forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor specijal proljeće 2013.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7124 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 25/04/2013 : 00:30:14  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

da, baš bi mi smetalo imati glancere tih nekih omraženih brojeva, poput ZS 13...

i da nije bilo zs/lms, ne bi danas ovdje BILO NIČEGA u vezi sa stripovima, osim ponekih opskurnih čudaka.
utuvite si to u glavu.
oni su krivi i za bonellija i za vrhunske albume/integrale koji s njim nemaju veze.

za podebljano.
za ostalo.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 25/04/2013 : 00:32:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Rasprava se polako razvija u ZS/LMS publika vs. SD/Ludens fanovi sukob. Old school vs. New school.

Obe strane su nekako u pravu ... dokle god imamo Bonelli Izdanja u bilo kakvom obliku (SC ili HC), nasem djetinstvu nikad nece biti kraja.
Svi imamo onaj Peter Pan complex - kud cete bolje od tog?

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7124 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 25/04/2013 : 01:30:17  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Nema potrebe za time! Sto se mene tice ja sam oldshool, ali prvenstveno kupujem nova izdanja jer su superiorne kvalitete.
Onaj komentar je vise bilo radi onoga "Hvala Bogu (sto nemam ZS i LMS)", kao da ih se ne moze nekome pokloniti, prodati itd. A o zaslugama te dvije edicije za danasnju strip scenu kao sto je Curunir napisao ne treba se ni raspravljati... Ali ipak valja spomenuti: kao prvo ne bi ovdje uopce ni pisali posto ovog sitea ne bi ni bilo, kao ni Ludensa, VC, Fibre, Libellusa, Darkwooda itd.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 25/04/2013 : 09:15:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mpavin

quote:
Originally posted by senokute

quote:
Originally posted by Koresh

čekaj, ja sam kao stavio spojler jer sam rekao da se vraća Pekot, a onda ide duplo veći spojler-slika kako ga ubijaju. umjesto da se praviš frajer, razmisli, jer nismo svi ovo čitali

Eto, nije mi palo na um da ovde ima neko a da nije procitao ovu odlicnu epizodu Zlatne Serije koju sam usput osobno kupio 87-me, pa je 26 godina poslje ubaci na forum, osobno mislim da ZS treba osloboditi od bilo kakvog spojlerisanja.

Ako ti imaš ZS ne znači da svi imaju ta izdanja. Evo, ja nemam nijednog ZS Zagora.

Dobro, nemaš ovog Zagora, ali pretpostavljam da si ga čitao?!
Mislim da ne može biti spojler ako neko stavi sliku ili napiše nešto o tako davno objavljenom stripu. Ja vjerujem da samo nekoliko ljudi koji prate Zagorove topice nisu pročitali te stare priče, pa bi bilo malo neobično da zbog nekolicine svi ostali moraju paziti da ne napišu nešto što ne bi smjeli.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7821 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 25/04/2013 : 10:33:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Pa kažem da ga nemam, znači nisan ga ni čita onda. Nisu svi odrasli na ZS/LMS stripovima.

A ovaj drugi dio bi se moga usporediti i s nekim starijim filmom kojeg se ti spremaš pogledati po prvi put ili nekim američkim stripom koji je objavljen prije 30 godina ali kod nas tek sad i ti si ga kupio. I onda ti ja dođem i ispričam ti kraj tog stripa jer san ga čita u nekom stranom izdanju ili pogleda taj određeni film na nekom DVD-u. Ne bi ti bilo svejedno jer to je spojler, bez obzira na godinu kad je objavljen.

Evo naprimjer, Demone ludila san čita tek kad ga je VČ objavio ali san zna većinu priče jer je forum bio prepun spojlera koje nikako nisan moga izbjeći.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 25/04/2013 : 10:44:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

Nema potrebe za time! Sto se mene tice ja sam oldshool, ali prvenstveno kupujem nova izdanja jer su superiorne kvalitete.
Onaj komentar je vise bilo radi onoga "Hvala Bogu (sto nemam ZS i LMS)", kao da ih se ne moze nekome pokloniti, prodati itd. A o zaslugama te dvije edicije za danasnju strip scenu kao sto je Curunir napisao ne treba se ni raspravljati... Ali ipak valja spomenuti: kao prvo ne bi ovdje uopce ni pisali posto ovog sitea ne bi ni bilo, kao ni Ludensa, VC, Fibre, Libellusa, Darkwooda itd.

+9999999999

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 25/04/2013 : 10:46:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dcopic

quote:

quote:

quote:

čekaj, ja sam kao stavio spojler jer sam rekao da se vraća Pekot, a onda ide duplo veći spojler-slika kako ga ubijaju. umjesto da se praviš frajer, razmisli, jer nismo svi ovo čitali

Eto, nije mi palo na um da ovde ima neko a da nije procitao ovu odlicnu epizodu Zlatne Serije koju sam usput osobno kupio 87-me, pa je 26 godina poslje ubaci na forum, osobno mislim da ZS treba osloboditi od bilo kakvog spojlerisanja.

