forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 555

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 14/06/2013 : 14:59:46  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
onaj tko razumije film i poznaje film zna da je "The Village" odličan film.
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 14/06/2013 : 17:10:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Kaj sam ja jedini kome je The Happening vrlo dobar?
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/06/2013 : 19:04:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Koliko smo puta čuli "Dobar je film ali nije kao knjiga"? vjerojatno je to najraširenija rečenica pri komentarima vezanima za ekranizacije književnih dijela i moram priznati da je više-manje uvijek bilo tako, barem što se mene tiče. Ne samo da se mnoge stvari koje u knjizi volimo jednostavno "zagube" pri režiji, nego je i sama vizija filma nužno uvijek drukčija od onoga kako smo mi zamišljali neke stvari tako da iznimno rijetko (iznimka je npr. Blade runner) film pobijedi svoj pisani predložak. Tako je i u ovom slučaju. Fenomenalni špijunski triler Park Gorkog dobio je solidnu filmsku verziju, solidnu ali ništa više od toga. Ne samo da je dosta toga izostavljeno i ispromijenjeno nego su i one stvari koje su identične kao u knjizi napravljene na manjkav način.
Uglavnom, dobar film, ali ni blizu knjizi.Ali svakako se izdvajaju William Hurt i Lee Marvin te "vječiti sporedni" Brian Dennehy:))

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 14/06/2013 : 19:19:05  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

Kaj sam ja jedini kome je The Happening vrlo dobar?

nipošto, vrati se na prošlu stranicu i pročitaj upis JD-a

Ja sam zadnje od njega pogledao "The Village" jer rijetko gledam novije naslove (za mene je sve snimano u zadnjih 10 godina novije)!

Edited by - sretan on 14/06/2013 19:20:37
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 14/06/2013 : 19:37:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Vidi stvarno.
A profulao sam taj post, dogodi se.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/06/2013 : 19:46:04  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vidi stvarno.
A profulao sam taj post, dogodi se.

Profulao si i moj. Meni se cini da je Ivan jedini kome se ne dopada
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 14/06/2013 : 22:06:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Nije. Čuo sam da ga blate sa svih strana.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 14/06/2013 : 22:25:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
više puta se raspravljalo o shyamalanu
kako ova dva zadnja filma nisam gledao ( a ni neću, osim ako mi nalete na tv-u), on je za mene još uvijek jako, jako dobar
možda čovjek ima neki plan, nekakav preokret, kao u svojim filmovima
kao ono, snimit će 3-4-5-10 sranja, pa će ljudi prestat s velikim očekivanjima, a onda će napravit još jedno remek djelo

inače, meni je njegov najlošiji film (koji sam gledao) žena u vodi, ali i on se da gledat
a događaj mi je sasvim dobar, bolji od zaselka

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/06/2013 : 22:59:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

The Happening je jako dobar film, samo ga treba čitati u pravom ključu.

iskreno ne znam kakav bi to uopće "ključ" trebalo pronać u filmu ko što je taj. ljudi bježe od neke neobjašnjive prirodne katastrofe, koja uzrokuje da svatko tko dođe s njom u kontakt počini samoubojstvo. i kakav bi tu "ključ" trebao bit? gdje?

al nema veze, metnimo to na stranu. znaš li kaj je Shyamalan rekao na konferenciji za novinare neposredno prije izlaska tog filma?

ovo (citiram): "Snimili smo izvrstan B film, to je bio naš cilj".

tak da, istina, ak ga ne gledaš nikako drugačije nego ko obični B film, onda može proć.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/06/2013 : 23:01:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

e pa sad...to sto ti nazivas katastrofama meni su dobri filmovi(Lady i Happening), pogotovo Village, kojeg ubrajam u najbolje filmove uopste.
Jedini koji je bas ocajno los je Airbender. Za AE sam rekao vec, solidan film za jedno filmsko vece, ali nedostojan Shyamalana.
Ali opet, prije bih nekome preporucio AE, nego ono pateticno Spielbergovo sranje Lincoln.

zanimljive konstatacije...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/06/2013 : 23:04:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Meni se cini da je Ivan jedini kome se ne dopada

u krivu si, prijatelju, naširoko je popljuvan od kritičara. tak da nisam jedini.

ali složit ću se oko jedne stvari: "Posljednji Airbender" je puno gori.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 14/06/2013 : 23:43:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Unbreakable, The Sixth Sense -> odlični, vrh!
The Happening, The Village, Signs -> vrlo dobri do odlični.

