Author |
Topic |
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 22/06/2013 : 16:15:51
|
Jesu jaca iz prostog razloga sto su imali Jordana
O tome moze da se povede rasprava (a sta drugo na ovu vrucinu )
Ako govorimo o supporting castu Bullsa s pocetka 90-ih (prvi threepeat), a trebalo bi s tim rosterom uporedjivati jer je tad MJ bio u svom prajmu (kao LBJ sada), prednost bih ipak dao Heatovom. Sem Jordana i Pippena, Bullsima je tada treci igrac bio Horace Grant (izuzetan napadac, limitiran u odbrani) i pored toga gomila vrlo, vrlo skromnih igraca zadatka: - plejevi mladji Paxson i BJ Armstrong koji je svoje najbolje partije pruzao tek po odlasku Jordana; - rezervni bek Craig Hodges, specijalista za tricu (koliko je to vec moglo biti u ono vreme); - pod kosem, sem Granta, Stacey King (defanzivac), Bills Cartwright, Will Perdue (panjevi), Cliff Levingston (vrlo skroman kosarkas)
Za razliku od njih supporting cast Heata ukljucuje hall of famera Allena (ciji sut je svakako pouzdaniji nego Hodgesov), Mikea Millera (igraca koji bi bio all-star da ga povrede nisu unistile; vanserijski suter i odlican asistent), Battiera (doktor odbrane i mozda najinteligentniji igrac u ligi), Haslema (limitiran i zahvalan igrac svestan svog plafona), Chalmersa (plej koji bljesne s vremena na vreme, poznat po velikim sutevima jos od koledza), Birdmana (podizac energije sa klupe). Sem Chalmersa, svi oni su presli svoj prajm ali opet je svako od njih jos uvek respektabilan igrac, tako da na papiru bih rekao ipak Heat.
A ovi Bullsi su 1991. izdominirali plejofom i pregazili Knickse s Ewingom, Sixerse s Barkleyem, dvostruke sampione Pistonse i u finalu Lakerse s Magicom i Worthyjem. Izgubili su samo dve utakmice u tom plejofu i to obe sa po 2 razlike. Apsolutno fenomenalan skor. Za razliku od njih, Heat '13 koji su mnogi proglasavali za najbolji tim svih vremena tokom famoznog streaka, igrao je 7. utakmicu sa Pacersima (bez Grangera, nominalno najboljeg igraca bar do ove godine) i 7. utakmicu sa Spursima (Dankan 37, Manu 36, Parker s povredjenom zadnjom lozom), a da nije bilo Allena izgubili bi u 6. Bullsi '91 nikad nisu igrali ni sestu utakmicu a kamoli sedmu (zato malo vara ova statistika kako LBJ ima najbolji prosek u 7. utakmicama u istoriji; naime, MJ je samo triput u karijeri igrao 7. utakmicu: protiv Pistonsa '90, Knicksa '92. i Pacersa '98).
Zato bih, uprkos tome sto mislim da je Heat '13 supporting cast jaci na papiru, prednost dao Bullsima '91. Moje misljenje
|
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war |
Edited by - johnhartson on 22/06/2013 16:20:19 |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 22/06/2013 : 17:56:03
|
Meni je Paxon bija solidan igrac..nije bas bija mala pomoc u onom finalu sa Lakersima..ali da ako cemo gledat taj prvi threepeat Bullsa onda Heat je jaci na papiru no sa drugim kad pridodamo Kukoca i Rodmana nekako mi to ide na stranu Bullsa..
I ja bi definitivno da prednost Bullsima..ali vidit dvoboj James - Jordan jedan kontra drugoga, sta ne bi sve da da to mogu gledat..
Superzanimljivi podaci johnhartson..uvik zadovoljstvo.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
Edited by - brni on 22/06/2013 19:40:21 |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 22/06/2013 : 18:21:55
|
"Paxson is probably best known for his championship-winning shot during the 1993 NBA Finals. The Bulls were down by two in the last seconds of Game 6 of the Finals held at the America West Arena in Phoenix, before Paxson sank a three point shot with 3.9 seconds remaining, giving the Bulls a 99-98 lead and their third consecutive NBA title. In his NBA career, he started 369 games, and averaged 7.2 points and 3.6 assists per game."
