forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Pitanje za sve čitatelje Bonelli stripova
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

dariohead
Starting Member

94 Posts

Member since 23/02/2011

Posted - 05/08/2013 : 10:18:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dariohead a Private Message  Reply with Quote
Nakon nedavne rasprave u vezi kvalitete priča/crteža zadnjih izdanja Dylan Doga sam razmišljao i rado bih čuo vaš stav, vašu praksu glede omiljenih stripova:
- kupujete li baš svaki broj vašeg omiljenog junaka (ili više njih), uključujući i specijalna izdanja, maxije i slično?
- da li pročitane stripove dajete naprijed drugima/bacate/prodajete, skupljate u podrum ili pažljivo umatate i stavljate na posebnu policu/ormar u stanu?
- da li povremeno (ili možda stalno) čitate, listate stare brojeve i uživate u omiljenim epizodama opet iznova?
- da li ste opsjednuti sa samim skupljanjem i >morate< imati cijelu kolekciju točno tako kako je originalno izlazila (i sva odstupanja izdavača od original serije vam užasno idu na živce) ili vam je samo važno da (cca) jednom mjesečno pročitate kakvu novu dogodovštinu vašeg omiljenog junaka?

Moja praksa ukratko:
- redovito kupujem samo Ludens Dylan Dog (jer u Mariboru samo njih dobijem, inače bi kupovao sve što još nemam, VČ, Libellus...)
- kupujem sva izdanja (redoviti, extra, maxi...)
- uopće nisam opsjednut sa time da je kolekcija savršena (npr. Ludens preskakanje me ne dira), važno mi je samo da Dylan izlazi i da su epizode što kvalitetnije napisane/narisane
- fali mi dosta brojeva s početka kolekcije koje malo po malo nabavljam (ne žuri mi se)
- trenutno u stanu nemam mjesta za stripove tako da ih spremam u podrum (koji je srećom suh i izoliran) ali rado pročitam stare brojeve tako da se veselim danu kada ću ih sve imati pri ruci

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7652 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 05/08/2013 : 10:27:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Od Texa kupujem sve i moram imati sve.
Ostalo kupim prema ocjenama forumaša najčešće i nekad usput kad naletim na nešto na trafici.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

Lastsioux
Junior Member

USA
429 Posts

Member since 11/04/2011

Posted - 05/08/2013 : 10:31:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Lastsioux a Private Message  Reply with Quote
Vecina mojih stripova su u digitalnom formatu ali imam oko 220 stampanih brojeva iz ZS,LMS i SD u kolekciji. Sto se tice kupovine.. jos cekam da procitam one brojeve za koje nisam imao vremena ali prije ili kasnije planiram da nabavim sve ostalo. Posto stalno citam stripove na "Kindle Fire HD" nekako mi je digitalni format bolji od stampanih. Steta sto izdavacke kuce ne prodavaju stripove u digitalnom formatu kao sto to DC ili Dark Horse rade.

"What white woman, however lonely, was ever captive or insulted by me? Yet they say I am a bad Indian." -Chief Sitting Bull

Edited by - Lastsioux on 05/08/2013 11:56:44
Go to Top of Page

Tommy.H
New Member

Croatia
212 Posts

Member since 13/06/2013

Posted - 05/08/2013 : 10:34:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Tommy.H a Private Message  Reply with Quote
-redovito kupujem sve od ludensa a ponekad nesto od strip agenta i LL.
-stripove slažem uredno na police koje su namjenjene za stripove.
-pa mogu reci da sam malo opsjednut time da je sve kako je orginalno izlazilo i sva odstupanja izdavača od original serije mi užasno idu na živce ali što je tu je bolje da izlazi nešto nego ništa.
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7704 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 05/08/2013 : 11:50:17  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
čitam najviše ova četiri junaka i to ovim redom:
zagor,mister no,tex i komandant mark...tu i tamo uleti poneki kratki serijal poput brad barona,traper kerija,karavana...
redovno pročitam i novi romanzi i fumetti kako ga nabavim...evo baš u ovo koji dan na red treba da dođe ''oči i tama''...

što se tiče skupljanja,skupljam sve živo od bonellija pa i one serijale koji nisu boneli ali su u neku ruku povezani sa njima bilo preko autora ili na neki drugi način...
moram imati sve serije,naravno,koliko to finansije dozvoljavaju...
ali jednog dana planiram sve da ih skupim...

dosta junaka koje skupljam ni ne čitam,neke planiram jednog dana da pročitam a neki vjerovatno neće nikad doći na red jer mi jednostavno ne pašu...

kao što rekoh,moram imati sve edicije,pa čak i one kratke priče koje su izlazile u italiji u raznim časopisima,katalozima,pa makar i od jedne stranice bile,moram ih imati...

nedavno sam nabavio neke stripove za koje nisu baš prilike da će kod nas ikad izaći,a bez njih mi je nepotpuna kolekcija...
tako sam nabavio onaj jedan ken parker koji je u LMS preskočen,a SC također nije izdao,pa sam uradio na 4 dilana koje je ludens u extra seriji preskočio,zatim, je na red došao gordon link brojevi 21 i 22...
pa sam i traper kerija,ostalih 5 epizoda uradio u još jednu knjigu...

u svakom slučaju,ima tu još puno stripova za skupljati....
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11842 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 05/08/2013 : 12:42:38  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
-Od Zagora kupujem sve, VC redovni, specijal, Odabrane price, Ludens redovni do VCa, SD, ekstra zagor od Americke Odiseje, klasik samo neke price, maxi, gigant...

