forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NAJPOPULARNIJ STRIP U BIVSOJ JUGI POSLIJE ZAGORA?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7124 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 22/07/2013 : 10:17:29  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Odlicno pitanje Charlie, zasto bas Zagor? Ima 100 mogucih odgovara a ja cu dati svoj. Meni ima nesto vise od nostalgije. Volim citati i druge stripove, ali za opustanje mi nema boljeg stripa od Zagora. Svida mi se kao lik jer je idealista, nevjerovatno je hrabar, inteligentan, sposoban, ali i temperamentan i tvrdoglav (s te zadnje dvije kvalitete se mogu poistovjetiti), a najjaca osobina mu je sto je pozrtvovan - tudi zivot vise cijeni od svojeg.

Njegov svijet je fantasticno zamisljen, prava avantura smjestena u doba westerna u kojoj se svasta moze dogoditi. Zato imamo najraznije likove i svijetove u njemu, od indijanaca pa do svemiraca A tu je naravno i njegova antiteza Ciko, koji ponekad iritira, ali nadasve svemu ipak je simpatican i zna izmamiti pravi smijeh. Mislim da velik utjecaj ima i Zagorov kostim i ta njegova legenda u Darkwoodu koja ga jos vise mistificira kako indijancima u stripu tako i nama citateljima. Znaci strip koji je perfektan spoj raznih elemenata koji kad se spoje imaju nekakvu "magiju" nad mnogim citateljima. Dodajmo tome jos i nostalgiju i nema mu ravnog.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

ninel
Senior Member

Serbia
1583 Posts

Member since 16/11/2004

Posted - 22/07/2013 : 10:26:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ninel a Private Message  Reply with Quote
U Jugi su bila popularna dva stripa, Zagor i Alan Ford.
Zagor za raju a Alan Ford za intelektualce.

http://www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8&feature=related
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 22/07/2013 : 10:30:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Alan Ford je strip koji nisu čitali samo stripofili. Ima ljudi koji nikad nisu pročitali ništa drugo do Alana Forda. Izađite na ulicu, napravite anketu i videćete ko je čuo za Fordiće. A i gro ženske populacije čita Alana. Ako bi se govorilo o popularnosti među onima koji čitaju stripove od vremena ZS-a, onda je Zagor najpopularniji. U svim ostalim parametrima on to nije, a naročito nije u rasprostranjenosti. Znamo svi da ima fanatika koji kupuju i guz papir sa Zagorovim likom, te jedna osoba uzme što bi Alanovih 10.
A i kada se pogleda sa kulturološke strane od tekstova, novinskih članaka, reportaža, predstava, imena kafića, radnji... Maltene strip koji je svojim uticajem ušao u rečnik BHS-a.

Edited by - Jasko on 22/07/2013 10:33:30
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 22/07/2013 : 10:35:50  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
nema sta, ovaj Jasko se iz petnih zila upinje da objasni nesto, samno njemu znano . Bunker moze biti ponosan na te
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 22/07/2013 : 10:38:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

nema sta, ovaj Jasko se iz petnih zila upinje da objasni nesto, samno njemu znano . Bunker moze biti ponosan na te

