forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Man of Steel
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 16

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 06/07/2013 : 12:15:51  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

kao što sam rekao, ništa bez Christophera Reevea

Fulas cijelu loptu ili ti ceo fudbal..Henry Cavill je fantastican ..rupe trazi negdje drugdje..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 06/07/2013 : 18:39:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

Fulas cijelu loptu ili ti ceo fudbal..Henry Cavill je fantastican ..rupe trazi negdje drugdje..

hoćeš reći tebi je fantastičan

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 06/07/2013 : 18:49:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
Meni je cjela glumacka postava bila poprilicno dobra i smatram da je gluma pozitivna strana filma (Shannon kao Zod i Crowe kao Jor su mi bili najbolji). Istina da neki likovi nisu bas nesto posebno okarakterizirani i vise su tu samo kao ukras, ali nitko mi nije bio los.
Losa strana filma je los i prenatrpan CGI, a i neke stvari u samoj prici mi nisu bas sjele - S-a definitivno nije trebalo napravit da ubija, zasto jednostavno nisu mogli staviti da posalje Zoda natrag u Phantom Zone. Na taj nacin imamo dobrog starog Supsa i ostavlja se mogucnost (koja se moze i ne mora iskoristiti) da ponovno vidimo Zoda u nekom kasnijem nastavku.

Sve je relativno (E = mc^2)
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 06/07/2013 : 19:58:03  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by mr murdoc

hoćeš reći tebi je fantastičan

Vise sarkastican

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 06/07/2013 : 23:31:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
znači fantastično sarkastičan [:D[

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 07/07/2013 : 16:24:08  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

znači fantastično sarkastičan [:D[

Ne, nego obrnuto proporcionalno

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 09/07/2013 : 23:58:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Hm, shvaćam da mnogim ljubiteljima Supermana nije baš bilo ugodno vidjeti kako njihov heroj ubija negativca.

Ali iskreno, nisam baš siguran kako je "Superman ne ubija!" valjani argument u ovom filmu.

Na stranu to što smatram da se vrijednosti predloška i njegove adaptacije trebaju tumačiti neovisno jedna od druge, zbilja mislim kako fanovi i mnogi kritičari griješe po pitanju te scene.

Ako išta, ta scena je izrazito vjerna stripovskom predlošku Supermana, i zbilja mi nije jasno kako itko može zaključiti drukčije.

Superman i Zod se bore. Kada Zod shvati da ne može pobijediti Supermana, odlučuje ga ozlijediti psihički, kada već ne može fizički - ubit će neke ljude, Zemljanine, Supermanove nove sugrađane, koje želi zaštititi. Superman ga pokušava spriječiti, ali shvaća kako kako je jedini način da ga spriječi tako da mu oduzme život.

Fanovi i kritičari imali bi oko čega biti ljuti da je Superman hladnokrvno ubio Zoda. Međutim, on to nije učinio. Superman ni u jednom trenutku nije želio ubiti Zoda, sve dok se to ne ispostavi kao jedino rješenje. Superman se našao u bezizlaznoj situaciji. Štoviše, on moli Zoda da ne naškodi ljudima upravo zato jer ga ne želi ubiti. Superman nije prihvatio Zodovu smrt sa ravnodušnošću ili veseljem, već sa izrazitom tugom. On pada na koljena pred Zodovim beživotnim tijelom i plače zbog smrti svoga protivnika, zbog života koji je bio PRISILJEN oduzeti. Na određeni način, Zod je uspio u svom naumu. Svojom smrću ozlijedio je Supermana više nego što bi to mogao svojom snagom i borbenim sposobnostima.

Žao mi je, ali kritika "Superman ne ubija!" u kontekstu filma Man of Steel nema baš nekog smisla.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 10/07/2013 : 00:20:15  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Veceras i ja gledao ... misljenje...

Svidja mi se refresh cijele storije ispricane na drugaciji nacin od vec naviknutih na Donnerove filmove.
Reboot mi se dopao zbog atraktivnih i "realnijih" scena letenja za razliku od efekata 80-tih gdje kamera ne prati linearnu putanju leta i cini se cesto da leti ukoso.

