Author |
Topic |
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 05/05/2013 : 19:18:38
|
Poll Question:
Evo jednog polla kojega postavljam isključivo zbog osobne radoznalosti. Naime, pošto sam i sam veliki fan ovog Marvelovog univerzuma i pratim ga od samog početka, zanima me postoji li još uvijek interes za ta izdanja, u kojoj mjeri i obliku i bi li se isplatilo ponovno oživljavanje ovih serijala, bilo u sveščicama ili trejdovima. Postavio sam nekoliko opcija.
Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.
|
|
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
Smomo8
Average Member
Croatia
666 Posts
Member since 17/03/2012 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 05/05/2013 : 22:29:44
|
Ne bih. Edicija Essential s kojima je krenula Čarobna knjiga mi je zasad sasvim dovoljna. Bilo bi bolje da izlaze i češće, ali u ovim okolnostima i ovo je sasvim zadovoljavajuće. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Krscho
Junior Member
Croatia
380 Posts
Member since 19/06/2011 |
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1856 Posts
Member since 20/03/2006 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17031 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Member since 01/10/2010 |
|
sloppy
Average Member
703 Posts
Member since 23/07/2002 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Posted - 07/05/2013 : 22:39:45
|
quote: Originally posted by sloppy
o čemu se tu priča? ultimate universe za sad još uviek postoji.
Govorimo o hrvatskim (ili regionalnim, nije bitno) izdanjima, ne o američkim, koji uspješno izlaze... |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12929 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 07/05/2013 : 23:53:01
|
Mene je iznenadilo kako mnoge ne zanima Ultimate etiketa.
Što vas točno odbija? To što je riječ o nekakvom odvojenom univerzumu?
Mislim, ima tu zbilja sjajnih stripova.
Serijal Ultimate Spider-Man po meni je već godinama nešto najbolje što postoji od Spider-Mana.
Millarovi i Hitchevi Ultimates za mene su odličan primjer jednog stripovskog blockbustera sa zanimljivim idejama i dobrim likovima.
A jako je zanimljivo i ovo što Brian Wood trenutno radi sa stripom Ultimate X-Men. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
Edited by - Mr. Bushido on 07/05/2013 23:53:57 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8322 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 08/05/2013 : 00:50:55
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Mene je iznenadilo kako mnoge ne zanima Ultimate etiketa.
Što vas točno odbija? To što je riječ o nekakvom odvojenom univerzumu?
Da.
Mislim, ima tu zbilja sjajnih stripova.
Ima li?
Serijal Ultimate Spider-Man po meni je već godinama nešto najbolje što postoji od Spider-Mana.
To je izuzetno loš strip. Karakterizacija i dijalozi na nivou latinoameričkih telenovela, radnja razvučena i usporena, sporija do 100 puta od pojedinih regularnih stripova, ni jedna ideja nije originalna, sve su reciklaža, a crtež je očajan, anatomija i lica - čista nula.
Millarovi i Hitchevi Ultimates za mene su odličan primjer jednog stripovskog blockbustera sa zanimljivim idejama i dobrim likovima.
Ultimatesi su grupacija koja nanosi više štete nego koristi, nikakva zamena za Osvetnike.
A jako je zanimljivo i ovo što Brian Wood trenutno radi sa stripom Ultimate X-Men
X-Meni su od početka dobri, ali je problem što su potrebni uz regularne, koliko i nove verzije Asteriksa i Taličnog Toma.
|
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12929 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 08/05/2013 : 01:05:17
|
quote: Originally posted by alexts
To je izuzetno loš strip. Karakterizacija i dijalozi na nivou latinoameričkih telenovela, radnja razvučena i usporena, sporija do 100 puta od pojedinih regularnih stripova, ni jedna ideja nije originalna, sve su reciklaža, a crtež je očajan, anatomija i lica - čista nula.
Nekako imam dojam da nisi baš gledao puno latinoameričkih telenovela.
A koje su to ideje reciklaža? Priznajem, dosta elemenata preuzeto je iz originalnog serijala, ali Bendis se zbilja potrudio da ih prezentira na nov i svjež način. Što točno podrazumijevaš pod reciklažom?
Što se crteža tiče, ne slažem se. Bagley je imao dinamičan crtež koji savršeno pristaje uz jedan mladenački strip. Čitaš li ti uopće ove nove epizode? Mislim da bi trenutni crtači trebali biti više po tvom ukusu.
Ultimatesi su grupacija koja nanosi više štete nego koristi, nikakva zamena za Osvetnike.
Kakva zamjena za Osvetnike? Kakve ovo ima veze sa kvalitetom samog stripa?
X-Meni su od početka dobri, ali je problem što su potrebni uz regularne, koliko i nove verzije Asteriksa i Taličnog Toma.
Kako kome, ja sam uvijek otvoren za nove interpretacije. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Posted - 08/05/2013 : 01:52:19
|
Ja sam vidio onih par ultimate spiderman/x-men sveski koje su kod nas izasle i iskreno od prve me odmah odbio onaj sugavi kompjuterski crtez, tako da prici nisam ni dao neku sansu. |
Sve je relativno (E = mc^2) |
|
|
Krscho
Junior Member
Croatia
380 Posts
Member since 19/06/2011 |
Posted - 08/05/2013 : 08:46:00
|
Ultimate univerzum je nesto najbolje od Marvela, mislim ljudima ne smeta ocito DC i vjeciti rebootovi univerzuma ali ovdje im smeta paralelni ultimate unvierzum xD
Ko sto reko kolega Bushido, Ultimatesi i Spider-Man su nesto najbolje po meni sta ima, i tuku normal univerz spidermana i avegerse svaki dan, price su odlicne |
|
|
sloppy
Average Member
703 Posts
Member since 23/07/2002 |
Posted - 08/05/2013 : 10:55:26
|
quote: Originally posted by Zagor12
quote: Originally posted by sloppy
o čemu se tu priča? ultimate universe za sad još uviek postoji.
