Glazbeni znanci..cijenim decki i cure..odlicni postovi sa odlicnom glazbom...Sta bi ja bez vas..ili sam znalci trebao reci..promisljam, premisljam..
'The Weight Of Your Love'...by< Editors
Tesko za reci, skoro nema vise Keyboards, umjesto toka fulminante rock stvari i par balada.Editors se sele u vece arene..i ja ih pozdravljam...srdacno..
Da..u ovom trenutku sam tu i sada ..za vas..
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Ja sam kod Rose windowsa nanjušio utjecaje Jefferson Airplanea i ranijih Floyda, udahnuo komadić atmosfere Caveovog Good Sona (Sorrow's child) i načuo zvuk gitare ala Assemble head. Najviše me fasciniralo koliko je album raznovrstan, a uspjeva zadržati istu notu od početka do kraja. Žongliraju s klasičnom psihodelijom, folkom, rockom i stonerizmom bez ikakve greške. Nisu pretjerano originalni, ali su sve to vrhunski zapakirali i majstorski odigrali. Još mi nisu dosadili.
edit: glup sam, ipak su flautistice najzgodnije...
Slučajno nabasao na ovaj zvučni biser. Prema nekim glazbenim kritičarima, jedan od pionira post-rock albuma.
Bome dobro kazu ti kriticari! A jesi li poslusao njihov zadnji album Laughing Stock, iz '91.? Ludnica. Ima tako slobodan, tako organski zvuk s puno prostora. Kid A 9 godina prije Kid A-a. Pjesma "New Grass" mi je mozda najjaca pjesma ikad. Vec sam prije o njoj pisao, kao zivot pretocen u zvuk, od rodenja do smrti, a i poslije.
Nisam uopce Radiohead fan, ali mi se cini da su Radiohead bili pod utjecajem te pjesme kad su snimili pjesmu "Reckoner".
Slučajno nabasao na ovaj zvučni biser. Prema nekim glazbenim kritičarima, jedan od pionira post-rock albuma.
Bome dobro kazu ti kriticari! A jesi li poslusao njihov zadnji album Laughing Stock, iz '91.? Ludnica. Ima tako slobodan, tako organski zvuk s puno prostora. Kid A 9 godina prije Kid A-a. Pjesma "New Grass" mi je mozda najjaca pjesma ikad. Vec sam prije o njoj pisao, kao zivot pretocen u zvuk, od rodenja do smrti, a i poslije.
Nisam uopce Radiohead fan, ali mi se cini da su Radiohead bili pod utjecajem te pjesme kad su snimili pjesmu "Reckoner".
Baš slušam i ne mogu vjerovati... Čitav album jako vuče na Radiohead (čiji sam fan)...