forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 Спортско друштво "Црвена звезда" - Београд
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 367

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4806 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 02/05/2013 : 22:29:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
sto bi starudija uzeo zlatnu seriju brate... ja uzimam zlatnu seriju... i vracam odmah... kriterijum je da dobije cigan zlatnu seriju... to sto si zaboravio da kazes ko te sisa... evo dodjosmo iz jagodine... 24,5 stepeni ... haos na auto putu i pun stadion... lepo pretpraznicko vece

sangue navajo
Go to Top of Page

cercil
Junior Member

406 Posts

Member since 26/02/2009

Posted - 02/05/2013 : 22:30:54  Show Profile Show Extended Profile  Send cercil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Мени је једина важна утакмица била полуфинале АБА лиге са Радничким..То је утакмица сезоне која је обезбедила Евро лигу!
Титула јесте била битна, али сви смо видели како је изгубљена.
Безвредна домаћа титула ми ништа не значи, једино то да прекинемо гроаре, важније ми је изборити четврто место и играти и догодине АБА лигу!

Meni iskreno više znači titula u Srbiji nego u ABA ligi ove sezone. Ako smo kroz ABA ligu uspeli da se plasiramo u Evroligu, onda je to to! Bilo bi lepo da smo je osvojili ali ipak je mnogo bitno da prekinemo ovoliko veliki broj titula Partizana kod nas. Veruj mi, posle toga bi se mnogo lakše disalo sledeće sezone!
Ako posmatramo naše prvenstvo kroz plasman u Evropu, onda si u pravu i titula je kod nas bezvredna ali dobro znamo da će to nije tako i da biti prvak Srbije u basketu znači mnogo!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 02/05/2013 : 22:50:31  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Не кажем да не бих волео да будемо први, само тешко са Радоњићем, но то и није толико важно, битно је направити добру екипу за идућу годину за играње у Европи!

Титула ако дође, добро је, ако не, нећу се пуно секирати.Доћи ће доминација Звезде, као што је и престала.

Исто тако и за фудбал, оставити тренера Са Пинта и направити добар тим за следећу и наредне године и гледати праву игру Звезде, а не ове млакоње.И квалификовати се за Лигу Европе ако је икако могуће!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 02/05/2013 : 22:55:01  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Combatrock

sto bi starudija uzeo zlatnu seriju brate... ja uzimam zlatnu seriju... i vracam odmah... kriterijum je da dobije cigan zlatnu seriju... to sto si zaboravio da kazes ko te sisa... evo dodjosmo iz jagodine... 24,5 stepeni ... haos na auto putu i pun stadion... lepo pretpraznicko vece

Наравно, видиш да ложим старудију који се овде убацио...Циган мора добити ЗС у случају титуле!

Добро се борили Јагодинци, видим по извештају, да су тако играли против свих, били би прваци...Добро, сви тимови против Звезде имају инспирацију...Опет ти кажем, боље би ми било да смо одиграли нерешено због клаџе, јер титулу тешко можемо освојити, чак и ако победимо гроаре у дербију!

Go to Top of Page

cercil
Junior Member

406 Posts

Member since 26/02/2009

Posted - 02/05/2013 : 23:01:29  Show Profile Show Extended Profile  Send cercil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Combatrock

Druže, vidim da si redovan na utakmicama, pa imam jedno pitanje za tebe!
Zašto nema pritiska sa severa da se ona budala skloni sa gola. Sećam se nekih vremena kada sam i ja bio redovan na utakmicama, i kada smo smatrali da je neki pacer na golu, redovno mu se zviždalo, npr: Jevrić.
Ovo što on radi nije normalno, i kao golman je go qurac a niko ni da ga prozove!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 02/05/2013 : 23:11:09  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Ја мислим да горег голмана нисмо имали у историји ФК "Црвена звезда"...Овај гол што је примио вечерас је врхунац његовог незнања...Не би он мени играо после оног глупо направљеног пенала против Бордоа!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LSBPUgEdJNM

Edited by - srdjandj on 02/05/2013 23:42:15
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4806 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 03/05/2013 : 11:28:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
ne znam ... pritisak sa tribine??? meni to relativno... ja sam redovan od 1989... secam se mnogo pritisaka sa tribine... a sto se bajkovica tice bude poneki zvizduk ili neko glasno komentarise... ali najcesce bude obrnuto... u nisu on izdadje da se zagreva prvi i svi krenu bajkoooo bajkoooo ... sad protiv srema nas izvadio ludo... svaki put kad uzme da dribla svi se smeju i seru kreč u isto vreme... znači totalna šizofrenija... onda bude akcija za decu i štampa se majica sa njegovim likom i vidim deca masovno nose... svaku pobedu i poraz trči na sever... pre neki da uzeo zastavu maše ko lud... ja ga ne znam lično svi kažu da je ok lik... evo sad razmisljam koga da stave na gol... onog kirovskog sto pogodi coveka u ledja na ofk-i u kupu... nisam pametan... jeste juce kiks decenije napravio i u bordou je napravio sranje, ali jedno 100 puta nas je i izvadio kakva nam je odbrana... severna tribina voli bajka i to je... ako severna tribina ne voli nekoga onda zna se...

sangue navajo
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 03/05/2013 : 11:40:19  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Са "Севера" ветар дува, нашу мрежу Бајко чува!

Наш је Бајко, наш је Бајко бољи од Буфона!!!

Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4806 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 03/05/2013 : 12:20:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
ćuti dobro je... juče kad se nisam šlogirao... na istočnoj tribini smo bili puno sve... i sad nema sedenja jer je haos kao nekada svi stoje i gledaju... i krk... opali čovek nešto u pravcu gola a bajko ceni... bruka... srećom jurnuše ovi brzo i uteraše ga... posle smo se krvnički branili... ali kad se setim zvezda jagodina 1:2 kuci koja je to bruka bila penal koji nije postojao i zadnjih 30 minuta valjanja po travi igraca jagodine... smejurija bese... sad ce ta tri boda da nas kostaju... i onaj glupi ofk tamo... i dva rada nereseno... i katastrofa u subotici od 3:0... i radnicki i eto ti ga... ali idemo dalje...

sangue navajo
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 03/05/2013 : 12:35:06  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Све је мени јасно, сами одлучујемо и са све 4 победе у последња 4 кола, титула је наша!
Питање је да ли ова екипа има квалитет да се избори са притиском, поготово да победи на пашњаку!

Чисто сумњам...

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 03/05/2013 : 21:16:06  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Човић: Политичари су хтели да униште Звезду!

Кошаркашка сезоне Црвене звезде полако се ближи крају, остало је још такмичење у Суперлиги, а дешавања ван терена и даље привлаче више пажње јавности него сам кошаркашки терен.

У опширном интервјуу за дневни лист „Информер„, Небојша Човић је говорио о многим битним стварима, за почетак осврнуо се на недавне изјаве из табора Партизана да Звезда има подршку политичара у Србији:

„Онај ко каже да политичари у Србији више воле Звезду од Партизана или је луд, или свесно обмањује јавност. Зато ћемо захтевати медицински преглед функционера у српској кошарци, како бисмо утврдили да ли могу да предводе организације које им није деда оставио. А то ко кога воли такође морамо да утврдимо. Звезда је једина на овим просторима која је приказала историју њеног финансијског пословања, а други беже од тога. Зато ћемо да инстистирамо да држава покаже папире о томе ко је колико добио пара од јавних предузећа, локалних самоуправа и министарстава у последњих 20 година„, рекао је Човић, а потом наставио:

„Хајде да кренемо прво од кошарке. У августу 2011. године, када је дошло до споразума између Црвене звезде и ФМП, Звезда није постојала. Наиме, постојала је са 15,5 милиона евра дуга и скоро без играча. Подсетићу вас да је у сезони 2010-2011. клуб био сведен на буџет од непуних 400.000 евра, што је далеко испод од пара које је Партизан имао од само једног спонзора, а то је „Телеком“. Ми смо затим успели да извучемо Звезду из дугова без икакве помоћи дрзаве. Чак нам је тадашња власт и одмагала.“

Како то мислите одмагала?

„Па тако што је Партизан морао да буде неприкосновен у свим спортовима, а Звезди је била намењена пропаст како би је после отели омиљени тајкуни бивше власти, рецимо Мишковић. Па чак и кад су они из бивше власти помагали, у ствари су укопавали Звезду све дубље и дубље.“

Човић је додао да има и доказе за своје тврдње да је држава одмагала Звезди:

„Имам доказ од пет милиона евра. Кад сам дошао у ФК Црвена звезда, затекао сам дуг од 48 милиона, плус још евентуалних пет милиона који могу да стигну на наплату. А знате ли одакле је тих пет милиона? Од Бориса Тадића. Њему су једног дана рекли: „Све, човече, даде Партизану, а Звезди ништа. Зато и имаш слабији рејтинг међу Звездиним навијачима“. Онда је он, зарад рејтинга, отишао на Маракану, сликао се док шутира лопту и наредио „Поштанској штедионици“ да позајми Звезди паре, а да „Телеком” гарантује да ће дуг бити враћен. Ето, помогао је тако што нас је још више задужио. Камо среће да га је Зоран Ђинђић ономад послао да буде трећи секретар наше амбасаде у Кини.“

Први човек Звезде објаснио је и ситуацију како је Тадић могао да оде у Кину:

„Покојни Зоран ме је једном приликом питао: „Шта је то лепо, а ништа?“. Рекао ми је: „Па твој другар Борис Тадић. Дође ми да га пошаљем да буде трећи секретар у нашој амбасади у Пекингу“. Али ја сам га одговорио од тога, па је Тадић, на несрећу Звезде, наставио низ државних функционера који „натежу“ за Партизан.“

Човић је именовао и још неке политичаре који су фаворизовали Партизан:

„На два председника владе, Марјановића и Дачића, који су били високи функционери у Хумској, затим поменути председник Тадић, па све до актуелне гарнитуре политичара који навијају за Партизан. Председник Николић, председник скупштине Стефановић, министри Љајић и Динкић… Додајмо томе и председнике Олимпијског комитета и Фудбалског савеза, Дивца и Караџића, и већ имамо лепу слику.“

Драган Ђилас је декларисани навијач Црвене звезде:

„Да, али само на папиру. Он као балансира између Звезде и Партизана, мада се много више виђа и сарађује с Даниловићем него са мном. Кад боље размислим, са мном се скоро уопште и не виђа.“

Александар Вучић:

„Па да ли сме барем неко да навија за Звезду од истакнутих политичара?“

Човић се затим осврнуо на приче да Александар Вучић уништава Партизан, да је Звезди „купио“ титулу у фудбалу итд. :

