forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Umro je James Gandolfini
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 21/06/2013 : 00:03:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 21/06/2013 : 08:53:11  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
RIP.
Žalosno, neugodno me to iznenadilo. Bio je odličan glumac.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8193 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 21/06/2013 : 09:18:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
stvarno me ražalostilo
bio je u najboljim godinama i ostat ćemo uskraćeni za mnoge dobre uloge
primjetio sam ga još u pravoj romansi
mala uloga, ali upečatljiva
RIP

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 21/06/2013 : 12:45:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Pravo me šokiralo jučer kad san čuja.
Moga je još puno dati...
Počivao u miru.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8588 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 21/06/2013 : 21:10:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Šteta...stvarno šteta..
Počivao u miru

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 21/06/2013 : 22:05:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
Ukurac, propade mi svaka nada glede oživljavanja Sopranosa...

nebesa nisu humana... (Hrabal)

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 21/06/2013 : 22:31:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Iz Slobodne Dalmacije:

in memoriam JAMES GANDOLFINI

Bio je puno više od Tonyja Soprana

Činjenica je da će se najviše pamtiti njegova magnetična izvedba neurotičnog ‘mafijaškog Woodyja Allena’ od sto-i-nešto kilograma. No, bilo bi nepravedno reći da Gandolfini nije bio magnetičan i u - ostalim ulogama.

Zvuči kao scena iz serijala “Kum“. Glumac James Gandolfini, najpoznatiji po ulogama mafijaša, umro je na Siciliji tijekom radnog odmora. Pokojni Gandolfini često je priznavao kako je Robert De Niro izvršio na njega najveći utjecaj u odluci da postane glumac. Odrastao je gledajući ga opetovano u Scorseseovim “Ulicama zla“ i Coppolinu “Kumu II“. Spletom okolnosti, Gandolfini se i sam proslavio ulogama nezaboravnih likova s “one strane zakona” poput njegova uzora. Dakako, Tony Soprano je najpoznatiji od njih.

Široka ramena savijena tugom

Ulogom depresivna “mob bossa“, koji u TV seriji “Obitelj Soprano“ (1999.) nastoji izbalansirati obiteljski i poslovni život šefa zločinačke organizacije, korpulentni, impozantni glumac postao je zvijezda. Za tu je ulogu osvojio Zlatni globus, nagradu Emmy... Sasvim zasluženo. Savršeno je nastanio lik. Gandolfinijeva pojavnost odigrala je tu važnu ulogu. Široka ramena savijena tugom, teško disanje od viška kilograma, trljanje čela od nervoze... Magnetična izvedba neurotičnog “mafijaškog Woodyja Allena” od sto-i-nešto kilograma.

No, bilo bi nepravedno reći da Gandolfini nije bio magnetičan i u ostalim ulogama. Teško ga je bilo ne gledati čak i kad, kao psihotični gangsterski posilnik, “tarantinovski“ lik Virgil, mlati majušnu Alabamu (Patricia Arquette) u “Pravoj romansi“, uživajući u svakom udarcu. U pauzama od devetanja Alabame, Virgil je istresao impresivno napisani monolog o tome kakav je osjećaj kad ubiješ nekoga.

Impresivan kao nasilni Virgil

“Prvi put je najteže, nije me briga jesi li Wyatt Earp ili Jack Trbosjek. Povratio sam nakon prvog ubojstva. Sada to radim samo da gledam promjenu na njihovu licu”, povjerio se Virgil u svojevrsnoj preteči seansi Tonyja Soprana kod doktorice Jennifer Melfi (Lorraine Bracco), samo s više krvi i nasilja.

Sinefili ga se sjećaju i po ulozi Mede u crnohumornom krimiću “Uhvatite maloga“, u “Grimiznoj plimi“, “Meksikancu“, “Posljednjoj bitki“, “Ljubavi i cigaretama“, “Svim kraljevim ljudima“... filmovima u kojima se potvrdio kao veliki karakterni glumac i otimač scena. Nadimak Bear iz “Get Shorty“ na neki je način sabrao njegove uloge. Bio je “medo“ čak i kad su njegovi likovi bili prilično daleko od plišanih dobrica.

MARKO NJEGIĆ

Kalio se na Broadwayu

James J. Gandolfini Jr. rođen je u New Jerseyju 18. rujna 1961. Prvu filmsku ulogu dobio je u horor komediji ‘Shock! Shock! Shock!’ (1987.). Kalio se i na Broadwayu, gdje je, primjerice, 1992. glumio u predstavi ‘Tramvaj zvan čežnja’ s Jessicom Lange i Alecom Baldwinom. Jedna od njegovih zadnjih izvrsnih uloga bila je u političkoj satiri ‘U banani’. U proteklih pola godine u kinima smo ga gledali u sočnim epizodama filmova ‘Ubij ih nježno’ i ‘Zero Dark Thirty’.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 22/06/2013 : 16:01:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Johnny Difool..hvala na textovima.
Gandolfini je za mene ikona lake , iskrene i istinske glume..
Veliki nas je glumac i covjek napustio..poetske li pravde..u Rimu ..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 22/06/2013 : 21:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
S Indexa:

Kako su se u Večernjim novostima oprostili od Tonyja Soprana!

Foto: Večernje novosti

ZA PRERANO preminulim glumcem Jamesom Gandolfinijem žale i u Srbiji.

U tamošnjim Večernjem novostima, izašla je osmrtnica u kojoj se čitatelji Drago Radan i Dimitrije Mitar Trkulja s obiteljima opraštaju od popularnog glumca.

"James Gandolfini, Tony Soprano, posljednji pozdrav prijatelju i poštovanje za životni put koji je maestralno prikazao u životu i na sceni", piše u današnjem broju beogradskih novina.

Ovo nije prvi put da se u Srbiji čitatelji opraštaju sa svojim idolima, a Alo piše kako se ista situacija dogodila i kad su umrli Muammar al-Gaddafi i Hugo Chavez.

Edited by - Johnny Difool on 22/06/2013 21:12:06
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 22/06/2013 : 21:34:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Svako jutro se probudis, jedno jutro ne. Nema neke mudrosti u umiranju, da bi o njoj mudro zborili sad.
Salute, mr Gandolfini.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 25/06/2013 : 22:48:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Scena iz jako dobre mjuzikl-drame Ljubav i cigarete (Romance & Cigarettes) Johna Turturra u kojoj Gandolfini pjeva "A Man Without Love". U filmu pjevaju i Susan Sarandon, Steve Buscemi, Kate Winslet, Christopher Walken i drugi...

Edited by - Johnny Difool on 22/06/2014 12:24:35
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 28/06/2013 : 21:59:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Fotke sa sahrane; neke izgledaju kao da su sa seta Sopranosa;

Edited by - Johnny Difool on 28/06/2013 22:07:05
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3276 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 29/06/2013 : 12:08:34  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
quote:
Scena iz jako dobre mjuzikl-drame Ljubav i cigarete

; samo da me moja ne vidi kako sa 50+ plačem slušajuči lonely is a man without love!
johnny dužan sam ti pivo - evo u petak sam u lastanu...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 22/06/2014 : 12:24:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Prekjučer se navršila godina dana od Tonyjeve smrti...

Prvo je posveta Jimmyju od strane kolega iz Sopranosa, a druga scena iz Ljubavi i cigareta.

Edited by - Johnny Difool on 22/06/2014 12:26:44
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.5 seconds. Snitz Forums 2000