Author |
Topic  |
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17105 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 16/04/2013 : 23:40:38
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Niposto kopija, ono je bila ista scena iz drugacijeg (i mnogo efektnijeg) ugla, a to prakticki sve menja. A o realizaciji i da ne pricamo
Riječ je naslovnici Ocean? To nikako nije kopija  |
 |
|
MisterYES
Average Member

Bosnia and Herzegovina
559 Posts
Member since 01/10/2003 |
Posted - 17/04/2013 : 00:04:14
|
quote: Originally posted by velka031
quote: Originally posted by PijaniPatak
Niposto kopija, ono je bila ista scena iz drugacijeg (i mnogo efektnijeg) ugla, a to prakticki sve menja. A o realizaciji i da ne pricamo
Riječ je naslovnici Ocean? To nikako nije kopija 
Da, slažem se. Po toj logici je i moja bila kopija  |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
CZdravko
New Member

291 Posts
Member since 06/03/2010 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 17/04/2013 : 16:36:24
|
nije kopija, ali nije bila maštovita, viješt crtač je svakako bio, ali meni je draže da netko smisli svoju naslovnicu |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Rick
Average Member

Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 17/04/2013 : 17:19:15
|
Slažem se, zanatski odlično, idejno... pa, prekopirana ideja. |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 17/04/2013 : 17:22:53
|
Ne znam sta reci, devetka za sada najbolje izgleda, problem je sto je cista kopija originalnog broja jedan. Farbe su i vise nego odlicne, ali nema tu kreativnosti, zbog toga tu naslovnicu ne bih uzeo u uzi krug. Na stranu to sto je Dupli nas covjek, po mom misljenju njegova naslovnica je najbolja do sada, medjutim ovo je tek pocetak, siguran sam da ce se s vremenom pojaviti jos nekoliko djela teskog kalibra. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
|
going going
Advanced Member

Serbia
12208 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 17/04/2013 : 17:44:45
|
quote: Originally posted by King Warrior
Ne znam sta reci, devetka za sada najbolje izgleda, problem je sto je cista kopija originalnog broja jedan. Farbe su i vise nego odlicne, ali nema tu kreativnosti, zbog toga tu naslovnicu ne bih uzeo u uzi krug. Na stranu to sto je Dupli nas covjek, po mom misljenju njegova naslovnica je najbolja do sada, medjutim ovo je tek pocetak, siguran sam da ce se s vremenom pojaviti jos nekoliko djela teskog kalibra.
Ne svidja ti se ova za ,,Partiju..." |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 17/04/2013 : 17:59:30
|
Za sada je "Partija" najbolja po mom mišljenju, idejno i realizacijski odlično urađeno. Ova od duplog mi je (sorry druže) odmah do nje
Željno iščekujem radove MisterYesa i CZdravka, siguran sam da će oni oduvati sve ostale. Ja sam upravo završio olovku "Ničije priče" i lagano prelazim na tuš (nek odstoji prvo par dana). Za sada sam veoma zadovoljan rezultatom. |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
 |
|
CZdravko
New Member

291 Posts
Posted - 17/04/2013 : 18:34:13
|
Ovo ide k'o na filmskoj traci! Takmicar broj 11: Timon Bruno

@PijaniPatak - Hvala na visokom misljenju. I ja zeljno iscekujem da i ostatak ekipe sa foruma zavrsi svoje radove. Vec sam rekao da mi je jedino bezze sto je vec u igri "Igra sa smrcu" (igra u igri - Inception ) i to idejno veoma slicna mojoj, ali nema veze, drugacije ce biti izvedba na kraju, a ionako ovo ne radim iz nekog takmicarskog duha nego iz cistog cejfa...  |
Blog www.zdravkocvjetkovic.blogspot.com Moji radovi na FB https://goo.gl/ZtF6s8 |
 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
MisterYES
Average Member

Bosnia and Herzegovina
559 Posts
Posted - 17/04/2013 : 23:22:33
|
Poprilično sam siguran da prvi cover koji sam do sada u potpunosti završio, svakako ne bi bio taj kojeg bih odabrao za color i slanje na CR kao finalni rad. Tako da moguce da cu ga uskoro podjeliti na blog, čisto onako, što će ga svakako diskvalifikovati...trenutno sam podublje u fazi olovke za drugi za koji takodje vidim da...onako...ali hajde da završim. Polažem nade na treći i četvrti koji sam planirao da bi mogli biti dobri...
OK, evo ga: http://2.bp.blogspot.com/-SIUQAav-ErE/UXgjLbWpK2I/AAAAAAAAAnw/t3vmMpuQuCU/s1600/DYD1_4Web.jpg
Nisam bio zadovoljan masom stvari koje se nemogu korigovati pa...ako neko hoće, može ga postaviti regularno kao sliku u topic, za sada nisam htio da zatrpava ove regularne radove. |
Edited by - MisterYES on 24/04/2013 20:25:13 |
 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
|
MisterYES
Average Member

