forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 prvi poraz osovine zla?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 927

dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts

Member since 26/07/2008

Posted - 12/06/2013 : 17:47:20  Show Profile Show Extended Profile  Send dnevni boravak a Private Message
Normalno da velik dio naroda ruši državu koja nema nikakav iole vrijedan spomena rezultat na polju privrede, sporta, znanosti (nastavi niz...), zato imaju tupog dikataora ali ljudi imaju TV vide što se deševa u normalnin državama koji će im k**** takva država to treba minat.

I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away
I'm working on a dream And I know it will be mine someday......
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 12/06/2013 : 19:33:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by dnevni boravak

Normalno da velik dio naroda ruši državu koja nema nikakav iole vrijedan spomena rezultat na polju privrede, sporta, znanosti (nastavi niz...), zato imaju tupog dikataora ali ljudi imaju TV vide što se deševa u normalnin državama koji će im k**** takva država to treba minat.

Naprotiv, Turska pod Erdoganom već niz godina bilježi gospodarski procvat i prosječni rast od 7%.
Mišljenja sam da ovi prosvjednici predstavljaju manji (liberalno-sekularni) dio stanovništva, koje je unatoč desetljeća sekularizacije ipak uglavnom konzervativno. Nije cijela Turska Istanbul i Ankara. Osim toga i u tim gradovima AKP ima dosta simpatizera.
Treba pokušati objektivno gledati na te događaje, sad nam te događaje prenose uglavnom zapadni mediji koji navijaju za jednu stranu.
Ustvari, kako većina Turaka sada politički "diše" pokazat će sljedeći izbori.
Jedino je pitanje koliko će biti pošteni ako je istina da je Erdoganova stranka uzurpirala većinu medija.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 12/06/2013 : 19:35:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
...ako si mislio na Siriju, onda onaj moj tekst gore zanemari ;)
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 12/06/2013 : 20:12:01  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

Područje Libanona koje kontrolira Hezbollah gotovo se potpuno poklapa s područjem na kojem prema ovoj religijskoj karti Libanona većinu stanovništva čine šijiti.

Nekad (u prvoj fazi građanskog rata u Libanonu) milicija Amal je okupljala većinu šijita. Danas među njima ima zanemariv utjecaj.

Ono što je nekad u Libanonu predstavljao PLO, danas predstavlja Hezbollah -svojevrsnu državu u državi.
PLO je 70-ih godina i u prvoj fazi građanskog rata kontrolirao jug Libanona (dakle šijitsko područje) i još neke teritorije. Šijiti su dugo trpili maltretiranja od strane PLO-a koji se toliko osilio da mu libanonska vlada nije mogla ništa. Pripadnici PLO-a tako su u Libanonu bahato provodili svoju samovolju, maltretirali i šikanirali stanovništvo na kontrolnim točkama koje su samovoljno postavljali, upadali u kuće i stanove kako im se prohtjelo, a bilo je i dosta reketarenja. Tome Arafat nije htio (ili nije mogao) stati na kraj.
Danas zvuči nevjerojatno, ali izraelsku invaziju na Libanon 1982. šijitsko stanovništvo na jugu je ispočetka pozdravilo, jer su Izraelci brzo potisnuli snage PLO-a s tog područja, ali kasnije su izraelske okupacijske vlasti svojom politikom i nekim postupcima okrenule šijite protiv sebe.
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/06/2013 : 20:49:41  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
Kako dobar topic..samo nastavite sa odlicnim štivom..gustam..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10246 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 12/06/2013 : 21:29:14  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by brni

Odličan.
Ko bi reka da dsormaz može bit iteresantan

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 12/06/2013 : 21:43:04  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Odličan.

Pa situaciju na Bliskom istoku pratim još od 1980. (početka iračko-iranskog rata), a posebno od 1982., tj. velike izraelske invazije na Libanon. Bio sam tada klinac (osnovna škola), još se sječam jezivih snimki iz Beyruta, emitiranih na TV dnevniku, stupovi dima dizali su se iznad grada kojeg su nadlijetali izraelski zrakoplovi...to me se kao klinca prilično dojmilo, sjećam se kako sam samo žalio te ljude tamo, u tom paklu.
1983. je u Večernjem listu izlazio neki podlistak o građanskom ratu u Libanonu u jedno 10-ak nastavaka. Tamo su detaljno bili obrađeni svi ti događaji između 1975.-83. Nažalost to sam kasnije izgubio, sad bi mi dobro došlo da ubacim dosta zanimljivih podataka o ovoj temi.
Ove podatke o ponašanju PLO-a u Libanonu sam nedavno saznao slušajući radijsku emisiju "Povijest četvrtkom", obradili su dio građanskog rata u Libanonu u 2 nastavka.
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/06/2013 : 21:48:18  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:

quote:

Odličan.

