Author |
Topic |
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Member since 16/02/2008 |
Posted - 20/06/2013 : 13:45:07
|
quote: Originally posted by Cromwell
quote: Originally posted by bubo hm, evo ovako ja ću krenuti s nekim pitanjima pa vi koji ste upućeni/bliski arkoni vas molim da mi odgovorite, naime super što objavljujete nathana od prvog broja sa castelinijevim naslovnicama, međutim šta mi koji sakupljamo nathana već ihoho vremena imamo u konačnosti od toga????
Što imaš? -Ništa. Tebi (nama) to nije niti namijenjeno. Ako se ne varam ti imas sve ili skoro sve Libellusove Nathane u kolekciji. Što bi ti onda htio od Arkone?
quote: Originally posted by bubo imamo sljedeće ,jednog novog(ili bolje rečeno starog pošto je team up objavljen davno) izdavača sa objavljene 2 DVIJE knjige u 2 godine postojanja , i to objavljene 2 knjige koje su trebale biti best seler s obzirom da su libellusovi team upovi bili rasprodati i postizali velike cijene,znači umjesto da to bude zaletišna točka od arkone ni traga ni glasa godinu dana,, wtf????
Očito prodaja nije bila zadovoljavajuća. O tom ranim rasprodajama i velikim cijenama radije ne bih. Ovo da od Arkone ni traga ni glasa stoji i tu si potpuno u pravu. No opet, bolje i to nego da se hvale i razglasuju na sav glas pa onda šute ko p**de i prave se ludi kao jedan izdavač zadnjih godinu dana.
quote: Originally posted by bubo dalje s obzirom da arkona dobila prava na castelinijeve naslovnice sasvim sam siguran da će i libellus iste objaviti u nekom svom popratnom izdanju tu nema sumnje.
Daj molim te. Gdje će to objaviti i kome to treba? U reprintima nedavno već izdanih epizoda? Imamo DeAngelisove naslovnice tamo gdje trebaju biti, a to je na početku epizode i to je to.
quote: Originally posted by bubo ovo nije napad na arkonu već samo jedno LOGIČKO razmišljanje kupca nathana, znači šta ja dobijam sa arkonom???? nesigurnost,neizvjesnost sasvim sigurno, zatim spor ili nikakav ritam izlaženja, mislim da je naučna fantastika da izdaju ritmom libellusa, zatim šta je popratnim izdanjima itd itd???
Oprosti ako griješim ali od kada pratim forum primjećujem da se propinješ na zadnje noge čim netko zucne protiv Libellusa. Simptomatično je koji si reply quoteao. A tvoj cijeli post djeluje ljutito i uvrijeđeno što je još netko došao (pokušati) oduzeti dio kolača na tržištu. Malo je nefer takav podcjenjivački pristup, zar ne Btw ja također mislim da nam to izdanje ne treba, ali čisto iz sebičnih razloga, jer već imam i redovno kupujem većinu Nathana od Libellusa i zadovoljan sam i kvalitetom i susretljivošću poglavica D&D. No kao što rekoh to izdanje uopće nije namijenjeno nama i ne znam čemu sva ta pitanja. U krivoj službi totalno...
odlični nadasve puni argumenata odgovori nema šta znači ja kao kupac nathana ne bih volio plaćati manje neko izdanje jednake ili po priči čak i bolje kvalitete? kome je namijenjeno izdanje ako nije tajna?? ne ide na kioske radi se kolekcionarskom izdanju za nathanove fanove, zašto ja ne bih imao 2 izdanja ista a opet različita? ili prodao libellusa i kupovao ovo ?libellus s ovim nema veze isto bih napisao da recimo fibra ili darkwood izdaju nathana. |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4314 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 20/06/2013 : 23:59:30
|
PREMIJERA I PROMOCIJA NATANA NEVERA KNJIGE 1 BIĆE ODRŽANA U LESKOVCU, NA XV BALKANSKOJ SMOTRI MLADIH STRIP AUTORA. |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
|
|
vladar
Average Member
Serbia
745 Posts
Member since 05/09/2002 |
Posted - 21/06/2013 : 09:31:35
|
odlični nadasve puni argumenata odgovori nema šta znači ja kao kupac nathana ne bih volio plaćati manje neko izdanje jednake ili po priči čak i bolje kvalitete? kome je namijenjeno izdanje ako nije tajna?? ne ide na kioske radi se kolekcionarskom izdanju za nathanove fanove, zašto ja ne bih imao 2 izdanja ista a opet različita? ili prodao libellusa i kupovao ovo ?libellus s ovim nema veze isto bih napisao da recimo fibra ili darkwood izdaju nathana. [/quote]
Nije tajna kome je namenjeno, zasto bi bila?! Nemenjeno je meni, npr, koji nemam Libellusova redovna izdanja, ali ima vecinu pratecih serijala (Spec, almanahe, gigante, team-up). Libellusova redovna izdanja nisam (na moju zalost) kupovao jer, pored svih stripova koje kupujem nisam mogao da ispratim i to izdanje, a tesio sam se da NN imam u izdanju SD i Ludensa.