Ako ti imaš ZS ne znači da svi imaju ta izdanja. Evo, ja nemam nijednog ZS Zagora.

Mislim da ne može biti spojler ako neko stavi sliku ili napiše nešto o tako davno objavljenom stripu. Ja vjerujem da samo nekoliko ljudi koji prate Zagorove topice nisu pročitali te stare priče, pa bi bilo malo neobično da zbog nekolicine svi ostali moraju paziti da ne napišu nešto što ne bi smjeli.

+9999999999999999999
tvrdnja da je ovo spojler smijesna je do boli.
nekima osim ZS brojeva fali i kolekcija dasaka.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7821 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 25/04/2013 : 11:06:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Za mene je spojler jer nisan čita. Godina izdanja nema veze, mislin da jasnije ne more biti.
To što ti to ne kužiš i što imaš ovakav nastup uobičajen za tebe samo dokazuje neke stvari o tebi koje su ionako očite odavno.

A sad odi u rupu iz koje si izaša, uzmi najnoviji Ludensov strip i traži greške i "greške", napravi spisak i onda vriđaj i pljucaj po ženi koja je prevodila kad te to toliko zadovoljava.
Nisu ni tvoji stripovi toliko besprijekorni, u zadnjem san naša bar 15 grešaka.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 25/04/2013 : 11:07:43  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
To sam ja isto pisao kada su u NN topiku stalno pisali unaprijed sta se dogadja u talijanskim izdanjima i cak unaprijed za ove brojeve sta sada izlaze,cak i ne citam nesto sto je izaslo kod nas pa neko ubrzao recenziju ili samo komentar na fabulu.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Koresh
stripovi.com suradnik

2992 Posts

Member since 18/09/2004

Posted - 25/04/2013 : 12:00:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Koresh a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

quote:
Originally posted by dcopic

+9999999999999999999
tvrdnja da je ovo spojler smijesna je do boli.
nekima osim ZS brojeva fali i kolekcija dasaka.

koji si ti kompleksaš, da takav slučaj još nikada nisam vidio

Edited by - Koresh on 25/04/2013 12:03:07
Go to Top of Page

Koresh
stripovi.com suradnik

2992 Posts

Member since 18/09/2004

Posted - 25/04/2013 : 12:02:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Koresh a Private Message  Reply with Quote
quote:

Za mene je spojler jer nisan čita. Godina izdanja nema veze, mislin da jasnije ne more biti.
To što ti to ne kužiš i što imaš ovakav nastup uobičajen za tebe samo dokazuje neke stvari o tebi koje su ionako očite odavno.

A sad odi u rupu iz koje si izaša, uzmi najnoviji Ludensov strip i traži greške i "greške", napravi spisak i onda vriđaj i pljucaj po ženi koja je prevodila kad te to toliko zadovoljava.

mora ti biti jasan razlog zašto on obožava tražiti tuđe greške: jer na taj način sebe diže u nebo kao idealnoga prevoditelja
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12488 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 25/04/2013 : 14:25:10  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Pequotu je prosao metak kroz glavu...ako nisu u onu vrijeme imali neurokirurga za 10, onda jedino ce taj big back biti samo sa presadjenom glavom Randalla mutanta!
A za trorogi sesir mogu ici kod Ludog Sesirdzije iz Wonderlanda i to XXL velicinu...

pa mogu uvijek smisliti, da je to bio npr brat blizanac od Pekvota ili netko tko se prerušio u Pekvota, kao kod Demonske maske npr....inače ni ja nisam čitao ovu epizodu, tako da ne znam kakvu ulogu je odigrao Pekvot u toj priči (bio mi jezanimljiv lik kod Jednookog Jacka), ali sigurno mogu kod Bonelija nešto smisliti i za Pekvota ako ga baš žele vratiti. Meni osobno je Pekvot "faca" i volio bi da se još pojavi u nekoj priči....
Inače gdje se Pekvot sve pojavljuje?
Ja znam za ovu priču sa Jednookim Jackom i ona priča "Ratnik Pekvot" ali je nisam čitao, odnosno neke djelove nisam uspio nabaviti, tako da se ne sječam dosta toga....
Jel nastupa još negdje drugdje?
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 25/04/2013 : 18:11:44  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Pequota sam citao par puta 80-tih od tada niti "A" od njega,ne pamtim bas nista narocito,a ona stranica prije me podsjetila na tu scenu njegove pogibije. Tako da kad izadje bit ce kao da ga prvi put citam,jer ove sad epizode sta izlaze su mi zlatno doba stripa iz djetinjstva i ne pamtim ih bas sve osim "Srebrenog vodopada" i "Brodoloma na Missouriju"...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26823 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 25/04/2013 : 20:37:28  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
A o zaslugama te dvije edicije za danasnju strip scenu kao sto je Curunir napisao ne treba se ni raspravljati... Ali ipak valja spomenuti: kao prvo ne bi ovdje uopce ni pisali posto ovog sitea ne bi ni bilo, kao ni Ludensa, VC, Fibre, Libellusa, Darkwooda itd.