Ma kako ne..ima je on puno kvalitetnog stiva..di su one njegove sad vec legendarne analize Price s Divljeg zapada..

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 12/06/2013 : 21:50:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

quote:

quote:

Odličan.

Ma kako ne..ima je on puno kvalitetnog stiva..di su one njegove sad vec legendarne analize Price s Divljeg zapada..

Čekaj samo dok dođe epizoda posvećena gerilcima u Američkom građanskom ratu, moja omiljena tema ;)
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/06/2013 : 21:53:15  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

Čekaj samo dok dođe epizoda posvećena gerilcima u Američkom građanskom ratu, moja omiljena tema ;)

Radujem se..ono mi je bolje od samog stripa..

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47239 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/06/2013 : 23:28:27  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Tutta

quote:

http://en.alalam.ir/news/1483590

"borci za demokraciju i ljudska prava"

lwoode,odlicna stranica.

naravno. vidi npr ovo:
http://en.alalam.ir/news/1483724

dok se u večini medija drže broja od nekih 2100

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47239 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/06/2013 : 23:32:19  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
more than 40,000 of foreign militants are fighting in a massive insurgency in Syria ...

ako je ovaj broj istinit (iako mi se čini prevelik) ispada da su bar četvrtina ako ne i trečina boraca protiv Asada stranci.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47239 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/06/2013 : 23:39:19  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
@ Davore šijite su smatrali nižom rasom u Libanonu prije rata. jer su uglavnom bili iz nižih klasa i sa sela.
a Arafat je moga obuzdat PLO al nije mu bilo u interesu.
kad je Izrael okupira jug Libanona preda je tamo vlast maronitima (odnosno regularnoj vojsci Libanona pod njihovom kontrolom) kojih je bilo premalo da bi držali reda.
a kad se konačno Sirija uplela u građanski rat onda je ošlo sve dokraja u 15 materinih .

Go to Top of Page

dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts

Member since 26/07/2008

Posted - 13/06/2013 : 09:14:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dnevni boravak a Private Message
quote:

...ako si mislio na Siriju, onda onaj moj tekst gore zanemari ;)

Naravno da sam mislia na jadnu ispodprosječnu Siriju, Sirija i Turska su ko zemlja-nebo ili Bayern-Lokomotiva.

I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away
I'm working on a dream And I know it will be mine someday......
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 13/06/2013 : 10:48:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
kad je Izrael okupira jug Libanona preda je tamo vlast maronitima (odnosno regularnoj vojsci Libanona pod njihovom kontrolom) kojih je bilo premalo da bi držali reda.

To je točno. Jedan od glavnih razloga zbog kojeg su se šijiti okrenuli protiv Izraelaca. Tadašnji izraelski premijer Begin preferirao je kršćanske milicije u Libanonu (falangiste ponajviše).
Hezbollah je u svim dosadašnjim ratovima na Bliskom istoku za sad jedini uspio nanijeti ozbiljan udarac izraelskoj vojsci prilikom njenog upada u Libanon 2006., kad su izraelci previše kilavili u uličnim borbama s Hezbollahom u gradovima i mjestima na jugu Libanona, pa su se ubrzo povukli podvijena repa.
quote:
a kad se konačno Sirija uplela u građanski rat onda je ošlo sve dokraja u 15 materinih .