Sta ti imas od tog izdanja? Ili neko drugi, ko vec poseduje NN u izdanju Libellusa? Koga je briga za to?!! Ako hoces da kupujes - kupuj, ako neces - nemoj, niko te ne tera. Ja, npr, kupujem Libellusova izdanja Mr Noa i pored toga sto ga imam kompletnog iz LMS, sto imam oko 100-tinak originala, sve sto je izdao VC. Jednostavno, taj strip volim da citam i odlucio sam se da ga ima u izdanju koje je ponudio Libellus i ako dupliram isto izdanje.
I ti kod NN imas opcije koje si naveo, pa sam odluci - kupujes Arkonino izdanje ili ne kupujes, prodajes Libellusovo ili ne prodajes, imas 2 izdanja istog junaka ili nemas.
Kakve veze ima Arkona sa tvojim izborom, ako vec mislis da je Libellus redovan, da su izdanja odlicna i sl.(sa cime se u potpunosti slazem)?
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18878 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 21/06/2013 : 10:15:54
|
u TESNOJ KOŽI bila je rečenica: "uskoro če svaki Jugosloven imati svog advokata"...ja bi to preradio u "uskoro če svaki bonelli junak imati 5 izdavaća"... i to ne na svjetu...u ex Yugi. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Posted - 21/06/2013 : 10:26:31
|
quote: Originally posted by vladar
Nije tajna kome je namenjeno, zasto bi bila?! Nemenjeno je meni, npr, koji nemam Libellusova redovna izdanja, ali ima vecinu pratecih serijala (Spec, almanahe, gigante, team-up). Libellusova redovna izdanja nisam (na moju zalost) kupovao jer, pored svih stripova koje kupujem nisam mogao da ispratim i to izdanje, a tesio sam se da NN imam u izdanju SD i Ludensa.
Sta ti imas od tog izdanja? Ili neko drugi, ko vec poseduje NN u izdanju Libellusa? Koga je briga za to?!! Ako hoces da kupujes - kupuj, ako neces - nemoj, niko te ne tera. Ja, npr, kupujem Libellusova izdanja Mr Noa i pored toga sto ga imam kompletnog iz LMS, sto imam oko 100-tinak originala, sve sto je izdao VC. Jednostavno, taj strip volim da citam i odlucio sam se da ga ima u izdanju koje je ponudio Libellus i ako dupliram isto izdanje.
I ti kod NN imas opcije koje si naveo, pa sam odluci - kupujes Arkonino izdanje ili ne kupujes, prodajes Libellusovo ili ne prodajes, imas 2 izdanja istog junaka ili nemas.
Kakve veze ima Arkona sa tvojim izborom, ako vec mislis da je Libellus redovan, da su izdanja odlicna i sl.(sa cime se u potpunosti slazem)?
Sve rečeno.
Hajde sada da se ostavimo praznih priča i kažemo, recimo, potencijalno novim čitaocima šta da očekuju u pre tri sveske. Bolje ili slabije od početaka nekih drugih junaka, crtež, i sl. |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18878 Posts
Posted - 21/06/2013 : 10:37:27
|
Prve Nathan priče su odlične, meni i bolje od onih kasnijih oko broja 50 ili ovih sada koje izdaje Libellus. vidi se početni entuzijazam koji kasnije razvodeni... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
IGMAN2
Senior Member
2421 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 21/06/2013 : 11:19:22
|
Ima jedna sitnica koja se stalno provlači ovdje...
Uspoređivanje ozbiljnosti izdavača s količinom i redovitosti izdatih izdanja.
Stvar je OK, dok se ne počne manipulirati s podacima. Arkona je NN & MM Team up izdala 11.04'12. I ovo je, naravno, puno, ali nije ni blizu dvije godine kako se stalno navodi.