Od Mister Noa kupujem samo VC debeljuce

Od Teksa kad sta uhvatim

-Stripove stavljam na policu ili ormar, ponekad dam nekom drugu da procita neku epizodu

-Cesto listam stare Zagorove avantura a neke i ponovo procitam

-Nisam opsednut da imam sve u jednoj savrsenoj kolekciji, bitno mi je da stripovi izlaze i da postoje reprinti starih epizoda koje ne mogu da nadjem.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 05/08/2013 : 14:52:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Evo u ovom topicu smo neki dan lupetali o slicnim stvarima:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=44248

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
16988 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 05/08/2013 : 15:20:16  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Ludens - od Zagora sve osim kolekcionarca (kupio prva 3, pa odustao), redovnog Texa. Od remitendkad šta uhvatim (DD, Mark, Blek, maxi Tex...)
Strip Agent - PSDZ
Veseli Četvrtak - Zagor OP (ne sve!), redovnog Texa, Mister No redovni + debeljuce... Tu i tamo kupim Dampyra, BB, DD, uglavnom na aukcijama.
Libellus - kolor Zagor + LL kolekcija. Nisam kupio zadnje 4 kolor knjige Zagora, a ne znam ni kad ću :(
Go to Top of Page

Hexen
New Member

Croatia
190 Posts

Member since 22/02/2011

Posted - 05/08/2013 : 16:01:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Hexen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dariohead

- kupujete li baš svaki broj vašeg omiljenog junaka (ili više njih), uključujući i specijalna izdanja, maxije i slično?

Da. Ne skupljam puno junaka tako da mi nije problem izdvojiti više love za specijalna izdanja.

quote:
- da li pročitane stripove dajete naprijed drugima/bacate/prodajete, skupljate u podrum ili pažljivo umatate i stavljate na posebnu policu/ormar u stanu?

Ovisi o kojim junacima/izdanjima se radi. Neke prodam ili poklonim, dok većinu njih stavljam na policu ili ih spremam u kutije. Ne idem tako daleko da ih umatam i stavljam u košuljice.

quote:
- da li povremeno (ili možda stalno) čitate, listate stare brojeve i uživate u omiljenim epizodama opet iznova?

Nekad pročitam nešto kad mi dođe gušt ili da se podsjetim određene epizode, ali u principu pročitam ponovno stripove tek kad prođe par godina, kad sam većinu toga pozaboravljao.

quote:
- da li ste opsjednuti sa samim skupljanjem i >morate< imati cijelu kolekciju točno tako kako je originalno izlazila (i sva odstupanja izdavača od original serije vam užasno idu na živce) ili vam je samo važno da (cca) jednom mjesečno pročitate kakvu novu dogodovštinu vašeg omiljenog junaka?

Ni jedno ni drugo. Npr, ne smeta mi to što Ludens preskače brojeve, bitno je da se koliko-toliko pridržavaju originalne numeracije i da mi Ludens kolekcija bude sa što manje "rupa". Smeta mi kombiniranje stripova istih junaka, npr, kad ti fali jedan broj iz Ludensa pa taj broj zamijeniš Veselim Četvrtkom, ili talijanskim originalom. To izbjegavam.
Go to Top of Page

leshwolsh
New Member

Serbia
272 Posts

Member since 04/06/2006

Posted - 05/08/2013 : 17:08:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit leshwolsh's Homepage  Send leshwolsh a Private Message  Reply with Quote
Kupujem sve od Dylana i redjam po italijanskoj numeraciji. Dnevnik i Slobodnu Dalmaciju imam odavno a kupujem Ludens, VC, Redovne, Maxi, Gigant, Almanah,Specijalce. Ne kupujem jedino superbook Veselog Cetvrka jer sve to ima u ovim izdanjima. Nazalost ne kupujem Libellus, iskljucivo zbog trenutne finansijske situacije inace bih i njih kupovao.

https://www.youtube.com/channel/UCXej4FbiT-28h9Yf5MTM3fQ/featured
Go to Top of Page

