Author |
Topic |
|
JORGE
Junior Member
Croatia
483 Posts
Member since 21/04/2004 |
Posted - 29/07/2013 : 15:58:59
|
Pošto skupljam sve Bolelli stripove od izdavača na našim prostorima (osim tvrdoukoričenih -skupih), dilema mi je oko redovnosti izlaženja oko nekih junaka. Skupljam sve u što je izašlo u SD i LUDENS angažmanu, kada je ludens stao sa Mister no-om prebacio sam se na onaj u izdanju VESELI ČETVRTAK. E sad Je LUDENS preskočio 100 redovnih Dylana, pitanje je dali ih nabavljati od VESELOG ČETVRTKA ili će LUDENS (ako neko ima informaciju) te preskočene brojeve izdavati u ''EXTRA'' seriji, jer bi sa EXTRA trebao za par brojeva doći do onih s kojima je SLOBODNA DALMACIJA krenila redovnu seriju. Koja su vaša mišljenja i informacije. Slično je i sa TEX-om, mada i LUDENS i VESELI baš ne idu nekim brzim tempom s njim.
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29615 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26736 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 29/07/2013 : 17:17:36
|
quote: Originally posted by JORGE
Pošto skupljam sve Bolelli stripove od izdavača na našim prostorima (osim tvrdoukoričenih -skupih), dilema mi je oko redovnosti izlaženja oko nekih junaka. Skupljam sve u što je izašlo u SD i LUDENS angažmanu, kada je ludens stao sa Mister no-om prebacio sam se na onaj u izdanju VESELI ČETVRTAK. E sad Je LUDENS preskočio 100 redovnih Dylana, pitanje je dali ih nabavljati od VESELOG ČETVRTKA ili će LUDENS (ako neko ima informaciju) te preskočene brojeve izdavati u ''EXTRA'' seriji, jer bi sa EXTRA trebao za par brojeva doći do onih s kojima je SLOBODNA DALMACIJA krenila redovnu seriju. Koja su vaša mišljenja i informacije. Slično je i sa TEX-om, mada i LUDENS i VESELI baš ne idu nekim brzim tempom s njim.
Pošto ostali mudruju,ja ču ti odgovoriti na pitanje, Ludens će u DD Extra izdanju objaviti epizode koje je VČ već objavio.Tako ako ih nemaš do sada i ako nemaš želju nabaviti ih odjednom onda možeš kupovati Lu kako budu izlazili. Za Texa se ništa ne zna jer do preklopa sa VČ će doći tek za nekoliko godina.E sad može biti da kad dođe vrijeme za to da ih Ludens preskoči kao što je preskočio i DD ali stvar kod Texa je da nema extra seriju da ih tu objavi tako da bi ih onda trebao nabaviti u izdanju VČ.Ali tko zna sa Lu,možda ih ne preskoči?Uglavnom ako imaš novaca ja bih nabavio sada ove Texove od VČ jer tko zna kako će se situacija rasplesti za nekoliko godina.A ovako nećeš čekati te epizode godinama već ih možeš odmah pročitati. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37898 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 29/07/2013 : 17:47:32
|
plus - u VC stripovima imas uvodnike
i malo su jeftiniji ako ih imas mogucnost nabaviti u Srbiji, u Hrvatskoj (striparnice) je ista cijena kao za Ludens
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
ZoranC
Senior Member
Germany
1915 Posts
Member since 20/09/2010 |
Posted - 29/07/2013 : 18:38:54
|
Sto ljudi, sto ukusa, sto situacija. Ja radim ovako: s obzirom da prije nisam citao ni Texa ni Mr Noa, kupujem kolekcionarce od VC-a. Izlaze sporo, ali kronoloski od prve epizode. Uz to povoljni i po 700 strana po stripu. Ne zuri mi se nabaviti i procitat sve epizode odjednom. Takodje KIZ od VC-a, stvar ukusa. Sve ostalo od Ludensa: Zagorove ostale edicije osim KIZ, Mark, Miki, Blek. Nikad citao i ne namjeravam: DD, MM, NR... |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 29/07/2013 : 18:41:22
|
quote: Originally posted by ZoranC
Sto ljudi, sto ukusa, sto situacija. Ja radim ovako: s obzirom da prije nisam citao ni Texa ni Mr Noa, kupujem kolekcionarce od VC-a. Izlaze sporo, ali kronoloski od prve epizode. Uz to povoljni i po 700 strana po stripu. Ne zuri mi se nabaviti i procitat sve epizode odjednom. Takodje KIZ od VC-a, stvar ukusa. Sve ostalo od Ludensa: Zagorove ostale edicije osim KIZ, Mark, Miki, Blek. Nikad citao i ne namjeravam: DD, MM, NR...
Drugacije receno, samo Zagora od Ludensa (redovni/Extra).
Steta sto Dylana ne citas |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7704 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 29/07/2013 : 19:18:20
|
ludens,a prije toga slobodna dalmacija ima puno duži staž u izdavanju stripova pa je normalno da ta izdanja kod mene imaju prednost a još su mi ta izdanja puno pristupačnija od VČ izdanja... zagor mi je recimo puno bolje urađen u extra seriji(mada i tu ima nekih propusta) nego što je VČ to uradio sa onim knjigama...sa druge strane,vč je bolje uradio specijale nego ludens...ima tu još dosta toga o čemu bi se dalo pisati... |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17789 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
16988 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
The Great Duck
Starting Member
65 Posts
Member since 03/05/2013 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 29/07/2013 : 23:01:53
|
quote: Originally posted by The Great Duck
Imam jedno pitanje: jel VČ ostavlja originalna vlastita imena u stripovima, ili ih prevode po Vuuku?
Prevodi. Stripovi su na latinici i ekavici. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
Edited by - bjelolasica on 29/07/2013 23:02:30 |
|
|
ZoranC
Senior Member
Germany
1915 Posts
Member since 20/09/2010 |
Posted - 29/07/2013 : 23:16:18
|
@ace: Jbg,Dylan je krenuo u onim desetljecima kad sam prestao citati stripove. Procitao sam samo jednu epizodu, neda mi se gledati kako se zove i moram reci da nije losa. Mozda se malo i plasim da se ne navucem i na to pa tko ce to sve pokupovati. Iskreno receno, golica me Libellusov kolekcionarac, mozda jednog dana... |
|
|
JORGE
Junior Member
Croatia
483 Posts
Member since 21/04/2004 |
Posted - 29/07/2013 : 23:44:43
|
JAKI Hvala ti na preciznom odgovoru za preskočene Ludensove Dylane. mislim da ću nastaviti sa dylanima kroz Ludens extra seriju, a od VČ ću vjerojatno nabaviti dosada izašle Tex-ove, a i Martije koje sam zaboravio spomenuti pošto ih je Ludens prekinuo. Također nastavljam sa Mister no od VČ (inače jako sam zadovoljan kvalitetom izdanja). A ostatak ide od Ludensa, Zagor, Tex, Dylan, PSDZ itd . |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5073 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 30/07/2013 : 00:14:14
|
Ludens na prvom mjestu, ali sam pokupovao prvih 50 Dylana VČ jer imaju dobru grafičku opremu i ne da mi se čekati 2022.god dok ih Ludens objavi... Dylan mi je predobar strip i iskreno ne da mi se prevoditi talijanske brojeve kad već susjedi imaju solidno izdanje,,
44 godine Alan Forda u HR Specijalno svečano izdanje Alan Forda br. 5OO na čak 256 str. već na kioscima
|
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2453 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
|
Topic |
|