A dobro, šta ćeš.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 22/07/2013 : 11:37:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Priznajem da Zagora već dugo više ne mogu čitati, jer mi je banalan, površan, vrlo neinventivan i klišeiziran, i potrebno je čudo da se pojavi vrlo dobra epizoda kakva je novi gigant.
U onoj mjeri u kojoj ga uzimam i spremam (LIB kolor, Ferrijeve OP i klasik, Ferrijeve epizode u extra ediciji) to radim daleko najviše zbog nostalgije.
Ponekad mi je dovoljno samo prolistati recimo Zlatni pečat i Zagor protiv Vonga, ili Teror šeste planete, Sedmu rundu, Divove dobra i zla i slične epizode, pa da se u trenu vratim na zidić pored tada nove pošte u Šibeniku, na koji smo Zoran, Tonko, Damir i ja sjeli s novim Zagorom netom kupljenim u trafici "kod Tafre".
Pa ga listamo, čituckamo i prevrćemo po rukama, sve nagađajući što nas unutra čeka i komentirajući viđeno. A onda se prepuštamo "prvom" čitanju, ujednačenom toliko da sva četvorica do kraja stižemo otprilike u isto vrijeme, nakon čega kreće živa rasprava o svemu.
Pa kad se sve pretrese, onda polako ustajemo i krećemo prema kućama, a popodne nas čeka škola u kojoj ćemo još jednom sve temeljito pretresti, da bi poslije škole svi opet negdje sjeli i broj pročitali i drugi put.
Ako se sve i svodi samo na ovakvo putovanje u prošlost, meni je Zagora i od Zagora sasvim dovoljno.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/07/2013 : 12:12:16  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Kada malo bolje razmislim sasvim moguce da je Alan Ford poslije Zagora najpopularniji. Ima tu dosta stvari, recimo prvi Alanov broj je na prostorima ex-YU reprintovan 7 ili 8 puta, samo Zagor ima vise reprinta prvog broja( 11 ili 12).
Naziv striparnice koja je druga po velicini u Srbiji je Alan Ford. Prva je, a kako bi drugacije bilo, Darkwood.
O ÂF postoji cak i pozoorisna poredstava, o Zagoru su kod nas snimani amaterski filmovi.
Naravno da ima tu i utjecaj cijene izdanja, AF stripovi su dostupniji od ostalih jer su jeftini, jos jeftiniji od Bonelli izdanja.
Jasno je da kada dodje neki od festivala stripa da su Zagorovoi autori glavna atrakcija. Tako reci ne postoji covjek kod nas koji nije cuo za Zagora. Bilo kada ako sam sa nekim pricao o stripovima, prvo ime koje se spomene je Zagor.
Zagor je kod nas sinonim za strip.
Konstantno je prisutan u medijima, pa ako krene novi izdavac sa izdavanjem stripova, nije rijetkost da naslov u novinama glasi "Zagor u BiH" ili slicno.
Cesto mozemo da vidimo ljude na ulicama u Zagorovim majicama, nerijetko i poznate licnosti.
Po pridoslicama na forumu moze lako da se zakljuci da je najveci broj Zagorovih fanova.
Iz licnog iskustva znam kako je to bilo u djetinjstvu kada se radilo o razmjenama stripova ili o diskusijama.
Pomalo mi cudan komentar jednog clana koji kaze da se u Slavoniji davalo vise Zagorovih stripova za jednog Bleka, meni je upravo obrnuta situacija poznata. Imali smo vec diskusije oko toga na forumu, vecina je tvrdila ono isto sto i ja.
do dan danas Zagorovi stripovi dostizu rekordne sume na aukcijama, iako te iste price postoje u x izdanja i sa pristupacnim cijenama.
Zagor je odavno zasluzio spomen statuu na nasim prostorima, sigurno vise nego Bruce Lee ili Rocky.
O njegovoj popularnosti govori i to sto ga neki vole, drugi mrze, ali slabo ko moze da ga ignorise.

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 22/07/2013 : 12:18:04  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Prvi su bili "Mirko&Slavko"..
A onda su dosli Bonelli i essegesse....

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 22/07/2013 : 12:51:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by poison

Kada malo bolje razmislim sasvim moguce da je Alan Ford poslije Zagora najpopularniji. Ima tu dosta stvari, recimo prvi Alanov broj je na prostorima ex-YU reprintovan 7 ili 8 puta, samo Zagor ima vise reprinta prvog broja( 11 ili 12).

Alan Ford će sada biti reprintovan 14. put (Vjesnik 3, trobroj 1, klasik 2, klasik u novinama 1, Maverik 1, Maxi 1, Ćao almanah 1, Borgis superserija 1, slovenci 1, makedonci 1)

quote:
Naziv striparnice koja je druga po velicini u Srbiji je Alan Ford. Prva je, a kako bi drugacije bilo, Darkwood.

Ova analogija je isuviše tupava za bilo kakav argument.

quote:
O ÂF postoji cak i pozorisna predstava, o Zagoru su kod nas snimani amaterski filmovi.

Dve predstave. Sa pravim glumcima.

quote:
Naravno da ima tu i utjecaj cijene izdanja, AF stripovi su dostupniji od ostalih jer su jeftini, jos jeftiniji od Bonelli izdanja.

