forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Libellus na kioscima!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

ZagorXXL
New Member

Croatia
146 Posts

Member since 30/12/2012

Posted - 04/07/2013 : 13:10:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ZagorXXL a Private Message  Reply with Quote
Ja ću kupiti ovo,nisam nikad čitao Mister No-a,Nathana a Martija samo dvije epizode...
Koliki je tiraž?I koliko brojeva planiraju izdavati?
Ako je već neko čitao može li mi reći je li se radi o dobrim epizodama?
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 04/07/2013 : 13:25:36  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ZagorXXL

Ja ću kupiti ovo,nisam nikad čitao Mister No-a,Nathana a Martija samo dvije epizode...
Koliki je tiraž?I koliko brojeva planiraju izdavati?
Ako je već neko čitao može li mi reći je li se radi o dobrim epizodama?

Tiraž nisam našao. Planiraju četiri broja. Sljedeći je za 15 dana i ide 1 MM, 1 NN i 1 Nick Rider.
Martinova epizoda je odlična jer se prikazuje Martin kakav je dosadan, ponavlja jedno te isto, opsjednut knjigama i misterijima.
Nathan ti je jako dobar. Branko će kasnije postati jedan od važnijih likova.
Mr. No ti je epizoda koja je ako se ne varam preskočena u YU, a sama priča ti je dobra. Klasični pilot.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29624 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 04/07/2013 : 13:40:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
i mene zanima tiraž
ako netko sazna neka javi
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/07/2013 : 13:50:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Renky na Darkwoodu:

A što se tiče termina prodaje ( sezona ) to je razumljivo jer, ma koliko god to nama čudno zvučalo, postoje ljudi koji stripove kupuju samo da bi ih pročitali... i takvi su mi najdraži jer pri dolasku na plažu strip(ove) kupe, pročitaju i u povratku pri prolasku samo ih ubace nazad u kutiju iz koje su ih uzeli pri kupovini... obožavam ih.

ma nemoguce, zar postoje i takvi patroni

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16015 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 04/07/2013 : 13:56:50  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
da su takve cijene i korice na ostalim serijalima nebi trebali smanjivati nakladu i još dizati cijene..dolaze nova izdanja a sa starim serijalima kasne po običaju..najobičnija pušina za redovite kupce TVRDOKORIČNIH PRECIJENJENIH STRIPOVA jel bu sad još više sve kasnilo a ako zarada nebu adekvatna bude opet poskupljenje na ostalim serijalima

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO

Edited by - risbozg on 04/07/2013 14:00:05
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 04/07/2013 : 13:59:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:

Renky na Darkwoodu:

A što se tiče termina prodaje ( sezona ) to je razumljivo jer, ma koliko god to nama čudno zvučalo, postoje ljudi koji stripove kupuju samo da bi ih pročitali... i takvi su mi najdraži jer pri dolasku na plažu strip(ove) kupe, pročitaju i u povratku pri prolasku samo ih ubace nazad u kutiju iz koje su ih uzeli pri kupovini... obožavam ih.

ma nemoguce, zar postoje i takvi patroni

ima ih puno više nego mislimo, mene je frend razočarao kad je rekao da kupi strip na ulasku u vlak i da ga ostavi na sjedalu kad izađe...i tako svaki put

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

Tommy.H
New Member

Croatia
212 Posts

Member since 13/06/2013

Posted - 04/07/2013 : 14:02:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Tommy.H a Private Message  Reply with Quote

[/quote]
Da,stvarmo strašno
Te kako ti kažeš babe,su odlično plaćene i birane tako da mogu zapamtiti milijun artikla i njihove cijene a pogotovo za one proizvode koji još nisu ni došli na prodajna mjesta.
Ma kako se samo usudile neznat što je Libellus kolekcija
[/quote]

no dobro malo sam pretjerao ali to je jos jedan dokaz da je ovo pravi potez za LL jer ogroman broj ljudi niti nezna da LL postoji
Go to Top of Page

MarxH
New Member

Croatia
146 Posts

Member since 09/12/2011

Posted - 04/07/2013 : 14:32:31  Show Profile Show Extended Profile  Send MarxH a Private Message  Reply with Quote
Došlo i u Varaždin.

Vidim da je već izazvalo pravu kontroverzu na forumu. Meni se čini kao dobro izdanje. Tri junaka u jednome , solidna kompilacija. Bilo bi zgodno da postane neka vrsta izdanja u kojem će svoje mjesto pronaći na našim prostorima preskočene priče nekih junaka.
Npr , Tex original 46 (Valle della paura / Dolina straha) . Uistinu ne znam je li to ikada objavljen kod nas. A peta VČ knjiga od Texa nikako pa nikako da se pojavi... (a ovim tempom bi ta epizoda bila eventualno u osmoj knjizi)
Eventualno neki tek jednom objavljen junak (na početku ZS i LMS ih je bilo k'o u priči) koji ipak zaslužuje da ga se podsjetimo. Nedavno sam nabavio Vincenta Bayonnea koji je u ZS objavljen u epizodi pobuna robova (nešto prije nego je Komandant Mark dobio privremenu ekskluzivu) i uopće nije loša epizoda , usprkos Dnevniku.

