Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
TrOMISLAWSKI
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
863 Posts
Member since 16/06/2004 |
|
Poli
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Kailash sunrise.jpg)
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Trg maršala Tita 1.jpg)
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 21/05/2013 : 22:15:02
|
Nisam markoman, daleko bilo, ali i mene uhvati malo nostalgije kad se sjetim one naslovnice Letećeg mjeseca s balonom. Koje je to nestrpljenje bilo da što prije kupim strip i krenem s čitanjem. Ovakve stvari već odavno ne mogu čitati, ali da mi je danas doživjeti onakvo naivno, bezbrižno i neiskvareno zadovoljstvo čitanja stripa. Ma čak i samo djelić bio bi dovoljan, samo 15-ak minuta potpunog prepuštanja, ništa više. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
emirem
Advanced Member
![](AvatarUpload/Vamp.jpg)
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 21/05/2013 : 22:18:34
|
"Fly me to the moon" ...negdje sam to cuo ali ne znam gdje ...
Eh, nikad nisam reagirao na Mark izdanja,volio bih da sam poceo skupljati , ali nekako zbog naslovnice sto nije bila ona "Vukovi sa Ontarija" me malo odbila ...imam prvog Bleka i cetiri Mikija![](icon_smile.gif) |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 21/05/2013 22:19:09 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 21/05/2013 : 22:23:16
|
Ha, ja imam dva Marka specijala (Mark protiv mumije i Priča o KM-u), i zasad svih 10 Mikija, s kojim tu namjeravam i stati jer mi je dosta za napade nostalgije i isključivo listanje. Bleka još nemam nijednog, a planiram spremiti kultne epizode (Blek u Londonu, Stari sat, Saratoga itd.) kad budu objavljene. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
velka031
Advanced Member
![](AvatarUpload/zagor2(2).jpg)
Croatia
17048 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 21/05/2013 : 22:26:10
|
Imam sve skupa oko 30 Ludensovih Markova i Blekova i mislim čak 150-200 ZS i LMS... Ludensovih Mikija nemam nijednog, a ZS oko 20... To će biti to. Nostalgija vuče, ali novčanik vraća u rikverc. |
|
zeraprinc
Average Member
![](AvatarUpload/avatarZP.jpg)
Serbia
977 Posts
Member since 03/02/2004 |
|
zlatko900
Average Member
949 Posts
Member since 28/01/2012 |
Posted - 21/05/2013 : 23:57:32
|
Izgleda da sve ovisi o godinama kolekcionara. Možda mlađi naraštaji nemogu da shvate starije,ali ZS i LMS su meni osobno nezamjenjive. Iako je bilo jako puno propusta prilikom izdavanja ZS i LMS-ipak su to edicije koje nas vraćaju u doba kad je bilo puno manje brige i puno više veselja i druženja.Govorim o onima koji su odrasli uz te edicije,kao što sam i ja,pa mislim da većinom dijelimo isto mišljenje. U ZS Mark mi se najviše dopao jer nije bilo ponavljanja epizoda-ni jedne jedine-sve dok nije došao do samog kraja(kraja rata za neovisnost),dok se kod ostalih junaka često događalo repriziranje,pogotovo kod Teksa. |
|
Lastsioux
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](avatars/am24.gif)
USA
429 Posts
Member since 11/04/2011 |
Posted - 22/05/2013 : 07:37:40
|
Dopada mi se naslovnica a i gusarske avanture su naj bolje. |
"What white woman, however lonely, was ever captive or insulted by me? Yet they say I am a bad Indian." -Chief Sitting Bull
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 22/05/2013 : 07:37:56
|
Sasvim točno! Ovog današnjem Mikija kupim i uz malo listanja (jooooj kad je to bilo, ajmeee kad sam ovo čitao...) spremim na policu. Ali kad kod u nekoj od striparnica u ruke uzmem ZS izdanja, onda me čak vuku na čitanje. Što je i logično, jer me nostalgija vuče za onim izdanjima, pa makar bila s očajnim tiskom, s izbačenim stranicama i ne znam čim sve ne. Isto vrijedi i za Marka, koji me danas nimalo ne vuče za razliku od ZS izdanja, ali zanimljivo i za Alana Forda. Klasik ediciju kupim i spremim, ali kad želim čitati Alana, uzimam Vjesnikova izdanja. Taj gušt je ipak nezamjenjiv. OT: I Miki se u ZS ponavljao, pred kraj edicije su opet krenuli ispočetka, i te se brojeve može naći u striparnicama. |
|
teller
Advanced Member
![](AvatarUpload/kit.gif)
Slovenia
19102 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 22/05/2013 : 19:21:46
|
iskreno?....Mark je i najčitljiviji od trojice velikih esse-geese.....+ nostalgija... Mark je kratak, sladak i nije skup....još lijepo izgleda na polici sa različitim bojama hrbta.... Blek sad dolazi Mittonov, koji je vrh serijala, a novi MIKI je natiskan savršeno za razliku od predhodnih brojeva.... ja uzimam sve do kraja....ili serijala ili mojeg...a sa Markom smo več na polovini serijala....bravo LUDENS!