Bosnia and Herzegovina
559 Posts
Posted - 17/04/2013 : 23:52:57
|
quote: Originally posted by Windwalker
Pa nije uopće loše. Mogao bi biti itekako atmosferičan ako ga dobro pobojaš.
Hvala ali, previše je svega...prije svega "vulgarno" prenesena scena iz priče.
Suviše različitih fokusnih "momenata"; Stope, auto, mjesec, monstrum iza, oči...prenaglaseno drzanje pištolja, ta grana dole desno-izgleda kao da neko njom pokušava obrisati tragove ...ono "ne znas u šta bi prije gledao"... (mjesec je blize zemlji nego su oblaci) 
Ne sviđaju mi se tragovi generalno...suviše su, što bi ovdje rekli "ašćare" ili ofirni. Nisam siguran ni da je put dovoljno prohodan za bubu uz svo to kamenje...
Prostor iza Dylana gdje je taj žbun u kojem je vukodlak, nešto je čudno tu...neuvjerljivo...te oči takodje su prenaivne; mada prate original strip.
Ovo svakako ostaje B&W, jedino ću i kolorisati taj jedan finalni rad. Nemam toliko vremena za sve :) |
Edited by - MisterYES on 18/04/2013 00:00:56 |
 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Posted - 18/04/2013 : 00:33:43
|
U usporedbi s ostalima mi se čini najatmosferičnija i najmanje amaterska.
No ako imaš još bolje ideje i budu na ovom ili višem nivou, samo daj. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Posted - 18/04/2013 : 00:39:25
|
quote: Originally posted by going going
Ne svidja ti se ova za ,,Partiju..."
Ok je, ali je Dylan uzasno nacrtan.
@Mr.Yes, sve ok izgleda, ali si Dylana totalno promasio. Mislim na lice, iz ovog ugla izgleda kao da ima previsoko celo, iako to moze biti opticka varka zbog pomenutog ugla, zatim crte lice su neprepoznatljive, smijalice previse urezane, presiroka usta, kineske oci. Atmosfera naslovnice je cista desetka, a u pravu si za one vucje oci, izgedaju u tom obliku kao da su zalutale na naslovnici. |
Edited by - King Warrior on 18/04/2013 00:40:37 |
 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts
Member since 10/01/2010 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9560 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 18/04/2013 : 07:29:10
|
Super ti je ovo! Sve ovo što si spomenuo bi moglo proć ali kako znaš da možeš bolje, samo naprijed. Ne razumijem ovaj Kingov komentar da su crte lice neprepoznatljive, pa barem Dylan nikad nije imao problema s tim da svaki crtač drukčije reinterpretira njegov lik. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
CZdravko
New Member

291 Posts
Posted - 18/04/2013 : 09:45:04
|
Slazem se sa svima gore. Super je rad, ima taj stari DD smek Montanarija i Grassanija. Mislim da si u pravu kad kazes da je malo "previse svega" za jednu naslovnicu, previse detalja i ne znas u sta da gledas, ali mislim da bi umjeren kolor kojim bi istakao bitne stvari to mogao smiriti. Sto se tice nekih mojih zapazanja mislim da je donja Dylanova usna predebela, a gornja pretanka, pa malo tu gubi na "identitetu". Jos jedna stvar koju sam primijetio na glavi i koju ja licno ne volim su siske u stilu Cossua, malo izgledaju kao rezanci i to mi se kod Cossua (izmedju hrpe ostalih stvari) nikad nije svidjalo. Malo mi neuvjerljivo izgleda nabor na lijevoj Dylanovoj nozi, pri dnu je naborano super, ali ovaj dio potkoljenice prema koljenu izgleda kao da mu se na farmerkama oslikala potkoljenicna kost, pa mozda smo to malo da "smiris". I da, slazem se i ovo za oci u pozadini, malo su "cudno legle", ali opet kod M&G su vazda takve bile.  Sve u svemu super rad, jedva cekam da vidim i ostale prijedloge. Nadam se da se ne ljutis na ovom malom "seciranju" (to vjerovatno i mene ceka ), sve je iz najbolje namjere. Mada i da ostane ovako trenutno je najbolji medju pristiglim radovima, tako da... I da, kad smo kod toga, da li ovo tvoje objavljivanje rada diskvalifikuje taj rad ili? Nisam bas taj dio shvatio. |
Blog www.zdravkocvjetkovic.blogspot.com Moji radovi na FB https://goo.gl/ZtF6s8 |
 |
|
MisterYES
Average Member

Bosnia and Herzegovina
559 Posts
Posted - 18/04/2013 : 10:01:59
|
Hvala ljudi, naravno da nije problem nikakvo sjeciranje, i to je jedan od razloga zasto sam postavio. Da se i ostali mogu poravnati a i sam da cujem upravo takve stvari pa da obratim paznju na narednom crtežu. Što se face tiče, pokusao sam izbjeći onaj "starinski" pristup Ville, iz 80-tih, i približiti ga novijem nacinu kako ga Villa radi, tako da analizirajuci "novu generaciju" Dylanove face u Ville, vidio sam da ima upravo i naglasene te svari o kojima je receno ovdje. Moguce da sam u tom pokusaju, jos za klasu pretjerao u njima pa je otisao u nesto deseto... :D Šiške recimo definitivno više neće biti takve svakako. Hvala još 1x svima za fine riječi.
@CZdravko; Da, ovaj share apsolutno svakako diskvalifikuje rad. Vec sam o tome informisao ljude u CR-u. |
Edited by - MisterYES on 18/04/2013 10:02:29 |
 |
|
Topic  |
|