forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Igra prijestolja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 94

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17915 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 11/06/2013 : 21:31:51  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
inače kojoj kući biste voljeli pripadati :D
meni je baner i stav kuće arin najbolji :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/06/2013 : 22:01:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI
Meni je palo na pamet da bi Ben moga bit Coldhands???

Ali ovaj je odjeven u ruho noćne straže... Ne znam bi li Ben to odjenuo. btw. ja mislim da je Benovo tijelo završilo u tamnicama Kraljevog grudobrana, u rukama meštra Qiburna. Isto kao i Gorostasovo tijelo. Niste li se zapitali tko je onaj visoki vitez skrivena lica koji je stavljen za zaštitu Cersei u zadnjoj knjizi? Budući da je gorostasova glava završila u Dorneu, kao znak odmazde, pitanje je čija je glava završila na tijelu... Ne bih se čudio da je Benova u pitanju. Ili kralja Roberta možda?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 11/06/2013 22:37:16
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/06/2013 : 22:02:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

Meni je najbolji Brotherhood without banners, jer se bore za narod... Jedini.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 11/06/2013 : 22:13:34  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:
Originally posted by tumen
Nije mi jasno da li se vojska severa nakon smrti Roba i Kejtlin Stark raspala

A ovo si baš morao navesti?

Pa nemam pojma da li se to desilo, nisam čitao knjigu.

Trudim se da ništa ne gledam unapred kako bi mi užitak bio što bolji, jedino sam na netu tražio i gledao neke mape da mi predstava tog sveta bude jasnija, jer se na uvodnoj špici malo toga vidi.Dobro, ponešto o budućim dešavanjima sam pročitao ovde na ovom topiku. Nešto sitno može se prokljuviti i iz opisa kako je snimana serija jer ne umeju baš da sakriju neke stvari pa se da naslutiti ponešto.

Dvoumim se da li da kupim i knjige i pročitam ih pre završetka pojedinih sezona, ali finansijska situacija me tu odvraća, a možda će biti zanimljivije naknadno čitati.

Inače, iako se u serijalu dosta toga neočekivanog zbiva, neke stvari se ipak daju naslutiti, jedino ne znam da li je to svesno tako urađeno ili ne.Ono što me buni jeste to da se tu i tamo natuknu neke stvari za kojhe pomisliš da bi mogle biti neke smernice za dalje, ali se posle ispostavi da je to bilo totalno nebitno.
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 11/06/2013 : 22:19:05  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Meni su zanimljivi i slobodni gradovi na obali Esosa iako su u seriji prikazani valjda krajnje minimalno tokom prve sezone.Ali nekako mi se čini da će njihova uloga biti značajnija, a koliko možemo da vidimo mnogi likovi odatle dolaze na Vesteros i obično poseduju raznorazne veštine ili se bave magijom.Biće interesantno videti da li će Deneris i njih da pokori.

Edited by - tumen on 11/06/2013 22:19:33
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/06/2013 : 22:39:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Inače, iako se u serijalu dosta toga neočekivanog zbiva, neke stvari se ipak daju naslutiti, jedino ne znam da li je to svesno tako urađeno ili ne.

Većina stvari se teško naslute; a ako ništa drugo, kod Martina sam naučio ne pretpostavljati! Jer uvijek bih pretpostavio krivo, ne samo da to ne bi desilo nego bi cijeli fokus bio premješten na nešto novo. Ovo što smo vidjeli u trećoj sezoni, SVE će se okrenuti za 180 stupnjeva.

Meni je najinteresantniji cliffhanger na kraju treće s Jaimeom; naime hoće li kresnuti na podu svoju dragu sekicu odmah; ili sad!

Edited by - DeeCay on 11/06/2013 22:41:48
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 11/06/2013 : 22:59:55  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Inače, iako se u serijalu dosta toga neočekivanog zbiva, neke stvari se ipak daju naslutiti, jedino ne znam da li je to svesno tako urađeno ili ne.

Većina stvari se teško naslute; a ako ništa drugo, kod Martina sam naučio ne pretpostavljati! Jer uvijek bih pretpostavio krivo, ne samo da to ne bi desilo nego bi cijeli fokus bio premješten na nešto novo. Ovo što smo vidjeli u trećoj sezoni, SVE će se okrenuti za 180 stupnjeva.

Meni je najinteresantniji cliffhanger na kraju treće s Jaimeom; naime hoće li kresnuti na podu svoju dragu sekicu odmah; ili sad!