Da. Ovo mi nekako izgleda kao početak ZS i LMS kada je politika ubacivanja i izdavanja junaka izgledala vrlo čudno i nelogično. Ne znam , ne mogu nekako do kraja formirati svoje mišljenje , no ako će to izlaziti frekventno možda bude pravo osvježenje u kioscima.

Ocean tuge je beskrajan i dubok. Okreni se oko sebe i naci ceš obalu...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/07/2013 : 14:33:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by risbozg

da su takve cijene i korice na ostalim serijalima nebi trebali smanjivati nakladu i još dizati cijene..dolaze nova izdanja a sa starim serijalima kasne po običaju..najobičnija pušina za redovite kupce TVRDOKORIČNIH PRECIJENJENIH STRIPOVA jel bu sad još više sve kasnilo a ako zarada nebu adekvatna bude opet poskupljenje na ostalim serijalima

Ma pusti nek idu na kioske stripovi, ionako ih je sve manje i manje... nadam se da to neće promijeniti status ovih drugih stripova za koje se brineš da bi mogli kasniti ili poskupiti.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 04/07/2013 : 14:52:44  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Lijep potez, ali kako su vec davno udarili i potvrdili temelj kao izdavaca kvalitetnih izdanja za kolekcionare u HC-u koji se iskljucivo prodaju u striparnicama ovaj potez je vremenski ogranicen na 4 broja tijekom ljeta i opet to je vise za one koji nisu opsjednuti "imati pod muss" sve brojeve od nekog strip junaka.
Npr. kad se u serijalu pojavi nesto ili netko iz prethodnih epizoda taj znatizeljni ce potraziti te price u HC izdanjima kako bi saznao sta je bilo prije ili sta ce biti dalje.
Dobra je ideja i kao navlakusa na HC (one nerasprodane pogotovo ) ali i kao poticaj nekima da skrate vrijeme u tramvaju,vlaku ili cekaonici za 49,90kuna.
Kao sto pise clan foruma samo se nadamo da u slucaju slabe prodaje na kioscima ne skoce cijene vec popularnih HC izdanja i usporavanje izlazenja istih...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

qboy
Starting Member

78 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 04/07/2013 : 14:57:11  Show Profile Show Extended Profile  Send qboy a Private Message  Reply with Quote
Ovaj Libellusov potez je odličan i predstavlja pravo osvježenje. Iako imam Martija u njihovom ultimativnom izdanju, ovo ću uzeti zbog drugih junaka koje inače ne pratim a volio bih nešto i od njih imati i pročitati. Naravno, ako i kada stigne u Sarajevo. Jedino što mi nije jasno a što će, nadam se objasniti momci iz Libellusa, jeste to što kako sada izgleda idu jednodijelne ili kraće epizode raznih junaka, pa se postavlja pitanje šta kada se te epizode iscrpe. Npr. Mister No i nema baš puno jednodijelnih epizoda pa čak ni onih kratkih, MM je tu nešto bolji, kod njega ima recimo "jednoipodijelnih" itsl., ali NN ima kontinuitet. Hoće li onda biti dva junaka sa nešto dužim epizodama, a u dogledno vrijeme i samo jedan junak i kompletna priča što po mom mišljenju ne bi bilo loše. Mister No ima takvih klasika da komotno može i sam biti u knjizi, i MM naravno. Uglavnom meni odgovara i izbor i cijena i kvalitet tako da ću najvjerovatnije ovo uzimati.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 04/07/2013 : 15:16:36  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by qboy

Mister No ima takvih klasika da komotno može i sam biti u knjizi, i MM naravno. Uglavnom meni odgovara i izbor i cijena i kvalitet

Bas upravo sto neke price imaju puno vise stranica bi bilo bolje objaviti cijele epizode i to bez numeracija kao zasebnu knjigu (SC)narocito zbog nekih knjiga u HC sto ih nema vise kupiti...
Ima sigurno njih koji bi "Rio Negro " i druge price u kompletu i novom hrbat dizajnu(imam losu kritiku na LIB hrbate kod Mnoa) htjeli vidjeti na kiosku pa jos MM ...to bi islo nekako...a cijena pristojna u odnosu na HC i na aukcije...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5141 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 04/07/2013 : 15:17:23  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by piquet

di je problem? gospođa ti je ljubazno provjerila i dala konkretnu informaciju.

