forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Koji će stripovi zamjeniti Bonelijeve?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 31/07/2013 : 18:00:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by ZagorXXL

Došao nam stinky solit pamet o stripovima.

Ne znam koliko si pratio zbivanja na forumima u proslosti, ali stinky jeste jedan od najkvalitetnijih sagovornika i analiticara kada je tema strip. Jeste ostar, mozda za neke i previse iskren, bez dlake na jeziku, ali ne bih dovodio u pitanje njegovo poznavanje strip scene. ;)

Da, iako se u ničemu ne slažem s njim, stinky zna puno o stripu. I ovo nije ušupkavanje...

quote:
u svijetu stripa u hrvatskoj (i okolo) zagor je velik, najveći.

ovu istinu mogu osporavati ovako i onako, lajati sa strane, ali to su sve tipovi bez mnogo dara i duha kod kojih je došlo "lude uobraženosti" pa su kontradiktorni: zovu se zagor12 zagorxxl a dovode u pitanje zagora. ha ha, to je tek vic.

Naravno da je Zagor u regiji najveći, ali da je najkvalitetniji? Vraga.

No, možda iz mojih postova misliš da zaključujem kako je Zagor smeće od stripa. Nikako, ima odličnih epizoda, ali govorim da je, kad ga se stavi u kontekst cijeloga svijeta, debelo zastario. Recimo, nije uopće stvar u scenaristima, oni iz ovakvog ograničenog serijala uspijevaju izvući maksimum, nego o politici kuće. Zagor je strip koji nema dubinu, dovoljnu dozu ozbiljnosti i kompleksnosti. Da to ima, ne bi bio strip, nego stripčina.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

ZagorXXL
New Member

Croatia
146 Posts

Member since 30/12/2012

Posted - 31/07/2013 : 18:04:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ZagorXXL a Private Message  Reply with Quote
Evo ovako ljudi,da prekinemo ovaj začarani krug prepiranja,zamolio bih vas sljedeće:
1.Da pogledate još jednom ime ovog topica
2.Da pročitate moj opis topica
3.Da svi zajedno razmislimo ima li smisla ovo o čemu smo pisali sa topicem
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 31/07/2013 : 18:06:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

quote:

Mogu mislit što je stinky pročitao-zagor redovni,extra,specijal,maxi,gigant i almanah.
Ajde pusti ti nas i uživaj u svom Zagor-Zamišljenom svijetu u kojem je zagor bog i najbolji strip među svim.
I što sad ako čitam stripove za razbibrigu?Ne čitam ih sve zbog toga,za razbibrigu čitam stripove koji imaju puno avanture,komedije i sl. a kad me baš nešto zanima,što je kompleksno i zanimljivo onda uzmem neki ozbiljniji strip.

Ko na primjer??

The Dark Knight Returns, Watchmen, Sin City, Batman: The Killing Joke, V for Vendetta, Daredevil: Born Again, The Amazing Spider-Man: Coming Home, The Ultimates, Ultimate X-Men, Ultimate Spider-Man, Y: The Last Man, Maus... Nisam ih ni pola nabrojao, a još ih gomilu moram pročitati (naravno, koje nisam naveo ovdje).

Edited by - Zagor12 on 31/07/2013 18:06:53
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22308 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 31/07/2013 : 18:11:48  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo ovako ljudi,da prekinemo ovaj začarani krug prepiranja,zamolio bih vas sljedeće:

Vidi nesto, Jaki ti je vec u prvom postu dao sve potrebne odgovore. Tako gledajuci vec tu je trebao da se udari kljuc na temu. ;)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 31/07/2013 : 18:13:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
mali mate, si ti neki pozitivist?! kakva šteta, nepovratna šteta...

bushido, pa nećemo se sad prepirati što sam pročitao a što ne. pročitao sam taman! a sve i da nisam pročitao ništa u stripu, ne znači da nisam u pravu kada kažem da ti ne znaš što govoriš. tvoj "napredak" s jedne strane i "esencija" s druge strane se isključuju. kada se puž prometne ("napreduje") u konja, onda više nema esencije puža, nego je i tu došlo do promjene. zagor koji bi bio bušidovskimoderan-evolutivan ne bi imao esenciju zagora. esencija zagora je pret-postavka kako ju je formulirao nolitta i tu ne treba ništa dirati. nikakve žene djecu gejeve invalide i radioaktivne mutante, ništa to nije potrebno, osim kao usputna i sporedna smetala koja zagor lupi sjekiricom.
i to nije nikakva deklaracija, nego upravo osobnost - osobnost koja je razvijena. zato zagor ima pravi napredak, za razliku od tvojih plitkih evolucionizama. zagor-ispravlja-nepravdu, ovu suštinu se može ponavljati non-stop i ponavlja se, a tko nema nos i ne može disati punim plućima, nek čita nešto drugo. recimo, kako sam ubio pierrea i čudovište iz močvare.
kada čovjek prodiše, onda se više ne zamara fabulama, raspletima i zapletima, jer u tome nema smisla - to su dječje stvari, "primitivne" senzacije.

