forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Cover Reloaded 2013
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 29

King Warrior
stripovi.com suradnik

22344 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/06/2013 : 20:57:20  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Pitanje za eksperte:
Sta mislite zasto naslovnica broj 77 nije usla u uzi izbor?
To je ona realisticna koja bi, umjetnicki gledano, zbog velikog realizma mogla proci kao najbolja.
O cemu se radi?
Da li se autor tu sluzio nekim trikovima, koje je ziri prepoznao i izostavio iz nagradnog takmicenja?!
Mozda ideja nije bas najorginalnija, ali iskreno receno likovi su napravljeni(nacrtani?) toliko realisticno da se stice dojam da se radi o fotografiji.
Ukoliko je to zasita na klasicni nacin nacrtano, onda se radi o rijetkom talentu.
Samo, crtez toliko realisticno izgleda da se upravo zbog toga pojavljuje sumnja da li se uopste radi o crtezu ili o nekom triku.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19815 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 09/06/2013 : 21:03:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
prošlogodišnji plakat Kordeja za Mafest izgledao je toliko realistično da i sad dok se ne primaknem malo bliže ne mogu vjrovati da je to sve nacrtano rukom,

ovaj 77 je nacrtao realistično, ali mi crtež nije toliko dobar jer ne izgleda kao da je na naslovnici čovjek nego realističan kip što je problem. Bolje da naslovnica bude stilizirana ali živa i originalna, nego realistična ali "mrtva" i prekopirana.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22344 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/06/2013 : 21:08:49  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Ma ok je sve to, nije mu ni neka ideja, ali ko ne bi volio ovakav talenat u svojoj crtackoj ekipi:

Lakse je njemu popraviti neke nedostatke, nego nekom drugom nauciti da ovako crta. Ponavljam, ukoliko se ne radi o nekom triku.
Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 09/06/2013 : 21:14:35  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
mislim da je ovo realna slika(dilan), provucena kroz filtere u photoshopu

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/06/2013 : 21:14:51  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Moje mišljenje: previše je izdajničkih tamnih fleka na pojedinim delovima kojima možemo pretpostaviti da su neki elementi obrađeni automatski te zalepljeni. Mislim na crnu senku na zelenku od prsa naniže i pored desnog oka (tj. oko sa leve strane iz naše perspektive), tu je i neobjašnjiva tamnija smeđa fleka na ivici Dylanove frizure sa leve strane iznad uva, pa na šaci ispod pištolja i tamno crvena fleka na košulji, negde na visini šake. Očigledno je da te fleke nisu ruku delo već računara pri nekoj automatskoj obradi fotografije koju je kum malo ispeglao. Mislim da bi bilo interesantno staviti ovo na photoshop i igrati se malo sa kontrastima, sigurno bi videli svašta.

Nisam stručnjak :) ali sa ps preradom fotografije sam se već igrao, u zahebanciji pa mislim da na ovoj naslovnici prepoznajem iste

p.s. je li neko virio ima li taj tip na fb profilu još kakve crteže?

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 09/06/2013 21:17:59
Go to Top of Page

ozasloscena_sovuljaga
Junior Member

420 Posts

Member since 11/10/2005

Posted - 09/06/2013 : 21:45:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ozasloscena_sovuljaga a Private Message  Reply with Quote
U stvari, nije to nesto pre realna slika...

Hiper realizam u slikarstvu:

http://www.gricni.com/slika-ili-fotka
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9473 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 09/06/2013 : 22:04:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Dylan je uzet iz jedne scene iz Dellamorte Dellamore, nemam dokaza ali da idem tražit vjerujem da bih je našao.

Nije ova ali je vjerovatno neka blizu ove.

Što se tiče Dal profondo, ja bih njoj dao prvo mjesto. Jer je jednina koja je uspješno redizajnirala cijelu naslovnicu, od logotipa i svega, plus sve izgleda ujednačeno. Minus je to što je dizajn posuđen od EC-a.

Ovaj poster koji je pobijedio mi je poražavajući a i više mi odgovara za onaj Barbatičin jubilarac. Srećom nema više Gualdonija

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/06/2013 : 22:08:28  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Dylan je uzet iz jedne scene iz Dellamorte Dellamore, nemam dokaza ali da idem tražit vjerujem da bih je našao.

Nije ova ali je vjerovatno neka blizu ove.

Što se tiče Dal profondo, ja bih njoj dao prvo mjesto. Jer je jednina koja je uspješno redizajnirala cijelu naslovnicu, od logotipa i svega, plus sve izgleda ujednačeno. Minus je to što je dizajn posuđen od EC-a.

