forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Cover Reloaded 2013
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 29

MisterYES
Average Member

Bosnia and Herzegovina
559 Posts

Member since 01/10/2003

Posted - 01/06/2013 : 23:09:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit MisterYES's Homepage  Send MisterYES a Private Message  Reply with Quote
Moze li prevod onoga sto si napisao na ZTN u cetvrtoj grupi? Kao neki argumenti. Da ne provlacim kroz G translate....
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 01/06/2013 : 23:16:19  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Daj mi min da otkucam :)

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

MisterYES
Average Member

Bosnia and Herzegovina
559 Posts

Member since 01/10/2003

Posted - 01/06/2013 : 23:23:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit MisterYES's Homepage  Send MisterYES a Private Message  Reply with Quote
Vidim ugrubo na googleu ali je bizarno; poteze kistom on prevede kao mozdani udar, mislim :) Jasno mi je zasto, ali nidje veze.

Gledam ovog suparnika...dobar je...americki pristup...kada bi se radilo u kontekstu "character reloaded" - po meni je bolji. Ali ja sam shvatio da je bas akcenat upravo u "cover" reloaded, znaci paralela kada se vuce i stvar posmatra kroz odnos sa postojecom naslovnicom prije svega i epizodom na koju se ista odnosi, pa da se tu unese svjezina. A ne to kakav bi Dylan bio da je nastao u USA ovih godina.

Edited by - MisterYES on 01/06/2013 23:26:35
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 01/06/2013 : 23:25:51  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Harisova Morgana

-Bonellijanski stil
-Potpuno uspešno prenesena atmosfera iz priče
-Originalnost u naslovu (naslovnica u naslovnici)
-Originalnost kadra/tačke gledišta (nema niti jedne zajedničke tačke sa originalnom naslovnicom ali ipak savršeno predstavlja naslovnu epizodu)
-Pejzaž u pozadini je potencijalna poveznica čitaocu sa "Zorom živih mrtvaca", inicijalnom epizodom Sage o Xabarasu.
-Radni sto na kojem nastaje naslovnica aludira na Tvorca-crtača stripova tj. na samog čitaoca pošto gleda na naslovnicu sa Tvorčeve perspektive. Ipak je taj lik-entitet jedan od ključnih segmenata "Morgane"

Čestitke!

Mogao sam i bolje, ovo sam sklepao na brzinu. Možda modifikujem

edit: gore rečeno je bolje rečeno na italijanskom jer je na italijanskom i smišljeno

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 01/06/2013 23:27:23
Go to Top of Page

MisterYES
Average Member

Bosnia and Herzegovina
559 Posts

Member since 01/10/2003

Posted - 01/06/2013 : 23:35:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit MisterYES's Homepage  Send MisterYES a Private Message  Reply with Quote
Ovo zadnje oko radnog stola mi se svidja kako si povezao mada nisam na to ciljao, da je to ujedno i "POV" onog crtača. Prvo jer isti na toj sceni nestaje tik pred situaciju sa ovog covera, zato ga i nema a i ugao je previsok plus se vidi naslonjac stolice. Ciljao sam da se osjeti taj dozivljaj netom napustenog mjesta/radnog stola.
Jedna od skica je imala i njega na crtezu kao siluetu u prvom planu a crtez bi bio sa strane prikazan ali sam se onda sjetio da je lik nestao prije su oni stigli i uradio tako.
Hocu reci malo si me sad zabrinuo jer samo da ne nacrtah tu stolicu ispred skroz, mogla je biti zaista extra fora sa 2x "nesto u necemu" (crtez u crtezu i citaoc da gleda kroz oci crtaca). Ako ziri na to pomisli a vidi stolicu; moze tumaciti kao gresku i da sam se i ja sam spetljao i pogubio oko konteksta dogadjaja.
Go to Top of Page

MisterYES
Average Member

Bosnia and Herzegovina
559 Posts

Member since 01/10/2003

Posted - 01/06/2013 : 23:37:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit MisterYES's Homepage  Send MisterYES a Private Message  Reply with Quote
Odlucio sam se za frontalni prikaz na kraju samo da bi se naslov mogao fino uklopiti. Skica sa blago nakosenim uglom kamere je jako lijepo izgledala.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/06/2013 : 23:38:49  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Sranje, kud bas sada Haris protiv, po mom misljenju, najbolje naslovnice na natjecanju.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19815 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/06/2013 : 23:45:18  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Sranje, kud bas sada Haris protiv, po mom misljenju, najbolje naslovnice na natjecanju.