„То може да смисли само болестан или покварен ум. И због тога ћемо предложити обавезну лекарску комисију за спортске функционере, јер не може психички лабилна особа, која пати од халуцинација и којој се стално привиђа Вучић, да обавља тако одговоран посао. Какве паре и титуле, човек је само спасио Звезду да је не отму тајкуни. А била је веома близу да је шчепају. Знате, то је обична манипулација свешћуу јавности, то вечито кукумавчење које долази од, наводно, угрожене мањине, а већина мора да ћути и трпи те сплачине. Е, нећемо више да ћутимо, већ ћемо доказати да је управо супротно, то јест да су те њихове титуле дошле као последица умрежене активности државе, тајкуна, савеза, појединих клубова и судијских организација. А кад будемо почели да доказујемо, многима неће бити пријатно.“

Оно што је актуелно је и арбитража Илије Белошевића у другом полувремену утакмице финала АБА лиге у Лакташима:

„Кад ме већ вучете за језик, рећићу вам, рецимо, да имамо доказе да је судију Белошевића у полувремену финала у Лакташима позвао извесни Бјелица, после чега је, као што смо видели, човек који се декларише као звездаш уништио Звезду судећи у трећој четвртини. Ево, ја не желим да покрећем судски поступак за утврђивање Белошевићевог имовинског стања, као што то тражи председник Панатинаикоса. Грк вероватно зна како се послује с Белошевићем и шта све, као производ тог пословања, има на његовим рачунима у банци, али то није мој ниво пошто никада нисам платио судији да дува како ја хоћу. Зато нека ми Белошевић само одговори да ли је истина или није да је добио позив од тог Бјелице. А ми ћемо се већ потрудити да објаснимо спортској јавности зашто је важан тај позив. И нека не призива Бога за сведока да је судио поштено, као што га се напрасно сетио после финала у Лакташима. Бог ће га сигурно наградити према заслузи када за то дође време, нека уопште не сумња у то.“

Чини ли се да се причом о судијама скреће пажња од лоших игара кошаркаша Црвене звезде:

„Не чини ми се. Па је л’ ви мислите да ја не видим да играмо испод сопственог нивоа? Али тим може да одигра слабо, а и судија може да суди слабо тиму који одигра слабо, па га тако још више гурне у канал. И то не само једном, већ смо утврдили да постоји опасна тенденција да се Звездиним противницима помаже.“

Шта сте утврдили?

„Мало смо се бавили и послом истраживачких новинара, пошто таквих баш и нема много у Србији, па смо дошли до занимљивог статистичког податка који показује да је Звезда убедљиво најгрубљи тим у домаћој лиги.“

Човић је потом детаљно објаснио своју тезу:

„Па против Звезде је досуђено 206 слободних бацања у првих седам кола, што је убедљиво највише у лиги. Примера ради, против другопласираног на тој листи досуђено је 30-ак слободних бацања мање. Ако се зна да је просек евролигашке утакмице између 15 и 20 пенала по тиму, просто је невероватно да је Мега Визура ишла на бацања 39 пута у мечу са Звездом, Металац 37, а Војводина 36. Ми, бре, као да смо играли против московског ЦСКА.“

Шта сте рекли судији Нешковићу на полувремену утакмице против Војводине?

„Рекао сам му да суди поштено. А сад му поручујем, као и осталима, да добро знамо и за њихове кумове, и ресторане, и станове, и радње за хемијско чишћење, као и за апотеке у њиховом власништву. Ми не желимо да покрећемо поступак за утврђивање порекла њиховог капитала, али ћемо свакако поделити наша сазнања с државним службама, кад се неко надлежан буде озбиљно заинтересовао за интегритет и поштење српских кошаркашких судија.“

Човић је прокоментарисао дешавања у финалу јуниорске лиге у Чачку:

„Ми смо се жалили, а послали смо и материјал који доказује да је одлука судија и делегата у Чачку била нерегуларна. Не буду ли поништили утакмицу, Звезда уписује титулу себи, јер то је једина правда. Шта ће на то да кажу Томашевићи, Страгарци и остали „двомоторци“, то ме баш брига.“

Зашто?

„Зато што имамо најбоље младе селекције и најбоље услове за рад у држави, и зато што се држимо правила „три И“. То правило каже да сте или иноватори, или имитатори, или идиоти. Ми се држимо „првог И“, а свеједно нам је шта ће остали да изаберу од друге две опције.“

Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5411 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 04/05/2013 : 08:38:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Човић: Политичари су хтели да униште Звезду!

Кошаркашка сезоне Црвене звезде полако се ближи крају, остало је још такмичење у Суперлиги, а дешавања ван терена и даље привлаче више пажње јавности него сам кошаркашки терен.

У опширном интервјуу за дневни лист „Информер„, Небојша Човић је говорио о многим битним стварима, за почетак осврнуо се на недавне изјаве из табора Партизана да Звезда има подршку политичара у Србији:

„Онај ко каже да политичари у Србији више воле Звезду од Партизана или је луд, или свесно обмањује јавност. Зато ћемо захтевати медицински преглед функционера у српској кошарци, како бисмо утврдили да ли могу да предводе организације које им није деда оставио. А то ко кога воли такође морамо да утврдимо. Звезда је једина на овим просторима која је приказала историју њеног финансијског пословања, а други беже од тога. Зато ћемо да инстистирамо да држава покаже папире о томе ко је колико добио пара од јавних предузећа, локалних самоуправа и министарстава у последњих 20 година„, рекао је Човић, а потом наставио:

„Хајде да кренемо прво од кошарке. У августу 2011. године, када је дошло до споразума између Црвене звезде и ФМП, Звезда није постојала. Наиме, постојала је са 15,5 милиона евра дуга и скоро без играча. Подсетићу вас да је у сезони 2010-2011. клуб био сведен на буџет од непуних 400.000 евра, што је далеко испод од пара које је Партизан имао од само једног спонзора, а то је „Телеком“. Ми смо затим успели да извучемо Звезду из дугова без икакве помоћи дрзаве. Чак нам је тадашња власт и одмагала.“

Како то мислите одмагала?

„Па тако што је Партизан морао да буде неприкосновен у свим спортовима, а Звезди је била намењена пропаст како би је после отели омиљени тајкуни бивше власти, рецимо Мишковић. Па чак и кад су они из бивше власти помагали, у ствари су укопавали Звезду све дубље и дубље.“

Човић је додао да има и доказе за своје тврдње да је држава одмагала Звезди:

„Имам доказ од пет милиона евра. Кад сам дошао у ФК Црвена звезда, затекао сам дуг од 48 милиона, плус још евентуалних пет милиона који могу да стигну на наплату. А знате ли одакле је тих пет милиона? Од Бориса Тадића. Њему су једног дана рекли: „Све, човече, даде Партизану, а Звезди ништа. Зато и имаш слабији рејтинг међу Звездиним навијачима“. Онда је он, зарад рејтинга, отишао на Маракану, сликао се док шутира лопту и наредио „Поштанској штедионици“ да позајми Звезди паре, а да „Телеком” гарантује да ће дуг бити враћен. Ето, помогао је тако што нас је још више задужио. Камо среће да га је Зоран Ђинђић ономад послао да буде трећи секретар наше амбасаде у Кини.“

Први човек Звезде објаснио је и ситуацију како је Тадић могао да оде у Кину:

„Покојни Зоран ме је једном приликом питао: „Шта је то лепо, а ништа?“. Рекао ми је: „Па твој другар Борис Тадић. Дође ми да га пошаљем да буде трећи секретар у нашој амбасади у Пекингу“. Али ја сам га одговорио од тога, па је Тадић, на несрећу Звезде, наставио низ државних функционера који „натежу“ за Партизан.“

Човић је именовао и још неке политичаре који су фаворизовали Партизан:

„На два председника владе, Марјановића и Дачића, који су били високи функционери у Хумској, затим поменути председник Тадић, па све до актуелне гарнитуре политичара који навијају за Партизан. Председник Николић, председник скупштине Стефановић, министри Љајић и Динкић… Додајмо томе и председнике Олимпијског комитета и Фудбалског савеза, Дивца и Караџића, и већ имамо лепу слику.“

Драган Ђилас је декларисани навијач Црвене звезде:

„Да, али само на папиру. Он као балансира између Звезде и Партизана, мада се много више виђа и сарађује с Даниловићем него са мном. Кад боље размислим, са мном се скоро уопште и не виђа.“

Александар Вучић:

„Па да ли сме барем неко да навија за Звезду од истакнутих политичара?“

Човић се затим осврнуо на приче да Александар Вучић уништава Партизан, да је Звезди „купио“ титулу у фудбалу итд. :

„То може да смисли само болестан или покварен ум. И због тога ћемо предложити обавезну лекарску комисију за спортске функционере, јер не може психички лабилна особа, која пати од халуцинација и којој се стално привиђа Вучић, да обавља тако одговоран посао. Какве паре и титуле, човек је само спасио Звезду да је не отму тајкуни. А била је веома близу да је шчепају. Знате, то је обична манипулација свешћуу јавности, то вечито кукумавчење које долази од, наводно, угрожене мањине, а већина мора да ћути и трпи те сплачине. Е, нећемо више да ћутимо, већ ћемо доказати да је управо супротно, то јест да су те њихове титуле дошле као последица умрежене активности државе, тајкуна, савеза, појединих клубова и судијских организација. А кад будемо почели да доказујемо, многима неће бити пријатно.“

Оно што је актуелно је и арбитража Илије Белошевића у другом полувремену утакмице финала АБА лиге у Лакташима:

„Кад ме већ вучете за језик, рећићу вам, рецимо, да имамо доказе да је судију Белошевића у полувремену финала у Лакташима позвао извесни Бјелица, после чега је, као што смо видели, човек који се декларише као звездаш уништио Звезду судећи у трећој четвртини. Ево, ја не желим да покрећем судски поступак за утврђивање Белошевићевог имовинског стања, као што то тражи председник Панатинаикоса. Грк вероватно зна како се послује с Белошевићем и шта све, као производ тог пословања, има на његовим рачунима у банци, али то није мој ниво пошто никада нисам платио судији да дува како ја хоћу. Зато нека ми Белошевић само одговори да ли је истина или није да је добио позив од тог Бјелице. А ми ћемо се већ потрудити да објаснимо спортској јавности зашто је важан тај позив. И нека не призива Бога за сведока да је судио поштено, као што га се напрасно сетио после финала у Лакташима. Бог ће га сигурно наградити према заслузи када за то дође време, нека уопште не сумња у то.“

Чини ли се да се причом о судијама скреће пажња од лоших игара кошаркаша Црвене звезде:

„Не чини ми се. Па је л’ ви мислите да ја не видим да играмо испод сопственог нивоа? Али тим може да одигра слабо, а и судија може да суди слабо тиму који одигра слабо, па га тако још више гурне у канал. И то не само једном, већ смо утврдили да постоји опасна тенденција да се Звездиним противницима помаже.“

Шта сте утврдили?

