forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Western za sva vremena
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 89

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 06/04/2013 : 11:44:24  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
i sad zapraf da se vratim na temu i dodam koje su to bile političke, kulturološke i zapravo humane gadarije
u Little Big Manu je poglavicu glumio indijanski glumac Chief Dan George (glumio je i u Josey Wallesu...) i bio je NOMINIRAN za Oscara - pa si možete misliti jel ga dobio, dabome da nije
a Sidney Poitier je još 1964. godine dobio Oscara kao prvi afroamerikanac koji ga je dobio, po meni to pokazuje na kojem su rangu u tom društvu bili odnosi prema američkim starosjediocima (iliti Indijancima)

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/04/2013 : 11:54:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by boddhisatva
da bi se taj stereotipan način prikazivanja indijanaca u westernima promijenio, prekretnica je tu po meni 1972. godina kada su snimljeni (onomad) znameniti ("anti")westerni koji su rušili te stereotipe, ali to je povezano sa dolaskom novoga doba i modernizacije u Hollywoodu.

ili je povezano sa dobom vodenjaka aquarius aquarius
zanimanje kontra-kulture za egzotične kulture - to ti je također jedan "stereotip"

"stereotipan način prikazivanja indijanaca u westernima", onim klasičnim, to je ispravno na razini općeg, ma kako to sada nama izgledalo nekorektno. indijanci se nisu digli do stupnja da organiziraju državu, dakle nisu imali institucije kojima bi se mogli suprotstaviti (imali su neke zametke institucija) niti su mogli biti integrirani u društvo takvi kakvi jesu, jer su bili istinska kontra-kultura. oni su osvojeni i tek tada integrirani (u rezervate, znači kao bizarnost ili su morali napustiti svoju kulturu i uključiti se u kulturu bijelog čovjeka)

na razini pojedinačnog, tu se može prilaziti kao čovjeku, sa osobnom dramom, osobnom pričom, ali s druge strane - upravo to je laž i apstrakcija. indijanci su pleme, ne individue, individualci su proizvod zapadne kulture, tako da su ti naknadni "antiwestern" pogledi ujedno jedno krivotvorenje.
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 06/04/2013 : 12:20:35  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
pa gle i Little Big Man je priča o plemenu kroz gledište zapadnjačke individue, kajne, stinky ;o))

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/04/2013 : 12:28:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
jel voliš western boddhi? ma ti si prije za ne znam kaj, seks i grad;)
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 06/04/2013 : 13:15:25  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
ofkorz da obožavam westerne ;o))
i ne gledam nit volim Sex i grad, stoga u slavu westerna evo jedna prigodna :

;o)))

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/04/2013 : 13:18:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
;)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/04/2013 : 13:20:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
inače, pokušavam naći ovaj hunting party ali ne ide. bio sam skinuo jedan ali to je sa ruskim audiom. u dupe crne mačke sestre.
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 06/04/2013 : 13:48:05  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
ovu moju verziju Divlje horde sam napravio tako da sam davno rekompajlirao američki DVD i ubacio naše titlove, u mojoj verziji narafski
ako hoćeš da ti pošaljem nekak, javi se slobodno ;o)))

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/04/2013 : 15:52:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ma nije problem divlja horda, nego The Hunting Party (1971.). vidiš da sam tražio neke prijedloge, ali manje poznate naslove jer sam ostalo sve pogledao, gotovo sve westerne na svijetu sam pogledao da tako kažemo;)
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/04/2013 : 16:21:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
@ stinky i ostali koje zanima

Nedavno sam naletio na dosta dobar sajt naziva Video Koka, a na njemu je i sasvim pristojna kopija The Hunting Party:

http://www.videokoka.com/watch.php?vid=f0b97d52b

Za gledanje nekih sadržaja potrebno se prijaviti, a dosta toga je dostupno i bez prijave.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 06/04/2013 16:25:43
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 06/04/2013 : 16:30:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

inače, pokušavam naći ovaj hunting party ali ne ide. bio sam skinuo jedan ali to je sa ruskim audiom. u dupe crne mačke sestre.

imas tu

http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=1716246

potrebna je registracija

linkano (DVD9 verzija s jednim seederom i 3 leechera) nije jedina verzija na tom sajtu al ova uz ruski ima i engleski audio... na ostalima ne pise il' mi guglo translate nije adekvatno preveo jer je cijeli sajt na ruskom

http://matanovogumno.blogspot.com

Edited by - Mali_Mate on 06/04/2013 16:34:43
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 06/04/2013 : 17:36:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