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
emirem
Advanced Member
![](AvatarUpload/Vamp.jpg)
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 23/05/2013 : 00:58:26
|
quote: Originally posted by Lastsioux
gusarske avanture su naj bolje.
Meni uvijek zvoni ona epizoda "Niblosov jedrenjak" i onaj nastavak...podsjecala me prica na Grofa Montea..![](icon_pirat.gif) |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
premujanin
Junior Member
Croatia
378 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 23/05/2013 : 09:15:34
|
Mark je meni zakon! Trenutno sam stao na broju 40 dokle sve imam. I ove dalje lako nabavim. I dan danas su mi super ove priče gdje se na trenutak vratiš u neka davna vremena a tu je i nostalgija naravno iz onih predratnih mladih dana. Odlične epizode. |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19102 Posts
Posted - 23/05/2013 : 19:50:03
|
quote: Originally posted by premujanin
Mark je meni zakon! Trenutno sam stao na broju 40 dokle sve imam. I ove dalje lako nabavim. I dan danas su mi super ove priče gdje se na trenutak vratiš u neka davna vremena a tu je i nostalgija naravno iz onih predratnih mladih dana. Odlične epizode.
moj čovjek...![](icon_smile_wink.gif) |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19102 Posts
Posted - 23/05/2013 : 22:33:53
|
još dva broja i opet Mumija i Mark(objavljeno več kao specijal)...ko zna šta če napravit Ludens....mislim da če ponovit specijale ali sa drugim naslovnicama...koliko bi rado nove epizode, rado bi i da se redovna serija nastavi ko u originalu i zanemare izdani specijali...ništa ljepše ko 50 broj original if i 50 broj Ludensa Mark i Mumija...malo imamo serijala da prate original, več su zjebali Ludensovci Marka sa specijalima, možda je sada vrijeme da poprave grešku. |
|
|
Lastsioux
Junior Member
![](avatars/am24.gif)
USA
429 Posts
Member since 11/04/2011 |
Posted - 24/05/2013 : 03:22:54
|
Jos uvjek citam Marka. Price su mnogo zanimljivije od nekoh drugih junaka. Kao da je Sherlock Holmes. |
"What white woman, however lonely, was ever captive or insulted by me? Yet they say I am a bad Indian." -Chief Sitting Bull
|
|
zlatko900
Average Member
949 Posts
Posted - 10/06/2013 : 00:19:05
|
Neznam zašto ova novija izdanja tiskaju naslovnice koje nemaju veze sa sadržajem epizode. Po meni-tu se gubi dosta gušta za samo čitanje stripa,ali izgleda da je bitnije da naslovnica što ljepše izgleda. Koliko je meni poznato-i ovaj "leteći mjesec"- naslovnica nema veze sa sadržajem epizode. |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19102 Posts
Posted - 10/06/2013 : 12:35:17
|
da, to je možda (jedina)manica tih izdanja Marka....naslov trobroja ne odgovara naslovnici...je zeznuto ali meni ne smeta previše...dobar je ovaj Mark 47, baš opuštajući. |
|
|
Brdar
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Bosnia and Herzegovina
2770 Posts
Member since 22/10/2003 |
Posted - 10/06/2013 : 20:41:56
|
quote: Originally posted by teller
još dva broja i opet Mumija i Mark(objavljeno več kao specijal)...ko zna šta če napravit Ludens....mislim da če ponovit specijale ali sa drugim naslovnicama...koliko bi rado nove epizode, rado bi i da se redovna serija nastavi ko u originalu i zanemare izdani specijali...ništa ljepše ko 50 broj original if i 50 broj Ludensa Mark i Mumija...malo imamo serijala da prate original, več su zjebali Ludensovci Marka sa specijalima, možda je sada vrijeme da poprave grešku.