Prve scene Kryptona - govedo koje rice podsjeca na star wars zivinu.
Skafander Kryptonijanaca previse (ili je direktno "hommagirao" Ridleya) na "Prometheus" space-jockeye.
Glumica koja glumi Lois vise je za Lanu Lang.
Nema kristala kryptonita zamijenio ga "domaci" zrak u brodu pobunjenih zodovaca.
Muzika u flashbackovima malog Clarka izvrsna i kompozicija fotografije sa detaljima sa farme u Kansasu.
Perry je Fishburne i tu su napravili prilagodbu kao sa Nick Furyijem u "avengersima".
Nepotrebni zoom-inovi i zoom-outovi u prikazu brodova kao da sam pratio neku klisejiziranu sf-seriju.
Efekti sukoba S i Z-a u gradu na kraju impresivni.
Izlazak Kal-Ela iz broda nakon spike sa starim podsjeca na Isusa sina Marijinog(a.s.) a i spominjao je svoje godine u razgovoru sa Lois (33 godine)

I konacno sam i ja saznao sta uopce znaci znak na logou.
Jer nisam citao Supermana kao klinac previse i mozda je negdje u nekom stripu bilo objasnjeno ali taj nisam citao(sve se svodilo na stripove iz perioda 80-tih nekadasnjih izdavaca)
"Nada"...
To je i ono sto poruka filma salje covjecanstvu.
U nebeske dogadjaje koje bi mogle promijeniti tijek povijesti na pozitivno.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 10/07/2013 11:06:17
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/07/2013 : 15:21:10  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Hm, shvaćam da mnogim ljubiteljima Supermana nije baš bilo ugodno vidjeti kako njihov heroj ubija negativca.

Ali iskreno, nisam baš siguran kako je "Superman ne ubija!" valjani argument u ovom filmu.

Na stranu to što smatram da se vrijednosti predloška i njegove adaptacije trebaju tumačiti neovisno jedna od druge, zbilja mislim kako fanovi i mnogi kritičari griješe po pitanju te scene.

Ako išta, ta scena je izrazito vjerna stripovskom predlošku Supermana, i zbilja mi nije jasno kako itko može zaključiti drukčije.

Superman i Zod se bore. Kada Zod shvati da ne može pobijediti Supermana, odlučuje ga ozlijediti psihički, kada već ne može fizički - ubit će neke ljude, Zemljanine, Supermanove nove sugrađane, koje želi zaštititi. Superman ga pokušava spriječiti, ali shvaća kako kako je jedini način da ga spriječi tako da mu oduzme život.

Fanovi i kritičari imali bi oko čega biti ljuti da je Superman hladnokrvno ubio Zoda. Međutim, on to nije učinio. Superman ni u jednom trenutku nije želio ubiti Zoda, sve dok se to ne ispostavi kao jedino rješenje. Superman se našao u bezizlaznoj situaciji. Štoviše, on moli Zoda da ne naškodi ljudima upravo zato jer ga ne želi ubiti. Superman nije prihvatio Zodovu smrt sa ravnodušnošću ili veseljem, već sa izrazitom tugom. On pada na koljena pred Zodovim beživotnim tijelom i plače zbog smrti svoga protivnika, zbog života koji je bio PRISILJEN oduzeti. Na određeni način, Zod je uspio u svom naumu. Svojom smrću ozlijedio je Supermana više nego što bi to mogao svojom snagom i borbenim sposobnostima.

Žao mi je, ali kritika "Superman ne ubija!" u kontekstu filma Man of Steel nema baš nekog smisla.