Alan Ford na B6 formatu, 120 strana - 15 kuna, Zagor na A5 formatu, 96 strana - 18 kuna.

quote:
Jasno je da kada dodje neki od festivala stripa da su Zagorovoi autori glavna atrakcija. Tako reci ne postoji covjek kod nas koji nije cuo za Zagora. Bilo kada ako sam sa nekim pricao o stripovima, prvo ime koje se spomene je Zagor.

Moguće. Bilo sa kim da nisam pričao stripovima, čuo je za strip Alan Ford.

quote:
Zagor je kod nas sinonim za strip.

Alan Ford je sinonim za dobar i smešan strip.

quote:
Konstantno je prisutan u medijima, pa ako krene novi izdavac sa izdavanjem stripova, nije rijetkost da naslov u novinama glasi "Zagor u BiH" ili slicno.

Lepo.

quote:
Cesto mozemo da vidimo ljude na ulicama u Zagorovim majicama, nerijetko i poznate licnosti.

https://www.google.rs/search?q=alan+ford&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.49478099,d.bGE,pv.xjs.s.en_US.c75bKy5EQ0A.O&biw=1366&bih=677&um=1&ie=UTF-8&hl=sr&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=Cg7tUe-AL-Lq4gT-noCgBQ#um=1&hl=sr&tbm=isch&sa=1&q=alan+ford+majice&oq=alan+ford+majice&gs_l=img.3..0j0i24.80831.81981.0.82119.7.5.0.2.2.0.112.522.2j3.5.0....0.0..1c.1.20.img.lrC6lVQUF3Y&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.49478099%2Cd.bGE%2Cpv.xjs.s.en_US.c75bKy5EQ0A.O&fp=926344bbbe9d4f71&biw=1366&bih=677

quote:
Po pridoslicama na forumu moze lako da se zakljuci da je najveci broj Zagorovih fanova.

Možda ti možeš, a možda i jeste na forumu

quote:

Care!

Edited by - Jasko on 22/07/2013 12:52:35
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/07/2013 : 13:24:31  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nosonja

Alan Ford će sada biti reprintovan 14. put (Vjesnik 3, trobroj 1, klasik 2, klasik u novinama 1, Maverik 1, Maxi 1, Ćao almanah 1, Borgis superserija 1, slovenci 1, makedonci 1)

A ok, nisam znao za ta druga izdanja, vodio sam se prema recenziji. Pricao sam iskljucivo o PRVOM BROJU AF, nadam se da si i ti mislio na isto, a ne tek reprinti nekih drugih brojeva.
Kako bilo, onda je AF defintivno broj dva u ex-Yu, odmah iz Zagora.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 22/07/2013 : 13:35:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by balvan

Kako bilo, onda je AF defintivno broj dva u ex-Yu, odmah iz Zagora.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/07/2013 : 13:46:32  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 22/07/2013 : 13:51:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/07/2013 : 13:53:44  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 22/07/2013 : 13:55:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Bravo
vidi se ta manijakalna crta u tebi
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/07/2013 : 13:56:54  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/07/2013 : 14:11:23  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
ko kaze da nove generacije ne citaju stripove(Zagora)

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 22/07/2013 : 20:13:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

Odlicno pitanje Charlie, zasto bas Zagor? Ima 100 mogucih odgovara a ja cu dati svoj. Meni ima nesto vise od nostalgije. Volim citati i druge stripove, ali za opustanje mi nema boljeg stripa od Zagora. Svida mi se kao lik jer je idealista, nevjerovatno je hrabar, inteligentan, sposoban, ali i temperamentan i tvrdoglav (s te zadnje dvije kvalitete se mogu poistovjetiti), a najjaca osobina mu je sto je pozrtvovan - tudi zivot vise cijeni od svojeg.

Njegov svijet je fantasticno zamisljen, prava avantura smjestena u doba westerna u kojoj se svasta moze dogoditi. Zato imamo najraznije likove i svijetove u njemu, od indijanaca pa do svemiraca A tu je naravno i njegova antiteza Ciko, koji ponekad iritira, ali nadasve svemu ipak je simpatican i zna izmamiti pravi smijeh. Mislim da velik utjecaj ima i Zagorov kostim i ta njegova legenda u Darkwoodu koja ga jos vise mistificira kako indijancima u stripu tako i nama citateljima. Znaci strip koji je perfektan spoj raznih elemenata koji kad se spoje imaju nekakvu "magiju" nad mnogim citateljima. Dodajmo tome jos i nostalgiju i nema mu ravnog.