šta postoje i GOSPOĐE u kioscima ja uglavnom godinama ratujem s krezubim pomahnitalim babuskarama s frizurama koje gužvaju stripove ,,

44 godine Alan Forda u HR

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Tommy.H
New Member

Croatia
212 Posts

Member since 13/06/2013

Posted - 04/07/2013 : 15:23:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tommy.H a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DOMI

quote:
Originally posted by piquet

di je problem? gospođa ti je ljubazno provjerila i dala konkretnu informaciju.

šta postoje i GOSPOĐE u kioscima ja uglavnom godinama ratujem s krezubim pomahnitalim babuskarama s frizurama koje gužvaju stripove ,,

44 godine Alan Forda u HR

napokon netko ko me razumije
Go to Top of Page

Otto Kraus
Average Member

Sweden
609 Posts

Member since 12/08/2010

Posted - 04/07/2013 : 15:35:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Otto Kraus a Private Message  Reply with Quote
Meni je ovo prilično dobro,sva tri stripa su mi ok,posebno mister no,a čini mi se da ova epizoda nije izašla u LMS,ili se varam?
Ako su u pitanju stripovi(sva tri) koji kod nas nisu izašli u kiosk izdanjima,svakako zanimljiva kupovina...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 04/07/2013 : 15:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Da se mogu vratiti 30-ak godina unatrag, pa da sam klinac koji uživa u duga tri mjeseca školskih praznika, koja bi fešta bila pojava ovakvog izdanja.
Svakako, i preko godine bih uzimao Dylana, Zagora, Texa i ostale, ali ovo bi me oduševilo.
Sjećam se koja je to ludnica bila kad je tijekom ljeta 1984., za vrijeme Olimpijade u Los Angelesu, izišao Fanta Čiko, pa kad je ne pamtim ljeto izišao Mr. No 100 u boji.
Eh, bemti...

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17846 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 04/07/2013 : 15:58:34  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
čini mi se da je ovo expedicija prema potencijalnim čitateljima koji ne ordiniraju na nekoliko popularnih foruma gdje obitavamo

hvale vrijedan potez... svaka čast i nadam se da će izabirati samo najbolje epizode

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/07/2013 : 16:04:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Meni je zapravo čudno kako ova informacija NIJE uspjela procuriti sve do zadnjeg dana...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4488 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 04/07/2013 : 16:16:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Kupio danas, jedino me zabrinulo što je bio samo jedan primjerak na vidljivom mjestu, što vidim da i drugi spominju. Nadam se da ih ima još jer ne bih želio da sam uzeo jedini primjerak i time uskratio nekog potencijalnog budućeg čitatelja
Znači top kvaliteta korica i papira, pametno odabrane epizode i katalog je ok. U njemu nema niš posebno odnosno ništa što većina nas već ne zna ali je napisano u šaljivom tonu, netko se lijepo zabavljao Ne znam zašto se ljudi žale za naslovnice kad se zapravo radi o promotivnom materijalu. Više je problem dizajn naslovnice koji nije baš ne znam kak uočljiv na kiosku... ....ali jbg to je već druga stvar, ionako ne znam ni sam kako bih to bolje izveo.
I ne piše tiraž tak da će oni koje to zanima morat tražit insajderske informacije.
Uglavnom, isplati se totalno. Za ušutkat pomladak, ravnat kičmu komarcima, listat s masnim prstima, dušu dalo za dokoličarenje na moru ili vikendici.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 04/07/2013 : 17:03:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Kupio danas, jedino me zabrinulo što je bio samo jedan primjerak na vidljivom mjestu, što vidim da i drugi spominju.

Da, to je sranje. Dzaba ti pokusaj reklame ako te zakopaju medju tonu casopisa, knjiga i ostalih stvari, pa usputni kupac nema sanse da to primjeti...

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7870 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 04/07/2013 : 17:09:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by risbozg

da su takve cijene i korice na ostalim serijalima nebi trebali smanjivati nakladu i još dizati cijene.

Eto...
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 04/07/2013 : 17:21:51  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Mozda cekaju nekog novog Einsteina da im objasni kako za istu cijenu necega sto ide u vjerojatno 3000-4000 primjeraka za kiosk varijantu odstampati to isto u 500 primjeraka za striparnice bez da nisu u minusu.

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27189 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 04/07/2013 : 17:30:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Divno je kako ljudi u ovoj najavi vide ono što bi željeli vidjeti
a dovoljno im je samo pročitati napisano.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/07/2013 : 18:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Meni je zapravo čudno kako ova informacija NIJE uspjela procuriti sve do zadnjeg dana...

kako cudno, pa nema vronskoga

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 04/07/2013 : 18:27:59  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by DeeCay

kako cudno, pa nema vronskoga

Kojeg? 1,2,3...

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000