Author |
Topic |
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 28/06/2013 : 18:19:20
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Crni Popaj i Osviješteni su me također oduševili.
haha... ma kakav crni popaj... beli popaj, onaj segarov |
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
|
|
Charlito de la Vega
Junior Member
Croatia
328 Posts
Member since 26/07/2011 |
Posted - 28/06/2013 : 19:09:33
|
Razočaranja:
Inkal: sve From Hell: na kraju svega ništa posebno Buddy Longway: bzvz Vještica: lijepo izgleda na polici - sadržaj je bzvz Rat-man: kompletna katastrofa Chaboute omnibus: nakon odličnog "Sam samcat" s ovim nisam stigao dalje od polovice; još uvijek čeka, ali nikako da dočeka nastavak čitanja. Gibrat: sve ...ma ima ih još masu. Većinom me BD razočara, crtež odličan - priče sranje
Pozitivna iznenađenja:
Plave pilule Petra Cherie Tri sjene Lajka
Za Bonelli mi je zeznuto jer su sve manje-više serijali koji zavise od epizode do epizode. Tex mi je sada puuno bolji nego klincu, Ken također, s time da su mi kasnije epizode (nakon "Štrajka") za klasu bolje od "prvih", Zagor i Magični plešu tango na najvišem vrhu, ali na rubu najdublje provalije, Julia je super, Demian tako-tako, o Dampyru ne znam što misliti, Skriveno lice sam odjb nakon prve LL knjige. |
I don't want to be one wave in the water but sea will drag me deep: one more haggard drowned man. |
|
|
Charlito de la Vega
Junior Member
Croatia
328 Posts
Member since 26/07/2011 |
Posted - 28/06/2013 : 19:17:01
|
eh da i Priče s divljeg zapada su mi jedno od najugodnijih iznenađenja |
I don't want to be one wave in the water but sea will drag me deep: one more haggard drowned man. |
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8272 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 28/06/2013 : 20:25:14
|
quote: Originally posted by noemis tekkon kinkreet - najsnazniji emotivni udarac u strip umetnosti
jel ga možeš usporediti s filmskom verzijom?
ugodno iznenađen...Usagi Yojimbo, teško da sam mogel verovati da strip more bit toliko kvalitetno štivo. Neprocjenjiva vrijednost! |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
Edited by - dosada on 28/06/2013 21:18:54 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19775 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 28/06/2013 : 21:17:10
|
nastavak mojih razočarenja:
Priče s divljeg zapada
Greystrom - druga epizoda
Rat Man - pročitao prvi i peti broj - prvi mi je dozlaboga loš dok mi je peti OK |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Posted - 28/06/2013 : 21:26:04
|
quote: Originally posted by dosada
quote: Originally posted by noemis tekkon kinkreet - najsnazniji emotivni udarac u strip umetnosti
jel ga možeš usporediti s filmskom verzijom?
u kom smislu? |
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 28/06/2013 : 21:48:35
|
Neugodna nasumce:
- Giuseppe Bergman - Balada o Halo Jones - Lazarus Ledd - Tehnoočevi - Light & Bold (ovo osobito) - Sandman mi je na prvo čitanje bio razočaranje (ne znam zapravo što sam očekivao), ali na ponovna mi je bolje sjeo - Rat-Man
Izrazito ugodna nasumce:
- XIII - Largo Winch - Sam samcat - Tri sjene - Izlazne rane |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 28/06/2013 : 21:50:44
|
U zadnje vrijeme najveće prijatno iznenađenje: Pinokio Oborio me s nogu koliko je dobar... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Posted - 28/06/2013 : 21:54:37
|
quote: Originally posted by dosada
u smislu razlikuju li se puno? Film mi je bil vrlo dobar pa me zanima kakav bi eventualno bil strip!
ne razlikuju se... samo u (crtanom)filmu je slabo razradjen deo sa kesl korporacijom, pa cela priča sa ubicama i sl deluje usiljeno... ali je zato kraj jasniji (u crtanom)... e da, glas i dikcija siro-a je nezamenjljiva
ali generalno, strip je kompletniji i prakticno bez manjkavosti... |
|
|
zokalav
Senior Member
2036 Posts
Member since 24/08/2010 |
|
vladar
Average Member
Serbia
766 Posts
Member since 05/09/2002 |
|
trolodtroje
Advanced Member
3275 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 29/06/2013 : 11:07:07
|
kubert: Tex - lonesome rider; tex je jedini od bonelli što još čitam, nadao sam se super stripu a ono đubre od crtanja...sve nešto na pola kubert: dong xoai vietnam 1965; volim tu tematiku i crtača, kad ono dokumentarna skicirka bez duše hermann: pretnja na reki i još koji album pogrešne kombinacije otac&sin devlićev machu picchu color by kordej: šta uradi od c/b remek djela čuvari zaboravljenog vremena: razvodenelo i komplikovano djelo posle odličnog teasera prije 20 godina Betelgeuse posle aldebarana magični vjetar 2 posle sasvim ok prvog djela ---- petersen: mouse guard: detektivska priča smještena u MiddleEarth miša i vrlo dobar crtež dorkin&thompson: beasts of burden - animal rites: Životinjske (večinoma pasje) supernatural prigode sa puno humora plus super akvareli Jill Thompson Skrobonja+Kovačević: točak - proročanstvo korota - odličan rad ali razočarenje jer nema nastavka From Hell - pola godine prepričavanja i lomljenja prstiju od polija, kad ono Blast Nathan Never - posle više godine dvojbe i straha pred Bonelli poflom pravo iznenađenje (samo prvih 10-20 pročitanih) |
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Posted - 29/06/2013 : 21:59:11
|
quote: Originally posted by vladar
Kakvo vam je misljenje o Aster Blistoku?
do nekog broja (cca 13og) izuzetno pozitivno... a onda sunovrat |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10292 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 29/06/2013 : 22:42:05
|
U zadnje vrijeme najveće prijatno iznenađenje: Pinokio Oborio me s nogu koliko je dobar...