Hvala na odgovoru, zadovoljstvo mi je bilo citati ga.
Doista mi se cini da Zagora drzi i prodaje danas nostalgija, vise
no je to..ne, i nadalje mi govori da muskarci ne zele potpuno odrasti, ne zele se odreci te magije koja im je portal u djecju dob..bijeg od svakodnevice, odmor od zivota.. Nije li to, uostalom, i sve drugo, u sto gurnemo njuskice, da se iskopcamo na trenutak..

Ja ne znam na vas nacin pricati o stripu, zakinuta sam valjda, zbog nedostatka takve komunikacije kada je za to bilo vrijeme, i ne zelim kvariti tu magiju koju ste u stanju stvoriti međusobno oko nekog lika.. ali zadovoljstvo mi je citati, i cast mi je biti djelicem jednog ljepseg svijeta, pa makar on bio tek iluzija, ali nas ona cini boljim ljudima, vjerujem.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2849 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 22/07/2013 : 22:18:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Ja sam počeo čitati stripove sredinom sedamdesetih i tad je Blek bio uvjerljivo najpopularniji među klincima. Kasnije se prelazilo na Zagora i Alan Forda, a dio ekipe je nastavio s Blekom.
Puno godina je prošlo, ali mislim da je poredak bio Blek, Alan Ford, Zagor.

Jedna mala anegdota o popularnosti Bleka:
Kad je krajem sedamdesetih izišao Blek "U praskozorju" vijest se proširila među klincima da je Blek mrtav. Potrčao sam do kioska, ali je strip bio rasprodan na svim kioscima u mom i okolnim kvartovima do 9 ujutro. Srećom, u posjeti mi je bio bratić srednjoškolac, kojeg sam namolio da ode do centra i kupi strip. Pročitali smo strip i isti ga dan razmijenili za hrpu drugih stripova prije nego što se pročulo da je Blek ipak živ.
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

945 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 22/07/2013 : 22:52:04  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Just_Charlie

quote:
Originally posted by D.J.

Hvala na odgovoru, zadovoljstvo mi je bilo citati ga.
Doista mi se cini da Zagora drzi i prodaje danas nostalgija, vise
no je to..ne, i nadalje mi govori da muskarci ne zele potpuno odrasti, ne zele se odreci te magije koja im je portal u djecju dob..bijeg od svakodnevice, odmor od zivota.. Nije li to, uostalom, i sve drugo, u sto gurnemo njuskice, da se iskopcamo na trenutak..

Ja ne znam na vas nacin pricati o stripu, zakinuta sam valjda, zbog nedostatka takve komunikacije kada je za to bilo vrijeme, i ne zelim kvariti tu magiju koju ste u stanju stvoriti međusobno oko nekog lika.. ali zadovoljstvo mi je citati, i cast mi je biti djelicem jednog ljepseg svijeta, pa makar on bio tek iluzija, ali nas ona cini boljim ljudima, vjerujem.

Svi smo mi odrasli,samo nas ti stripovi vraćaju u daleko bezbrižnija vremena od ovih danas. Po tom pitanju ti si bila zakinuta za diskusiju o stripovima jer ni ja se nesjećam da je neko žensko voljelo stripove i to toliko da bi još i vodilo diskusiju sa muškima o njima. Govorim o svom kraju gdje sam odrastao.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8000 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 23/07/2013 : 01:25:23  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Popularni stripovi u ex-YU

