forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Najbolji Joker
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 09/06/2013 : 20:22:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
I Nicholson i Ledger itekako preglumljuju, no to nije nikakav problem jer uloga Jokera to i traži i vrlo dobro podnosi.
Samo što je meni Ledger lagano naporan, odnosno imam dojam da se ozbiljno trudi, dok mi je Nicholson puno prirodniji (ili "prirodniji"), odnosno mislim da se on u liku Jokera vrlo dobro zabavljao.
Joker puno bolje leži Nicholsonovom općem habitusu, on je u tom liku sasvim svoj, dok Ledger u lik mora ulaziti i dodatno se truditi jer njemu ludiranje, kreveljenje i sklonost zajebanciji nisu bile prirodne osobine.
A to se u filmovima prilično osjeti, i zbog toga mi je Nicholson bolji i draži.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 09/06/2013 : 21:55:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

I Nicholson i Ledger itekako preglumljuju, no to nije nikakav problem jer uloga Jokera to i traži i vrlo dobro podnosi.
Samo što je meni Ledger lagano naporan, odnosno imam dojam da se ozbiljno trudi, dok mi je Nicholson puno prirodniji (ili "prirodniji"), odnosno mislim da se on u liku Jokera vrlo dobro zabavljao.
Joker puno bolje leži Nicholsonovom općem habitusu, on je u tom liku sasvim svoj, dok Ledger u lik mora ulaziti i dodatno se truditi jer njemu ludiranje, kreveljenje i sklonost zajebanciji nisu bile prirodne osobine.
A to se u filmovima prilično osjeti, i zbog toga mi je Nicholson bolji i draži.

+1

nebesa nisu humana... (Hrabal)

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 09/06/2013 : 22:08:28  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Jesam li ja jedini ovdje, koji koristi ovu Jokerovu foru ispod. Barem jednom godišnje mi netko dođe na volej i uvijek imam Nicholsona pred očima dok je izgovaram. : )

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12925 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 09/06/2013 : 22:21:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Meni se kod brojnih glumačkih/glasovnih tumačenja Jokera sviđa to što svaki od glumaca interpretira lik na svoj specifičan način. Bilo da je riječ o Nicholsonu, Ledgeru, Romeru ili Hamillu.

Stoga, smatram da je teško reći da je neki od njih nužno najbolji, s obzirom da se toliko razlikuju. Sve je stvar osobnih preferenci.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 09/06/2013 : 22:28:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Jesam li ja jedini ovdje, koji koristi ovu Jokerovu foru ispod. Barem jednom godišnje mi netko dođe na volej i uvijek imam Nicholsona pred očima dok je izgovaram. : )

ili ona isto izvrsna: "Have you ever danced with the devil in a pale moonlight?"

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 09/06/2013 : 22:30:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Meni se kod brojnih glumačkih/glasovnih tumačenja Jokera sviđa to što svaki od glumaca interpretira lik na svoj specifičan način. Bilo da je riječ o Nicholsonu, Ledgeru, Romeru ili Hamillu.

Stoga, smatram da je teško reći da je neki od njih nužno najbolji, s obzirom da se toliko razlikuju. Sve je stvar osobnih preferenci.

+1

to pravilo uvijek vrijedi kad je riječ o jednoj ulozi koju glumi više glumaca tijekom različitog vremenskog perioda. drugačiji pristup i drugačije razdoblje.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 09/06/2013 : 23:19:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa odaberi svog favorita, sigurno ga imas

Sve je relativno (E = mc^2)
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 09/06/2013 : 23:21:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor
Pitanje je bi li se baš toliko slavila Ledgerova izvedba da nije umro. Ispast ću smeće što ovo govorim, ali mišljenja sam da se velik dio njegove "genijalne izvedbe" odnosi na to što mu je to bila zadnja uloga u životu. Jebiga.

Mogu ti odmah odgovorit na pitanje. Nebi, njegova gluma se nebi toliko slavila da nije tada umro, niti bi se film toliko slavio da on nije umro, pa nek kaze tko sto hoce.

Inace, dns je jako popularno osobe koje umru uzdizat u nebesa, iako o njima nisi nista posebno mislio dok su bile zive, sto je meni potpuno bezveze.

Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 09/06/2013 : 23:25:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

Naslov topika pita koji je najbolji, a unutar topika koji je najdraži...? :P

A dobro, smatrao sam da ce onaj kojeg netko smatra najboljim biti ujedno i njemu najdrazi, pa onda nisam mjenjao niti naslov, niti pitanje

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 10/06/2013 : 10:44:43  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12925 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 10/06/2013 : 12:04:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

quote:

Da, tvrdokorni fanboyu, znao sam da se nećeš složiti s time.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/06/2013 : 12:39:07  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Daleko je to od stripa moj prika..nijedan nije ni blizu stripa..Burton se sluzia Englehartovim Strange Apparitions no opet je previse uplea svoje prste u to sve..zato se meni i gadi to da redatelji imaju previse slobode i masakriraju odlicne stripove na ovaj nacin..

