forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Buđenje Agarthija
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19899 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 27/06/2013 : 21:52:49  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

Kod mene kritika proizlazi iz toga sto oni krenu s obecanjima i onda stanu. Tako da nemam nista protiv njih i uvažavam malo kašnjenje, al godina dan

ma znam, ali neki stvarno pretjeruju sad akd se izda strip opet nisu zadovoljni

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/06/2013 : 22:53:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Meni je super naziv ovog topica, kao i samo ime izdavača, nešto mistični, nedostižno i nedokučivo... Tako da se zavaravate vi smrtnici da ćete shvatiti, uopće pojmiti, sile koje djeluju iza tog izdavača.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 27/06/2013 : 23:06:42  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Meni je super naziv ovog topica, kao i samo ime izdavača, nešto mistični, nedostižno i nedokučivo... Tako da se zavaravate vi smrtnici da ćete shvatiti, uopće pojmiti, sile koje djeluju iza tog izdavača.

Da čim je nešto s MM povezano odmah sve ode do

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 28/06/2013 : 22:21:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ekipa iz Agarthija je proteklu godinu tražila stripovsku Atlantidu, i sad ju je konačno našla...
Stvar bi se mogla opet zakomplicirati kad uđu u novi rat s tiskarama na Muu.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 28/06/2013 22:22:38
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2517 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 28/06/2013 : 22:31:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
Dali je Oči i tama na kiosku?

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

aved
Average Member

Bosnia and Herzegovina
633 Posts

Member since 25/12/2012

Posted - 28/06/2013 : 22:46:23  Show Profile Show Extended Profile  Send aved a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tornadomaster

Nije.
U pretplati je do 12.07, a u prodaji je 19.07.
Pretplatna 13 KM, a konacna 18 KM.

Mornie utúlië, mornie alantië
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5174 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 29/06/2013 : 10:51:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jesam i ja za šalu ali ova pljuvačina je postala degutantna. Pustite ljude da rade i podržite ih ako hoćete. #samo_kažem

Problem je u tome što oni NE RADE, a kritike nisu pljuvanja.. Nema nikakvih razloga za uzbuđenja oko ovakvog šlampavog izdavača ,,

44 godine Alan Forda u HR

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5174 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 29/06/2013 : 10:53:47  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Samo se nadam da najava za treci broj, Rijecno Zlato, nije za 28. juni 2014-e godine!

da, u pravu si ,, imam osjećaj da je ovaj TEROR otisnut još prošle godine a ne sada... pa se rješavaju zaliha ... ili se varam

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Nedo
New Member

Bosnia and Herzegovina
241 Posts

Member since 13/12/2001

Posted - 29/06/2013 : 16:09:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Nedo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DOMI

quote:
Originally posted by acestroke

Samo se nadam da najava za treci broj, Rijecno Zlato, nije za 28. juni 2014-e godine!

da, u pravu si ,, imam osjećaj da je ovaj TEROR otisnut još prošle godine a ne sada... pa se rješavaju zaliha ... ili se varam

Na unutrašnjoj korici stripa piše juni 2013.

Ni policiji nije lako...narod ima tvrda ledja.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 29/06/2013 : 16:35:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Sve ovo, i Teror i Oči i tama i Operacija Arka, je bilo najavljivano još prije više od godinu dana, pa zasad smatram da se u vezi Bonellija rješavaju zaliha, a da će im novi program biti "stripovi za djecu" tj. Popaj i tome slično.
Volio bih da griješim, ali do daljnjeg ostajem skeptičan.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 29/06/2013 : 16:54:12  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Ovi im je treći put da se pokreću

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
Go to Top of Page

doktor78
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
356 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 29/06/2013 : 18:23:53  Show Profile Show Extended Profile  Send doktor78 a Private Message  Reply with Quote
Kao sto neko vec napisa, sve dok ne prodje barem mjesec dana redovnog izlazenja, ljudi imaju pravo biti skepticni. Ko se jednom o mlijeko opece, taj i u jogurt puse :D
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17086 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 29/06/2013 : 20:33:46  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

imam libellus OČI I TAMA i krasan strip...jedan redkih kojeg bi ponovo pročitao....
ko to nema velika preporuka...ajmo Agarthi, čekam Kit Tellera od početka.