Pretjeruješ.Svakako da su bili važni za stvaranje čitatelja u dječjoj dobi ali osim njih bilo je onda još masu revija i drugih stripova koji bi onda došli do izražaja.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 25/04/2013 : 21:54:33  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:
A o zaslugama te dvije edicije za danasnju strip scenu kao sto je Curunir napisao ne treba se ni raspravljati... Ali ipak valja spomenuti: kao prvo ne bi ovdje uopce ni pisali posto ovog sitea ne bi ni bilo, kao ni Ludensa, VC, Fibre, Libellusa, Darkwooda itd.

Pretjeruješ.Svakako da su bili važni za stvaranje čitatelja u dječjoj dobi ali osim njih bilo je onda još masu revija i drugih stripova koji bi onda došli do izražaja.

Ne pretjeruje, da nije bilo ZS, LMS i Alana Forda, stripovi nikada, nikada, ne bi došli do statusa koji su imali u Jugi, amen.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 25/04/2013 : 21:55:38  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

mora ti biti jasan razlog zašto on obožava tražiti tuđe greške: jer na taj način sebe diže u nebo kao idealnoga prevoditelja

Mora da je baš doživljaj na taj način uživati u stripu - tražiti greške u prijevodu
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26823 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 25/04/2013 : 22:02:45  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031
Ne pretjeruje, da nije bilo ZS, LMS i Alana Forda, stripovi nikada, nikada, ne bi došli do statusa koji su imali u Jugi, amen.

A koji je to status bio?Šund izdanja za šund publiku?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/04/2013 : 22:04:51  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 28/04/2013 : 19:52:22  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ako misliš da je to šund, ok.
Nije to ni bitno, pričamo o statusu, o masovnoj popularnosti stripova u ono vrijeme, a ne o kvaliteti.
Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 28/04/2013 : 21:14:50  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa što onada zaviruješ u ovaj šund (UMJETNIČKI ODPAD)topic, jer je iz navedenog daleko ispod tvog nivoa, i koje si to revije-kulturno na nivou čitao 80-ih, samo onako me interesuje?

Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 02/05/2013 : 13:00:20  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
osvanuo na stranici snk-a!

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 02/05/2013 : 13:27:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Jel tko kupio i pročitao već? Javljajte dojmove, da čujemo kakav je taj Zamberletti.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Lastsioux
Junior Member

USA
429 Posts

Member since 11/04/2011

Posted - 02/05/2013 : 16:37:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Lastsioux a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Rasprava se polako razvija u ZS/LMS publika vs. SD/Ludens fanovi sukob. Old school vs. New school.

Obe strane su nekako u pravu ... dokle god imamo Bonelli Izdanja u bilo kakvom obliku (SC ili HC), nasem djetinstvu nikad nece biti kraja.
Svi imamo onaj Peter Pan complex - kud cete bolje od tog?

Potpuno se slazem sa ovim. Kad god citam stripove iz mog djetinstva odmah se povrati "mladost" u meni.

"What white woman, however lonely, was ever captive or insulted by me? Yet they say I am a bad Indian." -Chief Sitting Bull
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26823 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 02/05/2013 : 18:23:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako misliš da je to šund, ok.
Nije to ni bitno, pričamo o statusu, o masovnoj popularnosti stripova u ono vrijeme, a ne o kvaliteti.

Stripovi su bili popularni ne zbog svoje kvalitete već je bilo takvo vrijeme.
Danas kad imamo puno kvalitetnije stripove(pa i današnji Bonelli je kvalitetniji od ondašnjeg)nisu popularni.
Status?Status mu je bio onda lošiji nego danas.Danas je strip ipak priznatiji kao oblik umjetnosti nego li onda.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26823 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 02/05/2013 : 18:26:01  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Pa što onada zaviruješ u ovaj šund (UMJETNIČKI ODPAD)topic, jer je iz navedenog daleko ispod tvog nivoa, i koje si to revije-kulturno na nivou čitao 80-ih, samo onako me interesuje?

Da mi je znati kako si ti izvukao ove zaključke?
Da bi znao da je nešto šund valjda bi trebao prvo sam to pročitati?
A i nije bio ispod mog nivoa

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000