forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Dugo čekanje na amere se isplatilo...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

goksi
Senior Member

Serbia
1963 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 05/04/2013 : 21:35:13  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
http://www.ign.com/articles/2013/04/05/best-selling-comics-of-march-2013?abthid=515f1bb0cea4424d4c00000e
Go to Top of Page

Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts

Member since 17/03/2012

Posted - 05/04/2013 : 22:09:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Smomo8 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by Smomo8

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

To je jedan od razloga zasto ne citam bonellije. A batman mogu ugrabiti neki trejd i dobiti isto tako zatvorenu pricu.

Zapravo, to isto možeš reći i za Bonellijeve stripove.

istina,samo sto je razlika u kvaliteti enormna.

dašta je . Bonelli je otprilike 500 puta bolji od batmana. a i malo san reka

U potpunosti se ne slazem s tobom.

"There are no men like me. Only me"

Tražim/nudim stripove za razmjenu : http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47082
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19471 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 06/04/2013 : 11:17:44  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by lwood

quote:

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

To je jedan od razloga zasto ne citam bonellije. A batman mogu ugrabiti neki trejd i dobiti isto tako zatvorenu pricu.

Zapravo, to isto možeš reći i za Bonellijeve stripove.

istina,samo sto je razlika u kvaliteti enormna.

dašta je . Bonelli je otprilike 500 puta bolji od batmana. a i malo san reka

U potpunosti se ne slazem s tobom.

ni ja se ne slažem da je samo 500 puta bolji...bar 1000 puta je nagori bonelli bolji od najboljeg amera...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 06/04/2013 : 11:28:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Hvala dokonim bonelijevcima što su upropastili još jednu temu.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19471 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 06/04/2013 : 11:40:14  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

ništa,ništa,i drugi put....još smo u zaostatku velikom da se vama "višerazvijenoj" rasi zahvalimo na upropaštanju tema na bonelli topicima....
a zašto je upropaštena?...pa nije zaključana tema...nastavite samo hvalit junake u pajkicama..

Go to Top of Page

K.R.
New Member

Bosnia and Herzegovina
224 Posts

Member since 15/12/2012

Posted - 06/04/2013 : 14:05:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit K.R.'s Homepage  Send K.R. a Private Message  Reply with Quote
Jao, pa čovjek je otvorio temu sa naglaskom na to kako je Okružen mrtvima dobro izdanje a taj strip je mogao nastati bilo gdje na svijetu, slučajno je "američki". Čitajući ga na srpskom, uopće me ne zanima gdje je nastao, dobar strip, dobro izdanje, gotova priča :)

Edited by - K.R. on 12/12/1989 14:12:13
http://www.kostjaribnik.com
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19471 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 06/04/2013 : 14:26:01  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by K.R.

Jao, pa čovjek je otvorio temu sa naglaskom na to kako je Okružen mrtvima dobro izdanje a taj strip je mogao nastati bilo gdje na svijetu, slučajno je "američki". Čitajući ga na srpskom, uopće me ne zanima gdje je nastao, dobar strip, dobro izdanje, gotova priča :)

naravno,.. to što je taj izliv emocija mogo napravit na več par dana prvom topicu IZDAVAćKOG IZLOGA sa naslovom Darkvud predstavlja: OKRUŽEN MRTVIMA...temom...to je nevažno... on je to htio napravit zasebno baš tu i sada... hvala na razsvetljenju kako je to dobar strip....tamo to nebi saznali... jer ko tamo zalazi....
emocije treba iznjet onog trena kad nastupe pa gdje to več bilo...
baš čitam Male bjegunce MALOG RENDŽERA broj 65 Van Gogha, očekujte najkasije navečer moj izljev oduševljenja na tom podsajtu...

