Author |
Topic  |
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 26/06/2013 : 14:19:16
|
Poll Question:
Potaknut samim sobom ( ) evo otvorih ovaj poll.
znači ovak:
koji od dvojice Dumbledorea vam je bolji?
Harris ili Gambon?
s time da moram naglasit jednu stvar: objasnite zašto!   
pa da čujemo!
P.S. znam da serija ima teoretski sedam filmova; ovaj zadnji je podijeljen na dva dijela, pa sam taj drugi dio računao kao osmi.
Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.
|
|
"Nothing lasts forever." |
Edited by - Darth Ivan on 26/06/2013 14:24:47
|
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 26/06/2013 : 14:33:57
|
Dobro si računao .
Pa, iako mislim da će većina biti za Harrisa (dva-tri glasa, jel ), ja kažem Gambon. Jer jednostavno ne mogu zamisliti pokojnog Richarda Harrisa kako plamenom tamani Inferiuse na kraju šestog dijela... Harrisov Dumbledore je bio baš onako, pravi stari, mudri čarobnjak iz neke bajke za djecu, kako ga je Chris Columbus zamislio. Michael Gambon imao je priliku dati Dumbledoreu nekakvu čvrstinu, dublji smisao lika, i dati nam do znanja da on nije samo stari, dobri čarobnjak-veseljak, nego da ima i svoju mračniju i ozbiljniju stranu, i to je i učinio. Isto tako, dao nam je puno hitriju i živahniju verziju ovog lika. Također, moramo uzeti u obzir da je Harris nažalost lgumio u puno manje filmova nego Gambon (što se tiče Dumbledorea).
Iako moram priznati da neke stvari nije učinio kako treba, možda je to i do redatelja.

Izdvojio bih neke najbolje trenutke ove dvojice...

Jedna od najboljih scena borbi u cijelom serijalu:
I naravno:
Najbolji razgovor ikad:
Pa onda:
I ova scena je na mene ostavila jak dojam, posebno kad se Harry izdere... |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 26/06/2013 : 14:48:19
|
iako je (po meni) Gambon bolje prikazao tu dinamičniju i tamniju (kao što si rekao) stranu Dumbledorea, mislim da mu je definitivno nedostajala ona nježnija strana, koja je prisutna kod Harrisa. jest da je Dumbledore bio onako dosta energičan (što vidimo kod Gambona), ali je ujedno bio i, ono, smiren dok su svi istali u panici, i glas razuma. Gambon mi je u nekim momentima jednostavno bio previše ozbiljan (što Dumbledore nije), i kažem, nije imao tu neku nježniju stranu, očinsku figuru, što se meni kod Harrisa posebno svidjelo. tako da je moj glas Harris.
naravno, teško je sad tu nagađat ono u stilu - što bi bilo kad bi bilo - ali ja mislim da bi Harris, da je poživio, definitivno uspio odradit odličan posao sigurno. |
Edited by - Darth Ivan on 26/06/2013 14:49:28 |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Posted - 26/06/2013 : 14:52:47
|
quote: Originally posted by nemanja93
quote: Originally posted by acestroke
Gandalf

Evo, ja još uvijek ne razumijem zašto ima toliko trollova i hejtera HP-a... Valjda mislite da je to kao Twilight ili tako nešto...
Btw., Ivane, zasad postoje samo dva glasa - moj i tvoj. To dovoljno govori o popularnosti Harryja Pottera na ovom forumu ... |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
 |
|
nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 26/06/2013 : 15:22:07
|
Ma nisam hejter nekada sam bio veliki fan pogotovo knjiga. Sad sam ga valjda prerastao
Sto se tice Dambldora meni su oni isti, jedino mi je drugi malo mracniji. |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 26/06/2013 : 15:54:44
|
Nemam nista protiv HP-a, ono odozgo je bila samo zajebancija, opusteno...
Naravno da je HP franchise hiljadu puta bolji od Twilighta, to je ocito. Gledo sam prva 4 filma, cini mi se, Goblet of Fire mi je bio poslednji. Mozda ih jednog dana ponovo posjetim, ispocetka. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 26/06/2013 : 16:35:15
|
Te dvije franšize ne bi smio stavljati u istu rečenicu, neovisno koliko je beskonačno puta HP bolji.
Što se Dumbledorea tiče, Harris mi je draži. Kao što Darth Ivan već reče, više je očinska/djedovska figura i simpatičniji. Draži mi je njegov odnos prema Harryu, pogotovo kad mu priča ispred onog ogledala. A isto tako su mi i prva dva filma u odnosu na ostale više bajkoviti i magični, te samim time draži i simpatičniji.
Gambon je sasvim solidno odglumio, mračniji je i više 'akcijski', kao i ostali filmovi. |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 26/06/2013 : 17:06:32
|
quote: Originally posted by Zagor12
Btw., Ivane, zasad postoje samo dva glasa - moj i tvoj. To dovoljno govori o popularnosti Harryja Pottera na ovom forumu ...
bolje i to nego ništa   
samo kaj je sad 2 naprama 1    |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 26/06/2013 : 19:35:12
|
Michael Gambon. On mi je jednostavno draži glumac, još od Raspjevanog detektiva, a i uloga Dumbledora mu bolje pristaje jer je nekako smireniji i "mudriji" od Harrisa.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 26/06/2013 : 19:37:16
|
Harris mi je puno bolji. Draži kao glumac, uvjerljiviji u toj specifičnoj ulozi, nekako zrači mudrošću i ljubavlju. Moja predstava starog kralja čarobnjaka. Gambon mi je samo netko tko je popunio nažalost ispražnjeno mjesto. Bezličan. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Posted - 26/06/2013 : 20:36:17
|
quote: Originally posted by acestroke
Nemam nista protiv HP-a, ono odozgo je bila samo zajebancija, opusteno...
Naravno da je HP franchise hiljadu puta bolji od Twilighta, to je ocito. Gledo sam prva 4 filma, cini mi se, Goblet of Fire mi je bio poslednji. Mozda ih jednog dana ponovo posjetim, ispocetka.
Toplo ti savjetujem da i to napraviš, svi su filmovi kao filmovi sasvim u redu, dinamični su i dosta napeti, zadnji je čak i odličan . Kad bismo malo pričali o tome koliko vjerno prate knjige... Hm, tu bi imali o čemu raspravljati, pogotovo što se tiče 4. i 5. dijela.
@Difool: Želio bih čuti tvoje kratko mišljenje o HP franšizi (filmovima, naravno). Baš me zanima .
Evo još jedne odlične scene...
I da, među ostalim glumcima koji su me oduševili kroz sagu, a svi su odlični, tu je svakako Alan Rickman, pa zatim Jim Broadbent koji je u Princu Miješane Krvi bio sjajan, zatim naravno Ralph Fiennes kao Voldemort, Warwick Davis (kao Griphook), Brendan Gleeson u četvrtom dijelu...
I jedna scena zbog koje sam se u kinu zamalo ugušio od smijeha, a ovdje se ponavlja vjerovali ili ne, deset sati .
Upozoravam vas koji niste gledali filmove ili čitali knjige, a planirate, da ne gledate ovaj video jer je ujedno i jedan ogromni, ogromni spoiler.
|
|
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 27/06/2013 : 00:03:46
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Michael Gambon. On mi je jednostavno draži glumac, još od Raspjevanog detektiva, a i uloga Dumbledora mu bolje pristaje jer je nekako smireniji i "mudriji" od Harrisa.
quote: Harris mi je puno bolji. Draži kao glumac, uvjerljiviji u toj specifičnoj ulozi, nekako zrači mudrošću i ljubavlju. Moja predstava starog kralja čarobnjaka. Gambon mi je samo netko tko je popunio nažalost ispražnjeno mjesto. Bezličan.
ha čujte, bez uvrede jedan i drugi, al po mom mišljenju mislim da baš nije pošteno reć: "Ovaj je bolji Dumbledore zato što mi je on inače draži glumac". jer tu ne govorimo o tome koji je od njih bolji glumac općenito, već govorimo o specifičnoj ulozi. |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 27/06/2013 : 00:12:33
|
Kad bismo malo pričali o tome koliko vjerno prate knjige... Hm, tu bi imali o čemu raspravljati, pogotovo što se tiče 4. i 5. dijela.
prva dva filma po mojem mišljenju vrlo vjerno prate knjige. prvi film sam gledao jako puno puta i on je, pa mogu reći praktički ilustrirana verzija romana. drugi je isto tu negdje.
stvar je jednostavno bila u tome što je Columbus išao onom rutom - play it safe, s ciljem da zadovolji fanove, i tako napravio to što je napravio. ja koliko sam vidio, bilo je tu izmiješanih kritika u vezi tog pristupa, da je takvo vjerno praćenje knjige koliko pozitivna, toliko i negativna strana. sad, ja osobno ne znam kako bi stvar ispala da je Columbus napravio malo više devijacija (što smo vidjeli u kasnijim adaptacijama), ali i ovako kako je ispalo, mislim da nije loše. ako, s druge strane, netko kaže da jest loše, mislim da se u svakom slučaju mora uzet u obzir da je on ipak bio redatelj koji je morao "probiti led", tako da se definitivno ta činjenica može u neku ruku uzet ko olakotna okolnost.
ovi ostali su isto dosta blizu (ne računam zadnja tri filma i zadnje dvije knjige jer ih nisam gledao/pročitao), iako postoje određene devijacije. premda stvarno ne znam koliko u odnosu na prva dva filma i trebao bi sad ponovo odgledat filmove i pročitat knjige da bi vidio koje točno, mada znam da je peti dio bio drastično srezan što se tiče praćenja knjige, i što je po meni bilo veliko razočaranje.
|
Edited by - Darth Ivan on 27/06/2013 00:49:12 |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Posted - 27/06/2013 : 00:49:51
|
Posljednja dva filma su sedmu knjigu ekranizirali gotovo pa besprijekorno. Gotovo da ništa nisu mijenjali... A peti film je moglo komotno produljiti za nekih pola sata, još produžiti onu bitku u Ministarstvu i ubaciti scenu sa Sv. Mungom, kao i Lily Evans u Snapeovim sjećanjima. Onda bi film bio super. Ovako, dobar je kao film, a kao ekranizacija knjige baš i ne. Četvrti dio je također mnogo toga izbacio, što se mene tiče trebali su ubaciti Dursleyjeve, Charliea Weasleyja i Luda Bagmana... |
|
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 27/06/2013 : 01:03:25
|
Posljednja dva filma su sedmu knjigu ekranizirali gotovo pa besprijekorno. Gotovo da ništa nisu mijenjali... A peti film je moglo komotno produljiti za nekih pola sata, još produžiti onu bitku u Ministarstvu i ubaciti scenu sa Sv. Mungom, kao i Lily Evans u Snapeovim sjećanjima. Onda bi film bio super. Ovako, dobar je kao film, a kao ekranizacija knjige baš i ne. Četvrti dio je također mnogo toga izbacio, što se mene tiče trebali su ubaciti Dursleyjeve, Charliea Weasleyja i Luda Bagmana...
da, ovo što kažeš u vezi petog se skroz slažem. ja da ti budem iskren, mislim da su ga mogli podijelit na dva dijela. ja se iskreno ne sjećam svih detalja, ni iz knjige ni iz filma, al se jako dobro sjećam da je bilo nekih momenata kojih, iskreno, ne bi mogao uopće skužit da nisam pročitao knjigu. što se tog skraćivanja tiče, ne znam, netko bi možda mogao to opravdat činjenicom da je knjiga izuzetno dugačka - ima blizu 800 stranica ak se ne varam - pa da je bilo izuzetno teško to sve pretočit u film od dva sata i nešto. po meni uopće nema opravdanja kaj su ga srezali u tolikom omjeru budući da je i "Kamen mudraca" po trajanju bio duži od tog petog dijela (2 i pol sata naspram 2 sata i 10 minuta), iako je knjiga više nego duplo kraća. ne znam, možda je u pitanju režiser Yates, ovo mu je bio koliko znam prvi HP film, ili pak scenarist, jer koliko znam Kloves nije napisao scenarij za taj film. |
Edited by - Darth Ivan on 27/06/2013 01:07:28 |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Posted - 27/06/2013 : 01:12:59
|
Ma više je u scenaristu stvar, on je taj koji "prepisuje" knjigu, Yates je imao vrlo zanimljiva u rješenja u filmu, oni Harryjevi psihički tripovi su bili odlično napravljeni, i u tom mi je dijelu Radcliffe obavio najbolji posao. U šestom dijelu recimo nema rupa, ali neoprostivo je što nisu stavili malo više Voldemortove prošlosti, baš sam se radovao sceni s obitelji Gaunt kad ono, šipak... |
|
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
|
Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 27/06/2013 : 13:33:48
|
Harris je bolji jer najbliži je opisu Dumbledorea....s Gambonom kao da su htjeli kopirat Gandalfa. Dumbledore je naočigled mirni djedica koji odiše tihim autoritetom,ne znam kojoj je budali pala napamet ona scena u četvrtom filmu gdje Dumbledore urla!!! Mislim,urlanje i Dumbledore nikako ne ide. Pretpostavljam da su zbog akcije u filmu željeli "pokretnijeg" glumca ali trebali su naći boljeg od Gambona.
Bar se meni tako čini.
|
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 27/06/2013 : 16:18:50
|
quote: Originally posted by Leonid
Pretpostavljam da su zbog akcije u filmu željeli "pokretnijeg" glumca ali trebali su naći boljeg od Gambona.
Bar se meni tako čini.
mislim da su mogli pozvat Petera O'Toolea da preuzme ulogu budući da je Harris to poželio prije nego je umro. ne znam stvarno ko se sjetio Gambona.
|
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Posted - 27/06/2013 : 19:00:47
|
Njega je uzeo Alfonso Cuaron, koji je napravio genijalan posao sa trećim filmom. Kao što i knjiga ima neku posebnu atmosferu i zaokret, tako i film. Baš me zanima što bi se dogodilo da je Columbus ostao režirati taj treći film. Imam osjećaj da bi Harry do kraja imao onakve šiškice a Malfoy onu zalizanu talijanku... Ali isto se pitam kako bi izgledalo da je Cuaron pristao režirati četvrti dio, kako bi on to zamislio... Ali Newell je obavio odličan posao s obzirom na to da je Kloves iskasapio knjigu u scenariju. Btw. četvrti film je trebao biti podijeljen u dva dijela, ali to se na kraju ipak nije dogodilo. |
|
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 27/06/2013 : 23:25:44
|
Njega je uzeo Alfonso Cuaron, koji je napravio genijalan posao sa trećim filmom. Kao što i knjiga ima neku posebnu atmosferu i zaokret, tako i film. Baš me zanima što bi se dogodilo da je Columbus ostao režirati taj treći film. Imam osjećaj da bi Harry do kraja imao onakve šiškice a Malfoy onu zalizanu talijanku...
da, al Columbus je bio producent na trećem filmu.
meni je baš i najbolje bilo gledat glavne glumce u Columbusovim filmovima jer su bili baš ona mala dječica. a pogledaj ih sad    |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
|
Topic  |
|