Naravno daleko od klase Allena ali je bija clutch igrac sa mudima.. |
Edited by - brni on 22/06/2013 18:22:12 |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 22/06/2013 : 18:23:03
|
Da nije to pogodia sad bi se pricalo kako je Jordan ipak odigra 7 u jednoj finalnoj seriji.. |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7334 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 22/06/2013 : 18:55:45
|
quote: Originally posted by brni
"Paxson is probably best known for his championship-winning shot during the 1993 NBA Finals. The Bulls were down by two in the last seconds of Game 6 of the Finals held at the America West Arena in Phoenix, before Paxson sank a three point shot with 3.9 seconds remaining, giving the Bulls a 99-98 lead and their third consecutive NBA title. In his NBA career, he started 369 games, and averaged 7.2 points and 3.6 assists per game."
E ovo kao da me je vratilo kroz vrijeme. Možda i najluđa serija finala otkad pratim NBA. Sunsi imali prednost domaćeg terena, prve 2 utakmice doma i obje izgubili. U Chicagu vratili oba brejka, od 3 utakmice 2 dobili. U 6-oj imali sve u rukama kad se ukaza Paxson u zadnjim sekundama. Moram priznati da sam tada svim srcem navijao za Sunsa samo zbog Barkleyja koji je morao ovo dobiti. Mislim da je bio MVP te sezone. |
Edited by - Jerry Krause on 22/06/2013 18:56:06 |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 22/06/2013 : 19:02:12
|
Da ovu 6 utakmicu definitivno mozemo komparirati sa 6 u ovogodisnjoj finalnoj seriji..no da je otislo u 7 i Bullsi na gostovanje u Phoenix sumnjam da bi Bullsi osvojili..zato sam ja i par puta naglasia da Spursi moraju pobjedit u 6 jer u 7 nemaju sta traziti..koliko je Allenova trica bila vrijedna za Miami da si stvore mogucnost da u 7 uzmu toliko je bila i ova Paxsonova jer mislim da bi Bullsi tesko to dobili u Phoenixu.. |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Member since 23/09/2011 |
Posted - 22/06/2013 : 19:24:33
|
ja eto ne znam tko moze rec da je podrska bullsa slabija od podrske miamija jedini super kvalitetan igrac tu je ray allen i donekle miller
haslem i chalmers, mi nije uopce jasno kako oni igraju u nbu u prvoj ekipi prvaka |
There can be only one, me! |
|
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Posted - 22/06/2013 : 19:31:47
|
Hehe... svaka cast Paxsonu za clutch sut. Jest' da je bio sam kao duh, ali opet, treba to pogoditi. Ovo je ipak bila izradjena akcija ciji je cilj bio upravo da Paxson ostane sam. I Sunsi bi to prihvatili jeer je covek bio najslabiji igrac Chicaga na terenu u tom trenutku (svi ostali su u karijeri imali all-star ucesca sem njega). Te godine nije ni startao jer mu je sezonu ranije Armstrong uzeo mesto startera (opravdano), tako da je imao prosek od mozda 3 poena po mecu (prosek za celu karijeru mu je oko 7). Takodje, uprkos tome sto je pokazao da ima muda radi se o vrlo, vrlo skromnom plejmejkeru. Kad bih hteo da cepidlacim, rekao bih da je ovu trojku on dao iz nacrtane akcije, dok je Allen svoju dao iz ocaja
Inace, on ima brata Jima, dvostrukog all-stara tokom osamdesetih.
@Jerry, jeste bila luda serija skroz, ali u ovoj utakmici su zapravo Bullsi imali sve u svojim rukama i vodili su celu utakmicu maltene do samog kraja. U zadnjoj cetvrtini, Sunsi su odigrali izuzetnu odbranu i potpuno ih zaustavili, a na samom kraju i po prvi put na utakmici presli u vodjstvo. Do ove Paxsonove trice, jedine poene za Bullse u poslednjoj 1/4 je dao Jordan. |
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war |
Edited by - johnhartson on 22/06/2013 19:32:47 |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 22/06/2013 : 19:36:05
|
Jbg triba to zabit..