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 06/04/2013 : 14:56:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ovi superjunaki u kostumima i pelenama mi nekako ne pasu, sav taj njihov svijet mi je... otprilike bitan ko neko drvo u Tunguski. "Mocko" je ok, ali kad je dosao red na ove "superjunake" koji odozgo posmatraju, thumbs down, meni je bilo to bezveze. Zapravo i neke druge stvari mi se nisu bas poklopile u "stvorenju", ali nije ovo topic "cudovista".

Imaju i Amerikanci dobre stripove, to sigurno, ali mene taj superjunacki svijet odbija. Oduvijek me je, barem taj "zanr" mi sigurno ne pase sto se tice "americkog stripa". I u Bonelliju sam oduvijek vise volio "realnije" junake tipa Mister Noa, Tex, Nick Raider (i ako se moze tu ubrajati, prvenstveno Ken Parkera).

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 06/04/2013 14:58:18
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 06/04/2013 : 15:03:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Ovi superjunaki u kostumima i pelenama mi nekako ne pasu, sav taj njihov svijet mi je...

I mene, ali samo oni.
Swamp mi je super, ima nesto...
Da ne pominjem Bonea, Hogara, Redov Bilija, Okruzen mrtvima, Diznija...
Nemoguce je deliti na skole, ali za te u pelenama se slazem, osim casnih izuzetaka koje su radili odlicni autori.

Takodje i u SBE ima krsa koji i ne pomisljam da sakupljam.
A ne zanemarimo ni nasu scenu, pa Latino, pa...
Ma volim stripove svih skola, svuda ima bisera i sljama
Samo treba napraviti dobar izbor.
Go to Top of Page

Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts

Member since 17/03/2012

Posted - 06/04/2013 : 15:16:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Smomo8 a Private Message  Reply with Quote
da,imate pravo,puno je realnije kada običan čovjek uzme top u ruke i puca iz njega kao iz mitraljeza.

Tražim/nudim stripove za razmjenu : http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47082
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 06/04/2013 : 15:20:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Blek nije Bonelli.

A ipak je Blek "realniji" od Supermena, Batmana, Spidermena etc. etc. Plus sto je "zabavan"... koliko se barem sjecam, proslo je nekih 20 godina kada sam ga posljednji put citao.

A Mocko mi se dopao, dobar acid.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 06/04/2013 : 16:17:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

quote:

naravno,.. to što je taj izliv emocija mogo napravit na več par dana prvom topicu IZDAVAćKOG IZLOGA sa naslovom Darkvud predstavlja: OKRUŽEN MRTVIMA...temom...to je nevažno... on je to htio napravit zasebno baš tu i sada... hvala na razsvetljenju kako je to dobar strip....tamo to nebi saznali... jer ko tamo zalazi....
baš čitam Male bjegunce MALOG RENDŽERA broj 65 Van Gogha, očekujte najkasije navečer moj izljev oduševljenja na tom podsajtu...

U čemu je problem?
Stripove sam dobio jučer i odmah otvorio topic.
I nije samo o Okružen mrtvima već o dugom čekanju da ovakvi stripovi konačno postanu nešto često i lako nabavljivo...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 06/04/2013 18:20:55
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 06/04/2013 : 16:33:27  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Blek nije Bonelli.

A ipak je Blek "realniji" od Supermena, Batmana, Spidermena etc. etc. Plus sto je "zabavan"... koliko se barem sjecam, proslo je nekih 20 godina kada sam ga posljednji put citao.

A Mocko mi se dopao, dobar acid.

Blek pripada realističnijem žanru, nije SF, ali teško da je realniji od bilo čega.

Edited by - alexts on 06/04/2013 16:33:54
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 06/04/2013 : 16:50:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

da,imate pravo,puno je realnije kada običan čovjek uzme top u ruke i puca iz njega kao iz mitraljeza.