Možda je i najbolje da u stripove ne diraju... Filmove je najbolje možda promatrati same za sebe.

Htio sam samo reći da mi je sličan stripovskom Jokeru, ponajprije iz onih ranih dana i (serije iz šezdesetih), prije Killing Jokea i raznih redefiniranja iz modern age Batmana. Sigurno da si u pravu da se Joker mijenja kroz godine, ovaj današnji i onaj pred 70 godina sigurno nisu istu, i ne mogu biti isti.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 10/06/2013 : 13:00:35  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, tvrdokorni fanboyu, znao sam da se nećeš složiti s time.

Jbg..

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 10/06/2013 : 13:10:11  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Htio sam samo reći da mi je sličan stripovskom Jokeru, ponajprije iz onih ranih dana i (serije iz šezdesetih), prije Killing Jokea i raznih redefiniranja iz modern age Batmana. Sigurno da si u pravu da se Joker mijenja kroz godine, ovaj današnji i onaj pred 70 godina sigurno nisu istu, i ne mogu biti isti.

Ma ako procitas Strange Apparitions uvidit ces da ima tu elemenata koje je Nicholson prinia tako da da mozemo ustvrditi da se on najblize priblizia (od ovih filmskih) Jokeru..problem je u samim originima di je Burton ubojstvo Bruceovih roditelja uvalia Jokeru a znamo da je Joe Chill taj..to je recimo Nolan dobro odradia i ubacia je tu misticnost Jokerovih origina u pricu..tako da nadam se da ce u buducnosti netko snimiti jednu zlatnu sredinu..

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 10/06/2013 : 13:51:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Ledger.
Jer je lud.
Pa Nicolson.
Jer je zabavno lud.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 10/06/2013 : 14:02:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Amos

Ledger.
Jer je lud.
Pa Nicolson.
Jer je zabavno lud.

Evo, čovjek objasnio...

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 10/06/2013 : 15:14:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

problem je u samim originima di je Burton ubojstvo Bruceovih roditelja uvalia Jokeru a znamo da je Joe Chill taj..

to je istina, ali postoji razlog zašto je Burton to napravio. zato da se stvori poveznica između Batmana i Jokera - Joker je stvorio Batmana (ubojstvom njegovih roditelja), Batman Jokera (bacivši ga u kiselinu). sad, to kaj se to ne pojavljuje u stripu, jebiga...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 10/06/2013 : 15:20:51  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

problem je u samim originima di je Burton ubojstvo Bruceovih roditelja uvalia Jokeru a znamo da je Joe Chill taj..

to je istina, ali postoji razlog zašto je Burton to napravio. zato da se stvori poveznica između Batmana i Jokera - Joker je stvorio Batmana (ubojstvom njegovih roditelja), Batman Jokera (bacivši ga u kiselinu). sad, to kaj se to ne pojavljuje u stripu, jebiga...

Da samo sta to nije Joker..kod Jokera se ne zna "razlog" tj. nije jasno definiran..u tome i je poanta Jokera..

I nije Joker triba stvorit Batmana..Batmana je upravo stvorila ta tragedija koju je izazvao Ghotamski lowlife..tako da je to bija okidac..totalni Burtonov promasaj..

Edited by - brni on 10/06/2013 15:22:21
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 10/06/2013 : 16:28:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
Uh brni i onda sam ja mislio da sam ja fanboy
Ja isto volim da se nesto drzi bar okvirno originalne ideje, ali kad malo bolje razmislis nema smisla prenositi nesto doslovno sa stripa ili knjige na film. Treba redatelju dati slobodu da oni pruze svoju verziju pa sad ako se tebi svidi super, ako ne uvijek imas originalnu verziju u kojoj mozes uzivati.

Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 10/06/2013 : 17:33:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
jack uvjerljivo. meni sinonim za jokija

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 10/06/2013 : 17:41:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da samo sta to nije Joker..kod Jokera se ne zna "razlog" tj. nije jasno definiran..u tome i je poanta Jokera..

I nije Joker triba stvorit Batmana..Batmana je upravo stvorila ta tragedija koju je izazvao Ghotamski lowlife..tako da je to bija okidac..totalni Burtonov promasaj..

ha čuj, ja sam osobno mišljenja da, ako ideš radit neki film po npr. stripu ili knjizi, možeš napravit s tim kaj god hoćeš, ali da ona temeljna poanta i pouka izvornika ipak ostanu sačuvani. kaj se tvog komentara tiče, razumijem te, istu sam ja reakciju doživio kad sam (evo nas opet ) pročitao Stokerovog Drakulu, pa pogledao Coppolinu verziju.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000