Nisam pratio kriticke recenzije, po mom misljenju je sasvim ok da je Superman ubio Zoda, problem je samo na koji je nacin to uradio.
To lomljenje vrata je previse brutalno, ne vidim razliku da li mu je slomio vrat ili ga zaklao.
Mogli i trebali su naci drugi nacin Zodovog smaknuca.
Ne znam samo zasto toliko uzbudjenje oko Zodove smrti, zar niko nije primijetio da su njih dvojica tokom borbe unistili Metropolis i najvjerovatnije pobili nekoliko hiljada ljudi.
Zene, djeca, starci, stripofili, masa ih je izginula u tom okrsaju.
Pravi Supie bi uradio sve da pomakne bojiste u neku pustinju ili nenaseljen teritorij, a ne srusio cijeli grad.
No dobro, onda bi odgovorni za specijalne efekte imali manje posla, pa bi i sam film izgledao manje spektakularan.
Ipak, cudo mi da to nije u prvom planu kritika, ako se vec prica o ubijanju.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 10/07/2013 : 15:44:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Ne znam samo zasto toliko uzbudjenje oko Zodove smrti, zar niko nije primijetio da su njih dvojica tokom borbe unistili Metropolis i najvjerovatnije pobili nekoliko hiljada ljudi.
Zene, djeca, starci, stripofili, masa ih je izginula u tom okrsaju.
Pravi Supie bi uradio sve da pomakne bojiste u neku pustinju ili nenaseljen teritorij, a ne srusio cijeli grad.
No dobro, onda bi odgovorni za specijalne efekte imali manje posla, pa bi i sam film izgledao manje spektakularan.
Ipak, cudo mi da to nije u prvom planu kritika, ako se vec prica o ubijanju.

Ovo se čak može objasniti Supermanovim manjkom iskustva. Zodu sigurno nije bilo u interesu da bude obziran prema civilima tijekom borbe, a Supermanu su ovo ipak prvi koraci u kostimu. Nije još u potpunosti svjestan svojih moći, niti posljedica koje izaziva borba s nekim tko posjeduje iste sposobnosti kao i on.

Međutim, u prethodnoj borbi između Supermana, vojnika i Kriptonaca mogli smo vidjeti kako se Superman trudi poštediti ljudske živote, barem dok god ga netko od Kriptonaca ne pokušava ubiti u određenom trenutku.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/07/2013 : 15:51:34  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Da, samo ne bih to previse prepisivao Supermanu , vec reziseru koji jednostavno na neke stvari nije obracao paznju. Htjeo je spektakl, nije razmisljao da u svim onim zgradama ima na hiljade ljudi. E sada, reziser bi vjerovatno odgovorio kao i ti, prepisao bi sve to Supermanovom neiskustvu, tek toliko da ne prizna da je napravio glupost.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 10/07/2013 : 16:01:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Da, samo ne bih to previse prepisivao Supermanu , vec reziseru koji jednostavno na neke stvari nije obracao paznju. Htjeo je spektakl, nije razmisljao da u svim onim zgradama ima na hiljade ljudi. E sada, reziser bi vjerovatno odgovorio kao i ti, prepisao bi sve to Supermanovom neiskustvu, tek toliko da ne prizna da je napravio glupost.

Ne nužno, vrlo je lako moguće kako je to doista bila Snyderova namjera.

Sjetimo se, Man of Steel je zamišljen kao potencijalan početak jedne filmske franšize koja bi trebala kulminirati s filmom o Justice League. Mislim da autorima nije u interesu da prikažu Supermana kao nekoga tko s lakoćom savladava zločince i spašava ljudske živote. Man of Steel dobro pokazuje kako, velikoj moći usprkos, čak i netko poput Supermana treba pomoć. Da nije bilo vojnika, Lois i očevog holoprograma, Superman bi teško pobijedio Kriptonce.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/07/2013 : 16:22:17  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Jasno je to sve, ali reziser je jednostavno ciljano unistio Metropolis iz jednostavnog razloga jer to izgleda cool na ekranu. O zrtvama ni glasa, cak je scena u kojoj Superman vristi za Zodom degutantna, s obzirom da je na hiljade ljudi izgubilo zivote, a njih niko ne spominje. Reziser je vjerovatno mislio da ce to prikriti nekim drugim scenama.
Ma ima jos dosta stvari koje mi smetaju, jedna od njih je i Jonathanova smrt.
Glupost da ne moze biti veca. Kao eto, da bi Clark sacuvao identitet, neka stoji mirno i gleda kako mu otac umire. Poruka je jasna, ali je jednostavno ispalo debilno.
Kada vec spominjem Costnera, mislim da je steta sto nije dobio vise prostora u filmu.
Ovdje je tako reci njegova uloga beznacajna.
Svoje moci, a i ljudskost, po ovom filmu Clark moze da zahvali samo Russellu.
Russell je inace dobio vise prostora nego sto je bilo potrebno, sasvim je nepotrebno bilo da se kroz cijeli film pojavljue, on ili njegova svijest, i svakog trenutka upada u scenu.
Bolje bi bilo da su Russellu prepustili prvi dio filma, Costneru drugi. Kazem, Costnerova smrt je mogla drugacije da se napravi, mozda upravo da se zrtvuje za Clarka u aktuelnom vremenu, a ne da Clark prepricava pricu sa nekim glupim tornadom.
Upravo su trebali bolje da prikazu tu bliskost izmedju njih dvojice, da Clark kada ne zna dalje pita roditelje za pomoc, a ne da se Russell svake minute pojavljuje ko musica.
Ne treba zaboraviti, svoje moci Clark treba da zahvali kriptonskim roditeljima, sve ostalo zemaljskim.