I mene. Očekiva san dobar strip, al ne baš da će bit tako dobar. Mana mu je šta se brzo čita. Prednost šta ga možeš čitat više puta koliko je dobar. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
ned_lynx
Senior Member
2340 Posts
Member since 06/08/2005 |
Posted - 29/06/2013 : 23:58:24
|
Tek sa otvaranjem ovog topika shvatio sam da sam ravnodušan prema većini pročitanog i/ili ovde navedenog strip sadržaja.
Jebiga.
Ili sam premator, il' ovo što dolazi i ide nišnevalja. |
Piši propalo! |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4416 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 30/06/2013 : 09:41:05
|
Elektra - bla bla bla, bla bla bla, please do tell me more! Depresivna psihodelija nedokučivog usmjerenja Džin 1,2 - uf koliko se bure diglo oko ovoga , na kraju ispalo mlako i zaboravljivo Altai & Johnson - što kaže Nesvrstani: humoristični strip koji mi nije izmamio niti osmjeh Izlazne rane - dosadna i banalna priča, naporan crtež
Iznenađenja: Vrh Bogova Tamara Drewe Striplogikon Ipak i ovdje + još hrpetina toga |
Bok, kako si.
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 03/07/2013 : 00:17:50
|
Uglavnom, koje brdo kontradiktornosti, ostao sam iznenađen. Kod Fibre ima dosta podijeljenih mišljenja; naročito očito slijede najveća razočarenja od megahitova/uberstripova koji su kao najpoznatiji ili najrazvikaniji...
Probat ću postaviti neke svoje stripove koji mi padaju na pamet, a koji su me oduševili odnosno razočarali: Ugodno me je iznenadio Inkal univerzum općenito jer sam ga donedavno u širokom luku izbjegavao. Šninkel (Van Hamme/Rosinsky) i Thorgal Aster Blistok MIllerov run na Daredevilu KEn Parker (nakon dugog odbijanja čitanja) Okružen mrtvima
Malo me Moebius razočarao scenaristički s nekima od albuma; očekivao sam puno više u tom dijelu. Brad Barron općenito cijeli serijal Maxi edicije svih Bonellija Yu-tarzan Luc Orient Blade of immortal Hermann općenito
Eternaut, Pakao, Maus su dorasli svojoj legendi apsolutno! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 04/07/2013 : 16:44:27
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
U zadnje vrijeme najveće prijatno iznenađenje: PinokioOborio me s nogu koliko je dobar...
I mene. Očekiva san dobar strip, al ne baš da će bit tako dobar.
Jel to ozbiljno? Zbog humora, uvrnosti priče ili nečeg trećeg? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Villain
Average Member
Serbia
566 Posts
Member since 01/03/2011 |
Posted - 04/07/2013 : 18:14:06
|
Ubedljivo najveće razočarenje DD Dnevnik. Nakon meni omiljenih par priča u prvih 6 epizoda nastaje pakao od smaračine. 2 sestre, 3 sestre, 5 brata...U to vreme je verovatno bilo fantazija i zanimljivo. Sada, kao da gledam one stare horor filmove od kojih bi trebalo da se plašim. Demon Ludila - Zagor. Čitao ga kao klinac i ajd kad ništa nisam kapirao jedva dočekao nanovo čitanje, sada ga smatram teškom smaračinom, smor, pa smor pa smor i tako do kraja stripa. Presveto Srce...kao one čokolade sa mentom, na početku lep ukus čokolade i onda kreće onaj fil od mente od kojeg ti se povraća i prosto ne možeš da poveruješ kakav obrt sa ukusom. Porodične vrednosti...užas od stripa... Eto šarenoliko a da mi sad pada na pamet. Inače nikada od stripa ne očekujem nešto previše senzacionalno!
|
This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost |
|
|
sinister
Average Member
Bosnia and Herzegovina
699 Posts
Member since 10/04/2004 |
Posted - 04/07/2013 : 18:50:54
|
Ovako, na prvu, jako ugodno me iznenadila Elektra atentatorica. Bio sam skeptičan, ali je ispao i više nego odličan strip. S druge strane, barem u zadnje vrijeme, nijedan strip me nije nešto previše razočarao. Dobro se informišem, pa i ne izvisim toliko. :) |
Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19775 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 06/07/2013 : 16:07:53
|
Long John Silver (1. broj)
Okrutni Hawak
Orlovi sa sjevera |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 08/07/2013 : 11:07:09
|
Heh, čitao one pretpotopne Silver age (čitaj 1963.) Avengerse aka Osvetnike od Čarobne knjige i mogu reći da su me pozitivno iznenadili. Doduše, štivo jest malo naivno i infantilno, no čak je i dosta čitljivo. Ekipa sa Stanom Leejem na čelu je zaista bila uigrana u to doba. Mislim da je bilo super biti klinac u to doba (barem što se tiče stripove)... |
|
|
Topic |
|