Na stranu tvoje mišljenje o stripovskom Uncle Samu, jesi li čitao ovaj strip?
Nisam, niti cu, ali mister Freedom Fighter mi je itekako poznat.
Kao što rekoh, ovaj Uncle Sam nema baš veze s njime. Čak se niti ne radi o superherojskom stripu. Riječ je o dekonstrukciji onoga što Uncle Sam predstavlja.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Sjajno! Dobro je da se Ross bavi i ozbiljnijim temama, ne samo superherojima.
Pa, superheroji i ozbiljnije teme nisu nužno međusobno isključivi.
Uff, opet Bushido tvrdoglavo prema vjetrenjačama.. i to po ovim vručinama. Live and let live bro, sto ljudi sto ćudi etc..
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Ne treba da se pravite pametni previše. Ja sam odrastao na superherojskom stripu i sad ga aktivno trošim i znam o čemu govorim. Naravno da se ne isključuju nužno i potpuno ali i zna se šta dominira.
Ne treba da se pravite pametni previše. Ja sam odrastao na superherojskom stripu i sad ga aktivno trošim i znam o čemu govorim. Naravno da se ne isključuju nužno i potpuno ali i zna se šta dominira.
Ali pazi, ti si rekao ovo:
Originally posted by alexts
Sjajno! Dobro je da se Ross bavi i ozbiljnijim temama, ne samo superherojima.
Znamo da je Ross autor superherojskih stripova kao što su Marvels, Kingdom Come i Superman: Peace on Earth.
Možeš li za te stripove reći da se ne bave ozbiljnim temama?
Uncle Sam je odličan. Ne primjećujem gdje je tu (pretjerani) američki patriotizam i što se to ne može svidjeti. Glavni lik je samo pasivni promatrač a ne glavni baja, mrvitelj malog čovjeka u cilju državnih interesa.
Shark King je, kao što maddox kaže simpatičan. Ništa posebno ali ok je da postoji i strip adaptacija te legende.
Shark King je, kao što maddox kaže simpatičan. Ništa posebno ali ok je da postoji i strip adaptacija te legende.
Inače, Johnson je rođeni Havajčanin (ili je Havajac?). Njegov prethodni duži strip, Night Fisher, također je vezan uz njegov rodni kraj.
The Shark King je izdao TOON Books, izdavačka kuća koju vode Art Spiegelman i Françoise Mouly. Njihov cilj je izdavati kvalitetne stripove koji su namijenjeni prvenstveno djeci. Nešto što je u današnje vrijeme prilično rijetka roba.
Uncle Sam obećava, ali tek sad moram da se bacim na ostale table
Shark King je vizuelno neprivlačna, ali sadržajno ugodna priča. Da sam je otvorio negde u knjižari sigurno je ne bih uzeo, ali da je sada vidim posegnuo bi za džepom. Čini mi se da bi bila veoma prijatna za čitanje negde u hladu čempresa u mom dvorištu
Uncle Sam djeluje vrlo zanimljivo, crtacki je naravno Ross fantastican! i Shark king mi djeluje privlacno, cini mi se kao zabavni i lagano stivo koje bi rado citao
Procitao sada i "Uncle Sama". Ross je sa svojim realisticnim stilom fantastican izbor za ovu pricu jer naglasava sumornost i surovost Darnellove "patriotke" poruke. Odlican uradak, zaista. Inace mi je odbojno bilo kakvo nametanje americkog patriotizma, pa i ruzne strane istoga, jer danasnji klinci bolje znaju redosled americkih predsednika nego starih srpskih vladajucih dinastija, ali ova prica odise apsolutnim kvalitetom i voleo bih da je se dokopam.