Nemoj ići na taj nivo rasprave.
Nije tu uopće pitanje realnosti. Vrhunski strip ne mora biti realan. Može biti nerealan ili nadrealan. Kao da je realnost mjerilo ičega. Tehnoočevi, Preacher, Invincible, Hulk, Batman, Bilježnica smrti, Usagi, Hellboy. Ne bih baš veličao realnost u ovim vrhunskim stripovima (nasumce sam izabrao čega sam se prvo sjetio). Ono što čini te i stripove uopće dobrima je kvalitetna maštovita priča koja izaziva osjećanja kod čitatelja i zanimljiv crtež u kojemu se uživa očima i dušom.
Suprotnost ovome su nemaštoviti, predvidljivi, naivni, sumorni stripovi sa jednoličnim dosadnim crtežom koji izazivaju zjevanje.
Znaš na koje mislim zar ne.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19471 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 06/04/2013 : 17:23:15  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by teller

quote:

U čemu je problem?
Stripove sam dobio jučer i odmah otvorio topic.
I nije samo o Okružem mrtvima već o dugom čekanju da ovakvi stripovi konačno postanu nešto često i lako nabavljivo...

nema problema, meni post ne smeta nimalo, raduje me da te oduševio strip, i mene neki bonelli oduševi da bi otvorio odmah zasebni topic...smeta mi samo da neki odmah izkoriste poveznicu sa bonellijem i kao "to je to" a bonelli smeće...uživajte i pustite drugima da uživaju...

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 06/04/2013 : 17:35:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Mene ovi koje si pomenuo ne zanimaju. Tehnooceve imam, ali ih jedine jos nisam procitao (pored Inkala i Metabarona koji su odlicni).

Ali od malena sam tezio ka realnosti. Zato mi se Mister No sto se SBE tice toliko dopao, plus sto si mogao dosta toga i nauciti. Puno vise sam ga gotivio nego nekog Zagora ili ove mlekopije (Miki, Mali rendzer).
Da o Ken Parkeru ni ne pricam. To je strip serijal kojega ne bi zamjenio za sav savcat superherojski svijet. Ni u snu.
Da se neko (slucajno) polije nekom kemikalijom pa onda pali, zari, leti, skace, izgleda ko veliki smrkelj, ne znam ali to mi je vise turn off nego digalica.

A za Bleka se zna da je smejurija, kako ga mozete uopste pokusati porediti sa necim tako velicanstvenim kao sto je to superherojski strip. Tu sve prsti od realnosti i sve je moguce.

I toliko hvaljeni Ubistveni vic mi je bio za procitati ali to je i to. Nije mi ni do koljena toliko drugim stripovima.

A sam SBE svijet je vise manje za razonodu. Sa tim sto u time i uspijeva, dok mi superheroji smaraju iako bi ih isto svrstio u razonodu koja tezi filozofiji tu i tamo. Jes, filozofija u pajkicama.

Ima i meni dobrih stripova preko luze, samo sto to nisu superheroji. Najvise sto moze da se tu desi je da dobiju prolaznu ocjenu, ali onda idemo dalje. Ne mogu mi privuci ni upola toliko paznje kao recimo neka Julia, ili Sacco, ili Lavric.

Go to Top of Page

Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts

Member since 17/03/2012

Posted - 06/04/2013 : 19:55:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Smomo8 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nemoj ići na taj nivo rasprave.
Nije tu uopće pitanje realnosti. Vrhunski strip ne mora biti realan. Može biti nerealan ili nadrealan. Kao da je realnost mjerilo ičega. Tehnoočevi, Preacher, Invincible, Hulk, Batman, Bilježnica smrti, Usagi, Hellboy. Ne bih baš veličao realnost u ovim vrhunskim stripovima (nasumce sam izabrao čega sam se prvo sjetio). Ono što čini te i stripove uopće dobrima je kvalitetna maštovita priča koja izaziva osjećanja kod čitatelja i zanimljiv crtež u kojemu se uživa očima i dušom.
Suprotnost ovome su nemaštoviti, predvidljivi, naivni, sumorni stripovi sa jednoličnim dosadnim crtežom koji izazivaju zjevanje.