U krivu si.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9076 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 01/06/2013 : 23:45:21  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Meni je Harisova bolja od konkurentske, koja jeste dobra, ali mi je kao preuzeta iz novijih američkih stripova, poput Okružen mrtvima, kakve baš i ne obožavam.

S druge strane, od svih ukupno "Partija sa smrću" je moj favorit od početka. I ne slažem se da bi samo par njih mogle da se zamisle kao prave naslovnice, nego praktično sve.

Edited by - alexts on 01/06/2013 23:46:41
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 01/06/2013 : 23:45:59  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Evo, modifikovaću, no sikiriki

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/06/2013 : 23:52:41  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Meni je Harisova bolja od konkurentske, koja jeste dobra, ali mi je kao preuzeta iz novijih američkih stripova, poput Okružen mrtvima, kakve baš i ne obožavam.

Meni bas zato i jeste odlicna, cak nadmasuje naslovnice iz TWD.
Mada, mora se reci, ovo nije bas tipicni SBE stil, vise je americki i to u superherojskom fazonu.
Go to Top of Page

MisterYES
Average Member

Bosnia and Herzegovina
559 Posts

Member since 01/10/2003

Posted - 01/06/2013 : 23:54:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit MisterYES's Homepage  Send MisterYES a Private Message  Reply with Quote
Definitivno 110 moze proci kao prava naslovnica, vjerovatno je Patak u brzini nju preletio. Kazem tehnicki/crtački. Za izglede zombija u odnosu na Bonelli - nisam siguran. Suvise su "inn" i suvise "TWD" ali ko zna, mozda i ziri bas misli da je to tô osvježenje.

Vezano za ovu "suparničku" već sam napisao. Upravo, ako treba da vidimo kako bi danas Dylan izgledao da je nastao u americi u skorije vrijeme-to bi bilo to. I nije nikakav problem da raja po forumu to tako dozivljava, mene samo malo kopka da li ce i ziri, jer onda smo se igrali gluvih telefona od početka ;)

Ova "Partija sa smrću" jest i meni ponajbolja od svih, ima tu sitnica poput sto bih volio znati gdje završava Dylanovo desno stopalo koje obzirom na polozaj pete moze biti samo "u" podu - a pod nije od vode, te "zanimljiva" duzina (tacnije katkoća) lijeve podlaktice obzirom da je laktom iste naslonjen na lijevo koljeno. No dobro... u paketu, onako slikarski je super, faca je "proper", to je to.

Edited by - MisterYES on 01/06/2013 23:56:53
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9076 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/06/2013 : 00:01:47  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Leva podlaktica bi mogla biti pod uglom prema nama, a stopalo bi bilo lepo videti bez naslova, koji je valjda, kao i kod svih, naknadno dodat.

Edited by - alexts on 02/06/2013 00:02:21
Go to Top of Page

MisterYES
Average Member

Bosnia and Herzegovina
559 Posts

Member since 01/10/2003

Posted - 02/06/2013 : 00:08:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit MisterYES's Homepage  Send MisterYES a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Leva podlaktica bi mogla biti pod uglom prema nama

Kontam, ali mislim da je tada glava oslonjena ni na šta ;) jer OK, nije poza nemoguca i neizvodiva ali definitivno tada "ruka klizi propada" pod tezinom glave = nije bas ni prirodna.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9076 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/06/2013 : 00:09:20  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Slažem se, zato to i jeste sitnija greška, ako je greška.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 02/06/2013 : 00:16:24  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by MisterYES

Definitivno 110 moze proci kao prava naslovnica, vjerovatno je Patak u brzini nju preletio.