Da inace ova Allenova trica je remek dijelo..jer ona je prima balun dok je isa unazad i uopce nije gleda di staje..mislim kakva je to intuicija.. |
Edited by - brni on 22/06/2013 19:36:40 |
|
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Posted - 22/06/2013 : 19:44:38
|
Remek delo, nema sta. Najbolji potez ovogodisnjeg finala bez sumnje.
Ne znam jesi li video, ali Ron Artest (ili na nasem Svetski Mir )je posle utakmice twitao sledece:
Nadam se da si gledao film |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 22/06/2013 : 19:46:00
|
Jesam kako ne najaca scena kad Rick Fox namista Allenu one dvi sisate blondine..
A sto reci za Artesta osim - |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7334 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 22/06/2013 : 20:35:22
|
quote: Originally posted by johnhartson
@Jerry, jeste bila luda serija skroz, ali u ovoj utakmici su zapravo Bullsi imali sve u svojim rukama i vodili su celu utakmicu maltene do samog kraja. U zadnjoj cetvrtini, Sunsi su odigrali izuzetnu odbranu i potpuno ih zaustavili, a na samom kraju i po prvi put na utakmici presli u vodjstvo. Do ove Paxsonove trice, jedine poene za Bullse u poslednjoj 1/4 je dao Jordan.
Ne sjećam se svih detalja (pa Bože moj, to je bilo prije 20 godina, bio sam bubuljičasti pubertetlija), ali znam da su Sunsi bili u nezadrživom naletu, čini mi se da su u zadnjoj minuti imali 2 razlike i napad i sve to prokockali.
Svaka čast hartsone na ovim podacima, obožavam ove male insajderske priče unutar velikih serija.
Nego spomenuo si da ne voliš Wadea. Daj malo to pojasni i volio bih da mi malo opširnije opišeš finale 2006. i Heatov prvi NBA prsten. Baš sam se tijekom te finalne serije oženio, tako da mi je ovo finale total izmaklo iz sjećanja. |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31439 Posts
Member since 17/09/2006 |
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Posted - 23/06/2013 : 01:51:06
|
E, pa ne bih se ni ja secao nego srecom na youtube imas sve te utakmice pa mozes pogledati. U svakom slucaju bolje nego bilo koja domaca liga
A Wadea licno ne volim zbog ponasanja u poslednjih par godina. Prvih nekoliko godina u ligi je bio momak za primer, vrlo originalnog stila igre, pravi vodja na terenu. U tom finalu 2006. je pruzio jednu od najboljih partija nekog igraca u finalima, ali mora se priznati da je Majami tu seriju dobio zbog obilate pomoci sudija koji su maltene svaki Wadeov prodor u reket karakterisali kao faul. U kljucnoj 5. utakmici u kojoj je igran produzetak, Wade je imao identican broj bacanja kao cela ekipa Dallasa, a sam Majami duplo vise. U celoj toj seriji je samo Wade izveo 97 bacanja. DEVEDESET SEDAM! U 5. i 6. utakmici serije Wade je imao u proseku 20 i nesto bacanja. Sudijski kriterijum je bio vrlo neujednacen i o tome je kasnije pisao sudija Tim Donaghy (secas ga se verovatno, bio je uhapsen zbog namestanja nekih NBA utakmica). Rekao je doslovno da su od lige dobili instrukcije da ne dozvole da Dallas dobije seriju. Imajuci to na pameti, onakvo deljenje (ne)pravde dobija smisao.