„Мало смо се бавили и послом истраживачких новинара, пошто таквих баш и нема много у Србији, па смо дошли до занимљивог статистичког податка који показује да је Звезда убедљиво најгрубљи тим у домаћој лиги.“

Човић је потом детаљно објаснио своју тезу:

„Па против Звезде је досуђено 206 слободних бацања у првих седам кола, што је убедљиво највише у лиги. Примера ради, против другопласираног на тој листи досуђено је 30-ак слободних бацања мање. Ако се зна да је просек евролигашке утакмице између 15 и 20 пенала по тиму, просто је невероватно да је Мега Визура ишла на бацања 39 пута у мечу са Звездом, Металац 37, а Војводина 36. Ми, бре, као да смо играли против московског ЦСКА.“

Шта сте рекли судији Нешковићу на полувремену утакмице против Војводине?

„Рекао сам му да суди поштено. А сад му поручујем, као и осталима, да добро знамо и за њихове кумове, и ресторане, и станове, и радње за хемијско чишћење, као и за апотеке у њиховом власништву. Ми не желимо да покрећемо поступак за утврђивање порекла њиховог капитала, али ћемо свакако поделити наша сазнања с државним службама, кад се неко надлежан буде озбиљно заинтересовао за интегритет и поштење српских кошаркашких судија.“

Човић је прокоментарисао дешавања у финалу јуниорске лиге у Чачку:

„Ми смо се жалили, а послали смо и материјал који доказује да је одлука судија и делегата у Чачку била нерегуларна. Не буду ли поништили утакмицу, Звезда уписује титулу себи, јер то је једина правда. Шта ће на то да кажу Томашевићи, Страгарци и остали „двомоторци“, то ме баш брига.“

Зашто?

„Зато што имамо најбоље младе селекције и најбоље услове за рад у држави, и зато што се држимо правила „три И“. То правило каже да сте или иноватори, или имитатори, или идиоти. Ми се држимо „првог И“, а свеједно нам је шта ће остали да изаберу од друге две опције.“

Kakav je to Covic
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 04/05/2013 : 09:13:15  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Бар има муда да изнесе ове чињенице у јавност. Нормално је да га гробари мрзе, јер они су навикли да освајају титуле крађом, отимачином и без здраве конкуренције!

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 04/05/2013 : 10:49:51  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Čović u ofanzivi: ''U Partizanu samo kukaju i ne vade nas iz usta''

Posle kraćeg perioda zatišja, predsednik Crvene zvezde ponovo, ''bez dlake na jeziku'', progovorio o onome što ga tišti kad je srpska košarka u pitanju.

Podsetimo, Čović je za ''Informer'' izrazio veliko nezadovoljstvo odlukama nadležnih u KSS kad su u pitanju dešavanja na finalu juniorske lige u Čačku, najavio da će se Zvezda samovoljno proglasiti prvakom ako joj se ne usvoji žalba, da bi u prazničnom intervjuu ''Sportu'' nastavio sa otvorenim kritikama i na račun predstavnika Saveza, zatim sudija, ali i pojedinaca u Partizanu.

On se, između ostalog, osvrnuo i na finale ABA lige, gde su mu zasmetale neke odluke sudija u trećoj četvrtini, kad je Partizan došao do rezultatskog preokreta, a posebno je nezadovoljan činjenicom da je pored Duška Vujoševića, isključenje zaradio i Dejan Radonjić.

''Mislim da je isključenje Radonjića neopravdano i da je to samo bila kompenzacija za isključenje Vujoševića. A Vujošević ne samo da nije trebalo da bude isključen, nego i izbečan iz Laktaša! Opet je upadao u teren, psovao Beloševića, koji verovatno opet neće ništa da komentariše'', tvrdi Čović, a prenosi ''Sport''.

Kad je u pitanju Partizan, Čoviću smeta i što, kako kaže, iz redova crno-belih konstantno pominju njegov klub i žale se na finansijske probleme.

''Ne vade nas iz usta, još od sramnog predstavljanja ekipe prošlog leta na Kalemegdanu, pa do danas! Samo kukaju za parama i spinuju medijski sliku preko svojih medija. Mi smo rekli koliko smo dobili od države, nek se to objavi i za Partizan, ali kao da se neko toga plaši. Pa neka onda donesu zakon da Partizan mora 100 godina da bude prvak, da se ne bismo više svađali'', nastavlja Čović.

Prvi čovek Zvezde izrazio je i sumnju da neko želi da Zvezdu ostavi bez ABA lige naredne sezone.

''Da sam čovek koji se kladi, kao neki, igrao bih 1 na Radnički u prošlom kolu, a 2 na Vojvodinu, jer nije to prvi put da se događa da neko iznenadi Zvezdu. Bio bih zadovoljan kad bismo imali isti kriterijum suđenja kao neki, ali mi smo u zemlji u kojoj je nenormalno postalo normalno i to želimo da promenimo'', izjavio je Čović, uz opasku da je ''birao blage reči'' zbog Uskrsa...

Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1921 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 04/05/2013 : 11:05:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message  Reply with Quote
A sto taj ljigavi manipulator/atentator iz predgradja ne da odgovor na samo 2 pitanja, u cijem vlasnistvu je KKCZ Telekom i da li drzava privatnim klubovima moze i treba da daje novac?!
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4806 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 04/05/2013 : 11:34:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
http://www.youtube.com/watch?v=uCckX3rli7M

sangue navajo
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 04/05/2013 : 11:34:44  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Немој човека да називаш атентатором...Лепо је рекао да сви дају увид у финансије, зашто се сарајевски говнар плаши да изнесе пословање клуба у последњих 20 година, да се види ко је и како гурао лову у државни пројекат!

Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4806 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 04/05/2013 : 11:41:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
http://www.youtube.com/watch?v=p4jTHrRCpjM

sangue navajo
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 04/05/2013 : 11:57:56  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Čović: Vujošević je morao da bude izbačen iz Laktaša, znali smo i o planu prekida meča…

Nebojša Čović u intervjuu za „Novosti“ koji prenosimo u celosti, govorio je o aktuelnim dešavanjima u srpskoj košarci, odnosu večitih rivala…

Priču počinjemo od fajnal-fora u Laktašima gde je Crvena zvezda ispunila primarni ovosezonski cilj – plasman u Evroligu.

- Crvena zvezda je ostvarila osnovni cilj u sezoni 2012-13. plasmanom u Evroligu u sezoni 2013-14. Mada, vidim da opet ima dušebrižnika koji spinuju i prave manipulacije kako se nismo plasirali u Evroligu. Dugo sam u javnom životu i moram da priznam da ni u politici nisam video tako nešto. Sportsko društvo Crvena zvezda je sistematski urušavano, a sve počinje tamo negde od 1991-92. godine i od postavljanja čuvenog sistema. I nije reč samo o košarci, slično je i u fudbalu, pogledajte šta se događa u rukometu gde bivši predsednik Partizana, sada čelni čovek Saveza, oduzima osam bodova našim igračima. U odbojci to ne mogu jer nema kontakta, pa se odmah vidi da li je neko ispucao loptu u aut ili je dotakao mrežu… Tačno, to je sistem u kome su i pojedinci iz medija, neki sportski funkcioneri, članovi sudijske organizacije... – energičnim tonom počinje prvi čovek Crvene zvezde.

Mnogi navijači Zvezde smatraju da su sudije direktno uticale na ishod meča u Lakatšima promenom kriterijuma tokom treće četvrtine finala ABA lige?

- Mislim da je postojala tendencija tokom treće četvrtine. Priča se da je i jedan od sudija na poluvremenu pozvan da menja kriterijum. Celu ovu problematiku potkrepiću sa podatkom da u Superligi protivnici našeg najvećeg rivala u proseku šutiraju 19,5 slobodnih bacanja, a Zvezdini rivali prosečno šutiraju 29,5 penala. U ABA ligi to nije tako bilo, ali definitvno je da je presudila treća četvrtina. Mislim da je Dejan Radonjić neopravdano dobio drugu tehničku grešku i da je to bila kompenzancija za izbacivanje Duška Vujoševića. A trener Partizana je tri puta pre toga morao ne da bude isključen, nego izbačen iz Laktaša. Upadao je u teren, psovao Iliju Beloševića spominjao mu i majku i oca… A Belošević verovatno ponovo neće ništa da komentariše. Znam, svi će reći, eto Zvezda napada sudiju koji je među osam arbitara koju sude fajnal-for Evrolige, on je naš najbolji sudija. Međutim, on na jedan način sudi Evroligu, na drugi ABA ligu, a na treći našu ligu. On je samo vrh lednog brega fantomske organizacije kakvo je Udruženje sudija. Košarka se ne igra zbog sudija. Setite se samo kako je tokom prošle sezone napadan Pešić i u javnosti i od sudija i šta su mu sve radili. A samo pogledajte šta radi Vujošević, šta radi Todorić, a njegov kum Nešković se okreće kada pljuje njegovog kolegu sudiju.

Čović tu ne staje, ali i podseća da nijednom ove sezone niko iz Crvene zvezde nije ni jednom rečju spomenuo Partizan na konferencijama za medije.

- A oni nas ne vade iz usta. Počevši od sramnog predstavljanja tima na Kalemegdanu prošlog leta, pa do danas. Stalno kukaju za parama i spinuju sliku preko svojih medija koji na svet gledaju crno-belo. Mi smo dva različita sveta, pa smo zbog toga i rekli koliko smo dobili novca od države. Očekujemo od države da izađe sa istim podacima i za Partizan. Međutim, pošto to ne vidim da se događa, izgleda kao da se neko plaši. Šta je potrebno, da donesemo zakon da će Partizan u sledećih 100 godina da bude prvak, da se ne bismo svađali.

Mnogo ljutnje u glasu Čovića pojavljuje se i kada priča o dešavanjima na finalnom turniru juniora u Čačku.

- Videli ste šta se sve dešavalo u Čačku. To je bio skandal. Tuče se dešavaju, ali na snimku se jasno vidi ko je prvi počeo, a zarad istine mora da se kaže da je trebalo da budu isključena naša četiri igrača i četiri igrača Partizana. To su Andrić, Pušica, Milutinov i Đorđević iz Partizana, a Tejić, Kaplanović, Jovanović i naš povređeni igrač Prvulj. Vidi se da je svemu prethodio nesportski faul Pušice, da je Andrić prvi udario Tejića. I sve to se dešavalo pred očima potpredsednika KSS zaduženog za takmičenje Dejana Tomaševića. Odluke Tomaševića su bezobrazne. Zvezdinim juniorima je oduzeta titula. Mi smo uložili žalbu na ishod, a Tomašević je pohitao brže bolje da dodeli pehar Partizanu, iako to nije po pravilima. Nema pobednika, ako je uložena žalba! To mu je rekao i komesar takmičenja Aleksandar Rašinac. Bezobrazno je i da se pobednik proglasi posle 12-13 minuta igre. Ko kaže da bi Partizan vodio posle dva slobodna bacanja i lopte u našem posedu posle nesportske Pušice? A ko je Tomašević? Kao igrač bio je dobar, ali on je sada pripravnik u Savezu kome svi pomažemo da radi – rekao je Čović.