Nisam je preleteo nego mi se ne svidja. Da je ovako nacrtao bilo koju drugu epizodu rekao bih "svaka cast". BROJ JEDAN po meni ima poseban modus operandi sto se tice naslovnica. Ona mora da se skoncentrise na naslovnog lika, tehnicki da ga "centrira"...O atmosferi da ne govorim. "Zora živih mrtvaca" je mračna, crna, classic horror" epizoda (takve su joj pre svega i uvodne table koje su opet prvi kontakt čitaoca sa serijalom). Ako ćeš upotrebiti gomilu zombija i Xabarasa (što je po meni u startu greška) to moraš učiniti tako da ne skidaju pažnju sa glavnog junaka. Moraš ih stopiti sa pozadinom, upotrebiti kao sredstva stvaranja horror ugođaja, a ne preko poslagati ih po celoj tabli.

Prva i najgora stvar: Dylan i Xabaras su ravnopravni. U toj epizodi oni to nisu, Dylan više okupira čitaoca, a Xabaras ostaje nebitan celu tu i sledece 24 sveske. Tek u Morgani čitaoc za Xabarasa kaže "u jebote". Da skratim: Dylan sa strane u naslovnici svoje prve epizode je izdavačka greška srazmerna autogolu u finalu svetskog prvenstva u fudbalu.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19815 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/06/2013 : 00:19:05  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

quote:
Originally posted by MisterYES

Definitivno 110 moze proci kao prava naslovnica, vjerovatno je Patak u brzini nju preletio.

Nisam je preleteo nego mi se ne svidja.

Go to Top of Page

MisterYES
Average Member

Bosnia and Herzegovina
559 Posts

Member since 01/10/2003

Posted - 02/06/2013 : 00:45:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit MisterYES's Homepage  Send MisterYES a Private Message  Reply with Quote
@Patak; slažem se sve, kako rekoh, mislio sam grafički gledano, i pomenuo sam zamo zombije da su malo "problematični" za Boneli. Apsolutno kontam i ovo ostalo, da ne quotam sad sve, i slažem se 100%.

Jedino sto mislim da je i autor to vec sve znao i kako je imao neveseo zadatak (Villin original plus već nekoliko dobrih radova ovdje) mozda je malo previše otišao, ne ni u pozerski već "posterski" prikaz.

Btw, meni 110# super izgleda kao filmski plakat baš ono...

Edited by - MisterYES on 02/06/2013 00:45:46
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/06/2013 : 01:04:39  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
mogli smo i mi da otvorimo jedan poll (ili dva-polufinale i finale) sa domacim autorima, pa da vidimo koja se naslovnica najvise svidja nasim forumasima.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 02/06/2013 : 08:39:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ovu do sada jos nisam vidio, interesantna...

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 02/06/2013 : 16:05:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Na naslovnici sa zombijima Dilan ne liči na sebe, i ne mislim samo na lice. Izgubio je suštinu. Autor naginje filmu Dead of night, otud i promašaj.

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7869 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 02/06/2013 : 16:36:28  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Moj brat je nacrta ovu:

Edited by - mpavin on 02/06/2013 16:38:24
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 02/06/2013 : 18:16:55  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Celoni

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 02/06/2013 : 19:25:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
Prvo cestitke Harisu sto me je zasluzeno pobijedio!

Drugo, nadam se da se salite da vam se ne svidja naslovnica od Gennara Grassia, haha, bolja je od svih nasih zajedno. Ne bih je sad secirao, ali puna je dinamike, fantasticno postavljena, izvrsno obojana i Dylan je vrlo originalan, zapravo mi je bolji nego original :)
Ali ona zelena s vukovima od Fabio Grasso mi je najbolja i vjerojatno ce biti u top 3 plus Salvatore Coniglione ... i to je to :)
Drugari, jednostavno su bolji :)

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19815 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/06/2013 : 19:34:26  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Fabia Grassa sam možda i aj malo podcijenio, ali mid efinitivno nije bolja od Čondića (bisley), Giorgia i Dantea. Svakako naginje ka top pet uz voe koje sma nabrojao već

Go to Top of Page
Page: of 29 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000