Author |
Topic |
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 03/05/2013 : 00:06:56
|
Ne sjećam se da sam negdje baš izrazito poentirao na račun Zagora, ali bilo je par puta da sam ispao sam sebi kul jer sam znao nešto, što sam baš iz Zagora pokupio. U osnovnoj sam sigurno pokupio par pluseva kod učitelja na račun faktografije iz Zagorovih priča, a i vokabular je možda bio malo širi… no to je manje više sve… osim klasik fore, kad se usudim uzet Zagorovu majicu za negdje na teren… onda mi je dobro kad vidim da je to, onima koji prepoznaju majicu, stvarno fora…
Što si mislio pod ovim “koristili Zagorove zavodničke sposobnosti”? : ) Zagor nije taj koji zavodi, on je taj kojeg komadi zavedu… Čini mi se da je on tip koji se nasloni uz šank, naruči pivo i čeka… OK, to koristim, ali još nijedna Gambit nije pala samo na to... : )
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Member since 15/12/2009 |
Posted - 03/05/2013 : 08:49:53
|
Bila je neka spika u drustvu o Indijancima i nabrojala sam plemena iz konfederacije Irokeza, pa sam ispala kao neka nacitana. Kao da citam ozbiljnu povijesnu literaturu. A knjigu sam zadnji put procitala onda kada se inspektor Bloch zadnji put nasmijao. Dobro ajde, ne bas onda ali slabo citam knjige zadnje vrijeme.
|
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4511 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 03/05/2013 : 12:54:37
|
Bilo je mnoštvo situacija kada su me geografski ili istorijski podaci lansirali na status man of the hour, ali mi je najsimpatičnija bila ona kada sam sa dvojicom drugova (jedan je prijatelj a drugi slučajni čičak sa hora) sedeo u jednom kafiću u Francuskoj, za vreme turneje letos. Prijatelj od mene već godinu dana posuđuje Zagora na čitanje pa redovno pokrene neki razgovor na tu temu, pa redovno završimo u svakakvim filozofskim tezama oko sveta uopšte. Iz perspektive Čička, koji nas je samo tupo posmatrao, teme razgovora su tekle ovako: neki strip-junak, etnografski podaci o mnogim severnoameričkim indijanskim plemenima, multiverzumi nekog Sclavija, psihodelije Edgara Alana Poea, civilizacije Atlantide i Mua...Ma, jadničak se nakon sat i po ćutanja samo poklopio gde je sedeo i izjavio nešto do zla boga patetično, glasom i stasom potencijalnog samoubice: "gledam vas dvojicu i nekako razmišljam (pauza) koliko ste samo načitani i (pauza) divim vam se...(pauzaaaaa) Ja se ničim posebno ne zanimam osim onim šta (Muzička) Akademija traži i sad se pored vas osećam tako...(pauza)...glupo...(paaaauza)...baš moram da uzmem nešto tako...(pauza)...sa strane...neku knjigu da čitam...(paaaaauuuuuuzaaaaaaaaa i odlučan pogled alla IT'S ALIVEEEEEE)...i da se prosvetlim."
Ta reč "prosvetlim" nam je obojici popravila dan :) |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
Lastsioux
Junior Member
USA
429 Posts
Member since 11/04/2011 |
Posted - 03/05/2013 : 16:32:23
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Bilo je mnoštvo situacija kada su me geografski ili istorijski podaci lansirali na status man of the hour, ali mi je najsimpatičnija bila ona kada sam sa dvojicom drugova (jedan je prijatelj a drugi slučajni čičak sa hora) sedeo u jednom kafiću u Francuskoj, za vreme turneje letos. Prijatelj od mene već godinu dana posuđuje Zagora na čitanje pa redovno pokrene neki razgovor na tu temu, pa redovno završimo u svakakvim filozofskim tezama oko sveta uopšte. Iz perspektive Čička, koji nas je samo tupo posmatrao, teme razgovora su tekle ovako: neki strip-junak, etnografski podaci o mnogim severnoameričkim indijanskim plemenima, multiverzumi nekog Sclavija, psihodelije Edgara Alana Poea, civilizacije Atlantide i Mua...Ma, jadničak se nakon sat i po ćutanja samo poklopio gde je sedeo i izjavio nešto do zla boga patetično, glasom i stasom potencijalnog samoubice: "gledam vas dvojicu i nekako razmišljam (pauza) koliko ste samo načitani i (pauza) divim vam se...(pauzaaaaa) Ja se ničim posebno ne zanimam osim onim šta (Muzička) Akademija traži i sad se pored vas osećam tako...(pauza)...glupo...(paaaauza)...baš moram da uzmem nešto tako...(pauza)...sa strane...neku knjigu da čitam...(paaaaauuuuuuzaaaaaaaaa i odlučan pogled alla IT'S ALIVEEEEEE)...i da se prosvetlim."