Po meni je ovo uspjeh. Možda mu zadnja dva filma i jesu sranja (nisam ih gledao, kao niti Lady), ali ljudi pretjeruju kad se zgražaju na njegovo ime, a lik je napravio par nezaboravnih klasika.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 14/06/2013 : 23:47:35  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sretan

onaj tko razumije film i poznaje film zna da je "The Village" odličan film.

Village je izvrstan, ali baš izvrstan.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 15/06/2013 : 11:12:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Opet nam se Ivan poziva na kritičare i maline

Sixth Sense, Unbreakable - odlični!
Village- vrlo dobar
Signs- dovoljan
Happening nisam gledao

quote:
Možda mu zadnja dva filma i jesu sranja (nisam ih gledao, kao niti Lady), ali ljudi pretjeruju kad se zgražaju na njegovo ime, a lik je napravio par nezaboravnih klasika.

Eto čovjek malo tamnije boje kože i odma mu se picajzlira po karijeri.
Večeras gledam ovaj zadnji.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 15/06/2013 : 12:50:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
meni su misteriozni znakovi najbolji
a onda šesto čulo i neslomljivi
pa događaj i zaselak
na začelju žena u vodi

i da, dobar je to opus
po meni može radit sranja do smrti, ali ja ga neću pljuvat

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 15/06/2013 : 15:26:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Stavio sam ovo na drugi uže usmjeren topic, ali evo i ovdje:

Sasvim pristojno, ali nažalost ne i više od toga.
Uvodnih 20-ak minuta na Kryptonu, gdje pratimo Kal-Elovo rođenje i raspad carstva / planeta uzrokovan energetskim slabljenjem jezgre s jedne, te "slabostima demokracije" i gubljenjem utjecaja razjedinjenog Senata s druge strane, prilično je zanimljiv i sve bi bilo u najboljem redu da nije predizajniran i da ne asocira na niz filmova, od "Flasha Gordona" do "Riddickovih kronika".
Mudri i dalekovidni znanstvenik Jor-El ovdje ima znatno veću ulogu nego kod Donnera, i pojavljuje se svaki čas, u početku kao osoba a kasnije kao hologramska projekcija koja pomaže sinu pa i Lois Lane u borbi protiv opakog generala Zoda.
Zod je većim dijelom klasični negativac, ali pored želje za stjecanjem moći posjeduje i određene karakterne nijanse poput naznaka tragike i iskrene skrbi za domovinu i njen opstanak, što ga čini intrigantnijim i zaokruženijim likom.
Svi su glumci odlično odabrani, od Henryja Cavilla koji je većim dijelom smrtno ozbiljan, što je i logično jer se tijekom odrastanja nikako ne uspijeva nositi sa svojom "drukčijošću" i "posebnošću", zbog čega je izložen bullyingu, što dosta stoički podnosi. Na samom kraju je naznačena i njegova "zabavnija" i manje ozbiljna strana, koja bi mogla doći do izražaja u eventualnim nastavcima.
Odlična je i Amy Adams, meni konačno prava Lois Lane, nakon iritantne oštrokonđe Margot Kidder i pretjerano pasivne Kate Bosworth. Ona je prikazana kao energična i oštroumna uvjetna partnerica junaku, koja se ne čudi previše onom što vidi i sve spremno prihvaća. Ovdje nema romantičnih letova iznad New Yorka i sličnih tričarija, nego sve odmah ide u glavu.
Za sporedne uloge odabrani su redom izvrsni glumci, od Diane Lane i Kevina Costnera do Laurencea Fishburnea i Christophera Melonija, što i njihovim karakterno uglavnom samo naznačenim likovima već u startu osigurava prepoznatljivost i zanimljivost.
Dramaturški je film uobličen kao stalno isprepletanje "sadašnjosti" i "prošlosti", pri čemu se prošlost svodi na niz flashbackova kroz koje upoznajemo Kala / Clarka kao dječaka i tinejdžera kojeg tramuatiziraju otkriće o nezemaljskom podrijetlu s jedne strane (otac Jonathan Kent mu to rano otkrije pokazivanjem letjelice kojom je stigao u štaglju) i s tim povezanim pitanjima o svojim pravim roditeljima, a s druge spomenutim prihvaćanjem vlastite "drukčijosti", odnosno pristajanjem i na ponižavanja od strane vršnjaka samo da se ne izdvaja, do spašavanja razrednih kolega prilikom nesreće školskog autobusa i kasnijeg spašavanja posade naftne platforme.
Ima tu i vrlo zgodnih religijskih konotacija, recimo činjenice da Kal / Clark ima 33 godine, spreman je žrtvovati se za čovječanstvo i često zauzima pozu razapetog Isusa, do aktualnih manjinskih motiva prihvaćanja vlastite drugačijostiv i svojevrsnog "outanja".
Flashbackovi su vrlo elegantno umetnuti i sve funkcionira jako dobro i bez trenutka praznog hoda. Kryptonit ovdje Clarku ne predstavlja opasnost, nego štoviše i u doslovnom i u prenesenom smislu ključ za konačnu prevagu na bojištu, a slovo S na njegovim prsima znak je za imenicu "nada" na Kryptonu.
A onda nažalost stigne posljednjih 50-ak minuta, tijekom kojih traje orgija specijalnih efekata i destrukcije u kojoj se uništi gotovo čitav Manhattan. Pa se tako u non-stop tučnjavama prolijeće kroz 15-ak nebodera u nizu, pa kroz nekoliko benzinskih postaja koje eksplodiraju, pa kroz 5-6 cisterni koje također eksplodiraju, pa automobili lete u zrak, pa gotovo da se jedva razlikuje tko tu koga.
Početak konačnog obračuna skromnošću asocira na "Thora", ali se ubrzo pretvara u takvu orgiju pirotehnike i CGI-efekata da sam se pitao ima li tome kraja i kad.
Sve u svemu, Donnerov "Superman" je za mene puno bliži duhu stripa, a u vrijeme nastanka je bio znatno bolji film no što je ovo danas.
Nije to loše, daleko od toga, ali ovaj mi za 35 godina neće biti ni blizu bitan koliko mi je onaj danas, uz svu nostalgiju.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 15/06/2013 15:30:54
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 15/06/2013 : 16:58:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Opet nam se Ivan poziva na kritičare i maline

već sam ja sve objasnio u vezi toga, a to kaj ljudi sve vade iz konteksta i konstatiraju drugo, jebiga

quote:
Eto čovjek malo tamnije boje kože i odma mu se picajzlira po karijeri.
Večeras gledam ovaj zadnji.

i onda ti meni veliš da se ja pozivam na kritičare i zlatne maline, a ti veliš da Shyamalanova rasa utječe na njegovu karijeru. i to je onda tvoja neka logika

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 15/06/2013 17:02:25
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 15/06/2013 : 17:12:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Unbreakable, The Sixth Sense -> odlični, vrh!
The Happening, The Village, Signs -> vrlo dobri do odlični.

Po meni je ovo uspjeh. Možda mu zadnja dva filma i jesu sranja (nisam ih gledao, kao niti Lady), ali ljudi pretjeruju kad se zgražaju na njegovo ime, a lik je napravio par nezaboravnih klasika.

gledaj, sve to stoji da je frajer napravio nekoliko nezaboravnih klasika. to mu nitko ne može osporit. ali isto tako stoji da je u zadnjih nekoliko godina napravio nekoliko nezaboravnih sranja.

što hoću reć, nema tu nikakvog pretjerivanja i pljuvanja po njegovoj karijeri jer je frajer crnac. ljudi su jednostavno, s obzirom na ovih zadnjih nekoliko filmova, stekli dojam da se frajer iz čovjeka koji obećava pretvorio u...ovo danas. da citiram jednog kolegu: "Iz najveće nade do najveće sprdnje u deset godina". jednostavno da mu se karijera kvalitetno jako srozala. po meni su spomenuti filmovi, Happening, The Village, Lady in the water i pogotovo The Last Airbender više nego dovoljan primjer toga.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 15/06/2013 17:14:35
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 15/06/2013 : 18:27:56  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan
tak da, istina, ak ga ne gledaš nikako drugačije nego ko obični B film, onda može proć.

kao i sa pojmom "klasik" izgleda da imaš problem i sa značenjem pojma "b film" (:

"b" filmovi su filmovi koji su snimljeni s manje novaca ("b" produkcija u nekom smislu) ali koji kvalitetom ni najmanje ne moraju odudarati od filmova "a" produkcije. Najbolji primjeri su izvrsni noir filmovi koji skoro svi redom "b" filmovi.

Edited by - sretan on 15/06/2013 18:30:24
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 16/06/2013 : 01:13:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sretan

kao i sa pojmom "klasik" izgleda da imaš problem i sa značenjem pojma "b film" (:

u krivu si, prijatelju

quote:
"b" filmovi su filmovi koji su snimljeni s manje novaca ("b" produkcija u nekom smislu) ali koji kvalitetom ni najmanje ne moraju odudarati od filmova "a" produkcije. Najbolji primjeri su izvrsni noir filmovi koji skoro svi redom "b" filmovi.

sve ovo što si rekao znam već. i to što si rekao je činjenica. osim noir filmova koje si spomenuo, ima još primjera. recimo Leoneovi špageti westerni. to su sve redom B filmovi, jer su snimljeni na jeftinim lokacijama, s minimalnim setovima. što se kvalitete tih filmova tiče, istina, ne mora tu bit neke razlike. štoviše, može ponekad čak bit i obratno - kao primjer baci pogled na Shyamalanovog Posljednjeg Airbendera. za taj film se potrošilo ziher oko 200 milijuna dolara, a ispalo totalno sranje. ali kužiš, postoji ti kod ljudi taj neki generalni stav po kojem vrijedi pravilo: B filmovi su snimljeni s manje novca, i to znači da su inferiorniji - kad se uzme kvaliteta glume, specijalnih efekata, kinematografije...

isti slučaj je sa pojmom "klasik" koji si spomenuo. o tome sam mislim već raspravljao na topicu o westernima. fora je u tome što ljudi generalno izjednačavaju pojam "klasik" sa "remek djelom", što su dvije različite stvari. "klasik" označava nešto što je popularno. ako govorimo o "filmskim klasicima", onda je riječ o filmovima koji predstavljaju popularni ili dobar primjer svog žanra. ali to ne mora značiti da je film "vrhunski" ili "odličan" po kvaliteti. dok remek djelo općenito znači "najbolji rad neke osobe".

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/06/2013 : 15:14:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
SPOILERI! SPOILERI! SPOILERI!

Tko ovo namjerava gledati možda je bolje da ne čita!

Zahvaljujući i iznimnom uspjehu na kultnom istoimenom stripu Roberta Kirkmana, Tonyja Moorea i Charlieja Adlarda temeljene sjajne serije „The Walking Dead“ kreatora Franka Darabonta, zombiji su tijekom posljednjih nekoliko godina ponovo kurentna holivudska roba. Riječ je o ponekad stravičnim a gdjekad ovisno o profilu određenog projekta i simpatičnim stvorenjima koje je u antologijskom remek-djelu „Noć živih mrtvaca“ 1968. proslavio legendarni George A. Romero, majstor horora koji je koncept svog kultnog i najuspjelijeg ostvarenja kroz niz tematski i idejno srodnih naslova nastavio s manje ili više uspjeha varirati i razvijati do danas. U Romerovim interpretacijama, podjednako u „Noći...“ kao i u „Luđacima“, „Dnevniku živih mrtvaca“ i „Zemlji živih mrtvaca“, baš kao i u spomenutoj hit-seriji „The Walking Dead“ te filmovima „28 dana kasnije“ i „28 tjedana kasnije“, pretvaranje ljudi u zombije i borba preostalih ljudi za opstanak predstavljaju vrlo snažnu i pesimističnu socio-političku alegoriju o društvenoj apokalipsi, o posvemašnjoj bezdušnosti i mizantropiji, egoizmu i sebičnosti, o raspadu svih civilizacijskih vrijednosti, o distopijskom društvu (ne)moguće budućnosti obilježenom totalitarnim tendencijama, te napokon i o manipulativnoj prirodi medija.

Nažalost, osim raspada civilizacije i nešto inicijalno zanimljive ali naknadno ublažene političke subverzivnosti, aktualni „Svjetski rat Z“ ne nudi ništa drugo od navedenog. Posrijedi je drastično izmijenjena, ublažena i pričom gotovo posve predvidljiva adaptacija istoimenog bestseler-romana američkog pisca horora i scenarista Maxa Brooksa (kultni humoristični serijal „Saturday Night Live“), kojeg su u scenarij pretočili Matthew Michael Carnahan („Kraljevina“, „Jaganjci i lavovi“), Drew Goddard („Cloverfield“, „Koliba u šumi“) i Damon Lindelof („Kauboji i izvanzemaljci“, „Prometej“, serija „Izgubljeni“), a čija je realizacija bila opterećena ozbiljnim problemima. Filmu čija je produkcija navodno stajala čak 400 milijuna dolara, među ostalim i zbog naknadnih izmjena scenarija koje je obavio spomenuti Damon Lindelof te ponovnih snimanja nekih akcijom i specijalnim efektima nakrcanih sekvenci, vrlo se površno pridržava Brooksova romana, koji je zapravo epizodno strukturirana zbirka pojedinačnih epizoda priličnog broja likova koji se zateknu usred trećeg svjetskog rata, onog sa zombijima.

U filmu pratimo praktički samo jedan lik, onaj iskusnog UN-ova istražitelja Gerryja Lanea (Brad Pitt), čovjeka koji se prije nekoliko godina povukao iz službe te se u Philadelphiji posvetio mirnom obiteljskom životu sa suprugom Karin (Mireille Enos) i kćerima Constance (Starling Jerins) i Rachel (Abigail Hargrove). U prologu koji je ujedno i špica filma pratimo kolaž programa većinom američkih televizija koje između trivijalnih talk-showova i zabave s celebrityjima donose sve ozbiljnije vijesti o nepoznatom virusu koji se širi među životinjama. Od tog virusa majmuni, vukovi i druge životinje počinju divljati i napadati jedni druge, a dupini se masovno nasukavaju. Isprva se čini da virus ne može prijeći na ljude, no onda se selimo u jedno naizgled obično jutro u obitelji Gerryja Lanea, koji se suprugu i kćeri upravo sprema odvesti na posao te u školu i vrtić. Na ulicama su iznenađujuće velike gužve, grad prelijeću policijski i vojni helikopteri a policija intenzivno patrolira, no Gerry i njegove „cure“ nemaju razloga za brigu sve dok gradom ne počnu odjekivati snažne eksplozije praćene velikim požarima. Očekivano, virus je prešao na ljude i širi se izuzetnom brzinom, a u spašavanju vlastitog i života članova svoje obitelji Gerryju će od ključne koristi biti iskustvo rada na ratištima diljem svijeta.

