forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Darkwood noviteti! (uskoro)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 182

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 19/06/2013 : 21:07:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nevjerojatan pothvat Darkwooda. Da me neko pitao koje je stripove najteže dobiti na cijelom svijetu, vjerojatno bih odgovorio Naruto i One piece. To je tako teško dobiti da ... nemam riječi. Svaka čast, velika, ogromna stvar za strip u Srbiji, a i Hrvatskoj. Znam da je riječ o naslovima koji (bar nominalno) nisu za klasičnog domaćeg stripofila (homo bede boneliens), ali ovo je toliko važno i veliko da bi svi trebali kupiti po jedan broj i ako ništa drugo, pokloniti ga susjedovom klincu koji vam je loptom razbio retrovizor:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4687 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 19/06/2013 : 21:52:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
onda stvarno :hail: za darkvudovce!
ovo je ozbiljnije nego sto je iko uopste i pomislio! vau!

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 19/06/2013 : 22:07:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Nevjerojatan pothvat Darkwooda. Da me neko pitao koje je stripove najteže dobiti na cijelom svijetu, vjerojatno bih odgovorio Naruto i One piece. To je tako teško dobiti da ... nemam riječi. Svaka čast, velika, ogromna stvar za strip u Srbiji, a i Hrvatskoj. Znam da je riječ o naslovima koji (bar nominalno) nisu za klasičnog domaćeg stripofila (homo bede boneliens), ali ovo je toliko važno i veliko da bi svi trebali kupiti po jedan broj i ako ništa drugo, pokloniti ga susjedovom klincu koji vam je loptom razbio retrovizor:)

Kad ovo procitam, tacno mi bude zao sto me ovi naslovi ne zanimaju ama bas ni malo... :(
Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5605 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 19/06/2013 : 22:07:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
quote:

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 19/06/2013 : 22:35:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

quote:

Kad ovo procitam, tacno mi bude zao sto me ovi naslovi ne zanimaju ama bas ni malo... :(

Ma čovječe, to će koštati (ok, sad pogađam naslijepo, nemam pojma o stvarnoj cijeni, ali onako odoka) nekih 300-400 dinara. Za te pare, to je super štivo, čak i da te ne zanima. Pa zar je toliko teško odreći se tih parsto dinara za podržati nekoga tko radi nešto zaista veliko i vazno? Ja imam prvih desetak One Pieceova na talijanskom i to se sasvim lijepo i lagano čita, zabavno je i zarazno.

Trouble will find me
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/06/2013 : 22:54:24  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

ovo je ozbiljnije nego sto je iko uopste i pomislio!

Pa u svijetu stripa Naruto i One piece su popularniji od Spider-Mana.
Ja sam cisto iz znatizelje uzeo obadva izdanja, u stvari posudio od cerke. Imao sam predrasude, smatrao tipicnim djecijim stripovima, onda sam se zarazio i nisam vise mogao stati.
To su stripovi za sve uzraste, obavezna lektira za svakog stripofila.
Kao sto sam rekao vec na darkwoodskom forumu, ako ova dva naslova ne prodju na kioscima, onda nista nece!
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1719 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 19/06/2013 : 22:56:05  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
quote:

Klinci u mom kraju više ni fudbal ne igraju, nego vise na f.
Naruto i One Peace su verovatno poslednja nada da se napravi nova generacija klinaca koji čitaju stripove. Go DW!
Ja kupujem po tri komada od svakog, ikao nijedan nije my cup of tea.
Ali imam kome da ih poklonim

Dosta je bilo praštanja!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/06/2013 : 23:48:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Prema onome što mogu pronaći na netu, riječ je o mangama za djecu i tinejdžere, pa sam prilično siguran da nijedna neće biti moja "šalica čaja".
Ali okvirno planiram uzeti prve brojeve i dati im šansu, makar samo da se uvjerim da ne griješim.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 20/06/2013 : 01:03:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
Bezočni optimizam na delu: videćemo kako će dešavanja pokazati realno stanje.

Piši propalo!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 20/06/2013 : 07:12:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Kod nas su prije nekoliko godina Algoritam i Večernji list otprilike istodobno krenuli s izdavanjem nekih 7-8 manga-serijala, kombinacija i za djecu i za odrasle, i za curice i za dječake, tjednim ritmom i uz dosta pristupačne cijene, i u striparnice i na kioske, i sve se nažalost vrlo brzo ispuhalo.
Naklade su drastično padale iz mjeseca u mjesec (s 20 000 na 15, pa na 12, 9, 5 i 2,5), dok se nije sve ugasilo.
Nadam se da će se tržište u Srbiji, uz distribuciju na području cijele Juge, pokazati solidnijim i izdržljivijim, ali nisam osobiti optimist.
Svakako držim palčeve!