U smislu ovoga što stinky kaže ključni vestern je Čovjek koji je ubio Libertyja Valancea, film-međaš u kojem je prikazano kako civilizacija i zakon (James Stewart) stiže na Divlji zapad, i samim njegovim dolaskom je klasični kauboj John Wayne osuđen na propast, iako je zapravo u svemu osim u obrazovanju i formalnoj "civiliziranosti" superiorniji civilizaciji i zakonu. Naime, "civilizacija i zakon" oličeni su u Stewartu kao feminiziranom mekušcu koji čak opasan pregačom pere posuđe, dok je Wayne pravi muškarac od akcije koji je zapravo više zaslužio afirmaciju i uvjetnu "pobjedu". Ali zavraga sve to kad je "napredak" nezaustavljiv, i Wayne to shvaća pa se isprva nevoljko ali ipak povlači, da bi u najvažnijem trenutku iz sjene upucao Leeja Marvina i tako bojažljivom i nesigurnom Stewartu (civilizaciji i pravu) donio prividnu pobjedu. Na koncu Stewart dobiva i curu i karijeru važnog političara, a Wayne se povlači u osamu svjestan da je od prvog trenutka bio nemoćan. On je tu lik sličan opet svom liku iz Tragača, odnosno onaj koji je najvažniji za obavljanje posla tj. neugodnih i prljavih stvari, zapravo za izvršenje pravde i spašavanje obitelji, a kad se na kraju stanje vrati u normalu, kad su pred civilizacijom maknute prepreke i kad je obitelj opet na okupu, on može samo tiho izići kroz vrata ili se povući u (dotrajalu!) kućicu, svjestan da mu u novom poretku stvari za implementaciju kojeg je najzaslužniji više nema mjesta. U tom novom poretku važni su obrazovani i feminizirani slabići, oni dobivaju i žene i karijeru i ugled, dok pravim junacima (i muškarcima!) preostaje da crknu u nekoj rupi ili da usamljeni lutaju prostranstvima. Ford je u oba slučaja jasno na strani Waynea tj. na strani starog poretka / sustava, ali hebi ga kad zna da u Libertyju budućnost pripada simpatičnom pasivnom mlakonji Stewartu, i da u Tragačima Wayneu (bivšem vojniku Konfederacije koji ne voli Jenkije!) nema mjesta pod krovom bratove obitelji.

Nije nimalo slučajno da se drugačiji, danas bismo rekli politički korektniji prikaz Indijanaca, poklapa s vremenom kad ih počinju tumačiti poznatiji glumci kakav je Charles Bronson u Fullerovu Letu strijele. I sasvim je logično da je upravo Fuller bio taj koji se odvažio na takav korak.

e kad bi ovakvi bili češći upisi na ovom pdf-u to bi bilo milina...a ne oni fatografski podaci o glumcima, proizvodnji i sl.

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 06/04/2013 : 17:37:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali_Mate
imas tu

http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=1716246

i tu ima uglavnom sve kaj čoveka zanima, nepresušno blago filmova

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/04/2013 : 19:09:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
hvala, Mali i Difool. ipak me zanimaju ripovi hehe. našao sam ponešto, bit će jednom i hunting party;)
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 06/04/2013 : 19:50:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:

hvala, Mali i Difool. ipak me zanimaju ripovi hehe. našao sam ponešto, bit će jednom i hunting party;)

imaš i ripova HP-a tamo

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 07/04/2013 : 09:01:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

imaš i ripova HP-a tamo

tamo je dvdrip na ruskom...a tko je stinkyu kriv na njegovoj nesposobnosti jer ne zna od filma na dvd-u napravit najobicnij dvdrip

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 07/04/2013 : 09:04:34  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
a evo ga i ovdje kaj znači da se poveznica kopira u jedan od programa za skidanje i film je na čvrstom disku za pola sata

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 07/04/2013 : 10:09:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
dosada, ti imaš sposobnost da budeš dosadan oko irelevantnih stvari. "bila bi milina da postovi budu konstruktivni... a ne oni faktografski podaci o dvd-u u dvdrip" ako si zaboravio.
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 07/04/2013 : 10:27:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

quote:

quote:

imaš i ripova HP-a tamo

tamo je dvdrip na ruskom...a tko je stinkyu kriv na njegovoj nesposobnosti jer ne zna od filma na dvd-u napravit najobicnij dvdrip

kolko sam vidio bila su tri ripa.... nisu valjda sva tri na ruskom

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 07/04/2013 : 10:34:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Mate, a ti, voliš li western?
ne bih rekao da ti je to favorit
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 07/04/2013 : 10:52:46  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

dosada, ti imaš sposobnost da budeš dosadan oko irelevantnih stvari. "bila bi milina da postovi budu konstruktivni... a ne oni faktografski podaci o dvd-u u dvdrip" ako si zaboravio.

ti baš i ne znaš kaj znači pojam faktografija, jel li?

Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 07/04/2013 : 11:07:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mate, a ti, voliš li western?
ne bih rekao da ti je to favorit

strip-western mi je uglavnom beskrajno dosadan

revizionistički western mi je povremeno zanimljiv.

klasični (američki; Talijane ne priznajem) volim upravo zbog mitološkog aspekta (iz istog razloga volim na primjer i superherojštinu šezdesetih)

al' generalno me umaraju jer ta Amerika o kojoj i kojoj pričaju više ne postoji... zanimljivije mi je gledat suvremenije mitove

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 07/04/2013 : 11:38:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ma koji suvremeniji mitovi? to se još nije diglo na razinu mita. zato i jest tako zbrkano, neuvjerljivo, kilavo, pa i dosadno.
klasični western jest američki western; talijani su antiwestern.
ali dobro, dobro Mate_Mali, nitko ne garantira da nećeš prevladati suvremenu fazu lutanja i postati krasno nesuvremen kao svi pravi ljudi!

@dosada
ti vrlo malo toga znaš razumiješ i možeš, pa kaj sad. vidiš da te podnosimo.
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 07/04/2013 : 11:44:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:

ma koji suvremeniji mitovi? to se još nije diglo na razinu mita. zato i jest tako zbrkano, neuvjerljivo, kilavo, pa i dosadno.

he... u filmu možda nije al u filmu se to više neće ni desit... nema više film ni publiku ni takav utjecaj da bi to mogao izvest

suvremeni se mitovi nalaze u računalnim igrama i TV-serijama

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 07/04/2013 : 11:46:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
heh, ta dva svijeta za mene ne postoje, Mali
kažem ti, nesuvremen.
Go to Top of Page
Page: of 89 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000