Author |
Topic |
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 24/05/2013 : 15:19:59
|
Iran, Irak, Bahrein i Azerbejdžan su većinski šijiti dok su svi drugi suniti. Suniti i šijiti su na onim odnosima na kojima su katolici i protenstanti bili u 16. i 17. st. U Bahreinu su suniti na vlasti dok 2/3 populacije (šijiti) nemaju vlast, Irak je građanskom ratu, Azerbejdžan je bio pod SSSR.om, tako da je jednio Iran ostao kao onaj koji prijeti. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
Edited by - bjelolasica on 24/05/2013 15:42:32 |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 24/05/2013 : 16:22:03
|
quote: Originally posted by 1Euro
kakva je razlika između Šiita i Sunita?
Vjerovatno su svi muslimani, mole se istom bogu itd....ali u čemu je onda razlika? Kako prepoznati (razlikovati) Šiita od Sunita? I zašto se mrze međusobom?
U cemu je razlika izmedju katolika i protestanata? Pravoslavaca i Katolika? Imaju razlike ali posto nismo muslimani ne mozemo ih videti , ali zato dobro znamo raliku izmedju gore navedenih |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 24/05/2013 : 17:03:52
|
quote: Originally posted by masni
Vjerovatno su svi muslimani, mole se istom bogu itd....ali u čemu je onda razlika? Kako prepoznati (razlikovati) Šiita od Sunita? I zašto se mrze međusobom?
U cemu je razlika izmedju katolika i protestanata? Pravoslavaca i Katolika? Imaju razlike ali posto nismo muslimani ne mozemo ih videti , ali zato dobro znamo raliku izmedju gore navedenih
da ali kod nas su same razlike, dok je kod njih mržnja....oni ratuju zbog ovakvih "razlika" |
|
|
dnevni boravak
Senior Member
Croatia
1033 Posts
Member since 26/07/2008 |
Posted - 24/05/2013 : 18:18:19
|
da ali kod nas su same razlike, dok je kod njih mržnja....oni ratuju zbog ovakvih "razlika"
Bitno je da u zapadnim zemljama EU danas ima toliko ateista i općenito ljudi koji ne mare za nikakvu religiju (ili im je pop kultura religija...) da ih nije BRIGA što neko ne poštuje njihove tradicionalne svetinje. Koliko vidim i čujem ljudi na Bliskom istoku su puno puno više religiozniji. |
I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away I'm working on a dream And I know it will be mine someday...... |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 24/05/2013 : 18:18:23
|
iranci.nisu arapi...nit se zna za neku iransku teroristicku organizaciju...iranski rezim vrlo je stabilan..londoncity u dva je navrata krenuo pravit revoluciju ali su neslavno zavrsili...
sirijski rezim takodje je bio vrlo jak i stabilan..Baske je od oca ucio zanat i ovi pobunjenici zero sanse nisu imali sve dok kreatori i financijeri iz citya desavanja naroda tj.arapskog proleca nisu naredili privatnim americkim bandama da naoruzaju i obuce.komandni kadar te krenu u diplomatsku ofanzivu...130 zemalja je priznalo teroriste kao legitimnu sirijsku vlast...a to se nijr.moglo desiti bez snazne medijske hajke i americkog pritiska na svoje vazale...dakle bez financijske i medijske pomoci iz londoncitija a vojne iz vasigtona..sirijski rezim slomio bi teroriste ko nista |
Edited by - KRAS on 24/05/2013 18:22:04 |
|
|
mick
Starting Member
3 Posts
Member since 13/06/2009 |
Posted - 24/05/2013 : 19:17:28
|
Treba čitat admirala Domazeta Lošu, bit če vam sve jasnije, bio sam na njegovom predavanju, stari dečko ima jebenu ČUKU, a i njegov sam bivši vojnik...Lošo zna poso |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 25/05/2013 : 00:02:31
|
quote: Originally posted by masni
U cemu je razlika izmedju katolika i protestanata? Pravoslavaca i Katolika? Imaju razlike ali posto nismo muslimani ne mozemo ih videti , ali zato dobro znamo raliku izmedju gore navedenih
Već sam pojasnio osnovni uzrok koji je doveo do podjele među njima. Šijiti vjeruju da je Muhamedov zet Ali izravni nasljednik i vođa svih muslimana poslije Muhamedove smrti. S druge strane Suniti vjeruju da je nasljedstvo prešlo na lozu kalifa, tj.da je Abu Bekr, prvi kalif poslije Muhameda, dobio zahtjev za vođu nad muslimanima. Taj razlaz dogodio se 632. godine što je dovelo do oštre podijele kod ove dvije muslimanske tradicije. Tako npr. šijiti za razliku od sunita nemaju strogu zabranu likovnog prikazivanja Božjeg poslanika Muhameda. Za razliku od sunita, šijiti smatraju da je Kuran isključiva osnova vjere. Dok je u sunitskom islamu osnova vjere suglasnost zajednice s tradicionalnim uzorima, dotle su u šijita nositelji vjerskog autoriteta imami. |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 25/05/2013 : 00:05:03
|
To su povodi...
