Author |
Topic  |
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 16/06/2013 : 02:52:20
|
škvadro, vratih se iz kazališta...
dojmovi?
bit ću direktan - predstava je ok. za fanove sasvim može proć. iako za mene definitivno nije odlična, mislim da su one negativne kritike fakat bile nepoštene.
dobre stvari: predstava je dobro pogodila suštinu stripa. znači ono, kritika i satira društva, društvena nepravda i nejednakost...glumci su mislim više nego adekvatno odradili svoj posao, i mislim da su sasvim dobro pogodili osobnosti likova - i naravno, potpuno su slični likovima iz stripa. Doris Šarić Kukuljica kao starkelja je definitivno najbolje odradila svoju ulogu.
basically, o čemu se radi: grupa TNT dobiva tajni zadatak o tome da...istraže neko...posjedovanje droge u nekom kazalištu (tako nešto), uglavnom, na zadatak nekim čudom kreću samo Alan i Bob, i na putu se susreću sa Superhikom. ovo dalje vjerojatno možete pretpostavit što slijedi. i tu onda nastaje problem što se predstave tiče. što me dovodi do onog dijela koje se tiču zamjerki. a to su ove:
najveća mana (i to sam i očekivao) je to što predstava obuhvaća cca prvih 50 epizoda stripa, a to su ostvarili tako što su jednostavno uzeli različite dijelove iz pojedinih epizoda i spojili ih zajedno. posljedicu toga vjerojatno znate: konfuzija što se radnje tiče, dosta izostavljenih ključnih elemenata radnje, te izbacivanje određenih likova. na Superhika se moram posebno osvrnut. za početak, njega praktički prvih pola sata (od sat i pol sveukupnog trajanja) nema uopće. nadalje, kako i zašto postaje kriminalac: zaljubi se u Beppu Joseph, koja ga odbaci, i on se opije. i odluči radit to što radi da bi ga ona zavoljela. nadalje, on bi kao trebao bit glavni negativac u cijeloj predstavi. iskreno, ne znam kako, budući da većina njegovih scena prikazuje one njegove pothvate tipa "kradem siromašnima i dajem bogatima" (ona scena gdje siromasi dobivaju hladnjak je prikazana), a njegov konflikt s grupom TNT praktički ne postoji. TNT-ovci su svjesni i upoznati s tim što on radi, ali se konflikt među njima ne događa. oni samo jednom nalijeću na njega (kao što sam rekao, Alan i Bob); starkelja pri kraju predstave kaže: "idemo uhvatit Superhika!" i Alan i Bob ga opet sreću i on im jednostavno kaže da se predaje i da ga odvedu policiji. zašto? zato što mu scenu prije Beppa Joseph još uvijek nije uzvratila ljubav.
da se osvrnem dalje na likove. kao što sam rekao, neki likovi su potpuno izostavljeni ili imaju male uloge. tako npr. samoubojica se pojavljuje doslovno samo jednom (u sceni kad Alan i Bob sreću Superhika) i praktički nema nikakve svrhe, inspektor Brok ima jedva dvije scene, isto nema skoro nikakve svrhe i u obje samo komunicira sa trojicom svinjskih vijećnika (koji se pojavljuju u više scena nego on), generala Wara uopće nema (iako se Bert pojavljuje), kao ni onog čangrizavog susjeda, Sigmunda Listića, Pizistrata Nelsona. Alan dva puta susreće neke ženskice kojih ja mislim da u stripu uopće nema, uglavnom Brende u predstavi nema. Beppa Joseph je tu, iako koliko mene pamćenje služi, ona je nastala u post-Magnus periodu.
nadalje, sam klimaks mi je bio razočaranje. Superhik se jednostavno odlučuje predat policiji, susreće Alana i Boba, kaže im da ga tamo odvedu, Alan i Bob odlaze s njim u cvjećarnicu jer im sir Oliver kaže da je starkelja umro, ovi tamo stižu, starkelja saznaje da su ulovili Superhika, ovi skuže da je zapravo živ. kraj.
imam još neke sitne zamjerke u vezi nekih likova iz grupe TNT: životinjskih agenata nema uopće (logično, doduše), Grunf i Sir Oliver u cijeloj predstavi zajedno (zbrojeni jedan i drugi) imaju sveukupno možda od pet do deset rečenica, s time da Grunf ima doslovno dvije, jednu kad komunicira sa starkeljom, a drugu kad se probudi iz sna (kad starkelja priča povijesne priče) i poviče: "Počeo je treći svjetski rat!" Sir Oliver u toku predstave dva puta naziva Binga, od ovih ostalih ima možda još 4-5 koje se tiču dijaloga.
ali velim, za ljubitelje stripa sasvim ok. s obzirom na krtike koje je Johnny kopirao ovdje, očekivao sam i gore. |
"Nothing lasts forever." |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5281 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 16/06/2013 : 10:26:42
|
u Srbiji upravo izišao onaj čuveni "KLAMANI" AF - Meta ništica... Sjećamo se Borgisovog pothvata iz jeseni 2OOO.godine u grčevitom nastojanju štednje ,,

44 godine Alan Forda u HR  |
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7946 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 16/06/2013 : 10:54:52
|
quote: Originally posted by DOMI
u Srbiji upravo izišao onaj čuveni "KLAMANI" AF - Meta ništica... Sjećamo se Borgisovog pothvata iz jeseni 2OOO.godine u grčevitom nastojanju štednje ,,
44 godine Alan Forda u HR 
Di se mogu nabaviti ova izdanja? Fali mi ih 15-ak od Borgisa a nema ih nigdi za nabaviti. |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 16/06/2013 : 13:28:48
|
Jučer sam pogledao predstavu i fakat je ok! odite i pogledajte, fakat se isplati. Ima mana ali ni blizu nije tako loša kao što je neki prikazuju. Fakat je ok, a i ima par poveznica sa aktuelnom politikom u gradu, i to je totalno dobro ispalo:))
P.S. Beppa Joeph je najača:)) a Jeremiju glumi Mazalo iz Smogovaca:)) |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 16/06/2013 : 14:04:49
|
quote: Originally posted by mladjo
Jučer sam pogledao predstavu i fakat je ok! odite i pogledajte, fakat se isplati. Ima mana ali ni blizu nije tako loša kao što je neki prikazuju. Fakat je ok, a i ima par poveznica sa aktuelnom politikom u gradu, i to je totalno dobro ispalo:))
evo, kolega je ukratko sve objasnio.
samo, predstava više ne igra što se ove sezone tiče, a na jesen ćemo vidjet 
quote: a Jeremiju glumi Mazalo iz Smogovaca:))
Damir Šaban  |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 16/06/2013 : 15:03:55
|
To ste onda vas dvojica gledali istu predstavu. Mogli ste se i upoznati... |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Posted - 21/06/2013 : 15:07:56
|
quote: Originally posted by Opti
Ne pratiš Jasko, par stranica ovog topica unazad spomenuo sam tu čudnu crtačku anomaliju! 
EDIT: Evo - http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=17999&whichpage=176
Vid' stvarno  Mislim da je Dela Monika, crtež je kao u "Umro je Broj Jedan". I sva sreća pa je tako. Sada nije "Ostix" prvi na odstrelu i sama priča je čitljivija zbog crteža.
Inače, ako pišemo o očajnim scenarističkim rešenjima i još gorim crtačkim, onda periodu od poslednjeg Magnusovog crteža, pa sve do Mangie nema premca. Foli, Nicoli, Airagi, rani Peruca, pa i Pićinino 
Skoro sam čitao te posle 200. epizode i stvarno uz trenutnu fazu spadaju u najgore Alane Fordove. Do Manđe. Od tada ide jedan uspon, pa lagani pad posle 300, sve do potonuća oko 300 i nekog. |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 21/06/2013 : 16:59:37
|
quote: Originally posted by Jasko Do Manđe.
Ko je Manđa?
 |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
bluefield
Average Member

Czech Republic
958 Posts
Member since 22/01/2011 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 21/06/2013 : 17:55:26
|
quote: Originally posted by Jasko
Vid' stvarno  Mislim da je Dela Monika, crtež je kao u "Umro je Broj Jedan". I sva sreća pa je tako. Sada nije "Ostix" prvi na odstrelu i sama priča je čitljivija zbog crteža.
Inače, ako pišemo o očajnim scenarističkim rešenjima i još gorim crtačkim, onda periodu od poslednjeg Magnusovog crteža, pa sve do Mangie nema premca. Foli, Nicoli, Airagi, rani Peruca, pa i Pićinino 
Ostix je definitivno tu negdje u rangu ovih današnjih epizoda.
jedna crna ovca u ovom još dosta dobrom razdoblju. |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 21/06/2013 : 21:05:36
|
quote: Originally posted by Jasko
quote: Originally posted by paro
Ko je Manđa?

Onaj mamićev purger, hrvatski pipo inzagi 
Nemoj tako, lik zabija u finalu lige prvaka  |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5281 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 22/06/2013 : 11:50:25
|
Najnoviji Alan Ford EKSTRA 72

44 godine Alan Forda u HR  |
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 22/06/2013 : 12:53:21
|
Koji naslov! 
Vidim da je Bunker vratio Sema Dronjka, onu neduhovitu relikviju iz Korpus-izdanja. Ovo je sad isto kao da začiniš govno piljevinom. |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
 |
|
danielp
Senior Member

Serbia
1396 Posts
Member since 29/05/2004 |
Posted - 24/06/2013 : 18:55:54
|
Šta fali Semu Dronjku? Mislim da je lik omaž nekom Italijanskom tajkunu ili slično... Dobra je fora kada se izuje bos, a zaposleni mu ližu tabane! To je ona fora "dupelisci" samo što je lizanje guzice vulgarno čak i za Alana Forda, pa su morali ovako! |
 |
|
Lenco
Junior Member

Croatia
314 Posts
Member since 14/05/2011 |
Posted - 25/06/2013 : 00:45:58
|
nesto se mislim danas...je li mozda dimenzija xl parodija na spidermanove ultimate svjetove? |
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi. |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 25/06/2013 : 00:49:36
|
meni se te dimenzije u najnovijim epizodama nikad nisu svidjele. dimenzije XL, XXL...ko da kupuješ neku odjeću. tak da nije ni važno što god one bile. |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
|
Zagor12
Advanced Member