Mislim da je Sirija već 1976. poslala vojsku u Libanon (nekih 30 tisuća vojnika), isposlovavši mandat Arapske lige za to. Tamo su cijelo vrijeme građanskog rata (koji je trajao od 1975.-90.) i dosta dugo nakon njega glumili nekakve mirotvorce koji tobože razdvajaju sukobljene strane, a stalno su se uplitali u libanonske prilike, malo stali na jednu, malo na drugu stranu, kako im je odgovaralo. Sirijski agenti ubijali su potencijalne protivnike režima u Damasku(tako su ubili i libanonskog kršćanskog vođu Bachira Gemayela, što je bio povod falangistima da počine pokolje u izbjegličkim logorima Sabri i Shatili 1982.). U stvarnosti sirijci su bili samo okupatori s teritorijalnim pretenzijama prema Libanonu.
Sirijska vojska konačno se povukla iz Libanona na zahtjev UN-a, tamo negdje 2000. i neke, ne sjećam se točno godine.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 13/06/2013 : 20:30:20  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Karta onog rata iz 2006. koji sam gore spomenuo, a u kojem se Izrael baš nije dobro proveo u srazu s Hezbollahom.

Zanimljiv način pozdravljanja pripadnika Hezbollaha. Je li i to jedan oblik njihovog prkosa prema Izraelu?

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47239 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/06/2013 : 22:46:24  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
pa nije tajna da se arapi pale na nacije. a nije to ni od jučer

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 14/06/2013 : 10:38:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Nije li on dobio Nobelovu nagradu za mir?

http://www.vecernji.hr/vijesti/obama-salje-direktnu-vojnu-pomoc-sirijskim-pobunjenicima-clanak-569280

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12496 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 14/06/2013 : 10:51:28  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
Što se ova Sirija i Libanon radije ne okreču TURIZMU nego uvijek traže neki rat itd....?

Imaju dosta obale, (sredozemsko more), svi oko njih služe velike pare turizmom (Egipt, Turska,), a ove budale se ubijaju itd....
Pošto je u Siriji postojala drevna civilizacija (Damask je jedan od najstarijih gradova na svijetu,....), sigurno ima puno nekih muzeja, starinarnica, ruševina,....koje bi bile zanimljive turistima,.....
Trebalo bi im to nekako objasniti.....
Recimo neka mala zemlja kao što je Libanon mogla bi biti "švicarska" na Bliskom istoku da pare umjesto u terorizam, oružje,...ulože u turizam....
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47239 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 14/06/2013 : 15:02:35  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

Nije li on dobio Nobelovu nagradu za mir?

http://www.vecernji.hr/vijesti/obama-salje-direktnu-vojnu-pomoc-sirijskim-pobunjenicima-clanak-569280

bah,Nobel za mir je žešča šprdnja.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47239 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 14/06/2013 : 15:03:39  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by 1Euro

Što se ova Sirija i Libanon radije ne okreču TURIZMU nego uvijek traže neki rat itd....?

Imaju dosta obale, (sredozemsko more), svi oko njih služe velike pare turizmom (Egipt, Turska,), a ove budale se ubijaju itd....
Pošto je u Siriji postojala drevna civilizacija (Damask je jedan od najstarijih gradova na svijetu,....), sigurno ima puno nekih muzeja, starinarnica, ruševina,....koje bi bile zanimljive turistima,.....
Trebalo bi im to nekako objasniti.....
Recimo neka mala zemlja kao što je Libanon mogla bi biti "švicarska" na Bliskom istoku da pare umjesto u terorizam, oružje,...ulože u turizam....

pa i zvali su ga tako prije građanskog.

Edited by - lwood on 14/06/2013 15:13:49
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 16/06/2013 : 10:02:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

http://www.bigpicture.si/archives/36127

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12496 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 16/06/2013 : 11:20:03  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

http://www.bigpicture.si/archives/36127

Dobro da oni ne čuvaju Šengensku granicu hahaha!!!! Mogli bi da puste nekog teroristu u EU sa passportom od Pape Štrumfa

Edited by - 1Euro on 16/06/2013 11:25:33
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 16/06/2013 : 11:56:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

ouuu, zajeb

krivi link sam postavio

ovo je trebalo http://www.bigpicture.si/archives/36099

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 16/06/2013 : 12:06:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

ouuu, zajeb

krivi link sam postavio

ovo je trebalo http://www.bigpicture.si/archives/36099

ova 10. slika je zanimljiva, kako je to napravio? to su obične petarde?

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 16/06/2013 12:08:58
Go to Top of Page
Page: of 927 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.3 seconds. Snitz Forums 2000