Recimo, kod nas, na časovima istorije, ukoliko vi na pitanje "uzroci Velike Šizme", odgovorio sa nabrajanjem razlika u učenjima, liturgijama, tumačenjima NZ, dobijao bi dvojku, u najboljem slučaju... |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 25/05/2013 : 00:22:04
|
quote: Originally posted by KRAS
iranci.nisu arapi...nit se zna za neku iransku teroristicku organizaciju...iranski rezim vrlo je stabilan..londoncity u dva je navrata krenuo pravit revoluciju ali su neslavno zavrsili...
sirijski rezim takodje je bio vrlo jak i stabilan..Baske je od oca ucio zanat i ovi pobunjenici zero sanse nisu imali sve dok kreatori i financijeri iz citya desavanja naroda tj.arapskog proleca nisu naredili privatnim americkim bandama da naoruzaju i obuce.komandni kadar te krenu u diplomatsku ofanzivu...130 zemalja je priznalo teroriste kao legitimnu sirijsku vlast...a to se nijr.moglo desiti bez snazne medijske hajke i americkog pritiska na svoje vazale...dakle bez financijske i medijske pomoci iz londoncitija a vojne iz vasigtona..sirijski rezim slomio bi teroriste ko nista
Najveća financijska i medijska pomoć pobunjenicima stiže iz Katara i Arabije, a vojna najviše iz i preko Turske i nešto manje iz Libanona, Iraka i Jordana. Iračka vojska je nedavno poduzimala neke akcije u svom pograničnom području prema Siriji, u kojima je pokušavala spriječiti dostavu pomoći sirijskim pobunjenicima. Što se dostave pomoći iz Libanona tiče ona ide preko teritorija prema sirijskoj granici, a na kojem žive libanonski suniti.
Što se tiče pomoći koja sirijskim pobunjenicima stiže iz Iraka, ona ide preko teritorija u zapadnom dijelu Iraka, na granici sa Sirijom, a na kojem žive irački suniti.
|
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 25/05/2013 : 00:27:51
|
quote: Originally posted by mick
Treba čitat admirala Domazeta Lošu, bit če vam sve jasnije, bio sam na njegovom predavanju, stari dečko ima jebenu ČUKU, a i njegov sam bivši vojnik...Lošo zna poso
koji si pak sad ti? drugi post i odmah politika. a stripovi zbog kojih si se uclanio na forum? |
Mrzim mrznju! |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 25/05/2013 : 00:42:26
|
quote: Originally posted by mamlaz
Treba čitat admirala Domazeta Lošu, bit če vam sve jasnije, bio sam na njegovom predavanju, stari dečko ima jebenu ČUKU, a i njegov sam bivši vojnik...Lošo zna poso
koji si pak sad ti? drugi post i odmah politika. a stripovi zbog kojih si se uclanio na forum?
Momak se zbog politike učlanio na forum. |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47177 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 25/05/2013 : 00:54:02
|
sirijski rezim takodje je bio vrlo jak i stabilan..Baske je od oca ucio zanat i ovi pobunjenici zero sanse nisu imali sve dok kreatori i financijeri iz citya desavanja naroda tj.arapskog proleca nisu naredili privatnim americkim bandama da naoruzaju i obuce.komandni kadar te krenu u diplomatsku ofanzivu...130 zemalja je priznalo teroriste kao legitimnu sirijsku vlast...a to se nijr.moglo desiti bez snazne medijske hajke i americkog pritiska na svoje vazale...dakle bez financijske i medijske pomoci iz londoncitija a vojne iz vasigtona..sirijski rezim slomio bi teroriste ko nista
a zašto onda nisu uveli zonu zabrane letenja ko u Iraku nekad,dječače? nemoj bit naivan,ovaj sukob traje več 2 godine |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
mick
Starting Member
3 Posts
Member since 13/06/2009 |
Posted - 25/05/2013 : 13:30:22
|
Originally posted by mamlaz
Originally posted by mick
koji si pak sad ti? drugi post i odmah politika. a stripovi zbog kojih si se uclanio na forum?