Elem, Wade me ipak ne nervira zbog toga. Zapravo me nervira otkad se velika trojka okupila. Heat nije blistao prvih nekoliko utakmica, i vecini dugogodisnjih NBA fanova je ipak bilo drago zbog toga. Wadeov komentar je bio otprilike "Deca u Africi vise ne gladuju jer Majami gubi." Cak je i Lebron tih meseci davao neke totalno idiotske izjave koje ja (konspiratorski ) pripisujem Wadeovom uticaju. Kasnije je na jedan dobronameran Barkleyev komentar odgovorio da je on "obicni glupan". Nije mi jasno zasto je legenda koja nije imala problem da krene u obracun sa Shaqom spustila loptu jednom klincu koji tada nije imao ni 30 godina. Medjutim, ono sto me izrazito nervira kod Wadea je sto je poceo da radi prljave faulove nad protivnicima (najpoznatiji su lomljenje ruke Ronda i lomljenje nosa Kobea), a od svezijih je onaj dzukacki lakat Stevensonu u ovogodisnjem finalu istoka. Ima i gomila sitnica, recimo pokusaji flopinga, zatim kad je prosle godine Bibbyju ispala patika, a Wade ju je uzeo njemu pred nosa i izbacio sa terena, ili kad je isprovocirao Pierca da dobije drugu tehnicku (kao obostranu) prosle godine protiv Bostona. Zbog mnogih takvih sitnica ga prosto ne volim, pa generalno ni Heat (koji je ipak njegov tim vec 11 godina). James i Bosh su mi, ako izuzmemo prvu zajednicku sezonu, simpaticni likovi. Bosh je recimo jdan od najsvestranijih igraca u ligi (ne znam koliko je to poznato). On sam pravi neke dokumentarce koje kaci na svoj youtube kanal, a jednog leta je recimo tek tako resio da nauci spanski O Lebronu se manje-vise sve zna. Otkad je konacno osvojio prvu titulu i skinuo breme, prakticno je nemoguce naci bilo kakvu zamerku na njegovo ponasanje. Bas naprotiv, njegova skromnost zaista imponuje. |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31439 Posts
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31439 Posts
Posted - 28/06/2013 : 08:48:28
|
Boston Celticsi i Brooklyn Netsi postigli su sinoć dogovor o zamjeni igrača kojom će Kevin Garnett, Paul Pierce i Jason Terry preseliti u Netse, a u suprotnom smjeru zaputit će se Gerald Wallace, Kris Humphries i Keith Bogans, ali i tri prava na izbor u prvoj rundi drafta.
Kevin Garnett odrekao se klauzule u ugovoru prema kojoj ne može biti zamijenjen te su sinoć Boston Celticsi i New Jersey Netsi postigli dogovor koji će Garnetta, Paula Piercea i Jasona Terryja poslati u Brooklyn.
U zamjenu za dvojicu budućih članova NBA Hall of Famea i Jasona Terryja iz Netsa u Boston preselit će Gerald Wallace, Kris Humphries i Keith Bogans, a Celticsi će uz to dobiti i tri prava na izbor u prvoj rundi drafta, 2014., 2016. i 2018. godine.
Razmjena će postati službena tek kada je obznani NBA liga, a to ne može biti prije 10. srpnja. Celticsi se ovim dealom rješavaju posljednje godine Pierceova ugovora i posljednje dvije godine Garnettova i Terryjeva ugovora, ali preuzimaju obveze trogodišnjeg ugovora Geralda Wallacea i sada im preostaje odluka hoće li novu momčad graditi oko Rajona Ronda ili i za njega potražiti neko drugo rješenje.
Netsima će, s druge strane, izdaci za ugovore igrača u sljedećoj sezoni porasti na oko 100 milijuna dolara. Ranije su za trenera doveli Jasona Kidda i oko veterana Garnetta i Piercea slažu snažnu momčad za sljedeću sezonu ili dvije.
|
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 28/06/2013 : 09:58:30
|
Boston se potpuno raspao sljedeć godine će biti dobro ako uđu u playoff |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Posted - 28/06/2013 : 10:09:43
|
Hehe. Sledece sezone ce jedno 1/3 lige tankirati u nadi da ce dobiti sto bolje pozicije na draft lutriji. Navodno je jedna od najboljih draft klasa jos od 2003. Pretpostavljam da ce svi loviti Wigginsa (99% prvi pik), ali ima i drugih igraca koji ce biti na meti (Jabari Parker, blizanci Harrison, Julius Randle, Marcus Smart, itd).