zagora se znači ne čita, nego diše i to tako da se sagleda lik i djelo. cjelina i razvojni momenti. i tada se vidi da fali samo još jedan moment da bi zagor istinski zatvorio krug, da bi bio prava en-ciklo-pedija: dolazak u Europu i savladavanje velegrada. o tome smo već pričali jednom na darkvudu, a ovdje valja podsjetiti.
razvoj u zagoru ide baš kako treba: darkwood -> okolna naselja -> jezera -> rijeke -> američki grad -> more -> ocean -> i sada dolazi kulminacija, a to je velegrad tj. europa tj. pariz!

london-beč-jena i njemački klasični idealizam kao teoretsko svladavanje velegrada, a zatim napoleonizam i politički odjeci francuske revolucije kao praktičko svladavanje velegrada. dakle. vrhunac serijala je pokoravanje pariza i molim solara da prenese ovaj post redakciji i burattiniju kako bi postupili u skladu sa slobodom koja je nužnost koja se ostvaruje kroz razvojne momente zagora. zagor mora u europu da bi bio na svom putu, putu svjetskog duha (sa sjekirom), a bušidovske stranputice valja odlučno odbaciti. kada bi zagora radili bušidovci, to bi bio samo (još) jedan proizvoljan i slučajan strip, ni po čemu bitan.
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 31/07/2013 : 18:13:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 31/07/2013 : 18:25:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne znam koliko si pratio zbivanja na forumima u proslosti, ali stinky jeste jedan od najkvalitetnijih sagovornika i analiticara kada je tema strip. Jeste ostar, mozda za neke i previse iskren, bez dlake na jeziku, ali ne bih dovodio u pitanje njegovo poznavanje strip scene. ;)

bravo king;)
ionako sam te htio pohvaliti što ne padaš na bušidove fantazije.
iako se zagora može braniti na sto načina, pa i na "njihovom" terenu, naposljetku je to ipak drugorazredno pitanje. a prvorazredno je zauzimanje strana, ili si za zagora (i najpametniji najbolji najpravedniji najljepši itd.) ili si protiv i nikakav.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22308 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 31/07/2013 : 18:32:21  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

Ma kakvi, stariji sam i iskusniji od njega. Ima ja njega da preobratim, hodace on za koju godinu sa Zagorovom majicom kroz rodno mjesto i lupati sjekirom po glavi svakog ko ga krivo pogleda. :D
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12913 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 31/07/2013 : 18:36:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

bravo king;)
iako se zagora može braniti na sto načina, pa i na "njihovom" terenu, naposljetku je to ipak drugorazredno pitanje. a prvorazredno je zauzimanje strana, ili si za zagora (i najpametniji najbolji najpravedniji najljepši itd.) ili si protiv i nikakav.

Stinky, kad će knjiga o Zagoru?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 31/07/2013 : 18:48:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma kakvi, stariji sam i iskusniji od njega.

tako je, to je stav
bušido zna ponešto, ali ne još dovoljno. a kroz ovakve rasprave će se izgraditi kao bolji čovjek. već sada je pokoleban, ruši mu se svijet koji je izgradio u glavi (bonelli->američki strip->evolucija), jer iskaču zagorovci koji se ne uklapaju u shemu, kidaju linearnu evoluciju.

edit: bushido, ne znam. moguće, jednom. kad odlučim je li bolje knjiga za posvećenike, pa hermetički stil izražavanja ili za širu publiku pa raditi kompromis.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
16988 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 31/07/2013 : 18:50:03  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali_Mate

quote:
Originally posted by velka031

Kinže, 100% si u pravu, ako DD nije bio ekperiment (itekako uspio) ne znam što onda jest... Navodim samo njega, ali sve stoji.

Bio jest

i onda je u narednih trideset godina postao bezvezarija jer je nastavio iz epizode u epizodu tupiti po istoj formuli.

Kad Bloch napokon ode u penziju (i ostane u njoj) onda ćemo opet moć pričat o eksperimentu.