S druge strane, Libellus je, od kada je počeo izdavati NN reprinte- u skoro tri godine, izdao samo četri knjige! Svi mogu izračunati koliko će im trebati da stignu sami sebe, tj. do 22. knjige. E sad, sami si odgovorite treba li nam netko brži. Hoće li to biti, sad kada su se prestali igrati s team up-ovima i počeli ozbiljno, Arkona
|
|
|
brko17
Junior Member
Croatia
387 Posts
Member since 30/08/2011 |
Posted - 21/06/2013 : 11:31:42
|
Veci nas koji uzimamo LL izdanja te brojeve vec imamo u SD/Ludens izdanju. Citajuci po forumu LL vidim da vecina zeli forsiranje novih knjiga/brojeva NN, a reprint polako svojim tempom.
A sad dosta o LL izdanjima, Arkoni sretno iako ih necu kupovati, nadam se Vasem uspjehu s NN. |
|
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Posted - 21/06/2013 : 11:48:14
|
Meni je Natanova prva epizoda jedna od najupečatljivijih prvih epizoda nekog Boneli junaka. Moćda je tome doprineo fenomenalni Kastelini, čiji je crtež za mene postao pravo otkriće tek u Natanu (ne u Dilanu), i koji je spojio Boneli pripovedanje sa američkim kadriranjem i montažom. I priča je dobra, baca u samu srž. Kao da je Sera pratio kadrove brzinom naracije.
Iako se Natanov svet iz broja u broj eksponencijalno širio, prva priča je, bar meni, uspela da pokaže merne jedinice tog univerzuma. |
Edited by - Rick on 21/06/2013 11:48:32 |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7269 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 21/06/2013 : 13:13:13
|
Sto se tice prvih brojeva, iako vecina od vas zna da sam zadrti NN fan, moram priznati da sam nakon prvog broja umalo odustao od Nathana. Sve je to bilo ok, crtez odlican, prica solidna, ali falila je ona iskra da zapali vatru. Mislio sam da ce ovo biti SF verzija Nicka Raidera i cak nisam uzeo 2.broj. Nakon Operacije zmaj dao sam Nathanu sansu jos koji broj, a nakon Ljudi sjene vise nije bilo povratka.
Stvorena je ljubav do usiju. |
|
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Posted - 21/06/2013 : 13:41:33
|
quote: Originally posted by vladar
odlični nadasve puni argumenata odgovori nema šta znači ja kao kupac nathana ne bih volio plaćati manje neko izdanje jednake ili po priči čak i bolje kvalitete? kome je namijenjeno izdanje ako nije tajna?? ne ide na kioske radi se kolekcionarskom izdanju za nathanove fanove, zašto ja ne bih imao 2 izdanja ista a opet različita? ili prodao libellusa i kupovao ovo ?libellus s ovim nema veze isto bih napisao da recimo fibra ili darkwood izdaju nathana.
[/quote]dobro sve ok ,sve to stoji što si rekao izbor i treba biti na kupcu ali je do izdavača da ponudi nešto da kupce pridobije zar ne? ja sam se više osvrnuo na generalno šta to arkona nudi kupcima? uvijek zavlada euforija i pljuvanje po nekom već postojećem izdavaču čim neko krene sa objavom več objavljenog.bez argumenata i logičkog razmišljanja te je u tom smjeru i moj post išao,naravno da je svakome ko ima sve knjige nathana od libellusa izbor lak( a malo ih je da imaju sve popratne serijale sem redovnih kao ti),opet će na kraju vrijeme pokazati najbolje..i nadam se da neće biti opet pauze od preko godinu dana do pojave nove knjige..usput vlasnicima prava treba kapu skinuti na strpljenju sa ovakvim izdavačkim kučama... |
|
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Posted - 21/06/2013 : 13:44:39
|
quote: Originally posted by IGMAN2
Stvar je OK, dok se ne počne manipulirati s podacima. Arkona je NN & MM Team up izdala 11.04'12. I ovo je, naravno, puno, ali nije ni blizu dvije godine kako se stalno navodi.
S druge strane, Libellus je, od kada je počeo izdavati NN reprinte- u skoro tri godine, izdao samo četri knjige! Svi mogu izračunati koliko će im trebati da stignu sami sebe, tj. do 22. knjige. E sad, sami si odgovorite treba li nam netko brži. Hoće li to biti, sad kada su se prestali igrati s team up-ovima i počeli ozbiljno, Arkona
ti to ozbiljno?????? |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2421 Posts
Posted - 21/06/2013 : 14:23:33
|
quote: Originally posted by bubo
quote: Originally posted by IGMAN2
ti to ozbiljno??????