Nakon što poslije očajničkog bijega pred sve brojnijim zombijima suprugu i kćeri skloni na jedan od brodova UN-ove spasilačke flote negdje na dalekom oceanu, Gerry se na nagovor nekadašnjeg šefa Thierryja Umutonija (Fana Mokena) pristane ponovo aktivirati i krenuti u potragu za mogućim načinom suzbijanja pošasti. Ta će ga potraga odvesti diljem svijeta, najprije u Sjevernu Koreju, čije su vlasti epidemiju navodno izbjegle organiziranjem preventivnog vađenja zubi čitavom stanovništvu (!), do Izraela u kojem se njihova tradicija podizanja zidova oko određenih ljudi (o kojima se ništa detaljnije ne navodi!) pokazala korisnom u borbi protiv zombija. U svojevrsnim strogo čuvanim getima tamo zajedno sa Židovima bivaju smješteni i nezaraženi Palestinci, i sve se doima prilično učinkovitim sve dok spašeno stanovništvo pjesmom ne iziritira zombije koji u hordama nagrnu preko zidina. Opet prisiljen bježati, Gerry će primijetiti jedan detalj kojeg će se sjetiti kasnije, kad se zajedno s ranjenom izraelskom vojnikinjom Segen (Daniella Kertesz) u nekom dijelu svijeta domogne centra za istraživanje bolesti pri SZO-u.

Neki od djelatnika centra su se već pretvorili u zombije, koje u izoliranom prostoru drži skupina liječnika koji bezuspješno pokušavaju pronaći spasonosni serum. Tu će Gerry doći na ideju testirati onu svoju zamisao, pri čemu će na kocku možda i kobno staviti i vlastiti život. Nažalost, zbog produkcijskih intervencija i enormno visokog proračuna zbog čega se pod svaku cijenu morao izbjeći predikat dobne granice gledatelja, u filmu nema praktički niti jedne krvavije sekvence, doslovce nijednog zombijevskog ugriza a da se o provokativnijim stvarima i ne govori. Sve se svodi na bježanje, tučnjave i jurnjave hordi zombija, a nasilje je u gorim slučajevima predočeno elipsama, odnosno prikazivanjem nečeg sasvim drugog dok se ono zbiva, a u boljim se događa izvan kadra, pri čemu samo čujemo vrlo neugodne zvukove.

Cjelina je dramaturški jasno podijeljena u tri segmenta, pa bi se film mogao prikazivati i kao trodijelna serija, a zbog mijenjanja scenarija i forsiranja zvjezdanog potencijala Brada Pitta putem su sasvim zanemareni sporedni likovi kao i isprva efektno uveden ali i smjesta zaboravljen David Morse. Spomenuti subverzivni politički žalci s „rješavanjem“ problema u Sjevernoj Koreji i Izraelu također zbog političkih razloga ostaju neelaborirani, a vrijedi spomenuti da je prema prvotnoj ideji na mjestu Sjeverne Koreje bila Kina, no od toga se odustalo i zbog komercijalnih, a ne samo političkih razloga. Sve u svemu, zombiji Marka Forstera, Matthewa Michaela Carnahana i ostatka ekipe prilično su krezubi, predvidljivi, dramaturški pravocrtni i povremeno nenamjerno smiješni, što bi moglo razočarati sve prave ljubitelje „živih mrtvaca“.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 20/06/2013 : 00:48:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
"forsiranje zvjezdanog potencijala Brada Pitta", kažeš?

a Pitt je kao neki vrhunski glumac?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 20/06/2013 : 00:49:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Meni je Brad Pitt dobar glumac. Čak mi ni ne smeta njegovo poziranje toliko...

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 20/06/2013 : 00:56:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
s moje strane je teško reć, budući da sam ga gledao u nekima gdje je bio dosta dobar (tipa "Oceanovi"), i u nekima gdje je bio loš (tipa Troja). tak da bi bilo onak...sredina možda.

ali zasigurno je jako dobio na popularnosti u zadnje vrijeme.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 20/06/2013 : 07:19:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Pitt je sasvim solidan glumac, a ponekad (Sedam, Klub boraca, Oceanovih 11-13) i odličan.
Zapravo kao i kod drugih ovisi o samim filmovima, odnosno koliko mu što leži i koliko se uspije prilagoditi.
Ovdje je iz raznih razloga ulupano navodno čak 400 milijuna, i apsolutno ništa se ne želi prepustiti slučaju, odnosno ne želi se riskirati nijedan cent, pa u priči o nevjerojatno viralnoj zombi-epidemiji nema niti jedne krvave scene.

Go to Top of Page
Page: of 555 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.9 seconds. Snitz Forums 2000