forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Cover Reloaded 2013
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 29

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5706 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 18/04/2013 : 10:57:29  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
Mister Yess@
Sto se lica tice slazem se sa Deersom, kod svakog crtaca ja drugaciji.
Ovaj tvoj crtez me neodoljivo podseca na Viljine naslovnice za Super Book.

Oci iz zbuna mi se ne svidjaju,mislim da bi puno atmosfricniji crtez bio samo sa Dilanom
,sumom,mrakom i velikom vucjim otiscima stopala.

Jedva cekam tvoj sledeci rad!

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1077 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 18/04/2013 : 10:59:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
MisterYES, malo sam se igrao s ovom tvojom naslovnicom.
Kako ti se čini tvoja naslovnica Reloaded?
http://i1272.photobucket.com/albums/y391/crtancica/Dilansmallx_zpsca7dddb1.jpg
Go to Top of Page

MisterYES
Average Member

Bosnia and Herzegovina
559 Posts

Member since 01/10/2003

Posted - 18/04/2013 : 11:14:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit MisterYES's Homepage  Send MisterYES a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dupli

Definitivno bolja kompozicija. Sviđa mi se taj pravo velik i dominantan mjesec (na kraju krajeva i naslov nosi to ime).
Možda ne bih ovako "izvukao" vukodlaka vani, ali kako i taj takav momenat postoji u stripu, u original priči, desi se napad; moram priznati da je ovako efektnije jer je više akcijski orjentisano. Ja sam pokušao ici više na dočaravanje same napetosti prije napada...

Čak bih bubu možda izbacio skroz, suviše je dobra kompozicija pa je i ona kvari.

Edited by - MisterYES on 18/04/2013 11:15:52
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 18/04/2013 : 11:22:51  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Malo obavestenje za CZdravka i MisterYesa i ostale momke koji bi crtali, na šatro zbog gugl prevodioca: bariža tepra ovaj pikto zato mojne vljatista težecr sa kojima biste da konkurišete. Ostanimo ovako na skicama

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 18/04/2013 : 11:35:09  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
U prvi post dodan pregled naslovnica

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

MisterYES
Average Member

Bosnia and Herzegovina
559 Posts

Member since 01/10/2003

Posted - 18/04/2013 : 11:43:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit MisterYES's Homepage  Send MisterYES a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Malo obavestenje za CZdravka i MisterYesa i ostale momke koji bi crtali, na šatro zbog gugl prevodioca: bariža tepra ovaj pikto zato mojne vljatista težecr sa kojima biste da konkurišete. Ostanimo ovako na skicama

. OK, kako rekoh, ovaj rad sam otpisao svojom voljom svakako pa...jedino ako mislis uopšte ikako bilo šta preciznije od skice? U tom slucaju da cekam dok ne postavim finalnu naslovnu na CR pa tek onda da shareujem sve druge koje sam odbacio?
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1077 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 18/04/2013 : 11:48:26  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by MisterYES

quote:
Originally posted by dupli

Čak bih bubu možda izbacio skroz, suviše je dobra kompozicija pa je i ona kvari.

Ne. Buba i makadamska cesta su super u tvojoj kompoziciji.
To podsvjesno sugerira da se Dilan dovezao usred ničega i da ni od
koga nema pomoći, a opasnost vreba.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 18/04/2013 : 11:49:53  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
ne, ne ...postavljaj odbačene, slobodno

samo sam hteo da dam do znanja da žabice prate, da se neko ne bi uajebao i postavio crtež koji planira da šalje na konkurs

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 18/04/2013 : 12:00:24  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Ne razumijem ovaj Kingov komentar da su crte lice neprepoznatljive, pa barem Dylan nikad nije imao problema s tim da svaki crtač drukčije reinterpretira njegov lik.

Slazem se da kod DD postoje razlicite interpretacije lika, ali s druge strane sve te imaju zajednicke tacke, tako da je DD prepoznatljiv i u tom slucaju ako mu samo glavu vidimo, bez tipicnog odijela. To je slucaj i kod crtaca koji nikad prije nisu crtali Dylana, ne samo kod onih sto su nam u stripu ostali urezani u sjecanje.

Go to Top of Page

MisterYES
Average Member

Bosnia and Herzegovina
559 Posts

Member since 01/10/2003

Posted - 18/04/2013 : 12:01:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit MisterYES's Homepage  Send MisterYES a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

ne, ne ...postavljaj odbačene, slobodno

samo sam hteo da dam do znanja da žabice prate, da se neko ne bi uajebao i postavio crtež koji planira da šalje na konkurs

Ma kakvi to.
Da ponovimo, upravo takvo postavljenje bi automatski diskvalifikovalo rad.
Trebalo bi da su svi koji misle slati radove, taj dio pravila razjasnili.

Edited by - MisterYES on 18/04/2013 12:10:23
Go to Top of Page

MisterYES
Average Member

Bosnia and Herzegovina
559 Posts

Member since 01/10/2003

Posted - 18/04/2013 : 12:10:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit MisterYES's Homepage  Send MisterYES a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Deers

Ne razumijem ovaj Kingov komentar da su crte lice neprepoznatljive, pa barem Dylan nikad nije imao problema s tim da svaki crtač drukčije reinterpretira njegov lik.

Slazem se da kod DD postoje razlicite interpretacije lika, ali s druge strane sve te imaju zajednicke tacke, tako da je DD prepoznatljiv i u tom slucaju ako mu samo glavu vidimo, bez tipicnog odijela. To je slucaj i kod crtaca koji nikad prije nisu crtali Dylana, ne samo kod onih sto su nam u stripu ostali urezani u sjecanje.

Jasno. Kako znamo da je baziran na Rupertu, i Villa je negdje rekao da treba ići "iza i iznad" tog koncepta pogotovo ako bi neko htio uzeti Rupertovu fotku i 1/1 ga prekopirati. To nije način. Ne bih da ispadne da sam se uhvatio Ville toliko strogo, ali ipak ga je on graficki osmislio pa...ali iskreno svidja mi se kako mu facu radi u novije vrijeme, mada ove dvije su mi suviše čudne na primjer;

A opet ne bih da budem pogrešno shvaćen ali ga neki nacrtaju tako da bez šiški i garderobe nikad ne bih poznao Dylana...

...a na ovoj mojoj mi sve više liči na Dextera

Edited by - MisterYES on 18/04/2013 12:13:38
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8887 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 18/04/2013 : 12:13:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Pitanjce za vas upućenije:
Ja sam razmišljao da uradim također ovu naslovnicu samo što se meni vrzma u glavi idejica u kojoj se dylan pretvara u dlakovuka ili nešto kao pola lica dylanovo pola beštijino u krupnom planu... e sad pošto takav moment u stripu ne postoji zanima koliko je to žabarima bitno i da li bi to imalo lošiju prođu... Što mislite ?

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 18/04/2013 : 12:16:07  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Ja sam razmišljao da uradim također ovu naslovnicu samo što se meni vrzma u glavi idejica u kojoj se dylan pretvara u dlakovuka ili nešto kao pola lica dylanovo pola beštijino u krupnom planu... e sad pošto takav moment u stripu ne postoji zanima koliko je to žabarima bitno i da li bi to imalo lošiju prođu... Što mislite ?

Ima nesto slicno:
http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/dd-dd-sr-134-lurlo-del-giaguaro/1478/1/
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8887 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 18/04/2013 : 12:31:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Tonto

Ima nesto slicno:
http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/dd-dd-sr-134-lurlo-del-giaguaro/1478/1/

...eh tako nešto, samo što bi moja bila puno bolja.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 18/04/2013 : 13:14:58  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
#12 Branko Ricov "Jack Trbosek"

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6231 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 18/04/2013 : 13:24:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Nije loše, ali djeluje dosta nabrzinu napravljeno...

Ideja je OK, ali realizacija je po meni mogla biti bolja...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 18/04/2013 : 13:42:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
>>>ali djeluje dosta nabrzinu napravljeno...

ovo mi je glup komentar, jer što to ima veze, ( a ipak sam potrosio oko 3-4 sata efektivnog rada )

>>>>>Ideja je OK, ali realizacija je po meni mogla biti bolja...