Slažem se, preporuka za Oči i tamu, to bogami vrijedi 50 kuna
Car je Gigi Simeoni
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 01/07/2013 : 20:16:52  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Kupio Teror.

Na stranu sve opravdane kritike oko ritma, moram da kažem da su ova dva Zagora od Agarthija (1 i 2) bez ikakve sumnje NAJBOLJE KIOSK IZDANJE ZAGORA NA PROSTORIMA BIVSE JUGOSLAVIJE! Samo dragi Bog zna koliko mi je različitih izdanja Zagora prošlo kroz ruke, o "Šumama zamki" da ne govorim. Evo, toliko godina čitam darkwoodske avanture, a sada prvi put viđam punu lepotu davnašnjeg Ferrijevog crteža. Ono što smo gledali od Slobodne Dalmacije, Horusa, KI izdanja Veselog Četvrtka (LU KI nisam listao, ali verujem da je i oni pripadaju listi), Dnevnik da i ne spominjem, je naprosto smešno, fleka na papiru!
Dalje:

format je orig. Bonelli
korice lako održive, bez da spominjemo kesice
numeracija konačno originalna- ovo je prva bonelli-sveska Zagora čiji je broj 1 baš broj 1, a ne +- 31 ištatijaznam
paginacija verna originalu, 130 stranica (to je poštovao samo Horus)

Jedina mana je prevod...Na nekim mestima se Čiko menja po kontu imenice čiko (čiko, da li je sav ovaj lebac tvoj) pa ponekad imamo "ovde sam ostavio Čika" i "oteli su Čiku". Takođe, neki dijalozi su skraćeni za deo rečenice, da li zbog preloma ili zbog nemarnosti prevodioca (bilo bi glupo da je ovo drugo jer je prevodioc mogao doći i preko mreže do 5-6 različitih predložaka koje bi mogao samo da modifikuje po svom ukusu). Tako se ponekad dva-tri dijaloga nadovezuju neprirodno. Ali to je sitno naspram svega ostalog. Gore primere prevoda bi mogli da nađemo u mnogo starijoj izdavačkoj kući.

Ponavljam već rečeno: puna podrška sa moje strane zbog ove edicije. Prevod je izgleda samo kod Zagora problem, pošto se kod MV, SL i MM ne osećaju ovakvi ispadi.
Sve i da sutra propadnu, neću žaliti para, i ove sveske ne mičem sa police

P.S. Drago mi je videti da je naš King Warrior deo priče. Mi forumaši bi trebali da budemo ponosni

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17086 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 01/07/2013 : 21:14:04  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Kupio Teror.

Na stranu sve opravdane kritike oko ritma, moram da kažem da su ova dva Zagora od Agarthija (1 i 2) bez ikakve sumnje NAJBOLJE KIOSK IZDANJE ZAGORA NA PROSTORIMA BIVSE JUGOSLAVIJE! Samo dragi Bog zna koliko mi je različitih izdanja Zagora prošlo kroz ruke, o "Šumama zamki" da ne govorim. Evo, toliko godina čitam darkwoodske avanture, a sada prvi put viđam punu lepotu davnašnjeg Ferrijevog crteža. Ono što smo gledali od Slobodne Dalmacije, Horusa, KI izdanja Veselog Četvrtka (LU KI nisam listao, ali verujem da je i oni pripadaju listi), Dnevnik da i ne spominjem, je naprosto smešno, fleka na papiru!
Dalje:

format je orig. Bonelli
korice lako održive, bez da spominjemo kesice
numeracija konačno originalna- ovo je prva bonelli-sveska Zagora čiji je broj 1 baš broj 1, a ne +- 31 ištatijaznam
paginacija verna originalu, 130 stranica (to je poštovao samo Horus)