Iz tog ugla sjajan trejd za Celticse (sledece sezone se moze ocekivati da imaju 22-60 ili tako nesto ). Ipak, gorak ukus ostaje sto su trejdovali legendu kluba. A los trejd za Netse. Trejdovati pikove iz sledece draft klase (najjace u poslednjih 10 godina) + jos jedne unapred, za dva veterana koji su dobrano presli svoj prajm je zaista suludo. Jos ovim probijaju salary cap samo tako. Ponasaju se kao da ih vodi prebogati pijani Rus (oh, wait... ) |
|
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 28/06/2013 : 20:33:09
|
quote: Originally posted by johnhartson
Hehe. Sledece sezone ce jedno 1/3 lige tankirati u nadi da ce dobiti sto bolje pozicije na draft lutriji. Navodno je jedna od najboljih draft klasa jos od 2003. Pretpostavljam da ce svi loviti Wigginsa (99% prvi pik), ali ima i drugih igraca koji ce biti na meti (Jabari Parker, blizanci Harrison, Julius Randle, Marcus Smart, itd).
Iz tog ugla sjajan trejd za Celticse (sledece sezone se moze ocekivati da imaju 22-60 ili tako nesto ). Ipak, gorak ukus ostaje sto su trejdovali legendu kluba. A los trejd za Netse. Trejdovati pikove iz sledece draft klase (najjace u poslednjih 10 godina) + jos jedne unapred, za dva veterana koji su dobrano presli svoj prajm je zaista suludo. Jos ovim probijaju salary cap samo tako. Ponasaju se kao da ih vodi prebogati pijani Rus (oh, wait... )
Sve karte bacaju na sljedeće dvije godine...ako ne uspiju doći bar do velikog finala bit će to veliki fijasko. KG bi trebao biti jamac nekakve obrane ali jao njima ako se ozlijedi Brook Lopez na duže vremena...s njim će biti opasni ali bez njega nemaju poene iz reketa. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31439 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31439 Posts
Posted - 01/07/2013 : 12:00:02
|
Houston Rocketsi u nedjelju su otpustili dvojicu vanjskih igrača, Carlosa Delfina i Aarona Brooksa. Argentinski šuter i američki razigravač morat će pronaći novi klub, a kako se pretpostavlja, Rocketsi su ovakvu odluku donijeli zbog oslobađanja prostora za dovođenje Dwighta Howarda...
Dwight Howard u ponedjeljak će službeno postati slobodan igrač i osluškivati ponude NBA klubova, a među zainteresiranima za dovođenje prošlosezonskog centra Los Angeles Lakersa bit će i Houston Rocketsi. Kako je objavio Yahoo! Sports, Rocketsi su se već bacili u akciju dovođenja Howarda otpuštanjem dvojice igrača, Carlosa Delfina i Aarona Brooksa, čime su financijski otvorili dodatni prostor kako bi Howardu bili u prilici ponuditi najviši mogući ugovor.
Po izvještajima iz SAD-a, Howard će se u pregovorima sa zainteresiranim ponuđačima prvo sresti upravo s predstavnicima Rocketsa. Njihov sastanak dogodit će se u Los Angelesu, a najavljen je za nedjeljnu večer po lokalnom vremenu.
Carlos Delfino je u dresu Rocketsa odigrao prošlu sezonu. Argentinski šuter je u regularnom dijelu sezone bio u akciji u 67 utakmica, s 10,6 poena, 3,3 skoka i dvije asistencije za 25,2 minute po susretu.
Aaron Brooks je u NBA momčadi iz Houstona odradio dva "mandata". Nakon igranja za Rocketse od 2007. do '11., vratio se u ožujku ove godine, sa samo sedam utakmica u regularnom dijelu sezone. U tih sedam susreta imao je 1,4 poena, 0,9 asistencija i 0,3 skoka za 5,4 minuta po utakmici. |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31439 Posts
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia