stvarno glup dizajn ovog speciala,,, plava traka gore proljece , cijena bla-bla . kao neki casopis za zene.
Shvatam da postoji neki kolektivni bes prema Ludensu, ali ponekad zaista niste normalni sa tim pljuvačinama. Ovakav isti je i dizajn originalnog italijanskog izdanja (izašlog pre mesec dana). De, malo odbrojite do deset pre nego što išta otipkate
Pored toga, specijal je oduvek bio i biće prepoznatljiv po modro plavoj boji (osim prvih specijala u italiji). Ne razumem zašto sad odjednom smeta?!
Meni je solidan. Sumnjiv je oko ljudskih likova, pogotovo Zagora, ali je makar čist i veoma dobro dočarava okolinu. Nakon 10-20 tabli se navikneš na njegove mane i pičiš dalje.
stvarno glup dizajn ovog speciala,,, plava traka gore proljece , cijena bla-bla . kao neki casopis za zene.
Shvatam da postoji neki kolektivni bes prema Ludensu, ali ponekad zaista niste normalni sa tim pljuvačinama. Ovakav isti je i dizajn originalnog italijanskog izdanja (izašlog pre mesec dana). De, malo odbrojite do deset pre nego što išta otipkate
Pored toga, specijal je oduvek bio i biće prepoznatljiv po modro plavoj boji (osim prvih specijala u italiji). Ne razumem zašto sad odjednom smeta?!
smetalo mi oduvijek ali eto sad napisa,, pa drugi put prije nego nesto napisem , najbolje da pitam tebe.
Meni je solidan. Sumnjiv je oko ljudskih likova, pogotovo Zagora, ali je makar čist i veoma dobro dočarava okolinu. Nakon 10-20 tabli se navikneš na njegove mane i pičiš dalje.
takav je barem moj utisak
Ima stvarno lijepih tabli, ali nekako u kompletu, nit' smrdi, nit' miriši... Valjda će s vremenom biti bolji i sazrijeti, jer se radi, ako se ne varam, o vrlo mladom crtaču (mislim daleko ispod 50 godina, ne?)... Zasad mi je u donjem domu Zagorove crtačke ekipe, sorry...
moram se složit sa Patkom u svime....Ludens zna zakenjat ali zamislite kioske 1993 godine recimo pa se poklonite Ludensu... Mangantini mi nije među omiljenijima ali za Cassare,Sediolije,Darcagnele je kralj.... bljak za naslovnicu RENDAL MUTANTA u extra izdanju ali BRAVO za nove stripove LUDENS-e.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
ovakav dizajn naslovnice sa ovom plavom trakom je u italiji unazad 4-5 specijala,dok je ludens stavljao ovaj polukrug umjesto trake cijelo vrijeme,pa i na te zadnje specijale koji u italiji imaju traku...ovo je prvi put da ludens stavlja ovako,a da su slijedili original,trebali su još onda prije par brojeva staviti traku... po meni bi bilo bolje da su ostavili taj polukrug,ali to je stvarno najmanji problem,bitno je da to sve izlazi i to sa mjesec dana kašnjenja u odnosu na talijane...
nešto kontam,vidim da su dobar tempo nametnuli sa novim izdanjima,pa rekoh,da bi sad bio vrhunac vidjeti jedno izdanje što je već duže vrijeme na ledu,mister no specijal naprimjer...