Predsednik Zvezde tu ne staje.

- Kako je moguće da KSS i Dejan Tomašević, koji je potpredsednik Saveza za takmičennje dozvoli da finalni turnir juniorskog šampionata sude samo dva arbitra. Pitam se i kako je moguće da četvrtfinalni duel između Partizana i Vršca sudi arbitar Pavlica, koji je oženjen rođenom sestrom supruge trenera Partizanovih juniora, Aleksadra Bućana. Pa zar to nije klasičan sukob interesa? I da li je moguće da tako važnu utakmicu kao što je finale juniorskog prvenstva Srbije sudi sudija Manojlović koji je u pretposlednjem kolu KLS kažnjen zabranom delegiranja na četiri utakmice zbog lošeg suđenja. Zahvaljujem se opštini Čačak i košarkaškom klubu Borac na odličnoj organizaciji turnira i izvinjavam se ako je Crvena zvezda Telekom napravila bilo kakav problem.

Zvezda je tokom ove sezone otvorila front sa čelnicima ABA lige, kao i sa direktorom lige Predragom Bojićem?

- Ne otvaramo frontove i to je deo medijskog predstavljanja. Predrag Bojić je nekometentan, to je čovek koji ne ume da napravi finansijski izveštaj, koji donosi arbitražne odluke koje idu na štetu Zvezde, a ne zna ni šta je upravni postupak. Postavlja se pitanje zbog čega kažnjava onaj koji bi zbog svog nerada i neznanja morao da bude kažnjen. Stalno se predstavlja da se mi oko nečega bunimo i to rade oni koji na život gledaju kao da je crno-beo. Nije to tako, život je u koloru. Kao što su uostalom i krvna zrnca crvena i bela.

Prvi čovek Zvezde nema dilemu i kada priča o sukobu sa predsednikom ABA lige Radovanom Lorbekom.

- On sve radi preko svoje ekspoziture u Beogradu, koja je navodno protiv Jadranske lige, a za podršku videli ste šta dobija u finalu fajnal-fora. Njegova najnovija glupost je da su vlasnici lige 80 procenata klubovi. To je možda na prvi pogled tako, ali pogledajete koliko glasova imaju vlasnici. Pa svaki od njih ima tri glasa, dakle ukuno 18, a klubovi imaju 12. Kada se uzme da i među klubovima postoje oni koji su njegovi. Zbog toga tražimo da se vide svi papiri – i ko finansira ligu i kome idu pare. Ništa osim onoga što je u dokumentima. Kao što znamo da je u planu bio i prekid finala ABA lige, ako Zvezda uđe sa plusem u poslednja tri minuta. I nije ovo paranoja Nebojše Čovića. Ovo je dokaz da ih se ne plašim, ni njihove organizovane grupe.

Sledi finiš sezone u domaćem šampionatu? Da li ćete smatrati sezonu uspešnom ako Zvezda ne stigne do titule?

- Znate, da sam čovek koji se kladi kao neki, mogao sam da „fiksiram” keca na meču Radnički – Partizan, kao i „dvojku” na Vojvodinu. Kao da neko hoće da nas ostavi bez Jadranske lige sledeće sezone. Nije to prvi put da se događa, neko izenadi Zvezdu. Bio bih zadovoljan kada bismo imali isti kriterijum suđenja kao što imaju druge ekipe kada dolaze u „Pionir”. Ipak, mi smo u zemlji u kojoj je nenormalno normalno, a normalno nenormalno. Zbog toga se i borimo da promenimo situaciju – konstatovao je Čović i na kraju poručio:

- Kao pravoslavi vernik, maksimalno sam se trudio da biram blage reči, jer će ovaj intervju biti objavljen u vreme Uskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika, a ovu priliku ću iskoristiti da svim pravoslavnim vernicima čestitam Uskrs.

Da li je veća greška bila dovođenje Eltona Brauna ili njegovo vraćanje u tim posle suspenzije?

- Ne mislim da je on bio greška. Braun je dao nešto Zvezdi i Zvezda je nešto dala Braunu. Svi oni koji su nakadno pametni ili bivši čelnici kluba koji su doveli Zvezdu na ivicu egzistencije, neka sednu u Upravni odbor i neka vode klub.

Koliko je optimalni budžet da bi Crvena zvezda imala konkurentan tim u Evroligi?

- Mislim da je za prvi tim potrebno oko 2.5 – 3 miliona evra. Mnogi će se iznenaditi, ali naš budžet za prvi tim je manji ove sezone od budžeta našeg najvećeg rivala, iako se stvari drugačije predstavljaju. Plaćamo i dugove i sve obaveze proistekle iz plana reorganizacije utvrđenog na sudu.

Da li su na spisku pojačanja Crvene zvezde za sledeću sezonu Vladimir Radmanović i Darko Miličić.

- O pojačanjima konačnu odluku donosi stručni štab. Ali, ponovo, kažem, da sačekamo da se prvo ova takmičarska godina završi.