Edited by - King Warrior on 10/07/2013 16:24:36
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 10/07/2013 : 17:38:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
kad se sjetim ovoga što je kolega rekao:

quote:
Originally posted by swamp thing

Stvar je u tome da kad se nekome film svidi, on će pronaći opravdanje za bilo kakvu nedoslijednost, propust, nelogičnost.

ima smisla.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 10/07/2013 : 17:42:20  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Lose ti to Bushido, lose..bas poput filma..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 10/07/2013 : 20:42:43  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Nolani gdje god prste umijesaju..useru

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 10/07/2013 : 22:51:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Nije Nolan imao veze s ovim filmom.
Da je, bio bi vrhunski.
Ovako je ispao prosječni akcijski blockbuster pun drvenih i nepotrebnih likova.
6.5/10
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 10/07/2013 : 22:59:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

Lose ti to Bushido, lose..bas poput filma..

ko što rekoh, Bushidu je sve super, ništa loše

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 11/07/2013 : 01:07:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

kad se sjetim ovoga što je kolega rekao:

quote:
Originally posted by swamp thing

Stvar je u tome da kad se nekome film svidi, on će pronaći opravdanje za bilo kakvu nedoslijednost, propust, nelogičnost.

ima smisla.

Heh, nisi li ti ono jednom bio govorio kako SF filmove treba tumačiti u kontekstu logike i pravila fiktivnog svijeta koji su sami stvorili?

Jesi li pogledao film?

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 11/07/2013 : 01:53:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Heh, nisi li ti ono jednom bio govorio kako SF filmove treba tumačiti u kontekstu logike i pravila fiktivnog svijeta koji su sami stvorili?

ja sam govorio da svaki film, ne samo SF, treba imat neku logiku unutar univerzuma u kojem se događa.

quote:
Jesi li pogledao film?

ne, ni nemam namjeru.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 11/07/2013 : 02:06:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ja sam govorio da svaki film, ne samo SF, treba imat neku logiku unutar univerzuma u kojem se događa.

quote:
Jesi li pogledao film?

ne, ni nemam namjeru.

Eto vidiš, da si pogledao film, sada bismo mogli raspravljati o ovim aspektima.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 11/07/2013 : 17:15:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
bolje da ne, ionako bismo se samo vrtili u krug

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 11/07/2013 : 17:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

Nije Nolan imao veze s ovim filmom.
Da je, bio bi vrhunski.
Ovako je ispao prosječni akcijski blockbuster pun drvenih i nepotrebnih likova.
6.5/10

Ti kao uz to sto nemas dobrog ukusa za film ne razumijes ni mnozinu ..neznam gdje da krenem jebote..
Autogol kao rijec dana

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7312 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 11/07/2013 : 18:19:26  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Ja san na Bushidovoj strani, jer je mene film oduševija, ali kako stvarno prviše ljudi ne dijeli moje mišljenje, nikakav argument neće to mišljenje ni promijenit. :)

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 11/07/2013 : 18:22:45  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Ja san na Bushidovoj strani, jer je mene film oduševija, ali kako stvarno prviše ljudi ne dijeli moje mišljenje, nikakav argument neće to mišljenje ni promijenit. :)

Normalno..zato se ovo mjesto forumom naziva

Go to Top of Page
Page: of 16 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000