Pa jeste tako i to pre svega zato što u serijalu ima toliko detalja i materijala i toliko prostora da se ubaci još i nešto novo da se uvek može manevrisati kako god autor to hoće i opet će sve imati nekog smisla.
Ipak, neke stvari se daju naslutiti, recimo da će Arja mnogima doći glave, da će Rob da strada (jedino se nije moglo naslutiti kako i kada i da će i majka i žena sa njim takođe) , mnoge stvari vezane za Deneris (što i nije teško uočiti jer tamo radnja ide sporo) , da će Vinterfel biti uništen i da će Teon kad tad izdati Roba, da će Tirion imati problema sa svojom porodicom......
Zanima me šta će biti sa Sansom, nekako imam predosećaj da će se spanđati sa Robertovim kopiletom (uvek mu ime zaboravim) pošto on dolazi u Kings Lending.Baš da vidim da li sam debelo omašio ili ne.
A što se tiče Džejmija, badava mu iskupljenje ako opet "dohvati" sestru, pa to je totalno pogrešno.

Edited by - tumen on 11/06/2013 23:00:52
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/06/2013 : 23:12:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Gledam tvoje pretpostavke i smiješim se... Pa, recimo da... Vidjet ćeš za koju godinu svakako. Ja sam na kraju 3. knjige (najbolje) - što je negdje sad serija - bio ko ti pun dojmova (prepoznajem oduševljenost), i planirao u glavi što će se desiti, ali mi se jako malo toga ostvarilo. Ako i jest, nije došlo u takvom obliku.

Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 11/06/2013 : 23:39:01  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Eh te knjige.....
Znači treba očekivati neočekivano i ništa nije nemoguće.A biće zanimljivo u svakom slučaju, jedino kao što kažeš DeeCay, treba to čekati godinama. Idemo kroz život onako uz Igru prestola povremeno uz nas. Ma zanimljivo je i baš tako, nakon prošle sezone sam vremenom potpunom zaboravio na seriju i ohladio se, ali eto, začas sa novom sezonom se sve okrenulo za 180 stepeni, a pomoglo je i to što je ova sezona bila sadržajnija.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 12/06/2013 : 01:00:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Meni je najbolji Brotherhood without banners, jer se bore za narod... Jedini.

Uz Daenerys.

Inače, što se tiče budućih razvoja događaja, postoji jedan trenutak vezan uz Tyriona, presudan trenutak, za koji me posebno zanima kako će biti portretiran u seriji. Gledajući seriju, sve više stječem dojam kako bi to mogli izvesti drukčije nego li je u knjigama.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/06/2013 : 01:28:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Nemojmo zaboraviti Varysa... Čovjeka s planom.

Samo što Daenerys ova osvajanja radi da bi skupila vojsku za napad na Westeros (što manje krvavijim načinom), i u zabludi je da bi bila najbolja kraljica po nasljednom pravu, jer je Targaryen, no zapitat će se jednog dana isplati li se i je li pravedno prema ovim ljudima kretati na westeros ili je bolje pokušavati popraviti rusvaj koji je ostavila iza sebe. Ipak ju smatraju Mhysom... Jedno je pokušavati spasiti sve, a drugo napraviti pravu stvar. Kad malo bolje razmislim Daenerys iz serije s puno je manje konflikata u sebi nego u knjizi, i nejasno je zapravo što ima kao dugoročne planove u mislima. U knjizi puno promišlja u sebi, a u seriji ne možemo vidjeti njezinu struju svijesti...

Edited by - DeeCay on 12/06/2013 01:42:19
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 12/06/2013 : 01:32:50  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
Tumen uzmi knjige iz biblioteke tako je jednostavnije neces zazaliti sigurno, a i taman ih procitas do sledece sezone ili do izlaska 6 knjige

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 12/06/2013 : 01:38:14  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jeste izlizano ali kuca Stark je najbolja pa zato njima
Imaju najbolje reci koje prate celi serijal, a kuca Grejdzoj posle njih ima najbolje reci nekako mi mocno zvuci mi ne sejemo

igrale su sene.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17915 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 12/06/2013 : 11:44:35  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
ja sam pročitao samo 3 knjige
uskoro 4 pa malo kasnije 5
vjerovatno će se dosta događati ali ne trudim se predvidjati ništa

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 12/06/2013 : 17:11:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Nadam se ogromnim preokretima na kraju.
Nadam se da su dobri oni koje smatramo zlima i obratno.
Nadam se da će Azor Ahai biti netko apsolutno neočekivan (Hodor, Sam ili Shireenin prijatelj Luda npr.)
Nadam se da će Martin sve to majstorski izvesti...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 12/06/2013 17:26:51
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 12/06/2013 : 18:48:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Evo, da malo umrete...
http://imgur.com/gallery/11bIw
...OD SMIJEHA!!!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/06/2013 : 19:17:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Nadam se ogromnim preokretima na kraju.
Nadam se da su dobri oni koje smatramo zlima i obratno.
Nadam se da će Azor Ahai biti netko apsolutno neočekivan (Hodor, Sam ili Shireenin prijatelj Luda npr.)
Nadam se da će Martin sve to majstorski izvesti...