Vidis telleru, htjedoh te kritizirati jer je MUMIJA I MARK u originalu od 104-107, kad pogledah u IF i vidjeh da si u pravu. Inace, Mark mi je vrlo simpatican prevashodno zbog odlicnog crteza (na stranu ponekad karikaturalni izrazi lica kod likova, ipak je to serijal namjenjen za publiku u dobi od 8-14 ili 16 godina, ne znam bas), a zna se katkad zalomiti i koja bas kvalitetna prica. A pogotovo su dobri folovi na relaciji Zalosna Sova -Flok i Zalosna sova crnjaci/zene. ![](hail.gif) |
Edited by - Brdar on 10/06/2013 20:43:24 |
|
Brdar
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Bosnia and Herzegovina
2770 Posts
Posted - 10/06/2013 : 20:59:40
|
A evo vidim da broja 82 IF edicije idu DVIJE MARKOVE EPIZODE+JEDNA OD TAJANSTVENOG ALANA. Markove price su OTROV i TRGOVAC SMRCU. Poslije 'dvoprice' MOST NA TUSKALI i VELIKA TRKA (br.99), slijede svi specijalci, zatim koliko ja skontah, one mini price koje su bile dodaci u specijalcima ovdje objedinjene u jedan broj sa naslovnicom POBUNA URONA, i na kraju dođe KONACNA POBEDA. |
|
cerichus
Senior Member
![](avatars/w301091980130.918.jpg)
Bosnia and Herzegovina
1645 Posts
Member since 01/02/2007 |
|
Brdar
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2770 Posts
Posted - 10/06/2013 : 23:51:33
|
Ako budu slijedili numerologiju i ponovo reprintuju/objave specijalce, dakle od broja 82. Ako ne, onda po mojoo slobodnoj procjeni, negdje između brojeva 60 i 70. A ako kao specijalce budu izdavali te brojeve gdje je Tajanstveni Alan (sa Ludensom se nikad ne zna), onda nemam blage veze kad bi isli ti potencijalni specijalci. |
|
zlatan bihac
Advanced Member
![](AvatarUpload/Bihac.gif)
Bosnia and Herzegovina
7794 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 11/06/2013 : 02:19:08
|
quote: Originally posted by Brdar
A evo vidim da broja 82 IF edicije idu DVIJE MARKOVE EPIZODE+JEDNA OD TAJANSTVENOG ALANA. Markove price su OTROV i TRGOVAC SMRCU. Poslije 'dvoprice' MOST NA TUSKALI i VELIKA TRKA (br.99), slijede svi specijalci, zatim koliko ja skontah, one mini price koje su bile dodaci u specijalcima ovdje objedinjene u jedan broj sa naslovnicom POBUNA URONA, i na kraju dođe KONACNA POBEDA.
one mini priče idu u dva broja... |
|
zlatan bihac
Advanced Member
![](AvatarUpload/Bihac.gif)
Bosnia and Herzegovina
7794 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 11/06/2013 : 02:23:15
|
tačnije,4 mini priče,to jest,oni dodaci pravim specijalima idu u jedan broj,dok ostala dva idu kao dodatak ''konačnoj pobedi''. |
|
zlatko900
Average Member
949 Posts
Posted - 11/06/2013 : 09:08:53
|
Kako ko-uglavnom-ja se nikako naviknuti da u jednom stripu ima nekoliko epizoda. Bez obzira o kojem se junaku radilo. Prije si znao-imaš ZS i LMS jednom tjedno i sa nestrpljenjem si iščekivao kada će izaći na kiosku. Sada ima toliko izdavača da trebaš imati dobar novčanik da bi mogao sve pratiti. Kao što se da zaključiti-navijam za ZS i LMS,ali-svakome na volju i izbor,naravno. A onaj miris staroga papira koji mi se širi sobom-nemože zamijeniti nikakva novija edicija,haha. |
|
velka031
Advanced Member
![](AvatarUpload/zagor2(2).jpg)
Croatia
17048 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 11/06/2013 : 23:44:08
|
quote: Originally posted by zlatko900
Kako ko-uglavnom-ja se nikako naviknuti da u jednom stripu ima nekoliko epizoda. Bez obzira o kojem se junaku radilo. Prije si znao-imaš ZS i LMS jednom tjedno i sa nestrpljenjem si iščekivao kada će izaći na kiosku. Sada ima toliko izdavača da trebaš imati dobar novčanik da bi mogao sve pratiti. Kao što se da zaključiti-navijam za ZS i LMS,ali-svakome na volju i izbor,naravno. A onaj miris staroga papira koji mi se širi sobom-nemože zamijeniti nikakva novija edicija,haha.
Svaka ti dala ![](hail.gif) |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|