Jedina mana je prevod...Na nekim mestima se Čiko menja po kontu imenice čiko (čiko, da li je sav ovaj lebac tvoj) pa ponekad imamo "ovde sam ostavio Čika" i "oteli su Čiku". Takođe, neki dijalozi su skraćeni za deo rečenice, da li zbog preloma ili zbog nemarnosti prevodioca (bilo bi glupo da je ovo drugo jer je prevodioc mogao doći i preko mreže do 5-6 različitih predložaka koje bi mogao samo da modifikuje po svom ukusu). Tako se ponekad dva-tri dijaloga nadovezuju neprirodno. Ali to je sitno naspram svega ostalog. Gore primere prevoda bi mogli da nađemo u mnogo starijoj izdavačkoj kući.

Ponavljam već rečeno: puna podrška sa moje strane zbog ove edicije. Prevod je izgleda samo kod Zagora problem, pošto se kod MV, SL i MM ne osećaju ovakvi ispadi.
Sve i da sutra propadnu, neću žaliti para, i ove sveske ne mičem sa police

P.S. Drago mi je videti da je naš King Warrior deo priče. Mi forumaši bi trebali da budemo ponosni

Sveta istina
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 01/07/2013 : 22:55:50  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Već vidim sebe sa sinom kako čitamo Kingow uvodnik:

"E moj ti sine...Tvoj tata je sa tim Sašom Ždraletom jednom baš gadno diskutovao...i tvoj tata je bio u pravu"

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 01/07/2013 22:56:49
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 01/07/2013 : 22:58:11  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:

"E moj ti sine...Tvoj tata je sa tim Sašom Ždraletom jednom baš gadno diskutovao...i tvoj tata je bio u pravu"

Ko je taj

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 01/07/2013 : 23:02:14  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

quote:

Ko je taj

bjelolasice, sram te bilo i sramota te pojela Pa Aleksandar Saša Ždrale je sekretni identitet našeg King Warriora

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12106 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 01/07/2013 : 23:04:55  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hahaha

A kada ste to diskutovali?

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 01/07/2013 : 23:07:05  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
bjelolasice, sram te bilo i sramota te pojela Pa Aleksandar Saša Ždrale je sekretni identitet našeg King Warriora

Da pa ovaj nisam znao da se ovako preziva... Sorry King

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 01/07/2013 : 23:07:42  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

quote:

Hahaha

A kada ste to diskutovali?

Nemam pojma...nešto ću već da izmislim

edit: nije da nije bilo prilike tu i tamo na forumu malo raspravljati o naslovnicama i sl.

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 01/07/2013 23:08:29
Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 03/07/2013 : 19:53:40  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
Svi smo mi protekle godine bili iznevjereni i razocarani od AC-a,ja sam puno i hvalio i kritikovao AC,ali budimo realni imao sam pravo na to jer sam kupovao sve izuzev JD-a.Bas me interesuje koliko od vas pljuvatora i kriticara kupuje ili je kupovao AC izdanja?
A postoji ona jednom prevaren je naletio,drugi put prevaren je naivcina,a treci put prevaren je registrovana budala.Do sada smo svi po pitanju AC naletili,nadajmo se da necemo dogurat do naivaca,a pogotovo ne do registrovanih budala.
Go to Top of Page

Otto Kraus
Average Member

Sweden
609 Posts

Member since 12/08/2010

Posted - 04/07/2013 : 22:51:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Otto Kraus a Private Message  Reply with Quote
ma neka oni idu lagano,stvarno mi je svejedno da li će u sljedećih 10 godina objaviti 3,33 ili 303 stripa od zagora,ionako sam ih sve već pročitao tako da mi je svejedno.
samo bi mi još trebalo da i oni pojačaju ritam izlaženja,uz ovu poplavu novih izdanja,dotukli bi me financijski,ovako je taman
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 05/07/2013 : 09:43:12  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by aved

quote:

Nije.
U pretplati je do 12.07, a u prodaji je 19.07.
Pretplatna 13 KM, a konacna 18 KM.

Da li je u pretplatnu uracunata postarina za BIH ili se i ona placa .

feka
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2517 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 07/07/2013 : 12:19:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000