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 20/06/2013 : 10:31:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Za Lone Wolf and Cub se isto prica da ga je nemoguce dobiti. Nadam se da ce ga DW i traziti i dobiti. :-)
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7936 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 20/06/2013 : 10:42:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Kod nas su prije nekoliko godina Algoritam i Večernji list otprilike istodobno krenuli s izdavanjem nekih 7-8 manga-serijala, kombinacija i za djecu i za odrasle, i za curice i za dječake, tjednim ritmom i uz dosta pristupačne cijene, i u striparnice i na kioske, i sve se nažalost vrlo brzo ispuhalo.

Mislin da je cijena tih Algoritmovih bila 35 kuna, i ne bi reka da je bilo skroz pristupačno.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 20/06/2013 : 11:19:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Prema onome što mogu pronaći na netu, riječ je o mangama za djecu i tinejdžere, pa sam prilično siguran da nijedna neće biti moja "šalica čaja".

Onda će ti biti zanimljiv podatak kako gotovo 90% publike stripa One Piece u Japanu čine osobe starije od 18 godina.

http://www.animenewsnetwork.com/interest/2011-02-09/nhk/9/10ths-of-one-piece-manga-buyers-are-adults

A svako reprint-izdanje stripa prodaje se u nakladi od barem 4 milijuna primjeraka.

http://www.animenewsnetwork.com/news/2012-11-02/one-piece-manga-no.68-gets-4-million-print-run

Nije upitno da je One Piece strip za tinejdžere, ali riječ je o JAKO dobrom stripu za tinejdžere, zbog čega ga rado čitaju svi.

A mislim, kako i ne bi? Strip je jedan čudan i intrigantan spoj priča o piratima/gusarima, superherojštine, shonen estetike, akcije, humora, drame, kompleksnih likova i radnje. I sve to sjajno funkcionira.

Drago mi je reći kako to smatram najboljim stripom koji trenutno izlazi.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 20/06/2013 : 12:00:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Podatci za Japan ne znace mnogo za Europu. Znamo kakvi su Japanci. :D

Posto me superherojstina i teen strip ne zanima, mozda dam sansu ako naleti, ali nije mi must have.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 20/06/2013 : 12:15:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Posto me superherojstina i teen strip ne zanima, mozda dam sansu ako naleti, ali nije mi must have.

I to mi kaže netko tko obožava Texa.

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 20/06/2013 : 12:18:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Sumnjam da će išta navući klince na stripove ali znam da Uzmaki uzimam sigurno. Ovo drugo dvoje također, nadam se da će cijena biti prihvatljiva pa da ne bacim pare ako mi se ne svidi. Nisam neki ljubitelj crtić stila ali uz toliko dobrih kritika sa svih strana ovo moram barem provjeriti.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 20/06/2013 : 12:38:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

I to mi kaže netko tko obožava Texa.

Citam, ne obozavam.
Ima i Tex prosjecnih i ispodprosjecnih prica.

Ja imam neku drugu kategorizaciju teen stripa u mislima, nekako mi se klasicni western ne ubraja u to.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 20/06/2013 : 12:48:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja imam neku drugu kategorizaciju teen stripa u mislima, nekako mi se klasicni western ne ubraja u to.

Da, jer Tex je baš visokosofisticirana zabava za stariju publiku.

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9581 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 20/06/2013 : 12:50:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=38390

Ne vidim neku razliku između Polla u svaštari i ovog grafa koji je Bushido postavio. Ako znamo da je Zagor najpopularniji strip na ovom prostorima onda možemo pretpostavit da bi iste rezultate dao upitnik o godinama za sve čitatelje Zagora, a kako je i Zagor avanturistički strip s raznim fantastičnim elementima namjenjen mlađoj publici dolazimo do rezultata da nisu Japanci toliko drukčiji.

Neka mi ljudi oproste što uspoređujem Zagora i One Piece.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 20/06/2013 : 13:29:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne znam na koji nacin deklariras teen strip: po tematici, po godinama citatelja, po tome kome je namijenjen...?
Bas me zanima sta bi kazala anketa o tome koliko godina ima prosjecni citatelj Texa u Italiji.