Ma, jok! Ja sam ti poznati šaljivđija, i jako mi je drago da sam i tebe uspio nasmijati Samo mi reci na koji dio si pao
I usput, ono tvoje- 'neargumentirano pljuvanje po postojećem izdavaču', ima li to neke veze sa mnom ili se više generalno osvrčeš? |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18878 Posts
Posted - 21/06/2013 : 14:29:16
|
meni je šestomjesečni tempo tih reprint knjiga Nathana(od početka) sasvim ok...kod 270 original Nathan epizoda taj reprint dobro sedne ali nije prioritet...tih 15-16 knjiga do prve Libellusove sa brojem 22 prije ili kasnije dobijamo, ali iako se to odduži do tada mogu čitat te epizode u Slobodna Dalmacija-Ludens izdanju... opet se ponavlja ista priča.... da se hvali domače kljuse sa tim da se popljuje "strani" konj... Arkona je nepoznata priča, dva objavljena stripa premalo su da ga dižemo u nebo...neznamo još cijenu, tempo tih knjiga, prevod...ali da mu zaželimo sretan put, to je za svakog stripomana ili nathanovca, skoro obaveza.... konkurencija je samo plus...možda i Libellus sada ubrza te prve knjige. |
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
vladar
Average Member
Serbia
745 Posts
Member since 05/09/2002 |
Posted - 21/06/2013 : 14:51:20
|
quote: Originally posted by supermark
nisam bas u toku jer ne pratim Nathana, ali sto je Libellus poceo izdavati reprinte?
Reprintima se ovde nazivaju epizode koje su objavili SD/Ludens.
Libellus je poceo sa Nathanom od epizoda koje ranije nikada nisu bile objavljene, a kasnije je poceo da objavljuje i epizode koje su izasle u SD/Ludens izdanjima. Btw, ovo si verovatno vec znao, ali eto.... |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2421 Posts
Posted - 21/06/2013 : 15:00:07
|
Više je devet nego šest, ali dobro, nije u tome stvar već da jednom izdavaču zamjerate ritam izdavanja i prije nego je i počeo sa izdavanjem, a za drugog imate razumjevanja i opravdanja...
Dajte malo pozitive i optimizma. Ne morate odmah drvlje i kamenje, tim više što ovo izdanje NN izgleda upravo onako kako bi to i trebalo izgledati.
Usput, Teller, nemam pojma što je Rick Arkoni, ali ja nisam Arkonijanac. Meni je domaće kljuse Libellus, ali 'popu-pop, a bobu- bob'- kada je nešto bolje, onda to i kažem, makar je susjedovo. U pravu si- Arkonu još ne poznamo i ima oko nje puno nepoznanica, ali i Libellus je imao prvo izdanje, stoga umjesto pljucanja ja ću im poželjeti dug i plodan život. Moju potporu imaju. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 21/06/2013 : 15:02:20
|
Da, to sam znao, ali fala, u svakom slucaju mislio sam da je Libellus poceo ponovno izdavati svoje prve epizode
jos jedno pitanje: jesu li te prve libellusove epizode bile numerirane pod brojem 1 ili se krenulo od broja dvadesetinekog? |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
|
IGMAN2
Senior Member
2421 Posts
Posted - 21/06/2013 : 15:17:00
|
quote: Originally posted by supermark
malo sam pronjuskao krenulo se od broja 22, a sad je na 4
po kojem rasporedu izlaze nove epizode i reprinti?
Je, ali ti brojevi knjiga nigdje ne pišu( to su samo interni nazivi za upćene ) Na knjizi su navedeni samo brojevi epizoda koje ta knjiga sadrži.
A izlaze po rasporedu koji odrede Dado&Dado. |
Edited by - IGMAN2 on 21/06/2013 15:19:16 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 21/06/2013 : 15:24:39
|
aha, znači na knjizi 22 pise 64, 65, 66 a na knjizi 4 pise 10, 11, 12?
pa to je jednako dobro kao da pisu i brojevi samih epizoda |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2421 Posts
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 21/06/2013 : 15:44:29
|
I opet se na Arkoninom topiku priča o Libellusu! Ima li ovaj forum moderatora?!
A svima koji i dalje pljuju po Arkoni (namerno ne koristim blazu rec), i to nakon što su neki u ime stripa zamolili da se to ne čini... ma, nema veze, stvarno, samo napred, očigledno je potreba u pitanju. |
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
Edited by - elfak nish on 21/06/2013 15:47:24 |
|
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Posted - 21/06/2013 : 15:57:57
|
quote: Originally posted by IGMAN2 Usput, Teller, nemam pojma što je Rick Arkoni...
IGMAN2, nisam ništa Arkoni, vidim samo Natana u čitavoj priči. A, kao što rekoh već negde, podrzao bih ovo izdanje da ga izdaje bilo ko, bilo gde, od Vardara do Triglava (mada slovenački jezik...) u ovoj opremi i po ovoj ceni. |
|
|
Topic |
|
|
|