Ta reč "prosvetlim" nam je obojici popravila dan :)
Dok sam bio jos djecak nisam mogao da vjerujem koliko se moze nauciti iz stripova dok nisam poceo da citam Martin Misterija. Jos i dan danas kad procitam neku avanturu od Martina mogu nauciti nesto o historiji svjeta. Sto se tice Zagora od njegovih avantura dosta sam naucio o indijanskim plemenima a od Mister No-a o geografije juzne amerike. |
"What white woman, however lonely, was ever captive or insulted by me? Yet they say I am a bad Indian." -Chief Sitting Bull
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 03/05/2013 : 17:12:50
|
Što si to mogao(točno)naučiti o indijanskim plemenima u Zagorovim stripovima? Da svi indijanci za šene kažu skvo a za sikiru tomahavk? |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 03/05/2013 : 18:20:45
|
I ja sam starom naručio da mi napravi zagijev tomahawk, ali bolje da nije jer se mi mlađi brat onda ne bi dobro proveo... : )
Inaće, sličnu sjekiru je imao i onaj Sully iz "Doktorice Quinn"... baš se lijepo nadopunjavao sa mojim čitanjem Zagora... : )
Još i izgleda kao neki Laurentijev Zagor u onoj alternativnoj odjeći... : )
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 03/05/2013 : 18:29:47
|
Možda je jedino "Djevojčica iz budućnosti" bolja.... : ) Sve te serije su mi bile zakon, samo ne znam kako bi mi sada legle... |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 04/05/2013 : 10:43:28
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
uhhh Rubini
Evo zašto želim da kolorci doguraju do novih epizoda i novih crtača! Ferri sa svojim klasičnim crtežom možda izgleda bezveze u boji, ali baš me zanima kako bi izgledali moderni crtači... |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
Lastsioux
Junior Member
USA
429 Posts
Member since 11/04/2011 |
Posted - 04/05/2013 : 10:44:17
|
quote: Originally posted by jaki
Što si to mogao(točno)naučiti o indijanskim plemenima u Zagorovim stripovima? Da svi indijanci za šene kažu skvo a za sikiru tomahavk?
Tocno to i razlicita imena indijanskih plemena. Plus njihov nacin zivota i legende u koje su vjerovali. |
"What white woman, however lonely, was ever captive or insulted by me? Yet they say I am a bad Indian." -Chief Sitting Bull
|
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 04/05/2013 : 11:38:57
|
quote: Originally posted by grofica Varga
Bila je neka spika u drustvu o Indijancima i nabrojala sam plemena iz konfederacije Irokeza
To sam i ja u osnovnoj nabrojao plemena iz povijesti pa sam dobio petaka...Ahjaak! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47134 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 05/05/2013 : 19:09:34
|
quote: Originally posted by Lastsioux
quote: Originally posted by jaki
Što si to mogao(točno)naučiti o indijanskim plemenima u Zagorovim stripovima? Da svi indijanci za šene kažu skvo a za sikiru tomahavk?
Tocno to i razlicita imena indijanskih plemena. Plus njihov nacin zivota i legende u koje su vjerovali.
koja u zagorovo vrime više nisu ni postojala ,uglavnom |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 05/05/2013 : 21:12:45
|
quote: Originally posted by swamp thing
Je li reprintana 'Zimska zmija' u nekom izdanju (LU Klasik ili VČ Odabrane priče)?
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 05/05/2013 : 21:18:36
|
Je li reprintana 'Zimska zmija' u nekom izdanju (LU Klasik ili VČ Odabrane priče)?
Izašlo nedavno u klasik ediciji. Prošli mjesec, mislim. Vjerojatno je još uvijek na kioscima.
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 05/05/2013 : 21:27:36
|
Na kioscima je, i požuri ako misliš naći koliko toliko primjeren primjerak! Mislim na legendarne "tete" i njihovo postupanje sa stripovima :( |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 05/05/2013 : 21:35:19
|
quote: Originally posted by velka031
Na kioscima je, i požuri ako misliš naći koliko toliko primjeren primjerak! Mislim na legendarne "tete" i njihovo postupanje sa stripovima :(
To što kaže Velka... i neka te ne zbune različite naslovnice. |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
|
aved
Average Member
Bosnia and Herzegovina