Potpuno si u pravu.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 06/04/2013 : 20:16:01  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma nije nitko ništa upropastio. : )

Uostalom, zar nije simpatično kad krene bonelli vs "svi ostali" fajt. To bi trebao i biti smisao ovog foruma. Dobit ban jer si popljuvao Supermena, Mickey Mousa ili Zagora, a ne popit ban zbog nekog tamo izmišljenog lika u oblacima.

Je li uopće tko dobio ban jer je nečastno komentirao nekog strip junaka ili je ban samo za političko-vjerske rasprave?
Go to Top of Page

Villain
Average Member

Serbia
566 Posts

Member since 01/03/2011

Posted - 07/04/2013 : 03:55:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Villain a Private Message  Reply with Quote
Nije se "isplatilo" u svakom slučaju :) sem izdavačima naravno. Mi ga na*ebasmo. :)

This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 07/04/2013 : 09:23:17  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Ovdje izgleda svaka neboneli tema odvede u oftopičarenje ameri-mange-... VS boneli. Tema je dobra, čovjek je izrazio zadovoljstvo što se u ex yu sve više prevode američki stripovi, bili oni superherojski ili ne. Meni je takođe drago, iako mogu čitati na engleskom, ipak je veće zadovoljstvo čitati na sopstvenom jeziku. Samo neka nastave, valjda će ameri zaživiti dovoljno da se izdavanje ne prekine... I da, Okružen mrtvima je nenormalna navlakuša od stripa.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 07/04/2013 : 11:51:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Nema veze, Obi je rekao što je htio ovim topicom i to je to, sve ostalo su naklapanja...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

bosancicigor
Average Member

Croatia
866 Posts

Member since 15/08/2009

Posted - 07/04/2013 : 13:23:56  Show Profile Show Extended Profile  Send bosancicigor a Private Message  Reply with Quote
quote:

S ovim su preplavljeni i američki superherojski stripovi. Dakako da ima i sjajnih ostvarenja žanra jednako kao i u evropskom ili japanskom stripu. Čemu generaliziranje?
Potpuno je nebitno je li strip "bonelijevski" ili superpowerski ili iz francusko-belgijske škole...jedino po čemu ga možeš rangirati i eventualno klasificirati jest po vlastitom ukusu i afinitetu. O samoj kvaliteti svih onih elemenata koje čine strip je gotovo pa izlišno i raspravljati jer tu smo na skliskom i subjektivnom tlu.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 07/04/2013 : 16:33:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bosancicigor

quote:

S ovim su preplavljeni i američki superherojski stripovi. Dakako da ima i sjajnih ostvarenja žanra jednako kao i u evropskom ili japanskom stripu. Čemu generaliziranje?
Potpuno je nebitno je li strip "bonelijevski" ili superpowerski ili iz francusko-belgijske škole...jedino po čemu ga možeš rangirati i eventualno klasificirati jest po vlastitom ukusu i afinitetu. O samoj kvaliteti svih onih elemenata koje čine strip je gotovo pa izlišno i raspravljati jer tu smo na skliskom i subjektivnom tlu.

Pa na njih sam i mislio.

Go to Top of Page

bosancicigor
Average Member

Croatia
866 Posts

Member since 15/08/2009

Posted - 07/04/2013 : 16:57:02  Show Profile Show Extended Profile  Send bosancicigor a Private Message  Reply with Quote
Onda si dobro mislio.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/04/2013 : 17:21:55  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

quote:

Ma nije nitko ništa upropastio. : )

Uostalom, zar nije simpatično kad krene bonelli vs "svi ostali" fajt. To bi trebao i biti smisao ovog foruma. Dobit ban jer si popljuvao Supermena, Mickey Mousa ili Zagora, a ne popit ban zbog nekog tamo izmišljenog lika u oblacima.

Je li uopće tko dobio ban jer je nečastno komentirao nekog strip junaka ili je ban samo za političko-vjerske rasprave?

uglavnom zbog ovoga. al izbacivalo je mene i zbog sporta

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000