Da li će Zvezda igrati u „Areni” sledeće sezone Evroligu?

- Sačekajmo da se završi sezona. Naravno, postoje planovi i radimo da ih ostvarimo.

Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4806 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 04/05/2013 : 12:11:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
http://www.youtube.com/watch?v=IWQRIzscObk

sangue navajo
Go to Top of Page

cercil
Junior Member

406 Posts

Member since 26/02/2009

Posted - 04/05/2013 : 17:50:38  Show Profile Show Extended Profile  Send cercil a Private Message  Reply with Quote
Ko ga voli, ko ga ne voli ali 95% onoga sto je receno je tacno. Cak sta vise, vecina od toga se može i statisticki proveriti. Nema sanse dok Belosevic sudi da se odigra regularna utakmica sa grobarima, svi koji su u kosarci znaju to!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 04/05/2013 : 19:21:24  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Нормално да га не воле кад износи истину, истина највише боли!

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 04/05/2013 : 21:48:36  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Ух, ал нас покрадоше у Крагујевцу...Ваљда је сад оно говно гробарско од тренера задовољно суђењем.

Раднички – Црвена звезда 9:8 (2:2; 4:3; 0:1; 3:2). Стрелци за наш тим су С. Рашовић 4, Вапенски, Ранђеловић и Пијетловић по један.

Није недостајало узбуђења ни у другом мечу финала. Шефик и Радић су били маестрални током целе утакмице, са двоцифреним бројем одбрана. Денис Шефик 14, Радић 11.

Раднички је са два центра у одбрани покушавао да разбије нападе нашег тима. Рађен и Прлаиновић су феноменалним асистенцијама, ала Роналдињо, за Страхињу Рашовића и Ранђеловића надигравали противника. Рађен је био феноменалан и у одбрани, водио је безпоштедне борбе са Злоковићем.

Страхиња Рашовић би био јунак утакмице да је наш тим славио, са четири гола и 80% успешности је био неумољив. Ипак, Славко Гак голом четири секунде пре краја утакмице доноси победу свом тиму. Битно је напоменути да је Црвена звезда имала 12 искључења, од којих пет у првом полувремену, чак 7 у другом, наспрам 6 искључења домаћина. Никола Рађен је добио два брза искључења, што је дало крила домаћину да преокрене резултат.

Понашање и домаћинско суђење је помогло Радничком да коначно победи наш тим из четвртог покушаја и изједначи на 1:1 у серији.

Честитке нашем тиму на игри и понашању. То се не купује.

Трећи дуел се игра у среду, 8.маја, на Ташмајдану.

Кошаркаши победише великом разликом и направише добру увертиру пред дерби.

Рукометаши остварили веома важну победу у борби за опстанак у лиги где нам је онај смрад гробарски одузео 8 бодова.

Иначе данима гледам ово светско првенство у Снукеру.
Мој љубимац Рони О Саливен је у финалу и надам се да ће надмоћно освојити титулу.Вероватно против Берија Хоукинса!

А све ово пишем зато што немам пуно времена за праћење домаћих спортских дешавања, а и боље ми је, што бих се нервирао џаба...Прочитам вести на интернет порталима и то је то!

Овако, опуштено уз билијар!

Edited by - srdjandj on 04/05/2013 22:11:15
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 05/05/2013 : 00:47:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cercil

Ko ga voli, ko ga ne voli ali 95% onoga sto je receno je tacno. Cak sta vise, vecina od toga se može i statisticki proveriti. Nema sanse dok Belosevic sudi da se odigra regularna utakmica sa grobarima, svi koji su u kosarci znaju to!

Tacno. Treba samo pogledati rezultate Crvene Zvezde i Partizana u takmicenjima koja nisu domaca liga i videti ko je zapravo imao jaci tim u prethodnih desetak godina. Svi ti uspesi Crvene Zvezde dovoljno govore.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 05/05/2013 : 09:17:01  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Intervju koji je Mirko Pavlović dao dnevnom listu Informer očigledno je izazvao veliku pažnju i zapao je za oko mnogima u taboru Zvezdinog večitog rivala. Slika koju imate priliku da vidite napravljena je u petak uveče u svlačionici Partizana u dvorani Pionir. Intervju je zakačen na vrata svlačionice, a pitanje koje se nameće je – zašto?

Pretpostavka je da je ono što je izgovorio menadžer za reorganizaciju i restruktuiranje Crvene zvezde i bivši dugogodišnji koordinator mlađih selekcija crveno-belih žestoko zasmetalo crno-belima. Međutim, to i dalje ne objašnjava zašto ovaj isečak iz novina „krasi“ vrata svlačionice crno-belih.

Evidentno je da su odnosi između beogradskih večitih rivala dotakli najnižu tačku. Iako su iz tabora Crvene zvezde u nekoliko navrata bili poslati signali za normalizacijom celokupne situacije, a tu se pre svega misli na činjenicu da Zvezda nije tužila Partizan za neplaćeno obeštećenje za Miljenovića, u taboru crno-belih su na takve poteze dobre volje ostali nemi. Bez sluha su se poneli i ovaj put, jer ovo je još samo jedan dokaz da u postupcima ljudi iz Partizana nema zdravog sportskog rivalstva, da njima rukovode neke drugačije emocije koje proizvode nemile scene ne samo u beogrdaskom hramu košarke, već u Laktašima i Čačku...

Edited by - srdjandj on 05/05/2013 09:19:06
Go to Top of Page
Page: of 367  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.01 seconds. Snitz Forums 2000