Ne mogu se sjetiti nijednog dugog serijala koji ne tupi po istoj formuli.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
16988 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 31/07/2013 : 18:51:45  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali_Mate

quote:
na ovo se može odgovoriti jedino uspostavom novog modela čiji je početni aksiom (u skraćenom obliku)

0. Zagor nije najveći!

0.1. Zagor nije!

0.1.1. Iako nije, ipak jest stoga predstavlja paradoks

0.1.2. Paradoksi ne postoje iz čega slijedi 0.1. pa potom 0

1. Tex je najveći!

Uzalud filozofirati oko nečeg što je preočito da bi se moglo pobiti bilo kakvim dokazima - Zagor jest najveći. I uvijek će biti dok je stripa na Balkanu.

nemoguće - vidi pod 0
[/quote]

Vidi pod 1.
Dakle, najveći je, iako 60 godina tupi po istoj formuli?
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12913 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 31/07/2013 : 19:01:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

edit: bushido, ne znam. moguće, jednom. kad odlučim je li bolje knjiga za posvećenike, pa hermetički stil izražavanja ili za širu publiku pa raditi kompromis.

Moraš misliti na širu publiku. Nisu svi (knjižno) načitani poput tebe.

Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 31/07/2013 : 19:07:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:

mali mate, si ti neki pozitivist?! kakva šteta, nepovratna šteta...

u tragovima

jebiga, šta ćeš - vlaška krv + MIOC (no bulšit životni pragmatizam postojan od Turaka naovamo + kibernetika)

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 31/07/2013 : 19:08:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Dovraga, nisam još nijednom vidio da Bushido nekoga ovako bocka .

Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 31/07/2013 : 19:09:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Dakle, najveći je, iako 60 godina tupi po istoj formuli?

Naravno

iako aksiomima nije potrebno dokazivanje onima mlakog karaktera dovoljno je poslušati generalove riječi

http://www.youtube.com/watch?v=zGJE1vuP5V8

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 31/07/2013 : 19:38:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

quote:

joj bas me zanima koji su to americki stripovi toliko dobri kolko sam gledo crtezi su im katastrofa!!

Je'l se ti ovo zajebajes, ili si ozbiljan?

[/quote]Ozbiljan sam kolko sam cito amere(a cito sam ih malo vidio sam da crtez bas nnije nesto)
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 31/07/2013 : 19:40:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

quote:

quote:

Mogu mislit što je stinky pročitao-zagor redovni,extra,specijal,maxi,gigant i almanah.
Ajde pusti ti nas i uživaj u svom Zagor-Zamišljenom svijetu u kojem je zagor bog i najbolji strip među svim.
I što sad ako čitam stripove za razbibrigu?Ne čitam ih sve zbog toga,za razbibrigu čitam stripove koji imaju puno avanture,komedije i sl. a kad me baš nešto zanima,što je kompleksno i zanimljivo onda uzmem neki ozbiljniji strip.

Ko na primjer??

The Dark Knight Returns, Watchmen, Sin City, Batman: The Killing Joke, V for Vendetta, Daredevil: Born Again, The Amazing Spider-Man: Coming Home, The Ultimates, Ultimate X-Men, Ultimate Spider-Man, Y: The Last Man, Maus... Nisam ih ni pola nabrojao, a još ih gomilu moram pročitati (naravno, koje nisam naveo ovdje).

I to je kompleksno i zanimljivo??????????
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12913 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 31/07/2013 : 19:50:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

I to je kompleksno i zanimljivo??????????

Pročitaj ih, možda se iznenadiš.

O stripovima (kao ni knjigama) ne treba suditi prema koricama.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29615 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 31/07/2013 : 19:51:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
rahazlam, ne sramoti se
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 31/07/2013 : 19:54:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
kasno za to :) iako kontam da malo trola :D

There can be only one, me!
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 31/07/2013 : 20:39:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maddox031

Mislim da on ni ne zna što je trollanje...

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 31/07/2013 : 21:45:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Manijaci, odjebite više!

Edited by - Jasko on 31/07/2013 21:45:43
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 31/07/2013 : 22:00:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

Manijaci, odjebite više!

JASKO...kome je ovo upućeno?
forumašima ili željinim navijačima...aj se izjasni,pa da znam...mislim,ionako ti ne gine bajbokana...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
16988 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 31/07/2013 : 22:36:53  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

quote:
Originally posted by maddox031

Mislim da on ni ne zna što je trollanje...

Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000