamnog" tona i šminke
Protagonista naslovnica ove godine biće DILAN DOG Ticijana Sclavija.
Članovi žirija koji će dati finalni sud naslovnicama su: GIOVANNI GUALDONI (scenarista i kurator serijala) FABIO CELONI (crtač Dilana Doga) DYLANDOGOFILI (udruženje fanova Dilana Doga) ANGELO PAVONE (Katanijska Škola Stripa) FORUM ZTN - MARCO GRASSO i GIUSEPPE REINA (organizatori)
Od ove godine u organizaciji konkursa je i ETNA COMICS. Za nagrade će i dalje biti zaduženi WINSOR & NEWTON kao i prošle godine.
Pored glavne nagrade PET NAJBOLJIH autora naslovnica će imati priliku da izlažu svoje radove u CART GALLERY u Rimu (www.cart-gallery.com), koja je inače specijalizovana za izložbe i prodaju umetničkih radova iz celog sveta stripa.
Podsečamo da na takmičenju ne smeju da učestvuju profesionalni crtači (tj. učesnici mogu biti samo oni koji nisu izdali više od jednog stripa) i dozvoljen je bilo koji vid tehnike.
DETALJI OKO SLANJA RADOVA:
Radovi i lični podaci moraju biti poslani do 23:59h dana 24.maja 2013. godine registrujući se na sajt www.cover-reloaded.com i dodajući Jpeg file (max 768x1024 px). Sve i jedan učesnik može da konkuriše samo sa po jednom naslovnicom, sa jasno označenim naslovom epizode i u boji. Dozvoljena je bilo kakava tehnika. Učešće je besplatno. Proglašavanje pobednika će biti za vreme manifestacije ETNA COMICS 2013, 7/9 juna 2013.
1.NAGADA: pribor za crtanje u vrednosti 350 eura 2.NAGADA: pribor za crtanje u vrednosti 200 eura 3.NAGADA: pribor za crtanje u vrednosti 150 eura
...i za prvih pet klasifikovanih šansa za izlaganje svojih radova u CArt Gallery u Rimu!
naslovnica mora biti kompletna, znači naslov, boja, logo,... i mora biti striktno za natječaj i ne smije biti nigdje prije postavljena niti objavljena.
nigdje ne piše da ne može biti ofarbana drvenim bojicama
naslovnica mora biti kompletna, znači naslov, boja, logo,... i mora biti striktno za natječaj i ne smije biti nigdje prije postavljena niti objavljena.
nigdje ne piše da ne može biti ofarbana drvenim bojicama
Apsolutno. Samo da potvrdim da može. Ko god je vidio proslogodišnje radove jasno je da su maltene sve tehnike dozvoljene. (Ja sam radio neki gray lavir ink i digitalni color mix naprimjer). Čak se ne mora pratiti klasična forma samih naslovnica po pitanju toga gdje dođe logo junaka, jeli prave veličine i na pravom mjestu, itd...ja sam to radio, ali nije bilo obavezno.
@IGMAN2: Stari crtež može, pod uslovom da nije nigdje ranije objavljen, sad ne znam tacno u koju kategoriju ovaj tvoj spada. Ja sam imao takođe crtež Zagora od ranije koji se savršeno uklapao u CR, ali sam namjenski uradio novi jer je taj prvi bio već postavljen na devianart, facebook itd...
Evo konkretan odgovor od organizatora vezano za tvoj "Motel Bates" (ako sam dobro prepoznao);
"Well, the regulation tells that the drawing must be new and made for the contest. But I have some doubts about showing female nudity in revisited covers of Dylan Dog. Remember that the drawing must be something that could be published for example in a new edition, or in a special edition or commemorative, etc... Not a parodistic version"
Ovakvi momenti su oduvijek bili problematični, evo jedna od starih Villinih skica za Broj6, "Demonska Lepota, Ljepota demona" ili kako već http://i.imgur.com/Sq9JFIz.jpg Obratite pažnju na zaokruženi detalj koji je sporan :D