Govorimo o hrvatskim (ili regionalnim, nije bitno) izdanjima, ne o američkim, koji uspješno izlaze...
pa dobro bi onda to bilo i da se napiše u početnom postu. nije baš na nivoju i ja se več uplašio da mi nešto promaklo. znam da se nešto pričalo de če prestat ali još nisu rekli tačno kad |
http://tdksonomatopeia.blogspot.com/ |
|
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1856 Posts
|
sinister
Average Member
Bosnia and Herzegovina
699 Posts
Member since 10/04/2004 |
Posted - 08/05/2013 : 13:21:44
|
X-Men i Spider-mana nisam baš upratio, 15-tak brojeva, ali ono što sam pročitao je dobro. Najbolje su mi sjeli Ultimates, žao mi je što tu bar nije završen drugi story arc. Volio bih da nastave, ali teško. |
Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke. |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Posted - 09/05/2013 : 13:49:14
|
quote: To je izuzetno loš strip. Karakterizacija i dijalozi na nivou latinoameričkih telenovela, radnja razvučena i usporena, sporija do 100 puta od pojedinih regularnih stripova, ni jedna ideja nije originalna, sve su reciklaža, a crtež je očajan, anatomija i lica - čista nula.
Iz ovih riječi imam osjećaj kao da si pročitao samo prvi story-arc i odmah zaključio da je strip obično smeće. Možda sam u krivu, ali tako se doima. Kod nas je objavljeno prvih 69 brojeva, malo manje od pola cijelog serijala, i tu ima vrlo dobrih priča (drugi Zeleni goblin, pa drugi Kingpin, oba Doc Ocka...), iako tek kasnije dolaze one najbolje (a te nažalost nismo ni objavili). Isto tako, primjedbe na crtež... Loš je prvih dvadesetak brojeva, da bi kasnije Bagley totalno evoluirao i postao odličan. Njegovu zadnju priču, Death of Spider-Man je toliko dobro nacrtao da sam ostao zapanjen. Nevjerojatno koliko je čovjek napredovao sve ove godine. Stuart Immonen je jedan od najkompletnijih američkih crtača uopće, čovjek koji može koristiti nevjerojatno puno različitih stilova, a u svim Ultimate serijalima je crtež potpuno prilagodio atmosferi. Od svih crtača jedino mi David Lafuente sa svojim pomalo manga stilom nije dobro sjeo... Svi ostali su odlični.
quote: Ultimatesi su grupacija koja nanosi više štete nego koristi, nikakva zamena za Osvetnike.
Bushido je dobro upitao... Kakva pobogu zamjena za Osvetnike!?
@Felagund: Ma kakav kompjuterski crtež? Bagley je sve crtao s olovkom, na papiru, kao i Immonen i Lafuente, tek su u novim brojevima (od 2011 pa do danas, a to nismo nikad objavili niti ćemo objaviti) Sara Pichelli i David Marquez počeli koristiti tehniku crtanja na tabletu. |
|
|
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1856 Posts
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Posted - 09/05/2013 : 16:19:15
|
Ne znam ja sa cim je crtao, samo sam pretpostavio i to sto sam vidio mi je bilo uzasno. Sad je li se kasnije popravio ili ne, ne bih znao, nisam ni gledao kasnije brojeve, a iskreno nemam ni volje. Imam i ovako i vise nego dovoljno stripova za pratiti i citati. |
Sve je relativno (E = mc^2) |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1856 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 28/07/2013 : 10:30:07
|
Pročitao Ultimates vol.1 i vol.2 Stvarno fenomenalan strip. Dosta surov i ozbiljan. Trebalo je biti nešto za sve uzraste no, crtač i scenarista (Hitch i Millar) htjeli su nešto sa što više sexa i nasilja pa je na kraju ispalo nešto između. Superjunaci su prikazani vrlo ljudski sa svim problemima i nesavršenostima koje ljuskost podrazumjeva - porodično nasilje, preljuba, alkoholizam, kajanje, gubitak kontrole, incest, izdaja i sve što inače odstupa od savršenog superherojskog modela ponašanja. Na kraju sam shvatio da je to izlazilo i na hrvatskom. Izvadio sam BG svesčice i ustanovio da je 2/3 vol.1 izašlo u 8 epizoda dvostrano sa Ultimate FF. Inače taj vol.1 može slobodno stajati zasebno i falilo je samo 5 brojeva da imamo zaokruženu cjelinu od 13 spizoda. Vol.2 takođe ima još 13, pa ni broj 26 nije nešto prevelik. Najgore od svega je činjenica da je u svesci izlazio samo Ultimates (bez FF), bilo bi dovoljno 7 sveski da se završi vol.1. Koristim priliku još jednom da se naljutim na Bookglobe koji je i ovdje (po tko zna koji put) pokazao svoje neznanje, neupućenost i nebrigu za svoje kupce i čitaoce jer umjesto 13 epizoda prekrasno nacrtanog i napisanog stripa Ultimates 1, imamo WC papir (kako to obično i bude kada se kupuje od izdavača Bookglobe)... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Topic |
|