Ali sve to je zapravo nebitno, pitanje je samo hoce li se mange konacno primiti i na ovim prostorima? Neki su vec davno rekli da sigurno hoce, a stanje danas je prakticki jos u povojima, plus ono malo sto ima je najcesce u striparnicama, a klinaca ionako prakticki nema.
U Italiji su se vec primile, a posto nas najcesce trpaju u njihov "kotao" (kao SBE publika), mozda se "ludilo" preseli i na Balkan. Zivi bili pa vidjeli. Bilo bi cool, sto da ne.

Edited by - Poli on 20/06/2013 13:31:36
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12295 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/06/2013 : 13:34:11  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne znam zasto ima potrebe Bonelli stripove svrstavati u neke nize stripove, za ljude sa manje zahtevnim ukusom ili da je to samo literatura za decu i da su svi koji citaju to ustvari velike naivcine!
U Bonelliju ima toliko zanrova i toliko razlicitih strip serijala i likova da svako moze da pronadje nesto za sebe od Zagora do Grejstorma i Kasidija, od Teksa do Kena Parkera, kog si ti Markos objavljivao.

Nisam veliki ljubitelj Japanskih stripova a i nisam dolazio u kontakt sa njima mnogo ali cu dati podrsku Darkvudu i kupiti prva dva tri broja pa ako mi se svidi nastavicu, trenutno me od Darkvuda najvise interesuju Perle i Jedno Doba...
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 20/06/2013 : 13:34:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

quote:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=38390

Ne vidim neku razliku između Polla u svaštari i ovog grafa koji je Bushido postavio. Ako znamo da je Zagor najpopularniji strip na ovom prostorima onda možemo pretpostavit da bi iste rezultate dao upitnik o godinama za sve čitatelje Zagora, a kako je i Zagor avanturistički strip s raznim fantastičnim elementima namjenjen mlađoj publici dolazimo do rezultata da nisu Japanci toliko drukčiji.

Neka mi ljudi oproste što uspoređujem Zagora i One Piece.

Uzet cu prvi broj od svakoga pa cemo vidjeti. Za sada su me razocarali Blade of Immortal i Death Note. Mozda neki od ova 3 prodje.

Pretpostavljam da bi kod nas upitnik o godinama za bilo koji strip namijenjen mladjima dao matore rezultate.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 20/06/2013 : 14:12:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ne znam na koji nacin deklariras teen strip: po tematici, po godinama citatelja, po tome kome je namijenjen...?
Bas me zanima sta bi kazala anketa o tome koliko godina ima prosjecni citatelj Texa u Italiji.

O, pa ne sumnjam kako bi otkrila da je većina čitatelja starije dobi.

Mislim da se po tom pitanju talijanska publika ne razlikuje puno od naše. Stariji čitatelji najvjerojatnije uglavnom čitaju ono što su čitali u mladosti, dok ih noviji naslovi ne zanimaju previše. Zato im uredništvo Bonellija rado ide niz dlaku, te likove i radnje u svojim stripovima konstantno održava u stalnom statusu quo.

Texa danas čita starija publika, ali to ne znači kako nije riječ o stripu namijenjenom mlađoj publici.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 20/06/2013 : 14:18:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

quote:

Ne znam zasto ima potrebe Bonelli stripove svrstavati u neke nize stripove, za ljude sa manje zahtevnim ukusom ili da je to samo literatura za decu i da su svi koji citaju to ustvari velike naivcine!
U Bonelliju ima toliko zanrova i toliko razlicitih strip serijala i likova da svako moze da pronadje nesto za sebe od Zagora do Grejstorma i Kasidija, od Teksa do Kena Parkera, kog si ti Markos objavljivao.

Nisam veliki ljubitelj Japanskih stripova a i nisam dolazio u kontakt sa njima mnogo ali cu dati podrsku Darkvudu i kupiti prva dva tri broja pa ako mi se svidi nastavicu, trenutno me od Darkvuda najvise interesuju Perle i Jedno Doba...

Odakle ti zakljucak da sam svrstao Bonelli u nize stripove?

Trouble will find me
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 20/06/2013 : 14:25:03  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
i evo, rasprava je skrenula u (očekivano) lošem smeru, Bonelli vs rest of the world, ili obratno.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page
Page: of 182 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000