Ovaj komentar je vrlo legitiman. Naravno da je mogla biti bolja, ali ne od mene :)

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 18/04/2013 : 13:59:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Meni je zakon.

Jedino si naslove mogo stavit u stilu regularne DD serije.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6231 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 18/04/2013 : 14:03:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rico

>>>ali djeluje dosta nabrzinu napravljeno...

ovo mi je glup komentar, jer što to ima veze, ( a ipak sam potrosio oko 3-4 sata efektivnog rada )

>>>>>Ideja je OK, ali realizacija je po meni mogla biti bolja...

Ovaj komentar je vrlo legitiman. Naravno da je mogla biti bolja, ali ne od mene :)

Sorry, znam da zvuči grubo... Ono što sam htio reći je da sam od tebe viđao dosta boljih radova pa znam da možeš bolje od ovog...

Ali sve je to subjektivno, već sam prije komentirao da mi ne pašu debele linije koje su dio tvog stila, vjerojatno mi zato crtež izgleda kao da je crtan na manjem formatu pa uvećan...

Da se razumijemo, nema na crtežu nikakvih grešaka i sasvim je korektan, i da ne piše 'Branko Ricov' vjerojatno bi mi bolje legao... Da ne shvatiš pogrešno, znam koliko možeš biti kreativan pa sam valjda očekivao više...

Uf, što je zeznuto komentirati radove kolega forumaša :)

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 18/04/2013 : 14:06:22  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Nije lose, ideja mi se bas svidja, samo se ovakav Dylanov crtez nesto slabo uklapa u realisticnu pozadinu.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9478 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 18/04/2013 : 14:18:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Pa baš zbog takvog crteža Dylana se još više ističe pozadina (ili kako bi se već to nazvalo). Sviđa mi se kako je postavljena naslovnice koja je drukčija od klasičnih Bonellijevskih.

Baš me zanima kakve će kriterije žiri imati. Ima više odličnih radova koji su praktično zbog različitosti stila neuporedivi.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."

Edited by - Deers on 18/04/2013 14:21:59
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 18/04/2013 : 14:26:50  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Ne znam, po mom misljenju Dylan i pozadina odudaraju stilski previse jedno od drugog. Na ovakvoj naslovnici(sa ovom pozadinom) bih prije mogao zamisliti Dylana kao sto je na CF 1 i 2.
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 18/04/2013 : 14:31:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
Drugari, jučer popodne mi bilo dosadno, posto ne čitam stripove baš prolistao sam kako dylan uopće izgleda, onda sam nasao 2. broj dd-a i odlučio napraviti naslovnicu jer mi je tema poznata. Ovo je zapravo odmor od drugog rada ( radova ) ali ipak sam htio da to liči na nešto. U ovim okolnostima ovo je najbolje od mene. Logoe sam pronasao na netu, ali sam ih promijenio iz đira, da ne bude isto kao kod drugih.
Kad dođem kući postaviću sliku bolje rezolucie jer ovi splatersi izgledju dosta neuredno u niskoj rezoluciji.

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19826 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 18/04/2013 : 14:33:37  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote

Dakle ovo je za sad poredak:

1. Ricov
2. Duplančić
3. Baldi

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6231 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 18/04/2013 : 14:41:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rico

Drugari, jučer popodne mi bilo dosadno, posto ne čitam stripove baš prolistao sam kako dylan uopće izgleda, onda sam nasao 2. broj dd-a i odlučio napraviti naslovnicu jer mi je tema poznata. Ovo je zapravo odmor od drugog rada ( radova ) ali ipak sam htio da to liči na nešto. U ovim okolnostima ovo je najbolje od mene. Logoe sam pronasao na netu, ali sam ih promijenio iz đira, da ne bude isto kao kod drugih.
Kad dođem kući postaviću sliku bolje rezolucie jer ovi splatersi izgledju dosta neuredno u niskoj rezoluciji.

U biti sam sa svojim nespretnim prvim komentarom i htio reći tako nešto... Da si bio motiviraniji, siguran sam da bi smislio i odradio nešto bolje...

Iako, da se razumijemo, kad te se usporedi s onim Talijanima koji su dosad predali radove, ispadaš jedan od favorita...

Go to Top of Page
Page: of 29 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000