I ja se pridružujem nadanjima!
P.S. I nadam se da će privesti kraju pisanje svoje sljedeće knjige što prije; barem do ljeta sljedeće godine. (što bi moglo biti izvodljivo)

Edited by - DeeCay on 12/06/2013 19:32:18
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 12/06/2013 : 21:28:51  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:
Nije mi jasno da li se vojska severa nakon smrti Roba i Kejtlin Stark raspala

A ovo si baš morao navesti?

Pa nemam pojma da li se to desilo, nisam čitao knjigu.

Nije važno jesi li čitao, sigurno nisi to naveo tek tako, slučajno ;)
Ako je to točno, izgleda da će Starkovi, barem za sad, najviše stradati u ratu. Ništa čudno, neka strana uvijek više strada u ratu.
Šteta za Robba, nekako sam se vezao uz taj lik, doživljavao sam ga kao nekakvog Cezara Westerosa, koji je s malobrojnijom ali motiviranijom i srčanijom vojskom (s obzirom da se Sjever bori za nezavisnost od King's Landinga) nanosio poraze nadmoćnijem neprijatelju.
Kod Martina je najbolje to, kao što su mnogi spomenuli, što je nepredvidiv do kraja. Ne zna se koji će lik iznenada "otići", poginuti...
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 12/06/2013 : 21:32:29  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ali ovaj je odjeven u ruho noćne straže... Ne znam bi li Ben to odjenuo.

Sad si me zbunija

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/06/2013 : 21:45:23  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Sad si me zbunija

I htio sam reći još da je Ben ostao bez glave, a ovome je glava čvrsto na ramenu... Ja mislim da je svejedno u pitanju neki Stark, možda neki slavni predak koji je zalutao onkraj Zida, dalje na neistraženi Sjever.

Edited by - DeeCay on 12/06/2013 21:45:38
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/06/2013 : 21:03:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote

Lord Frey je ovime zapečatio svoju sudbu kletu! Katelyn će ih proganjati sve do zadnjeg Freya... Hehe.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 14/06/2013 : 02:19:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nemanja93

quote:

Jeste izlizano ali kuca Stark je najbolja pa zato njima
Imaju najbolje reci koje prate celi serijal, a kuca Grejdzoj posle njih ima najbolje reci nekako mi mocno zvuci mi ne sejemo

Većina kuća ima zanimljive i znakovite krilatice. Evo nekih:

Kuća Arryn: As High as Honor.

Kuća Baratheon: Ours is the Fury.

Kuća Bolton: Our Blades are Sharp.

Kuća Greyjoy: We Do Not Sow.

Kuća Lannister: Hear Me Roar! (službena) A Lannister always pays his debts. (neslužbena)

Kuća Martell: Unbowed, Unbent, Unbroken.

Kuća Stark: Winter is Coming.

Kuća Targaryen: Fire and Blood.

Kuća Tully: Family, Duty, Honor.

Kuća Tyrell: Growing Strong.

Starkovi su jedna od rijetkih kuća čija krilatica nije prijetnja ili hvalisanje, već upozorenje.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins

Edited by - Mr. Bushido on 14/06/2013 02:22:38
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 14/06/2013 : 14:07:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Sad si me zbunija

I htio sam reći još da je Ben ostao bez glave, a ovome je glava čvrsto na ramenu... Ja mislim da je svejedno u pitanju neki Stark, možda neki slavni predak koji je zalutao onkraj Zida, dalje na neistraženi Sjever.

Coldhands je vjerojatno Benjen Stark,on je taj koji je nestao u divljini....a nikad nije razjašnjeno što mu se dogodilo.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 16/06/2013 : 22:34:22  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
http://georgerrmartin.co.uk/favouritequotes/

igrale su sene.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/06/2013 : 00:57:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nemanja93

http://georgerrmartin.co.uk/favouritequotes/

Ja već odavno imam ovu:“A reader lives a thousand lives before he dies, the man who never reads lives one.” A i cijeli net je preplavljen varijacijama na temu.

Go to Top of Page
Page: of 94 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000