Vid
Senior Member

Slovenia
1254 Posts

Member since 07/10/2004

Posted - 05/08/2013 : 17:18:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Vid a Private Message  Reply with Quote
Od Zagora kupujem samo vrhunske epizode, a to drugim riječima znači sve :)
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
16988 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 05/08/2013 : 18:50:54  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vid

Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4096 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 05/08/2013 : 21:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by selanne

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
16988 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 05/08/2013 : 22:11:56  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kojot

quote:
Originally posted by selanne

Dakle, 4-5 stripova godišnje
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37898 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 05/08/2013 : 22:20:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Eh, vidi se da ne poznajes goods. Vec samo kiosk robe ima vise. ;P

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3014 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 05/08/2013 : 22:42:58  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
Skupljam vise junaka i imam sve dosad iz regularnih serija,a van serije samo neke.Npr.Extra Zagor imam sve,specijale samo neke.
Slozeno uredno na police.
Nakon nekog vremena,da.
Neke kolekcije ne moram imati,npr.Zagor kojeg cu skupljati do odredjenog broja,a neke kao Divlji Zapad bi trebalo imati.

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
16988 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 05/08/2013 : 22:49:25  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Ma samo se malo zezam, volim i ja Texa, uz Zagora i Mister Noa najbolji strip Još da malo češće izlazi, ne bi škodilo.
Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4096 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 05/08/2013 : 22:56:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

quote:
Originally posted by Poli

Ma samo se malo zezam, volim i ja Texa, uz Zagora i Mister Noa najbolji strip Još da malo češće izlazi, ne bi škodilo.

Volim i ja Zagora,imam sve Extra brojeve,sve Maxije i specijalne,imam i redovni Zagor dosta toga,cak i neki talijanski,ali Tex mi je drazi!
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 05/08/2013 : 23:57:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
brate kupujem sve sto mi se svida ono sto mi se ne svida ne kupujem logicno!!!!!
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 05/08/2013 : 23:58:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vid

HAHAH Cak i alamanahe??
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5073 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 06/08/2013 : 00:43:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
- Kupujem BAŠ SVE od Dylan Doga, ALAN Forda, Marty Mystere
- Sinu kupujem BAŠ SVE od Zagora i Mikija
- stare brojeve čitam ponovo kad god stignem ali vremena baš nemam napretek
- pročitane stripove više NIKOME ne dajem na čitanje jer ih u pravilu UVIJEK dobijem nazad izlomljene, zgužvane i blijede od znoja s ruku na hrbtu
- da, opsjednut sam sa sakupljanjem i jako me nervira loša NUMERACIJA

44 godine Alan Forda u HR ZLATNI AF Klasik već na kioscima SUPER KLASIK 26 na kioscima KLASIK 139 na kioscima ME-73 na kioscima ME-500 special na kioscima

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Pjuwy
Starting Member

10 Posts

Member since 29/07/2013

Posted - 06/08/2013 : 00:49:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Pjuwy a Private Message  Reply with Quote
Dylan DOga kupujem sve, od giganta, ekstra maksija, almanaha do redovnih izdanja. Skupljam ih i drzim na polici u stanu, od ludensovih izdanja mi ne fali nista i jako sam ponosan na tu kolekciju, naravno da neke brojeve prelistam ponovo, pogotovo kada se novi referenciraju na nesto u starijima. Od ostalih stripova kupujem zagora, nn i dssm te mister no-a ali oni mi kolekcionarski nisu vazni. :D

I najgora epizoda Dylan Doga bolja je od najbolje epizode bilo kojeg drugog stripa.
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5073 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 06/08/2013 : 01:02:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
htio sam krenuti i s MISTER NO (LL) jer mi je to bio omiljeni strip u srednjoj školi ali prvih 15 knjiga je rasprodano pa sam očito zakasnio,,

ZLATNI AF Klasik br.1 već u prodaji SUPER KLASIK 26 u prodaji KLASIK 139 već u prodaji ME-500 u prodaji/ ME-73 u prdodaji

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 06/08/2013 : 01:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Ne kupujem više ništa. Totalno sam zabrazdio u "tinejdžer-bez-prebite-pare" mode i jedva mogu skupiti trideset kuna tjedno za izlazak u grad. Kupujem samo stvari koje jako želim imati, kao što su LL Dylani ili Fibrin Y: The Last Man.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 06/08/2013 : 01:45:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
1. Kupujem, dabome! Nathana npr. ne možeš kvalitetno pratiti nemaš li sva izdanja!

2. Praksa: instantno čitanje i spremanje na policu, posuđivanje dolazi jedino u obzir ako je posuđenik osoba od najpovjerljivijeg povjerenja!

3. Čitam ko da strip nijesam u životu vidio, i skupljam ko hrčaK!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Vid
Senior Member

Slovenia
1254 Posts

Member since 07/10/2004

Posted - 06/08/2013 : 06:09:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Vid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

quote:
Originally posted by Vid

HAHAH Cak i alamanahe??

Čak i almanahe
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000