Momak se zbog politike učlanio na forum.
Ma jok..zanimljiva mi tema pa sam dodao koju, a hvala na pitanju biti će rasprave i o stripovima
all-ba vidim ti po linku na BHmladi da si ti tu samo zbog stripova |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 25/05/2013 : 14:01:04
|
Tipa "World War III " pocinje u Rijeci |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 25/05/2013 : 17:46:45
|
Dobro, jel' želite lock ili ćete se držati teme? |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 25/05/2013 : 18:24:47
|
quote: Originally posted by mladjo
Dobro, jel' želite lock ili ćete se držati teme?
Lock |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 26/05/2013 : 00:14:28
|
ja ne znam jel postojao brutalniji rat od sirijskog nit linija nit rovova nit ičega samo se rokaju + zločini + snimanje |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47177 Posts
Posted - 26/05/2013 : 00:30:13
|
ma čini ti se zbog medijske popračenosti |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 26/05/2013 : 14:35:16
|
quote: Originally posted by lwood
a zašto onda nisu uveli zonu zabrane letenja ko u Iraku nekad,dječače? nemoj bit naivan,ovaj sukob traje več 2 godine
odgovor na tvoje pitanje je- RUSIJA |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 26/05/2013 : 14:38:11
|
dsormaz
sve stoji to sto pises.medjutim i vodja Hezbolaha kaze da iza svega stoji osovina vasington-londoncity.saudijska arabija.katar i turska su samo podizvodjaci radova..nemaju oni tu snagu da natjeraju 130 drzava da priznaju teroriste |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47177 Posts
Posted - 26/05/2013 : 14:39:15
|
a zašto onda nisu uveli zonu zabrane letenja ko u Iraku nekad,dječače? nemoj bit naivan,ovaj sukob traje več 2 godine
odgovor na tvoje pitanje je- RUSIJA
pa ti si osta u ladnom ratu koji je završija odavno. daj se ne glupiraj nego prouči materiju ako več pišeš o njoj |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 26/05/2013 : 14:43:48
|
rusija igra iznimnu ulogu u sirijskom ratu...treba samo pratiti izjave Lavrova sirijski rezim davno bi pao da nije Rusije...tebi Lvude ako nije to jasno onda prouci malo bolje materiju...nista se vise neresava bez Rusije |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47177 Posts
Posted - 26/05/2013 : 14:53:41
|
mene ti samo nasmijavaš s tim pričicama. "pomagala " je Rusija i Sadamu i Gadafiju. pa ih nešto više nema |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 26/05/2013 : 15:02:31
|
mene ti samo nasmijavaš s tim pričicama. "pomagala " je Rusija i Sadamu i Gadafiju. pa ih nešto više nema
pa nije bas..nije ista Rusija danas a pre deset godina...Gafafija nisu pomogli jer je i dalje glumio nesvrstanost a Asad se na vreme svrstao uz Rusiju..ako se Rusije nepita zasto onda americki drzavni sekretar.engleski i izraelski preimer dolaze Putinu na noge? Rusija neda da ista od osovine prodje u vijecu sigurnosti sto znaci da je Rusija sprecila sprovodjenje paklenog plana osovine.kako na terenu tako i medjunarodnoj pololitici |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47177 Posts
Posted - 26/05/2013 : 15:11:22
|
mene ti samo nasmijavaš s tim pričicama. "pomagala " je Rusija i Sadamu i Gadafiju. pa ih nešto više nema
pa nije bas..nije ista Rusija danas a pre deset godina...Gafafija nisu pomogli jer je i dalje glumio nesvrstanost a Asad se na vreme svrstao uz Rusiju..ako se Rusije nepita zasto onda americki drzavni sekretar.engleski i izraelski preimer dolaze Putinu na noge? Rusija neda da ista od osovine prodje u vijecu sigurnosti sto znaci da je Rusija sprecila sprovodjenje paklenog plana osovine.kako na terenu tako i medjunarodnoj pololitici
ako nisi zna inače se političari šetkaju uokolo.
|
|
|
Topic |
|