Alan Ford
Zagor
Blek
Diznijevi stripovi (Paja, Miki)

ali i

Fantom
Mandrak
Rip Kirbi
Bluberi
Asteriks
Talični Tom
Dilan Dog

a čak i

Konan
Spajdermen
Tarzan
...
Go to Top of Page

bluefield
Average Member

Czech Republic
930 Posts

Member since 22/01/2011

Posted - 23/07/2013 : 02:06:48  Show Profile Show Extended Profile  Send bluefield a Private Message  Reply with Quote
Definitivno Alan Ford!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18873 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 23/07/2013 : 07:37:30  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
opet se vrtimo u krug....šta je popularnost?...to koliki je imao tiraž, koliko se ga prodalo na kioscima ili koliko klinca je nekog junaka skupljalo,trampilo,drpilo prijatelju.....
ako je popularnost prvo Zagor nikad nije prišao tiražu Bleka ni blizu....ako je popularnost drugo..tu je Zagor vladao....nisam čuo da su klinci oblačili krznene prsluke al sam čuo da su radili sekire i viseli po lijanama...
a zavisi koji period gledamo...Blekov zlatni iz doba esse-geese ili Zagorov od Zagor priča dalje?...
Imao je i Blek vrhunskih epizoda, ne zaboravite to...evo još malo i stiže kod Ludensa....Saratoga,Beli bizon,Praskozorje,Blekovo detinjstvo....sa velikim Mittonom u glavnoj ulozi.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

ddeki
Advanced Member

3436 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 23/07/2013 : 07:49:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatko900

Sve zavisi u kojem periodu. Recimo-prvi Blekovi-essegesse- do broja 240- pamtim kao da je jučer bilo, ako je nekome falio neki od tih Blekova,provodila se zamjena u omjeru 2 zagora za 1 bleka, 3 teksa za 1 bleka. A stripoteka, eksova i ostalih manje atraktivnih stripova znalo se dati 10-ak komada za jednog bleka. Takvo je stanje bilo u slavoniji od otprilike 1975-1985. Bio sam klinac,ali se dobro sjećam kad je stariji brat obavljao zamjene. Pa ti sad reci koji je bio najpopularniji.

Da ovo je ziva istina. Ja sam uvek vise voleo V.Bleka jer mi se vise svidjao crtez. Zagora sam poceo ozbiljnije skupljati tek kada mi je jedan lik ponudio za menjanje 15ak starih Zagorovih stripova za prva dva o Bleku. Bilo je to pocetkom osamdesetih godina....

http://ddeki.deviantart.com/gallery/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153
Go to Top of Page

ninel
Senior Member

Serbia
1583 Posts

Member since 16/11/2004

Posted - 23/07/2013 : 08:45:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ninel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Popularni stripovi u ex-YU

Alan Ford
Zagor
Blek
Diznijevi stripovi (Paja, Miki)

ali i

Fantom
Mandrak
Rip Kirbi
Bluberi
Asteriks
Talični Tom
Dilan Dog

a čak i

Konan
Spajdermen
Tarzan
...

Pored stripova, koji su bili popularni u celoj Jugi imali smo i lokalne
strip junake, koji iz različitih razloga nisu prelazili granice republika.
U Sloveniji je bio iznimno popularan Zvitorepec Mikija Mustera čije se epizode
i sad preštampavaju i uprkos pomalo arhaičnom jeziku deca ga još uvek jako rado čitaju.
Iznimno popularan je bio i strip Čelična kandža, koji je izlazio u magazinu Zvitorepec
od 1966 do 1973 godine. A danas je jako popularna Lavričeva Diareja, koja izlazi
u Mladini od 1988 godine. Zbog slovenačkog jezika ovi stripovi nisu bili baš čitani
u ostalim delovima naše zajedničke države. Čelična kandža jest izlazila i u Srbiji
i u Hrvatskoj, ali nije bila tamo upola toliko popularna kao u Sloveniji.
U Hrvatskoj su bili jako popularni Den Deri i Niper, koji takodje nisu prelazili
granice republike. Što je baš čudno pošto jezik nije bio prepreka ali izgleda
da se Plavac u ostalim delovima Juge baš nije prodavao. Iznimno popularni su
bili i Bednjančevi stripovi Osmoškolci i Lastan koji su pak izlazili u školskim novinama
pa je to razlog da nisu došli do ostalih čitatelja. Za ostale republike ne znam
jel postoje neki stripovi koji su se čitali samo ili najviše u Srbiji, Bosni,
Makedoniji, Crnoj gori? Srbija je ionako imala najveću i najkvalitetniju
produkciju strip magazina, pa su se njihova izdanja čitala delom cele države.

http://www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8&feature=related
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000