Ovaj poster koji je pobijedio mi je poražavajući a i više mi odgovara za onaj Barbatičin jubilarac. Srećom nema više Gualdonija

Znači, ne mogu da verujem da oko boldanog imam totalnog istomišljenika. Za "U ime oca" ova bi naslovnica bila savršena. Za br. 1 je jednostavno pogrešna

Što se tiče "Dal profondo" tu se malo razilazimo, al ko ga šiša.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

MisterYES
Average Member

Bosnia and Herzegovina
559 Posts

Member since 01/10/2003

Posted - 09/06/2013 : 22:32:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit MisterYES's Homepage  Send MisterYES a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Pitanje za eksperte:
To je ona realisticna koja bi, umjetnicki gledano, zbog velikog realizma mogla proci kao najbolja.
O cemu se radi?
Da li se autor tu sluzio nekim trikovima, koje je ziri prepoznao i izostavio iz nagradnog takmicenja?!
Mozda ideja nije bas najorginalnija, ali iskreno receno likovi su napravljeni(nacrtani?) toliko realisticno da se stice dojam da se radi o fotografiji.
Ukoliko je to zasita na klasicni nacin nacrtano, onda se radi o rijetkom talentu.
Samo, crtez toliko realisticno izgleda da se upravo zbog toga pojavljuje sumnja da li se uopste radi o crtezu ili o nekom triku.

Moje mišljenje (kao dugogodišnjeg grafičkog dizajnera, pa sam imao prilike obrađivati fotke u PSu) je da se radi o baš ofirnoj i jeftinoj (par brzih filtera) obradi fotografije.
Možda prije u Corel Painteru nego PSu. Uz par intervencija tabletom naravno. Faca je uzeta iz Filma "Dellamorte Dellamore" a negativac iza iz odličnog evropskog horrora čijeg se naziva ne mogu sjetiti (alpinisti se zaglave ispod zemlje u pećini i nalete na mostrume). Naravno da se isto ovako može i ručno crtati dok se samo "posmatra" fotografija; ali je to tek onda niđe veze i ne bih to nazvao "rijetkim talentom".

P.S.
Ovo sam napisao prije nego pročitah i jedan odgovor, tek sada vidim da nisam jedini koji isto misli u vezi izbora filma itd...

Edited by - MisterYES on 09/06/2013 22:37:36
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/06/2013 : 22:57:18  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Lepo je kad ti se potvrdi da imaš pravo :D

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8878 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 09/06/2013 : 23:08:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by MisterYES

quote:
Originally posted by King Warrior

Pitanje za eksperte:
O cemu se radi?

Moje mišljenje (kao dugogodišnjeg grafičkog dizajnera, pa sam imao prilike obrađivati fotke u PSu) je da se radi o baš ofirnoj i jeftinoj (par brzih filtera) obradi fotografije.
Možda prije u Corel Painteru nego PSu. Uz par intervencija tabletom naravno. Faca je uzeta iz Filma "Dellamorte Dellamore" a negativac iza iz odličnog evropskog horrora čijeg se naziva ne mogu sjetiti (alpinisti se zaglave ispod zemlje u pećini i nalete na mostrume). Naravno da se isto ovako može i ručno crtati dok se samo "posmatra" fotografija; ali je to tek onda niđe veze i ne bih to nazvao "rijetkim talentom".

P.S.
Ovo sam napisao prije nego pročitah i jedan odgovor, tek sada vidim da nisam jedini koji isto misli u vezi izbora filma itd...

"The Descent" je ime filma.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

MisterYES
Average Member

Bosnia and Herzegovina
559 Posts

Member since 01/10/2003

Posted - 09/06/2013 : 23:21:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit MisterYES's Homepage  Send MisterYES a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto
"The Descent" je ime filma.

Bravo! Ni dvica čak nije za odbaciti što je rijetkost.

Moguće da je lik iz neke od kopija/klonova tog filma koje su se pojavile kasnije.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 21/07/2013 : 14:07:52  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Naš Haris dobio svoje :D

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 21/07/2013 : 20:38:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Zaslužio je puno, puno više.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 22/07/2013 : 09:12:09  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Cestitam..a pribor za crtanje?
Sta ima u setu?

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 22/07/2013 : 21:02:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
Čestitke :)
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 22/07/2013 : 21:09:32  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Cestitam..a pribor za crtanje?
Sta ima u setu?

Pribor za crtanje su nazalost dobila samo prva tri mjesta.

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page
Page: of 29 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000